Apua!, valot ei syty.

pimeetä

Talven mittaan yhä pahenevaksi ongelmaksi on tullut se, että auton (farmari -02) käynnistäessä, valot ei syty. Tuntuu, että mitä kylmempi auto, sen kauemmin valojen syttymistä saa odottaa. Ja ongelman ratkaisuksi ei käy edes se, että vääntää valot ratin "viiksestä" päälle, kun silloin ei syty takavalot!!! Eikä mittaritaulun valot, vain etuvalot syttyy. Vasta siinä vaiheessa, kun valot tulee automaattisesti päälle, syttyy myös taka- ja mittaritalun valot.

Tuttava yritti etsiskellä ajovalojen relettä tms., mutta ei löytänyt (konepellin alta, kuskin puolelta kävi releet läpi), onko kellään apuja tähän? Tutussa pienessä korjaamossa käytiin myös, mutta eivät osanneet sanoa/tehdä asialle mitään ja kävin sitten merkkiliikkeessäkin, mutta eivät sielläkään tienneet ongelmasta mitään! Nyt pitäisi sitten varata aika merkkiliikkeen huoltoon, että alkavat TUTKIA ASIAA, mutta kuulostaa niin pelottavan kalliilta, että taidan edelleen tyytyä odottelemaan valojen hidasta syttymistä / ajella vain etuvaloilla (ja pelätä poliiseja) / odottaa kesää ja rukoilla, että vika ilmojen lämmetessä poistuu. ;)

Löytyykö apuja keltään? Onko ollut samaa ongelmaa?

9

6913

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pimeetä

      Vastaus ongelmaan / vastaavia kokemuksia löytynyt jo Renault foorumilta, joten nyt ei muuta kuin peukut pystyyn, että samalla kaavalla myös oman auton valot tulee taas kuntoon. Eli releet kuulemma löytyy kuskin jalkatilassa sijaitsevasta releryhmästä, sulakerasian yläpuolella olevan luukun takaa. Ja kaksi alinta relettä liittyy tuohon valoautomatiikkaan. Huomenna testataan onnistuuko, toivottavasti! - säästyisi pitkä pen... sentti. ;)

      • Ikivalo

        Noi releet ovat usein vakiotavaraa, ja niitä löytyy autosähköliikkeistä murto-osaan siitä hinnasta mitä ne maksaisi merkkivaraosana. Ongelmana on lähinnä se että malli pitäisi olla mukana tai tarkka tyyppi koska täysin samannäköiset voivat olla toiminnoiltaan erilaisia ja väärä rele voi käydä väärään paikkaan ja aiheuttaa jopa lisävahinkoa.

        Hurjin tietooni tullut hintaero on ollut kun muutaman euron rele on maksanut merkkivaraosana lähes sata euroa - täysin sama tuote.


      • saassaaaa
        Ikivalo kirjoitti:

        Noi releet ovat usein vakiotavaraa, ja niitä löytyy autosähköliikkeistä murto-osaan siitä hinnasta mitä ne maksaisi merkkivaraosana. Ongelmana on lähinnä se että malli pitäisi olla mukana tai tarkka tyyppi koska täysin samannäköiset voivat olla toiminnoiltaan erilaisia ja väärä rele voi käydä väärään paikkaan ja aiheuttaa jopa lisävahinkoa.

        Hurjin tietooni tullut hintaero on ollut kun muutaman euron rele on maksanut merkkivaraosana lähes sata euroa - täysin sama tuote.

        Vakio rele eikäy noihin malleihin,hinta joensuussa 36e kpl vika on kyllä releessä,ja pitäs löytyy sieltä 3 kpl saman laisia,osta yksi ja vaihda rele kerrallaan.


      • mek2

        Itsellä oli sama vika. korjaantui kun otin alimman neljästä releestä pois.
        Nyt valot toimii normaalisti kun laittaa viiksestä päälle.
        -99 megane


    • Onneton Ms Renault

      Renault Megane vm- 2002. Yhtäkkiä ilmeni vaiva, että kun laittaa avaimen virtalukkoon, auto starttaa normaalisti, mutta ajovalot eivät mene päälle, eikä mittarivalot syty. Vasta kun laittaa manuaalisesti ajovalot, syttyvät myöskin mittarivalot. Radio toimii ainoastaan radion on/off nappulasta ja vaikka virrat ottaisi pois sekä sammutaa auton, radio jää yksikseen pauhaamaan. Mittaristossa palaa ainoastaan trippimittari, silloin kun on valojen ns. automaattiasetus päällä. Ajovalot eivät kuitenkaan mene päälle. Osaako kukaan kertoa mistä kiikastaa? Sulakkeet ovat todennäköisesti ok, koska toimivat ns. manulaalisesti päälle laitettuna.
      Toisinsanoen sähköjen "logiikka" on sekaisin.

      • j.j.j

        valoautomatiikan rele sieltä on entinen


    • 15plus17onkysymysmerkki

      Itsellä megane 2002 oireili siten, että ajovalot,mittarivalot ja takavalot syttyivät viiveellä kylmä käynnistyksessä. Lämpimänä ei viivettä. Viiksellä sai vain ajovalot päälle. Releen vaihto ei auttanut. Ongelma ratkesi vaihtamalla akun. Tiensä päähän tullut akku ei pystynyt antamaan valoille virtaa heti käynnistyksessä. Helppo oli testata kun testasi käynnistää starttiboosterin kanssa->heti valot päälle. Ilman boosteria-> valot viiveellä päälle.

    • ppppppppppppppppppppp

      Minun megane 2002 ajovalot syttyivät vain viiksestä kääntämällä ja radion sai päälle vain virtakatkatkaisimesta ( lisäksi radio sammui aina ajon aikana noin 20 min. välein).
      Syyksi paljastui sukakerasiassa oleva radion sulake jonka kautta kulkee virta myös esim. tupakansytyttimelle .Aika hämäävä vika kun radio toimi katkaisimesta niin ei tullut heti tarkistettua sulaketta.

    • Anonyymi

      Hyvä että oli täällä nää kommentit olihan niistä apua mulla oli niistä 4 releestä 3 ylläältä päin rikki 21e makso.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5178
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1512
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1353
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1046
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      958
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      63
      728
    Aihe