kiuas puulattialle

alustajattelija

Onko niin että jos ostaa sellaisen säätöjaloilla olevan peltilevyn puukiukaan alle, ei tartte puulattian päälle aennettavan kiukaan alle muuta palosuojaa tai suojaetäisyyttä eli esim. 6cm valua tms? tuntuu aika hepposelta palosuojalta kun sivuillekin päin pitää jäädä 25cm puuseinään vaikka on sellainen peltilevy välissä? Jos niin on oikeasti niin sittenhän täytyy leikata kiukaan levyinen ja 40 cm pidempi pellinpala ja ostaa rautakaupasta ruuvisäätöjalat siihen alle ja nostaa kiuas sen päälle. Eikös se aja saman asian?

21

8308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kpv nopea

      uskon lujasti että tuollakin tavalla saa saunan syttymään.

    • ,,,,'''';;;;,,,,

      Sitä varten hän verorahoistasi maksettavaa palkkaa nauttii. Ei kai sillä sinänsä mitään väliä ole tekeekö ite vai ostaako kaupasta.

    • Palon kokenut

      Nyt olet harkitsemassa typeryyksien typeryyttä ! Kiukaan säteilylämpö voi kiuasmallista riippuen olla niin merkittävä, että puulattia syttyy säteilylämmön voimalla. EHDOTTOMASTI laajahko peltilevy BETONILAATTA. Vaikka reilusti kiukaan pohjapinta-alan kokoinen piha-laatta. Se estää säteilylämmön siirtymisen. Tarkistuta rakenne palotarkastajalla!

      • www.jepjep.fi

        Laatta on ihan jees mutta sen pitää olla irti lattiasta. Jos ei pala niin lahoaa kun vesi jää laatan ja puun väliin. Eikä kuumene lähellekkään niin paljoa kun on irti lattiapinnasta.


      • Kummaistelija

        Myyvät kiukaan asentamiseksi puulattialle säätöjaloilla varustettua peltilevyä, jonka päälle kiuas laitetaan! Ja maksaa 150-300 euroa mallista riippuen! Nehän ne typeriä on jos sellaisen kanssa saunan lattia syttyy säteilylämmöstä?


    • Insirööri

      Puulattiaisessa mökkisaunassamme on puukiukaat olleet kymmeniä vuosia umpinaisen ponttilautalattian päälle laitetun pellin päällä. Pelti ulottuu n. 10-15 cm kiukaan sivujen ulkopuolelle. Pelti on suoraan puulattian päällä ilman ilmarakoa. Ei ole sauna palanut eikä lattia pellin alla lahonnut (katsottu kiukaiden vaihdon yhteydessä n. 10 vuoden välein, aina on ollut tervettä puuta). Kiukaan lämpö kuivattaa pellin alle mahdollisesti päässen veden.
      Kiukaiden valmistajat laittavat tietenkin ohjeisiinsa älyttömän isot turvaetäisyydet ja materiaalipaksuudet, ettei heiltä missään tilanteessa päästäisi vaatimaan vahingonkorvauksia. Jos laitat 6 cm:n betonivalun puulattian päälle, niin todennäköisesti sen alle päässyt vesi kyllä tuhoaa lattian. Eli betoni pitää nostaa korokkeilla irti puulattiasta, mutta sitä kiuaskauppiaat eivät viitsi kertoa, koska asennus menee monimutkaisemmaksi ja kiuaskauppa kärsii.

      • dokumentoitu

        Tiedän tapauksia joissa samankaltaisilla teeseitse virityksillä on onnistuttu tulipalon alkuja saamaan. Pieni korotuspala ilmaraon muodostamiseksi tms. ja ongelma on poissa. Mutta sitten itse "asiaan".

        Sydän kiuas jota edellä taas sen valmistaja mainostaa, senkin yhteydessä on pakko käyttää alustaa sijoitettaessa se palava-aineiselle alustalle mikä em:ssa mainoksessa suuren suureksi yllätykseksi jätetään mainitsematta.


      • sydän-sauna
        dokumentoitu kirjoitti:

        Tiedän tapauksia joissa samankaltaisilla teeseitse virityksillä on onnistuttu tulipalon alkuja saamaan. Pieni korotuspala ilmaraon muodostamiseksi tms. ja ongelma on poissa. Mutta sitten itse "asiaan".

        Sydän kiuas jota edellä taas sen valmistaja mainostaa, senkin yhteydessä on pakko käyttää alustaa sijoitettaessa se palava-aineiselle alustalle mikä em:ssa mainoksessa suuren suureksi yllätykseksi jätetään mainitsematta.

        Meille valmistaja lähetti nimellistä korvausta vastaan Sydän-kiukaan mukana, lattian ja kiukaan välille asennetavan alumiinisen suojalevyn.
        Vaikka kiuas on 5 cm etäisyydellä puulattiasta ja seinästä. Seinät sekä lattia eivät kuumene saunaa kuumemmaksi.


      • Terve-Reijo

        Voi reiska reiska..Mietit jopa pari päivää uskallatko mainostasi tuohon aiheeseen liittää koska tiedät miten siinä aina käy. Kuten nytkin käy koska kirjoit TAAS pitkän sydän mainoksen sadun muodossa.

        Ihan ensimmäinenä. Minkä laisessa talossa sinä asut joka meinasi palaa kun saunassa joka on siis talon yhteydessä on PUULATTIA?

        Toiseksi. Kuinka sinä sitten poistit ongelman vaihtamalla kiukaan sellaiseen jonka käyttäminen esim. puulattialla edellyttää alustan käyttöä?

        Seuraavaksi. Miten siinä sattuikin käymään niin, että korvatessasi kiukaan joka sytytti siis melkein koko talon, unohdit mainita kuinka sydäristä huolimatta asensit alustan suojan koska kiukaan vaihtaminen ei muuttanut mitään?

        Lopuksi. Kerrotko miten kiuas jolla on patentti sille, ettei alusta kuumene tarvitsee suojan koska alusta kuumenee yli sallitun rajan? Niin että kerro ihan omin sanoin kuinka alustanviilennys patentti toimii koska se ei toimi?

        Sama homma läpivirtauspatentin kanssa. TM testasi kuinka sydänkiukaan läpivirtaus toimii eli miten kiuas kykenee saunan lämmittämään tasalämpöiseksi kuten mainoksissa kerrotaan tapahtuvan. Edellisen lisäksi läpivirtauksen toimintaperiaatteen kuvaamisen yhteydessä kerrotaan että muilla kiukailla sauna ei lämpeä tasalämpöisesti vaan niillä palaa pää ja jalat jäätyy sydänkiukaan ollessa ainoa kiuas joka lämmittää saunan lattiaan asti KIITOS LÄPIVIRTAUKSEN patenttiin vedoten. Viitaten edelliseen kerrotko miten siinä testissä missä läpivirtauksen toimivuutta testattiin kävi ja miten muille kiukaille kävi jotka eivät lämmitä saunaa kivipinnan alapuolelta kuten sivuillasi kerrot?


      • UusiKiuas

        Jos kiuas ei hehku ja polta joka suunnasta, se rentouttaa ja antaa saunomiselle turvallisuuden tunnetta.
        Koska uudessa Sydänsaunassa on runsaasti happea sekä sametin pehmeää lämpöä saunan täydeltä, niin siellä viihtyy lähes kuinka kauan tahansa, se jos mikä antaa mahtavan tunteen.


    • Porno-Jalmari

      Itse poltan nuotiata puulattian päällä.

    • SYDÄN.EDELLÄ

      Ihme kiuas, päästöt vähenee vaikka puunkulutus kasvaa!

      Sydän-kiuas 10; tulipesän korkeus 450 mm -testisauna 20 m3 puunkulutus =6.7 kg, Sydän-kiuas 30; tulipesän korkeus 500 mm -testisauna 30 m3 puunkulutus =8.0 kg. Huomattavasti suuremman saunan lämmityksessä CO päästöt väheni 0.14%:ta 0.13%:iin ja puita palanut 1.3 kg =(2 klapia) enemmän kuin pienen saunan lämmityksessä.

      Olis kiva tehdä vastaavia vertailuja eri valmistajien kiukaiden keske, jos testiraportit olisi kaikilla julkisia.

      • aakkupätsytädev

        Hyötysuhde ja lämmöntuottoteho laski ja sinä kerrot miten tulokset parani? Päästöissäkin pelkkä putkenpätkä pesee mennen tullen.

        Testivoittajan (KIUKAISTA KIUKAIN) kehitystyö tuottaa aina vain parempia tuloksia ......


      • MeilläJouluainainen

        Pihasauna lämpiää kesällä ja talvella keskimäärin neljä kertaa viikossa. Tasalämpöisessä ja happipitoisessa saunassa tulee saunottua lähes hullun lailla. Kaikki johtuu Sydänkiukaan aivan usomattomista käyttö- ja saunomis-ominaisuuksista.

        Sydänlöylyt tulisi olla jokaisessa piha- ja rantasaunassa.


      • Puhdasta.asiaa

        Testraportit puuttuu. Vertailun vuoksi valmistajan sivuilta poimittua, .

        Muutamia poimintoja suoritustaso ilmoituksista
        Savk.läp. max Hyötys. CO päästö Puunkulutus
        Harvia 26 Ei ilmoita 67% 0.8% 10.1 kg
        Kastor 27 * 573 C. 71.7% 0.3% 11.5 kg
        Narvi 30 Ei ilmoita 70% 0.3% 13.0 kg
        Sydän 30 426.8 C. 75% 0.13% 8.0 kg Testiraportti julkinen.

        *Savukaasun lämpötila mitattu hormista kiukaan yläpuolelta 150 cm korkeudelta, jota ei voida käyttää kiukaiden savuhormin T- lämpöluokkaa määritettäessä.

        FAKTAA ..."Jatkuvalämmitteisten saunan kiukaiden savupiipun T-lämpöluokka tulee valita kiukaan lämpöturvallisuustestissä mitattujen savupiippuun tulevien savukaasujen korkeimman lämpötilan perusteella.

        Rakennushankkeeseen ryhtyvän / hänen asiantuntijansa tulee varmistaa tulisijan ja savupiipun yhteensopivuus ja pyydettäessä esittää rakennusvalvonnalle tuotteiden valmistajilta saadut dokumentit ja mahdollinen asiantuntijalausunto yhteensovittamisesta ja tuotteiden asennusten kelpoisuudesta. "


    • Selkeytys.edelliseen

      Muutamia poimintoja suoritustaso ilmoituksista
      --------Savk.läp. max -Hyötys. --CO päästö --Puunkulutus
      Harvia 26 - Ei ilmoita - 67% ------0.8% ---------10.1 kg
      Kastor 27 -* 573 C. ---- 71.7%----- 0.3% ---------11.5 kg
      Narvi 30 ---Ei ilmoita - 70% ------ 0.3% ---------13.0 kg
      Sydän 30 ---426.8 C. --75% -------0.13% ---------8.0 kg Testiraportti julkinen.

      • sairastahommaa

        Miten vähän niitä sydäreitä menee kaupaksi kun valmistaja joutaa taas koko päivän istumaan suomi 24:n keskustelupalstalla jauhamassa paskaa monologien muodossa?

        Mietin jo hetken linkittäisinkö ihan vittuillessa listan kiukaiden tuloksista jotka ovat parempia kuin sydärin mutta olkoon en alennu sydäntrollien tasolle.


      • TasanTarkaan
        sairastahommaa kirjoitti:

        Miten vähän niitä sydäreitä menee kaupaksi kun valmistaja joutaa taas koko päivän istumaan suomi 24:n keskustelupalstalla jauhamassa paskaa monologien muodossa?

        Mietin jo hetken linkittäisinkö ihan vittuillessa listan kiukaiden tuloksista jotka ovat parempia kuin sydärin mutta olkoon en alennu sydäntrollien tasolle.

        Vikuttaa että herra kiuasvalmistajalla on käytettävissä muidenkin testiraportteja. Herra kiuasvalmistaja ei mieti, vaan linkittää ihan vit.....ssa, ensin omien tuotteiden viralliset raportit käppyröineen, josta selviää kaikki, esim. yhdyshormista mitattujen savukaasun lämpötilat. Loppuu selittelyt kun annetaan tuotteiden puhua keskenään.


      • Paloturvallisuus

        Aika suuria eroja näkyy jo puun kulutuksessa ja päästöissä. Puuttuvien tietojen johdosta tarvitaan valmistajilta puuttuvat testiraportit, mikäli aikoo ostaa heidän tuotteita.
        On oletettavissa että sellaisen valmistajan kiukaat eivät ole standardin mukaisia kaikilta osin jos ei voi julkaista testiraporttia.


      • Hormilämpötilanjulistus

        Oikein hyvää joulua myös sydäntrolleille. Joulurauhaa eli hormilämpötilavapaata joulua.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2824
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      526
      2671
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1787
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1733
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1282
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1116
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      58
      1099
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    Aihe