Astianpesukone ei toimi!? Bosch

kotitalkkari...

Bosch astianpesukone alkoi temppuilla.
Kaikki ohjekirjassa mainitut suodattimet on putsattu ja tarkastettu. Tyhjentää kyllä veden, ilmeisesti ongelmana on se että ei ota vettä. Vesi tulee kyllä hanasta. Koneessa on aqua stop systeemi siinä letkun hanan puoleisessa päässä. Voisiko siinä olla vikaa ja miten se käytännössä toimii? Tai onko ideoita missä muualla voisi olla vikaa? Kone kyllä hurisee. Ja viimeksi kun sillä pesi niin se jätti astiat likaiseksi ja jäi oudosti hurisemaan pesun jälkeen, huuti kuin jokin puhallin olisi ollut käynnissä.
Korjaajaa näitä varten ei kannata tilata, joten jos itse ei saa korjattua niin kone menee ilman muuta uusiksi.
Niin ja kone on ehkä viitisen vuotta vanha.
Kiitos vinkeistä etukäteen!

67

53718

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on lada enkä

      varmaan kerro mikä. Sun laitteesi vuotaa ja tyhjennys käynnistyy.

      • Arvaa kuka

        Joo, vaihda se Aqua Stop, niin vettä tulee, saa osia suomesta,pohjanmaalla on sellainen liike, josta saa, olisiko ollut Pietarsaaren kulmilla. osa maksaa20-30€, olen sen osan vaihtanut !


    • frangrabba

      ota agua stop pois välistä ja kokeile toimiiko,jos toimii niin tiedät missä vika,ellei toimi niin sit vika on muualla tai no voihan se hanakin olla tukossa

    • ++++

      ja ota koneen edestä ja alhaalta se sokkelipelti irti, kaksi ruuvia. Ja kurkkaa, sen takaa löytyy sellainen vaalea kurttuputki, jos kyseinen putki on jätettä täynnä niin vesi ei kyllä kulje. Puhdistus ja paikoilleen, ja taas toimii.

      • korjaaja

        Ota vaan se sokkelipelti pois, ja katso onko koneen pohjassa vettä, jos kone nimittäin jää huriseen ohjelman jälkeen voi tulvasuoja olla päällä. Ongelman voi sitten aiheuttaa vuoto jostakin. Älä vaan ota sitä Aquastoppia irti, edes kokeilun ajaksi. Koneessa ei nimittäin ole muuta magneettiventtiiliä !


      • ........

        Yhden kerran koetettiin puhdistaa itse, sen jälkeen toimi ehkä kaksi kertaan ja sen jälkeen vietiin huoltoon. Seuraava merkki ei ole Bosch/Siemens, tuntuu tuo putken täyttyminen olevan tyyppivika.
        Paukkuu nytkin jos pesee sillä ohjelmalla, joka "tunnistaa astioiden likaisuuden", ei juurikaan jos pesee kuumalla tehopesulla. Eli tunnistin on siellä kurttuputken päässä ja sen vuoksi likainen vesi johdetaan aina sitä kautta kun käyttää sitä ohjelmaa jota kuulemma mieskin osaa käyttää.

        Auttaisko soodapesu, sitruunahappo ei auttanut eikä noi kaupoissa myytävät tiskarin puhdistuspaketit. Veljeni sai pyykkikoneesta paljon likaa pois, kun laittoi desin soodaa pesuainelokeroon.


      • Minierkki
        ........ kirjoitti:

        Yhden kerran koetettiin puhdistaa itse, sen jälkeen toimi ehkä kaksi kertaan ja sen jälkeen vietiin huoltoon. Seuraava merkki ei ole Bosch/Siemens, tuntuu tuo putken täyttyminen olevan tyyppivika.
        Paukkuu nytkin jos pesee sillä ohjelmalla, joka "tunnistaa astioiden likaisuuden", ei juurikaan jos pesee kuumalla tehopesulla. Eli tunnistin on siellä kurttuputken päässä ja sen vuoksi likainen vesi johdetaan aina sitä kautta kun käyttää sitä ohjelmaa jota kuulemma mieskin osaa käyttää.

        Auttaisko soodapesu, sitruunahappo ei auttanut eikä noi kaupoissa myytävät tiskarin puhdistuspaketit. Veljeni sai pyykkikoneesta paljon likaa pois, kun laittoi desin soodaa pesuainelokeroon.

        Poistoputken tukkeutumista tapahtuu jokaisessa koneessa, ei ole "tyyppivika". Johtuu ihan siitä, että astioissa on ruokajäämiä ja vähitellen ne tietenkin kertyvät putkiin. Sama ilmiö kuin hajulukossa, kamaa kertyy. Pitkätukka- ja eläintalouksissa sinne päätyy jopa hiuksia ja karvoja.

        Pumpussa voi olla törkyä myös. Yleensä siellä on hammastikku tms. Ohjeet pumpun putsaamiseen löytyvät netistä.

        Minulle ihan sama, vaikka ostat uuden autonkin joka kerta kun tuhkis täyttyy, taitaa sekin olla autoissasi "tyyppivika".


      • Maueri

        Kaikki edelliset koneet ovat toimineet vuosia ilman häiriöitä. Tämä Bosh keksii harva se viikko tuottaa likaisia astioita, useimmiten ilman virhekoodia. Sitä saa jatkuvasti yrittää keksiä temppuja jolla sen saa toimimaan. Paska kone.


    • euron renki

      Laitan tähän ketjuun jatkoksi Boschin astianpesukoneen ongelman.

      Kone on mallia SGU69A02SK/22, hiukan kalliimpi malli, ostettu n. 6v. sitten.

      Nyt kone on ruvennut jättämään astiat likaiseksi. Pesurien varret eivät pyöri. Käsin pyörittämällä kuitenkin herkästi pyörivät.
      Olen purkanut sihdin ja kaikki mitä siitä alaosasta irti saa. Myös putket kaikki olen irrottanut ja puhaltanut paineilmalla läpi.
      Kun irrotan esim. alimman pesuvarren, reiästä lentää vettä ylös asti kun käytän konetta. Mutta varret eivät vaan pyöri. Vettä kone ottaa luukun alareunaan saakka.

      Nyt on herännyt seuraavat kysymykset;
      - voiko pesuvarret kulua muovisissa pidikkeissään niin, että ne falskaavat vettä siten että paine ei enää riitä niiden pyörimiseen?
      - voiko koneen vesipumppu, se joka pyörittää vettä koneen sisällä, menettää tehoaan jostain syystä niin paljon, että se ei jaksa pyörittää pesuvarsia?
      Jos on pumppuvika, niin millainen homma on pumppu vaihtaa ja mitähän se osana maksaa?

      Korjaamolle tätä tuskin enää kannatta viedä, ja kun juuri jäin eläkkeelle ja tulot putosivat puoleen, niin ajankuluksi voisin yrittää korjata konetta itse.

      Kiitos sinulle, joka tiedät näistä asioista ja viitsit vastata :)

    • oseb

      Lavan reijät varmasti auki? Jokainen? Jos kerran noin paljon on painetta niin ei ole pumppuvika.
      Eihän lapa ole halki? Voi mennä siitä hitsatusta muovisaumasta...
      Jos on kalliimpi kone, niin kannattaa ainakin pienempi vika korjata. Laatu uusissa koko ajan huonontunut. Halvalla ei saa edelleenkään hyvää...

      • Tympääntynyt

        Kone vilkutta pesuohjelmaa...ei käynnisty.Miten perutaan ohjelma? Olen pitänyt virtoja pois ja painanut resetointi nappia 3sek.


    • Bosch auquastop

      Lisätään uusi ongelma ja ratkaisu tähän keskusteluun.

      Bosch asianpesukone alkoi vilkuttaa E 15 virhettä ja myös vedenotto valo paloi. Kone kävi toistuvasti eikä sammunut päävirtakytkimestä joten jouduin vetämään sähköjohdon pois pistorasiasta.

      Ohjekirjan mukaiset putsaustoimenpiteet tehty. Ei auttanut. Tarkistin poistoletkun ettei siellä ollut mitään tukosta. Ei auttanut.

      Kokeiltu ”resetointia”. Ei auttanut. (painetaan START painiketta yli 3 s ajan ja odotetaan 1 min ennen kuin käynnistetään uudelleen).

      Sitten löytyi Lontoonkielinen keskustelu jossa Bosch huolto oli pyytänyt kallistamaan konetta. Vedin koneen ulos ja kallistin reilusti (yli 45 asetta). Pidin sitä siinä asennossa yli 5 s. Sitten kone pystyyn ja sähköjohto takaisin pistorasiaan. Yllätys oli suuri kun E:15 virhe oli poistunut ja homma toimi jälleen normaalisti.

      ”An E15 error in my 2010 Bosch Excel Aquastar dishwasher - same symptoms as this thread - water remained in the base of the unit after the programme had run. Once I had emptied the dishwasher, a fair time later the pump began operating and emptied the water but the error message remained. I checked the exit hose and trap on the sink and all was clear so I pulled out the dishwasher and tilted it up - not a huge tilt but a decent angle. Held it for say 10 seconds and then back level again. When I turned on the main power supply to the dishwasher the error message had gone and it was ready to run. Thank's for the tip!”

      • Lisää aiheesta

        My bosch dishwasher is showing E15 and the tap signal ("check water") is on.

        The appliance stopped full of water.

        I cannot reset the appliance. I had disconnected the power, turned it back on again, and all I get is the E:15 displayed with the "check water" light flashing. It sounds like the pipe is trying to drain the water out..even if I open the door, it continues to do so. I've tried resetting, by pressing the start button for 3 seconds, but nothing happens. Also pressing the on/off switch does nothing.

        The anti flood device keeps the drain pump running, should reset itself when the water is removed and the lever goes down.

        Possible fault:
        ---------------
        began taking panels off and behind the left hand panel he found a Syphon breaker matrix. Low and behold he found that there is a float (ball) that had become covered in al sorts of slime etc, which in turn was causing an air lock.

        Thanks for this, had exactly the same problem when dishwater wouldn't empty. On mine the matrix can be removed quite easily (after removing left side panel) so you can fill the matrix drain tubes with caustic soda, give it a good shake (needed to fill and repeat several times) to clear the accumulated greasy limescale crud that blocks the little red float valve. Result, now works perfectly again! Not a very clever design by Bosch as it will inevitably become blocked in time.

        Possible fault:
        ---------------
        If there is not water inside the tub then you have a problem with your electronic water valve and will need to have it replaced. If you do have water inside but it's still giving you the error, then you have a bad flow meter that iwll need to be replaced.


      • veet

        Kiitos / ongelma poistui


      • Tiskari

        Kiitos,auttoi,pelasti päivän!


      • Siemens APK kallistus auttoi kun asianpesukone alkoi vilkuttaa E 15 virhettä ja myös vedenotto valo paloi. Kone kävi toistuvasti eikä sammunut päävirtakytkimestä joten jouduin vetämään sähköjohdon pois pistorasiasta , kone ulos kolosta ja kallistus 5 s, ja taas pelaa


      • Jupetshow

        Tuo kallistui toimi meilläkin, joten kiitos todella paljon vinkistä! Ilmeisesti joku ilmalukko siis kyseessä?!


      • uuhuuu
        Lisää aiheesta kirjoitti:

        My bosch dishwasher is showing E15 and the tap signal ("check water") is on.

        The appliance stopped full of water.

        I cannot reset the appliance. I had disconnected the power, turned it back on again, and all I get is the E:15 displayed with the "check water" light flashing. It sounds like the pipe is trying to drain the water out..even if I open the door, it continues to do so. I've tried resetting, by pressing the start button for 3 seconds, but nothing happens. Also pressing the on/off switch does nothing.

        The anti flood device keeps the drain pump running, should reset itself when the water is removed and the lever goes down.

        Possible fault:
        ---------------
        began taking panels off and behind the left hand panel he found a Syphon breaker matrix. Low and behold he found that there is a float (ball) that had become covered in al sorts of slime etc, which in turn was causing an air lock.

        Thanks for this, had exactly the same problem when dishwater wouldn't empty. On mine the matrix can be removed quite easily (after removing left side panel) so you can fill the matrix drain tubes with caustic soda, give it a good shake (needed to fill and repeat several times) to clear the accumulated greasy limescale crud that blocks the little red float valve. Result, now works perfectly again! Not a very clever design by Bosch as it will inevitably become blocked in time.

        Possible fault:
        ---------------
        If there is not water inside the tub then you have a problem with your electronic water valve and will need to have it replaced. If you do have water inside but it's still giving you the error, then you have a bad flow meter that iwll need to be replaced.

        Kiitos vinkistä. mitenhän hitossa saan irti kerrotalokaksiossa integroidun koneen. ei kyllä liiku vaikka kuinka nitkuttaa ja nykii... damn


      • Anonyymi

        Tein tän ihan saman siis ongelma oli ihan sama!! Vedin koneen ulos ja pidin n. 45asteen kulmassa n. 30s ja takas johto seinään ja toimi...... ihan niinku ennen. Mulla oli eilen jääny kansi auki sen verran et se tunnisti et kansi oli kiinni mut astia oli sen verran jääny väliin et vettä tuli ulos... mut ongelma ratkaistu kiitos kun oot kirjottanu sun propleeman.. e15 vikakoodi ja vedenottokuvan valon vilkkuminen


      • Anonyymi
        uuhuuu kirjoitti:

        Kiitos vinkistä. mitenhän hitossa saan irti kerrotalokaksiossa integroidun koneen. ei kyllä liiku vaikka kuinka nitkuttaa ja nykii... damn

        On yleensä muutamalla ruuvilla kiinni kaapistossa. Kato käyttöohjeesta tai netistä mitkä ruuvit täytyy irrottaa siitä koneen sisäpuolelta niin lähtee ulos sen jälkeen ihan vetämällä.


      • Anonyymi
        veet kirjoitti:

        Kiitos / ongelma poistui

        Kiitos todella pelastit uuden koneen ostoilta Seutula 2307 21


    • .....

      Bosch SMS Series Dishwasher Fault Codes. Like other fault codes these written for dishwasher repairers and not for the general public

      E01 Power module failure!
      All codes E01, E02, E03, E04 and E05 all indicate a power module failure.
      This is not a fault that can be repaired by the owner as the modules have to be configured in order to operate, please see the information notes below.

      As far as we are aware many models of Bosch either are or, will be set up this way in order to eliminate the possibility of DIY or third party repairs to these appliances.

      E06 Door switch fault
      This fault code will usually do what it says and be telling you that the door switch, the one used to tell if the door is closed and the lock engaged, is faulty. However, this series of Bosch dishwashers also do get the handles broken from time to time and this could be a cause, you can find a commonly used door handle here.

      E07 Dryer fan faulty
      Essentially this error code states that the dryer fan, used for fan drying in some models, is faulty or not operating for some reason.

      E08 Heat pump has detected too low a water level in the tub
      By heat pump we assume the water heating element as that's al that makes sense. Assume that a new heating element will not be a cheap item to buy and they are pretty specific to production within the series and it is better to check with us for the correct element.

      E09 Heating circuit fault
      As above, this is most probably going to be an issue with the heating element as the thermistors have their own fault codes below.

      E10 Heat pump scaled up
      Quite how the dishwasher senses this is not known but it would seem to indicate a poor flow of water through an instantaneous heater in the dishwasher as that would seem the only logical way in which this could be detected. This would assume that the inside of the heater was choked with limescale or, blocked in some other way, preventing the correct flow of water through the heater. A poor flow of water could cause the element to overheat and fail.

      E11 NTC thermistor fault
      This error code can be caused by the thermistor or the wiring to it being faulty.

      E12 Not used
      Seek engineer if displayed.

      E13 Hot water inlet temperature too high, greater than 75˚C
      Generally seen if connected to a hot water supply, if not it could indicate a sensor or board failure.

      E14 Reed switch flow sensor fault
      Please check with us for these parts but we would suggest that you seek a profession engineer if this error code is displayed.

      E15 Water in base
      Float sensor in the base has been activated. You can try to empty the base and restart the dishwasher as you will find noted many times in the forums but, if there is a leak this error code will simply be displayed again, you must find the cause of the leak.

      E16 Inlet valve fault
      This would indicate the lack of incoming water, which will ordinarily be caused by a water inlet valve having failed.

      Bosch dishwasher inlet valves are not cheap and are often quite unique to Bosch, the popular SMS valve we use is this one but, do check with us and have the ENR number from the rating plate of the dishwasher so we can identify the correct water valve for your dishwasher.

      E17 Water level too high - flow sensor
      The dishwasher has, for some reason detected an overfill and is reporting that through this error code. The flow sensor note is there as that can cause this fault code to be displayed.

      E18 Water level too low - valve
      As above only in reverse, the machine has not filled with enough water and this can be caused by the water valve.

      E19 Not used
      Seek engineer if displayed.

      E20 Winding resistance of circulating pump fault
      The electronic controlled has detected a short or a break in a winding in the main recirculation pump or main motor of the dishwasher.

      E21 Circulating pump blockage
      This would be caused by a blockage or a poor water flow from the main motor of the dishwasher. This can be caused by a capacitor failure or for other reasons.

      E22 Not used
      Seek engineer if displayed.

      E23 Winding resistance of drain pump fault
      The controlled has detected a break or short in the drain pump wiring. Many of these dishwashers use this pump which is a cheap compatible one.

      E24 Drain filters blocked
      Clear the filters. Generic instructions to clean your dishwasher filters is available from here.

      E25 Drain pump blocked or pump cover missing
      This can be caused by the above or by, as the fault code indicates, a blocked drain pump.

      E26 Water switch fault
      There is little details on this error code.

      E27 Not used
      Seek engineer if displayed.

      E28 Turbidity sensor fault
      We would strongly advice seeking an engineer for this fault as well as it is often not easy to understand or diagnose issues with turbidity sensors.


      Lähde: http://www.ukwhitegoods.co.uk/help/fix-it-yourself/fault-codes/dishwasher-fault-codes/3058-bosch-sms-series-dishwasher-fault-codes.html

    • .....

      Jos kone täyttyy hiljalleen puhtaalla vedellä kun hana on auki, on vika todennäköisesti viallinen AquaStop. Näyttöön saattaa tulla E:15 virhe.

    • sepittäjä

      kone n. vm 2010 vika koodi e15 ja hanankuva palaa. luulin jo ,että pitää mennä aamulla kikanttiin. mutta rupesin tutkiin. ja selvis . tulovesiletkun sihti oli tukossa siittä aqva stop mötikän vierestä .tässä mallissa on suht tiuha sihti.ja vielä kaksi peräkkäin jotenei ihme. joten nyt halavalla selvittiin tästä.

    • Rähmäkäpälä

      Missä peevelissä se sensori oikein on? Minä en saanut vasemman ulkopaneelin alta mitään muuta irti kuin jonkin tyhjennystulpan, kaikki muu on suuren muovihässäkän alla tai takana jumissa. Mikä ihme sitä muovia oikein pitelee? Reunat irrotin pidikkeistään ja irrotin molemmat ruuvit, mutta ei lähde. Ei oikein olisi varaa tilata korjaajaa, eikä varsinkaan ostaa uutta tiskikonetta.

    • ANTE808

      Meillä auttoi kun kallistettiin konetta, taas toimii =)

    • joachim73

      Kiitos näistä viesteistä. Minulla on sama ongelma. E15 virhekoodi ja olen nyt kallistanut useamman kerran mutta virhe tulee takaisin. Olen myöskin tarkistanut aqua stop letkut, puhdistin (vaikka kone onkin ainostaan 4 kk vanha) muttei ole auttanut.

      Olen huomannut että kone pesee normaalisti noin 15-16 minuuttia ja sitten "tilttaa". Olisiko ideoita?

    • kuningas kuluttaja

      Bosch ja Siemens astianpesukoneissa, jotka ovat lähteneet tehtaalta 1999-2005 on tulipalovaara. Niistä on korjauskutsu Boschin nettisivulla.

      • saapa nähdä

        Meillä on -04 vuodelta tällainen viallinen siemens. Lupasivat tulla korjaamaan joskus.? Tai hyvittää 20% uudenkoneen hinnasta. Hyvitys varmaan jostain siemens koneesta ja ovh hinnasta joten vaittiin korjaus.


    • mäk kaiver

      kiitos kaikille vinkeistä. Mulla ongelmana kans E 15 häiriö ja virta ei sammunut kun johdon irrottamalla, kone oli tyhjä vedestä eli vesi oli poistunut. Kaadoin vielä testiksi lasillisen vettä koneen pohjalle ja hyvin poistopumppu tyhjensi veden. Vedin koneen ulos ja kallistin sen 45 astetta itseenipäin, seisoin siis koneen luukun edessä.. :) Nyt näyttää taas toimivan. Kannattaa muuten varata pyyhettä lähelle jos koneessa vedet sisällä, ikävä kastella parketit.

    • raplari

      onko kukaan vaihtanut poistopumppua bosch ,etusokkelin irrotin mutta ei siitä reijästä mahdu vaihtamaan ,pitääkö ottaa pohjasokkeli irtiettä pääsee käsiksi kunnolla ,uudesta näkee että pyöräyttämällä on kiinni ,muovi tinksi lukitsee.

    • Naruto4

      mulla korjaantuu,niin helposti,että kaadoin koneen lattialle,nyt vesi tulee taas!täältä niksi n löysin,kiitos

    • raplari

      poistopumpun vaihto onnistuu kun etusokkelin poistaa ja vasen sivupelti pois alasokkeli ravotaa etupäästä kun on kääntänyt koneen selälleen pumppu lähtee myötäpäivään pyöräyttämällä mutta meidän koneessa jää vettä koneen pohjalle sihtiä myöten ,poistopumppu kyllä pumppaa mutta katkaisee pumppauksen aivankuin liian aikaisin ,onko ljossain jokin anturi en ole vielä päässyt kärrylle,

      • bazo

        Mulla on ongelmana Bosch Super Silenc koneessa, sama kuin Raplarilla Pumppaa hetken vettä, eli pumppu pelaa, mutta jättää pohjalle ritelikön yläreunaan asti veden. Onko kellään jelppiä tähän onkelmaan?


    • kiitos1

      E15 selätetty Boschin pesukoneesta, kiitos teidän neuvojen, pesukonetta piti kallistaa tosi reilusti.

    • uusi Bossin käyttäjä

      Mulla uus Bossin kone ja menin avaamaan koneen kohta sen päällelaittamisen jälkeen. En katsonut ohjekirjasta ja kuvittelin sen toimivan samaan tapaan kuin vanhankin koneen. Nyt luukku ei mene kiinni. Tavailen ohjekirjaa ja lapsilukostakin puhutaan. Onko kenellekään tuttu ongelma?

    • säädin likainen

      Sain juuri korjattua oman Bosch SGU69A02SK/24 koneeni ( ikää n. 10,5 vuotta ). Ei ottanut esihuuhtelun jälkeen enää uutta vettä sisään. Ajoin muutaman kerran pesukoneen puhdistusaineella ohjelman läpi, ei vielä auttanut. Vasen puoli auki ja tuossa linkin kuvaamaan osaan ( veden korkeudensäädin 497570 ) oli kertynyt mönjää sisään ja samoin siitä lähtevässä letkussa.

      http://www.kauppasatama.fi/info.asp?tuote=W2-10311

      Irroitin tuon osan ja siitä irtoavat muut komponentit ja putsasin kunnolla. Jätin yöksi vielä siihen pesukoneen puhdistusaineeseen likoamaan, jotta kohossa olevat loputkin kalkki ym. tahrat lähtee irti.

      Johan taas toimii normaalisti.

      • Peeaaäl

        Kiitos tästä vinkistä, saman operaation tein ja taas kone toimii. 👍


    • Marko Mäkelä

      Kiitos, näiden neuvojen ansiosta sain kohta 9-vuotiaan koneeni kuntoon. Seuraavakin kone on melko varmasti Bosch tai Siemens.
      Minun koneeni vikaantui niin, että poistopumppu pyöri jatkuvasti virran ollessa kytkettynä. Se käynnistyi jo ennen merkkivalojen syttymistä.
      Syylliseksi paljastui huonetiloissa pari päivää kulkenut hiiri, joka oli mennyt oikeasta takareunasta sisään ja käynyt nakertelemassa vasemmassa etukulmassa olevaa kohoa. Matkalla hiiri oli tönäissyt kohon erittäin herkkää työntötankoa niin, että mikrokytkin kuvitteli koneen laskeen alleen.

      Olen saattanut kaksi 1980-luvun mallista astianpesukonetta viimeiselle matkalleen kahdesta eri asunnosta. Molemmissa oli heppoinen pohjapelti, joka ei ole täysin vesitiivis. Kumpikin vain kieltäytyi pyörimästä, kun pohjapellille lirahti vettä. Lattia säästyi vedeltä vain hyvällä onnella. Toista konetta en edes yrittänyt tutkia koska koneen asennuspaikkaan oli parikymmentä vuotta aiemmin tullut vesivahinko huonon letkuliitoksen vuoksi.

      Bosch vaikuttaa estävän vesivahingot kolmella tavalla: Aquastop-letkulla (magneettiventtiili letkun päässä), yhtenäisellä muovisella pohjakaukalolla ja erittäin herkällä koholla, joka ohjaa poistopumppua ’tahdosta riippumattomana lihaksena’. Kohon vivuston toinen pää on muuten jollain tavalla yhdistetty vasemmassa reunassa kiertävään putkistoon, joten se saattaa laueta myös kiertovesiputkien tukkeutuessa tai vaurioituessa (jolloin vettä voisi päästä valumaan pohjalle).

      Sen sijaan, että kone vain leikkii kuollutta, se kuolonkorahduksenaan yrittää estää vesivahingon laajenemisen pumppaamalla pääallasta poistoletkun kautta tyhjäksi. Ylimääräisestä vuotosuoja-altaasta ei taida Boschin kanssa olla mitään hyötyä, sillä pohjakaukalon alimmat reiät ovat monen sentin korkeudessa ja koho lauennee alle millimetrin vesipatsaalla.

      Toki Bosch voisi parantaa tapojaan entisestään ja laittaa huolto-ohjeet vapaasti saataville. Mutta samaan syntiin syyllistynee moni muukin valmistaja. Imuroin ruotsinkielisen käyttöohjeen, ja siinä vaiettiin tästä vikatilanteesta. Todettiin vain, että muussa tapauksessa ota yhteyttä huoltoon.

      • pesupumppu

        Moi,

        Mulla on pesupumppu vika, ottaa veden ja poistaa sen mut ei pese, koneesta kuulee et se yrittää tehdä jotain mut pesua ei suorita
        onko kokemusta kellään?
        kaikki siivilät käyty läpi.


    • anne -67

      Kiitos neuvoista. Meillä viisi vuotta vanha siemens. Vikakoodi e 15. Kallistus auttoi, kyllä helpotti.

    • kierrättäjäfgh

      Vuotava kone ei korjaannu vesien pois kaadoilla. vuoto pahenee ja vakuutus yhtiö riemastuu kun kuulee teidän korjausmenetelmästä. Tonni on pikkuraha kunkeittiössä tulee vesivahinko. Astiat voi pestä myös käsin ennenkun on varaa ostaa uusi kone.

    • Ota onkeen

      Bosch astianpesukone - älä osta!

      - Ei ole esipesua - astiat johtuu huuhtelemaan käsin ennen koneeseen laittoa.
      - suuttimet tukkeutuu helposti, ei helppoa puhdistaa.
      - pesee järjettömän pienellä vesimäärällä, tulos onneton.
      - vakio-ohjelma järjettömän pitkä, jumputtaa kolmatta tuntia!
      - vesimäärää ei pesuun eikä huuhteluun pysty säätämään.

      Aikaisemmin Asea Scnadia toimi 18 vuotta, sen jälkeen Cylinda 10 vuotta. Boschin suunnittelulogiikka täysin onneton, huonompi kuin Asea Scandian 28 vuotta sitten!

      Älä osta!

      • loveday

        paskapuhetta, kaikki löytyy ja pesee moitettomasti. 6v sitten ostettu


    • tampioewe

      riipunee mallista ja lukekaa käyttöohjeet pesua varten. älkää antako ruuan kuivaa liian pitkään astioden pintaan.

    • Erkpir

      Meillä myös

    • komup

      h 01 virhekoodi-mikä vika?

    • mattikimi

      Kiitos kaikille, näillä vinkeillä possi taas toimii (kallistus)

    • Helpottunut

      Suuret kiitokset asiantuntijoille! E15 vikakoodi saatu häviämään täälläkin konetta kallistamalla. Saas nähdä koska pitää kallistaa taas uudestaan...

      • Säikäiytti

        Täälläkin kallistus auttoi :)


    • Mymmeli16

      Ei ole todellista! Viisi vuotta vanha keskustelu ja täältä löytyi apu!! Tasan 5v vanha Siemens astianpesukone lykkäsi vaahdot pihalle ja vilkkui E15 koodi sekä vedenotto valo!
      JA KALLISTUS 45* AUTTOI! Kiitos!!! 😄

      • Lossilate

        Täälläkin kallistus auttoi. Bosch silenceplus vm. 2011. Kiitoksia vinkeistä😃 !


    • puuhajaska

      E:15 juu sama tuli vuotaa joitain ja turvakoho katkaisee . Menee taas tovin mutta varmaan uusiii kohta . Video netissä autaa purku hommissa pellit pois ja kohon kuivaus .Jätin suojapellin pois niin saa kuivattua helposti eikä tarvitse repiä konetta pois kolosta.

    • zumppigt

      Bosch SuperSilence astianpesukone, ikää 2 v, antaa vikakoodin E 22.
      Muutaman kerran aikaisemmin on jättänyt pesuvedet koneen sisälle. Nyt pessyt useamman kerran "huonosti", ylätasolla olleiden juomalasien pohjalla murusia kuin hiekkaa olisi.

      Koneen sisäpuolella olevat irtoavat sihdit olen puhdistanut, mutta ei tunnu auttavan.

      Mistähän mahtaisi olla kysymys? Ja tietääkö kukaan mitä tuo vikakoodi tarkoittaa?

    • kierrättäfgh

      Ilmoittaa että koneessa likaa jäännösvettä. Poistoei toimi okein. voi olla pumppu tosin noin uudessa ei luulisi. roskia punpun siipien välissä. poistoletkun puolella tukkeuma. https://www.youtube.com/watch?v=hfw3vliCf4c siinä ohjetta englanniksi.

      • Duuunari

        Jos vikakoodi e15 ja kallistus auttaa nii teidän pesukone vuotaa vettä ulospäin koneen pohjassa oleva tyroksi kelluke nousee ja käynnistää tyhjennyksen ja sulkee veden tulon eli jos e15 tulee nii tarkastakaa pumppu pesän ruuvien kireydet muuten saattaa tulla vesivahinko.... itellä nyt e24 ja mikään eitunnu auttavan😡


    • joku11

      Tiskikoneeseen tulee ohjelman loppuvaiheessa vikakoodi E09, missä vika?

      • E09

        löysitkö vian?
        minullakin E09


    • Anonyymi

      Kenelläkään ollut E24 -hälytystä kun laittaa uutta koneellista päälle? Virheilmoituksen pitäisi tarkoittaa sitä, että poistopumpussa olisi vikaa. Pumppu toimii kuitenkin normaalisti.

      Netistä löytyy konsti, eli kun aukaisee koneen luukun sopivasti juuri ennen kuin virheilmoitus olisi tulossa ja laittaa takaisin kiinni, pesuohjelma käynnistyy normaalisti. Tällä tavoin käytimme bosch-konettamme yli kaksi vuotta päivittäin.

      Kunnes sitten ostin kerran tablettien sijaan jauhetta. Käyttelin jauhetta noin puoli pakettia, olisiko parikymmentä pesua. Huomasin, että satunnaisesti kone alkoi käynnistyä normaalisti ilman temppuja. Jatkoin toisen jauhepaketin kanssa ja pesuohjelma on käynnistynyt jo ainakin 30 kertaa ilman apuja. Kokeeksi pyöräytin yhden kierroksen tabletilla, minkä jälkeinen pesuohjelman käynnistys tuotti taas virhekoodiksi E24.

      En ole vieläkään 100% varma, mutta tuntuisi siltä että tabletit eivät kunnolla ehdi sulaa pesuohjelman aikana, sillä ne jäävät luukun auetessa koriin eivätkä mene koneen pohjalle kuten jauhe tekee. Tämä kerännee moskaa koneen sisuksiin ja ennen kaikkea anturiin, joka mittaa vedenpintaa poistopumpun säiliössä, siellä missä pestävä suodatinkin sijaitsee. Pohjalle jääneen veden väristä voi nähdä, että tableteista jää sameampi vesi. Anturi on optinen.

      Saa kokeilla ja mielellään kommentoida tänne, miten homma lähtee toimimaan. Kyseessä on yleinen vika ja epäilemättä paljon hyvää tavaraa on päätynyt kaatopaikalle.

      T. Korjaaja-Kake

      • Anonyymi

        Pesutabletit ei tahdo liueat lyhyissä ohjelmissa (vaikka mainostetaan), vaan muodostaa lähes vettä läpäisemättömän kalvon mikrosihtiin.
        Meillä pesuohjelma pysätyi Bosch koneessa ja virtavalot sammui, 10 min odottelun jälkeen kävi taas hetken, kun painoi virtanappulaa jne. jne
        Lopulta tarkistin mikrosihdin, joka oli täysin tukossa muutaman viikon käytöllä!

        Nyt täytyy etsiä parempia vaihtoehtoja pesutableteille.


    • Anonyymi

      Tämä kallistus kikka toimii todellakin.
      Kiitos vinkistä. Taas säästettiin jokunen kymppi ellei satku🤔

    • Anonyymi

      Bosch SMU50M62SK pysähtyy vikakoodiin E-9 tai E-4 ,eli ohjelma jää kesken.Mistä mahtaa johtua

      • Anonyymi

        Yleensä jos ohjelma jää kesken, vika on etukannen lukituksessa!
        Tarkista ihmeessä meneekö- ja pysyykö etukansi varmasti lukossa?
        Kaikkissa asennuksissa ei ole käytetty alkuperäistä "sivulukitusta" kaapistoon, vaan korvattu jollain helpommalla ratkaisulla; kone pääsee liikkumaan tai kansi avautuu pestäessä!!


    • Anonyymi

      Meillä ei tule vikakoodia. Kone SMU50M92SK on ostettu 2014 ja se on toiminut hyvin. Äsken se otti veden, lämmittikin sitä vähän aikaa, mutta aika meni nollille ja ohjelma keskeytyi. Laitoin päälle pelkän huuhtelun, se toimi! Onko vika lämmityksessä?

    • Anonyymi

      Miksi ei vaihda ohjelmaa

    • Anonyymi

      E15 vikakoodi ja hanamerkki vilkkuu.

      Putsasin kaikki mahdolliset suodattimet, mitkä irti sain. Täältä lukemani mukaisesti annoin olla n. vuorokauden irti sähköverkosta (sulake alas). Hokkuspokkus! Sulake päälle ja kone toimii normaalisti!

      Kädet ristiin, että toiminta pysyy OK:na.

    • Anonyymi

      Hei meillä sama E 15 ongelma tuli näyttöön Boschilla . Keittiön lavuaari oli jo aiemmin pulputtanut ja tuntunut olevan tukossa. Avasin viemärin poistputken ja siellä oli n nyrkin kokoinen rasva, paska kokkare. Senkun poistin ja huuhtelin viemärin niin astianpesukone alkoi toimia. Ei näköjään pystynyt poistamaan vettä niin laittoi tuon virhekoodin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1449
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe