päivystys korvaus

Roger.P

paljonko saa ihmiset päivystyksestä palkkaa??? Itse olen kiinteistön hoito alalla ja päivystän viikon jaksoissa. Korvaus on PAM:n tes:n minimi. Onko muilla sama vai ollaanko me suomen ainoat jotka tekee töitä huvin eikä rahan vuoksi.

39

25567

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SilluX

      Energia-alalla päivystysraha on ainakin 30% tuntipalkasta koko varallaolo/päivystysajan niin kauan kun ei joudu töihin. Jos käsky töihin käy, niin siihen tulee sitten omat lisänsä ja korvauksensa :)

    • alalle ehkä?

      väh 120e/v ja 1.37e / tunti. eihän tuolla saa edes minimituntipalkkaa n9e kun viikonki päivystää. mielestäni päivystysajalla pitäs ola sama peruspalkka ja lisät päälle

    • jipiiiii

      mun päivystys 5,13e tunti maanantaista maanantaihin

    • mitä voi tehdä?

      Pam on sopinut huoltopäivystäjälle 120€ vko palkan. Jos vertaa tuota esim. sosiaalipäivystäjään joka saa päivystyksestä n. 650€ vko niin voidaan kai todeta että palvelualojen liitossa on joko tavattoman tyhmää tai sitten täysin korptoitunutta päätöksentekijää joita työntekijöiden etujen ajaminen ei kiinosta tipan vertaa? Tämän esimerkin sos.päivystäjä saa lisäksi 231€ arkipyhäkorvauksen, 5.50€ iltatyölisän, yli15€ yötyölisän ja lauantaista 9.50€, ja sunnuntaista 42€?!? Lisäksi jokaisesta ns. toimenpiteestä saa vielä 42€ tunille.

      Jos PAM liittoon kuuluva huoltopäivystäjä saa työajan ulkopuolisesta päivystyksestä, eli arkena 16 tunnista ja viikonloppuina 24 tunnista korvauksen, jää 128 tunnin tuntipalkaksi alle 1.€ Viikonloppuja ei huomioida erikseen millään lailla ja muistakin tehtävistä töistä mahdollinen minimikorvaus, vaikka olisi kuinka sunnuntai!

      • Anonyymi

        Ei kannata vastailla puhelimeen silloin. Keksi hyvä syy miksi et näytelmässä mukana


    • Luotsikutterinhoitaj

      Luotsausliikelaitoksen luotsikutterikuskin työssä ei saa päivystyksestä senttiäkään.

      Hiljaisten asemien liittohörhöt turvaa näin omia työpaikkojaan.

      Vitsi koko luotsikutterinhoitajienliitto. Neuvottelee kaiken muutenkin Uudenkaupungin lepokotimaisen työmäärän mukaan. Vilkkaammat osastot ei niitä kiinnosta.

    • Huoltomies

      Nostellaanpa tätä taas. Millaisia korvauksia saatte kiinteistönhoidossa?
      L&T maksaa tosissaan vaan tuon 120€ viikko. Halvalla myydään kyllä vapaa aikaa.
      Pitäisi tietysti näinä aikoina olla tyytyväinen että on töitä mutta rajansa kaikella.
      Olen tehnyt tätä tällä korvauksella vieläpä kahdeksan vuotta.
      Noin pieni korvaus ja ja kun puhelin soi niin heti on lähdettävä töihin kun siellä on joku mummo saanut sairauskohtauksen ja ambulanssi miehet odottavat oven aukaisua tms.

      • Anonyymi

        Se pitäsi mennä niin,että pv viikolla mitä käyt hälyillä niin niistä rosenttitunnit ylös ja maksuun...se 120 on siitä ,että kyttäät sitä luuria viikon...


    • eieie

      Itseäkin kiinnostaisi tämä asia. Kylllä tuo tes minimi korvaus on p*rseestä.
      Miten muilla?

      • FinnBull

        Autovuokraamo alalla ei tuntikorvausta vain keikka korvaus 40€per keiika.


    • Lue tessii

      Viiskyt pinnaa tuntiliksasta on normi päivystyskorvaus. Jos jotain joutuu tekemään, niin ylitöillä mennään ja minimituntimäärä on tunti.

      • f*ck

        Viiskyt pinnaa millä alalla? Se olis jo jotain.
        Pamilla tes minimi 120€ viikko.


      • pimo tasuri
        f*ck kirjoitti:

        Viiskyt pinnaa millä alalla? Se olis jo jotain.
        Pamilla tes minimi 120€ viikko.

        Solilla meillä taitaa olla n140e/viikko ja keikat päälle..alle 2h tunnin töitähän ei oikeastaan ole kuin oven aukaisut..työ alkaa kun puhelin soi ja päättyy kun olet kotona..30min on aikaa olla kohteessa ja sit työt ja lappujen täytöt jonka jälkeen vielä useasti huoltokirjaan tilaukset jos joutuu käyttämään ulkopuolista urakoitsijaa suorittamaan työn joka ei kuulu muuten huoltosopimukseen..meillä päivystys viikko tuo n 300-600e tiliin joka kolmas viikko..mutta onhan tuo viikko korvaus naurettava jos muuta ei siihen päälle tule päivystyksessä..120e-160e on raha mitä siitä yleensä maksetaan..jos keikkaa ei ole yleensä ole alle 300e ei kannata suostua päivystää..


      • ennen päivystänyt
        f*ck kirjoitti:

        Viiskyt pinnaa millä alalla? Se olis jo jotain.
        Pamilla tes minimi 120€ viikko.

        IT-alalla 50% tuntipalkasta on aika normaali päivystyskorvaus. Tosin siihen rahaan pitää olla "heti" saatavilla ja koneella. Roskat voi viedä, kaupassa ei voi käydä.


      • Lumimän

        Sol tosiaan maksaa päivystyksestä noin surkeaa palkkaa. Muista en tiedä enkä kuvittele edes liittoon liittymistä. Jos neuvottelevat kuñnon korvauksen niin pitää harkita. Olen miettinyt,että tehkööt pomot työt. Entäs lumipäivystys? Mikä korvaus?


    • 6+8

      iltalisä 15%, lauantai 20%, yö 40%, sunnuntai 100% eli varmaan ihan peruslisät

    • Tarhuri2

      Puutarha-ala kanssa aika mielenkiintoinen viidakko, jossa varmaankin työnantaja sanelee päivystyspalkkiot. Yhdessä paikkaa päivystysviikonloppu tarkoitti aivan normaalia työpäivää viikonloppuisin ylitöineen ja toisessa kolmesta päivystys viikosta sai yhden vapaapäivän.

    • 4200eurookk

      320 euroo viikko tunnit päälle

    • imupaineauto

      Viikkokorvaus 240 kaikki tunnit100 prossaa Jos paljon lähtöjä jää viikosta helposti yli 1000e käteen Pääasialliset yöt paperi ja sellutehtaissa

    • tyhjänsaa

      En päivystäisi viikkoa 120 egulla ellei ole ihan pakko.

    • mttv090954

      Jos kyseessä on päivystys 50 % tunti palkasta, jos varallaolo väh 30 %

    • okkook

      Varallaolo ja korvaus 50% keskituntiansiosta. Työmaalla oltava 2 tunnissa soitosta. Tämä metalliteollisuudessa.

    • ReposenPertsa

      Varallaolo maanantaista sunnuntaihin mukaanlukien yöt ja korvaus 120€. No eipähän pääse alkoholisoitumaan kun työvälineen penkissä pitäisi olla 60 minuutin kuluttua hälytyksestä. Ei myöskään tarvitse lähteä kovin kauas viemään lasta harrastuksiin, jotta ehtii varmuudella tuossa aikarajassa töihin. Varallaolon tuntipalkaksi tulee 1,15 euroa. No en ole ideologisesti työtön ja teen tätä hommaa tasan niin kauan kun löydän toisen työn.

    • Näinkajaanissa

      Meillä saa v******n päivystys palkaksi.

    • Ulky

      Päivystyskorvauksen maksamisen edellytyksenä on, että työnantaja ja työntekijä ovat etukäteen sopineet päivystyksestä. Päivystyskorvauksena maksetaan vähintään 120 €/viikko.Tuntipäivystyksestä maksetaan 1,41 €/tunti. Työn suorittamisajalta ei makseta päivystyskorvausta. Pam

    • Koi

      Sodexo ei maksa mitään. Siivouspuolella olet esimies joka huolehtii klo 5.00-21.00 7 pv viikossa kaikki työntekijät soittaa sinulle. Sinulle maksetaan vain 7'4 jos uskallat kysä mitään sinua välittömästi uhkaillaan, se kuluu esimies tehtäviin. Oli joulu tai juhannus

      • sbfghsrgh

        Mitä sitä suotta mitään kysymään? Laita puhelin kiinni klo 16 ja avaat sen seuraavana aamuna kun työt alkaa. Tyhmä se on joka ilmaiseksi tekee töitä.


    • Yksvaanesimies

      Kaupanalan esimies päivystää viikonloppua. Hoitaa siis alueensa myymälöiden sairaslomatuurausten hoitoa ja vuorojen järjestelyä. Oma myymälä on sunnuntain kiinni, joten sunnuntai on ansaittu viikovapaa. Tämä kuitenkin päivystysvuorossa.Työnantaja sanoo maksavansa palkkaa, mikäli jotain työtehtäviä tulee. Voiko olla tessin mukaista, että päivystyksestä tai varallaolosta itsessään ei tule mitään korvausta?

      • Anonyymi

        Täällä myös kaupan alalla ja vähän sama homma. Mietin kans voiko olla laillista...


    • reporepa

      Päivystyskohteita useita. yhdessä kohteessa lauantaina ja sunnuntaina kolmen tunnin kierrokset, mm mittaukset altaasta. nämä kuulema kuuluvat päivystyskorvaukseen joka on 150€ ja PAM väittää että tämä on oikein!? Montako tuntia tuohon 127€ minimikorvaukseen voi vielä oikein sisällyttää? Vai täytyykö sinne Pamii. soittaa uudelleen jos vaikka joku älykkäämpi vastaisi.

    • Anonyymi

      Itse olen teollisuuspuolella sähkökunnossapidossa. Valmiusraha on 200e/vuorokausi ja jos tulee keikalle lähtö niin tuntikorvaus on 35 euroa. Jokaiselta keikalta saa minimissään 3 tunnin korvauksen vaikka aikaa menisi 10 minuuttia.

    • Anonyymi

      - oikea vastaus löytyy kunkin alan työehtospimuksesta, jos siellä ei ole mainintaa - soita työsuojelutarkastajalle - sieltä sen pitäisi selvitä, jos ei selviä osta oma tessisi ja mene sen kanssa nurkkaan häpeämään - miksi Elanto - ja muut hautauspalvelut eivät maksa mitään päivystysrahaa, eivät maksa, koska en ole vaatinut mitään - olen - olen todennut, että en voi olla 24/7 koko ajan tisurissa , et voikkaan: rakas siskoni EU- laki on se jo kieltänyt uuden tes- lain, eli ILO - sopimisen asian listalla - ei ole -vaan sen pitäsi olla siellä kohdassa - Ollin mukaan - eli se oli hän, joka sen sopi SAK:n juristina jo vuonna 1990 ja Jorma Rusanen , eläk. SAK:n juristi saa itse selostaa loput. Tai sitten SAK:n ja PAM -ammattiliiton uusi puheenjohtaja - joka on myös juristi. Siis asia on niin vakava, että on tiedettävä tarkalleen mitä on ehdottanut itse ja jos on vaatinut vastikkeellista vapaata ko päivystyksesä on se ok, mutta ko kertymät eivät ole tunti - tunnista,vaan mitä ne ovat rakas Elantomme. Muuten miksi hautauspalvelut ovat aina yksityisen omistuksessa, ja miksi kirkko rahastaa vielä kuolleen ihmisen omaisilta kukkapalvelu-, ja kastelurahaa ja vielä kirkkomaastaan, joka ei ole kirkon, vaan kunnan isien oma maa. Tässä taas vaan alku. Loput itse - eli otat selkoa - tässä olen taas vastannut, vaikka ei ole kysyttykään - mutta koska olen sisko saan osallistua perheeni jäsenten sekä kouluttamiseen että vastaan julkisesti - koska tässäkin ketjussa on paljon kultaisia ihmisiä, joiden työnantajat eivät ole täsmälleen sopineet, ja tai kertoneet lapselleen joka on heillä töissä mitä saa maksaa päivytystyksestä ja en kuinka paljon hän saa tehdä kuukaudessa, vuodessa jopa vuorokaudessa päivystystä. Ja mikä lasketaan päivytykseksi. Uusi työministerimme Harakka, ota tämä asia heti esille ja tee siitä lakiluonnos yhdessä hautauspalvelun ja kirkon kanssa sekä tietekin yksityisyrittäjän liiton kanssa, että tietenkin myös kirkon äitien kanssa, eli omaisten. Huiskelis hui, antaa palaa - ei kokkoon parhaita koivuja eikä koivuja oven eteen - emmehän halua, että noin 10 tuhatta omaa koivua, joka on kasvanut maassamme meidän isän siemenestä jo 20 vuotta pannaan matalaksi vain sen vuoksi ,että on ollut vanha tapa,, tuoda koivut oven viereen, että äiti saa ottaa a) koivuniemen herraa kun aleksi tulee kotiin kännissä ja tai b) että saadaan itse taitaa saunavihdat, vastat - miten vain. Rakkausjuhla on kaikille jo tienattu - isämme ostivat juhannusvapaan eli aaton jo vuoden 1980 sopimusneuvottelussa eli SAK. ...STK ...LTK ja Pekka Hämäläinen , Elintarviketeollisuusliitosta sanoivat, että saatana on se oltava vapaana, että mekin päästään saunaan edes kerran vuodessa muijan kanssa.

      • Anonyymi

        Haluan samoja pillereitä mitä edellinen on ottanut...


    • Anonyymi

      2€/tunti ilman mitään lisiä päivystysajalla tehdystä työstä(paitsi sunnuntai) tämä isossa hinausalan ketjussa... ja heti kun keikka tulee nii pitää olla menossa, ei ole varmana ihan lakien mukaista tämä

      • Anonyymi

        Kuullostaa ihan h24 hinaupalvelulta🤣


    • Anonyymi

      50% tunti ilman hälytyksiä, yrittivät kyllä pienentää sitä, mutta jotenkin luottamushenkilöt onnistuivat blokkaamaan sen ehdotuksen.
      Viikko päivystystä joka neljäs viikko.
      Energia-ala kyseessä.

      • Anonyymi

        Sama juttu oli firmassa jossa olin töissä.


    • Anonyymi

      Pam on varmaan paskin liitto mitä suomesta löytyy.

    • Anonyymi

      50% tuntipalkasta ja jos tulee hälytys, niin minimi kahden tunnin keikka johon sitten päälle ylityöt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1595
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      922
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      816
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe