Krampit, ripuli ja ummetus!!

Tuttua?

Hermot menee. Kuukautisten alkamispäivänä iskee ensin kamala kipu, oikein kylmän hiki tulee, se kipu jatkuu aalloittain hetken. Jossain vaiheessa on pakko päästä vessaan, maha on ihan ripulilla sen 1-2 kertaa. Sitten kipu yleensä siirtyy ilkeäksi juilinnaksi jonka kanssa voi kuitenkin elää. Loppukuukautisista vaivaa usein ummetus.

Onko muilla tällaista? Oletteko keksineet, mitä tehdä asialle? Jos kipu esim. iskee kesken työvuoron, meinaan oksentaa siihen paikkaan, ja se tulee niin yllättäen ja menee ohikin onneksi ½-1 tunnissa, joten särkylääkkeistä ei ole iloa. Mutta sen hetken sattuu todella, ja sitten on tosiaan se wc-episodi.

Ruokavalio tai liikkuminen eivät muutu kuukautiskierron mukaan. Teininä minulla oli pahoja kipuja, mutta sitten käytin pitkään hormonaalista ehkäisyä, ja kivut pysyivät poissa. Nyt olen kuitenkin joutunut luopumaan hormoniehkäisystä, joten...

12

3692

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muutama vinkki

      Mullakin kramppaa, eikä se mene puolessa tunnissa ohi, mulla auttaa vahvat särkylääkkeet burana 600 mg joskus pitää jopa ottaa 900 mg mutta sitten on jo pää niin höttöä, että tarttee saikkua sen päivän. Pillerit on vähentäny kramppailua, enää muutaman kerran vuodessa, ennen joka kuukausi. Noi vatsavaivat, löysänä ja kovana, niihin en tiedä helpotusta, haluaisin sen itsekin kuulla! On siis normaalia!

      Miehet pääsee niiiiin helpolla!

      Jos et voi hormoonivalmisteita käyttää, suosittelen että käyt juttelemassa noista särkyllääkkeistä lääkärillä, ovat reseptillä saatavia, noin vahvat. Senhän voi ottaa "ennakkoon" silloin ekana menkka päivänä kun tiedät että kramppi iskee kuitenkin, näin vältyt siltä sitten työssä. (lääkärin ohje mulle, toimii) Otat sen ennen töihin menoa niin vaikuttaa sen koko työpäivän ajan. Sitten illalla voi kramppailla kotona...

      Kotona voi sitten vaikka pitää kuumavesipulloa ala vatsan päällä, rentouttaa lihaksia, myös pieni tilkka viiniä voi rentouttaa ja hellittää kipua, känniin ei kannata itseään sentään juoda...

    • Tuttua

      Niin tuttua nyt, kun minäkin jouduin hormoniaalisesta ehkäisystä luopumaan kokonaan. Ensin alkaa 3-4 päivää ennen menkkoja kamala ummetus ja sitten jossain vaiheessa siirtyy aina ripuliin. Kuukautiskipuja itsessään ei tosin ole enää kuin 1-2 päivää ja kuukautisetkin vain 4 päivän mittaiset, kun ennen pääsin neljäntenä menkkapäivänä vasta ylös sängystä! Minäkin oon 13-vuotiaasta e-pillereitä syönyt epäsäännöllisten kuukautisten takia (tulivat viikon välein) ja nyt kun 10 vuoden syönnin jälkeen lopetin hormoonivalmisteet niin tuntuu että saa "opetella" kokonaan taas alusta että mitä nämä kuukautiset oikein tekee ja oikeesti on. Mutta parempi oikeastaan näin, koska ennen tosiaan 7 päivää vuotoa, 3 päivää kuukautiskipuja ja jatkuvaa ripulointia (useitä kertoja päivässä, aina tunti-pari minkä tahansa syönnin jälkeen) ja sängyn pohjalla makamista. Nyt kun on useammat kuukautiset olleet niin mukaan on tullut myös ensimmäisen vuorokauden yökkäily, mutta ihan kunnolla ei ole oksentaa vielä tarvinnut vaikka vessanpöntölle onkin joutunut useasti nojailemaan.

      It's good to be woman. \o/ Mutta ajattelen edelleenkin, että kyllä tämän kärsii kun vielä joku kaunis päivä saa lasta odottaa, että eiköhän se sitten kaiken tämän korvaa ;)

      • Tuttua?!

        Heh, ei menkkakivut ja ripuloinnit enää aloittajaa harmita, kun edellisistä kuukautisista on nelisen kuukautta ja kahden hengen taloudesta tulee kolmen hengen talous ensi kesänä :) Eli samoilla linjoilla!

        Terv. Aloittaja


    • Woman46

      Hei,

      Tästä on aikaa suunnilleen 5v, kun valitin hoitajalle, että minulle tulee mensujen aikana ripuli. Hoitaja ei uskonut minua ollenkaan, mutta lääkäri kertoi hoitajan jälkeen, että tottakai voi ripuli tulla mensujen aikana, koska kohtu ym. on lähellä suolistoa ja mensut soi ärsyttää suolistoa.

      Nykyään minulla ai ole ripulia mensujen aikana.

      Viimeeksi kun minulla oli mensut oli lisäksi migreeni. Minua oksetti ja olo oli kurja.

      Minulle liikunta auttaa kuukautiskipuihin. Lisäksi popsin ibuprofeenia se auttaa myös migreeniin.

      • kuulostaa jotenkin tutulta..

        nyt kun tors. mensut alko, niin vkoa ennen alkoi helvetilliset vihlovat masukivut, tällä kertaa ei selkää särkenyt..joka toinen kerta selkää särkee ja pakottaa..ihan kun ois betonilla nukkunut.. :(sitten yks kaks oli kauhea ripuli, ennen jo mensuja, en tiiä oisko siittä kun on ripulia liikent. ja kuumeen nosti yöllä, ja kauhean huonon olon teki yks kaks..töissä tuntu että jalat lähtee alta.. :( jotenkin varmana mensujen aikaan on vielä herkempi saamaan jonku pöpön, ja huono olo iskee yks kaks..ei tosin oo ensimmäinen kerta..monesti kotona on kauhea olo, oikeen krampaavat kivut yks kaks iskeneet..siihen ei ees lepääminen auta..ruoka menee vaan lusikallisena alas..olen aina kärsinyt tosi runsaista ja kivuliaista mensuista..vähintään sen 6pvää kestävät, mistä 4pvää vuotaa kun seula.. ei yhtään kivaa tällänen, mutta epäilen että masussa on niitä vuotoja aiheuttavia kystia, jos ei sitten jo endometrioosia ole, mutta se selviää sitten gynen tutkimuksissa.. :/


      • eikiva
        hula23 kirjoitti:

        kuulostaa jotenkin tutulta..

        nyt kun tors. mensut alko, niin vkoa ennen alkoi helvetilliset vihlovat masukivut, tällä kertaa ei selkää särkenyt..joka toinen kerta selkää särkee ja pakottaa..ihan kun ois betonilla nukkunut.. :(sitten yks kaks oli kauhea ripuli, ennen jo mensuja, en tiiä oisko siittä kun on ripulia liikent. ja kuumeen nosti yöllä, ja kauhean huonon olon teki yks kaks..töissä tuntu että jalat lähtee alta.. :( jotenkin varmana mensujen aikaan on vielä herkempi saamaan jonku pöpön, ja huono olo iskee yks kaks..ei tosin oo ensimmäinen kerta..monesti kotona on kauhea olo, oikeen krampaavat kivut yks kaks iskeneet..siihen ei ees lepääminen auta..ruoka menee vaan lusikallisena alas..olen aina kärsinyt tosi runsaista ja kivuliaista mensuista..vähintään sen 6pvää kestävät, mistä 4pvää vuotaa kun seula.. ei yhtään kivaa tällänen, mutta epäilen että masussa on niitä vuotoja aiheuttavia kystia, jos ei sitten jo endometrioosia ole, mutta se selviää sitten gynen tutkimuksissa.. :/

        Itellänikin on välillä kauheat kuukautiskivut.. ensin alkaa vatsaan sattua aivan älyttömästi ja silloin jo tiedän että okei menkat alkaa ja sen jälkeen minua alkaa pyörryttämään kauheasti ja joskus tulee kauhea hiki että paitakin melkein kastuu ja oksentelen ja ihmeellistä tinnitystä joskus kuuluu kurvista ja kuulokin melkein menee ja en jaksa puhua mitään ja kävelykin on raskasta. Ja nämä oireet ei aina tule kun kuukautiset alkavat. voi olla 3 kuukautta väliä ettei tälläistä oireilua tule ja sitten taas yhtäkkiä voi tulla. ja joskus vatsa voi mennä löysälle kun nämä oireet tulevat. Mutta menee melkein heti ohi kun olen oksentanut ja sen jälkeen menen nukkumaan. Herättyäni oloni onkin parempi mitä nyt vatsaan sattuu vähäsen mutta siihen sitten auttaa burana. Oireeni alkoi n. 2 vuotta sitten ja olen 17vuotias..


    • Peeka

      Käytän e-pillereitä ja viime torstaina otin viimeisen pillerin, joten menkkani alkoivat tänään. Eilen iltapäivällä alkoi kauhea päänsärky ja vatsa oli ripulilla. Koko yö meni pyöriessä ja pahaa oloa potien. Aamulla edelleen vatsa ripulilla ja sitten vielä oksensin. En oikein saanut aamupalaa alas, söin vain muutaman palan paprikaa. Töihin päästyäni oksensin paprikat ulos. Koko päivänä en mitään ole syönyt ja päänsärky on jatkunut koko ajan. En ole uskaltanut ottaa särkylääkettäkään kun pelkään oksentavani sen ulos. En edes tiedä johtuuko tämä vain menkoista vai olisko joku muu pöpö iskenyt. Päänsärkyä ja muita kipuja esiintyy kyllä joka menkkojen yhteydessä, enkä ole e-pillereistä saanut mitään apua näihin kipuihin.

    • sielunsisar1

      Mulla tälläiset ongelmat: J-ä-r-k-y-t-t-ä-v-ä-n kova kipu suolessa menkkojen aikaan kun pitäisi käydä kakkos asialla vessassa. Vaikka tavara tulisi helposti, niin kipu on niin kova ettei pysty oikein tekemään mitään ponnistusta. Menkat myös todella epäsäännölliset, runsaat ja täten ne tulivat useasti jopa KAKSI kertaa kuussa. Endometrioosiksi tätä epäillään.

      Täten hommasin e-pillerit, joilla pitäisi tämä paska tauti saada hillittyä. Noh, nyt ei juurikaan satu (mitä nyt ehkä pikkuisen) mutta nyt on sitten riesana ummetus?!


      toivottavasti lohduttaa. et ole ainoa jolla on paskat menkat :(

      • Sielunsisar1

        Niin ja piti myös lisätä, että jos ponnistaa kakkos asialla oikein kunnolla välittämättä siitä, tuleeko tavara vai ei/onko kipuja vai ei, niin sitten mun maha hajoaa eli olen maha kipeänä sen jälkeen. Saan ihmeelliset polttelut ja vihlonnat riesaksi yrittämisestä!


    • Hann.

      Itellä on harvemmin ollu kovia kipuja. Nyt niitäkin on alkanut olemaan enemmän. Pari päivää ennen menkkoja tuntuu ajoittain vihlontaa kohdussa. Myös tunti-pari ennen ku menkat alkaa, tuntui vihlontaa ja ummettaa. Ensimmäisen päivän alussa ummettaa, kamalia kouristuksia, pierettää.. kouristuksiin auttaa kaasujen päästäminen tuolta alaosasta... :D seki vaan sattuu nii vietävän paljo...! Kakkosasialle ku yrittää mennä ummetuksen aikana, tuntuu et nyt on tarvis, mut ei saa ponnistettua nii lujaa, ku sattuu, ja pelkää puskevansa kohdun ulos. Ensimmäisen päivän lopussa sitte alkaa ripulointi, ja sitä sitte jatkuu koko loppuajan....
      Koviin kipuihin en käytä särkylääkkeitä, ihan periaatteen takia. Syön menkkojen aikana suklaata ja juon kaakaota. Suklaata syödessä kehoon vapautuu hyvänolon hormoonia, samaa mitä vapautuu kun harrastaa seksiä. Se lievittää kipua. Ja tämä on vielä tutkittu juttu! ;) itellä ainaki auttaa.
      Jalkojen nostaminen ylös auttaa, pyydän myös miestäni hieromaan alaselkääni, joka auttaa myös. Samalla pidän lämpötyynyä alavatsalla.
      Hyvin olen kestänyt tähän mennessä kivut, saa nähdä kuinka kovat kivut on sitte joskus, ku lapsia saan... ihan vielä ei ole lasten aika, vaikka kovaa vauvakuumetta olen sairastellut jo mooooooooooooonta kuukautta...! :))

    • Ilmapallona

      Minulla myös aina n. 1 päivä ennen menkkojen alkua maha menee täysin sekaisin ja kestää 1-2 päivää. Ilmaa ja ripulia ja kramppeja. Otan etukäteen särkylääkkeen sekä Imodiumia, toimii parhaiten. Mikään ruokavaliojuttu ei auta.

    • H.M.K

      Minulla on nyt hirveät alavatsa kivut ja mainittu kylmä hiki ja vessa episodi mutta kuukautiset eivät ole vielä alkaneet viittaako tämä alkamiseen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      378
      3764
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      209
      1853
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1404
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1285
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      166
      943
    6. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      893
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      57
      890
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      870
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      849
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      848
    Aihe