Cavtat

Feku

Kroatian Cavtat uusi kohden, onko kukaan vielä käynyt. Menossa toukokuussa. Missä hyvää ruokaa?
Majoitus hyvässä Croatia-hotellissa.
Kuka tietää hyviä paikallisia pikkunaposteltavia joita voisi syödä lounaaksi tai vaikka päivälliseksikin jos ei ole kova nälkä. Makarska tuttu kohde, kävin siellä Jugoslavian aikoina ja nyt pari vuotta siten uudestaan.

13

8983

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Seen it, been there

      Olimme Cavtatissa Dubrovnikista käsin paatilla ja mukava pieni paikka oli. Croatia hotelli hallitsee rannan maisemaa.
      Ranta ``bulevardilla`` on kahviloita ja ravintoloita, joista saa ruokaa ja pientä purtavaa. Itse yleensä otan sämpylän tms. Kuten sanottu, kannattaa lähteä Dubrovnikiin - matka on kai n. 15 km maanteitse, mutta huomattavasti lyhyempi meritse. Ainakin silloin kun olimme, liikennöivät pikkualukset tuota väliä ja hinta oli muistaakseni 5 € eestaas. Puhun nyt 4 vuoden takaisesta kokemuksesta.
      Kertakaikkiaan hyvä valinta lomakohteeksi ja siitähän pääsee Montenegroon tosi helposti

      • Feku

        Tarkoitus käydä tietty Dubrovnikissa, Montenegrossa ja Bosnia Hertsegovinassa, Mostarin silta on nhtävä.
        Ruokaehdotuksia kaipaan ja varsinkin ns. erilaisia alkupaloja.


      • Ervi
        Feku kirjoitti:

        Tarkoitus käydä tietty Dubrovnikissa, Montenegrossa ja Bosnia Hertsegovinassa, Mostarin silta on nhtävä.
        Ruokaehdotuksia kaipaan ja varsinkin ns. erilaisia alkupaloja.

        En oikein jaksa uskoa tuohon etukäteistiedon tarpeeseen, kun Kroatiasta on kysymys. se on vähän kuin käyttäisi vyötä ja henkseleitä samaan aikaan. Takavuosina siellä moneen kertaan matkusteltiin ja sen kun aina parhaalta näyttävä paikka valittiin. Suosittelen aitoa löytämisen iloa, ähky voi olla se suurin vaara.


    • Henttan

      On tullut käytyä Cavtatissa omatoimisesti ja yksityismajoituksessa majoittuen melkein joka vuosi vuodesta 2005 lähtien. Nyt vielä helpompaa, kun Blue1 lentää suoraan Dubrovnikin Cilipin lentokentälle, joka on itseasiassa n.5 km Cavtatista.
      Cavtat on yksi ehdottomia suosikkipaikkojani Dalmatian alueella. Ravintoloita (Leut - tosin kallis, Konoba Galija, Ivan ym.) löytyy riittävästi, vaikka paikka onkin melko pieni.

      Bussilla tai pikku paatilla pääsee kätevästi Dubrovnikiin. Bussi ajelee osan matkaa melko huikeissa maisemissa ja on näistä kahdesta halvempi vaihtoehto (viime vuonna 12 kunaa/suunta).

      Käy Cavtatin hautausmaalla (korkealla kukkulalla) ja siellä olevassa kauniissa mausoleumissa, jonka on suunnitellut Kroatian kuuluisin kuvanveistäjä Ivan Mestrovic.
      http://www.croatianculture.info/pics/6_racic_mausoleum.jpg

      Portaita alaspäin tullessasi nauti maisemasta Bellevuen pikku kahvilassa.
      http://members.virtualtourist.com/m/p/m/36364f/

      Fransiskaaniluostarissa järjestetään konsertteja kahdesti viikossa.
      http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/05/c9/77/the-monastery.jpg

      Olen itsekin menossa Cavtatiin taas syyskuun alussa.

      Hyvää matkaa!

      • Feku

        Kiitos Henttan. Ensi lauantaina on lento kohti Kroatiaa!
        Toivottavasti ei tule mitään lentorajoituksia, koska
        on todella innokkaasti odotettu lomaa!


      • Feku kirjoitti:

        Kiitos Henttan. Ensi lauantaina on lento kohti Kroatiaa!
        Toivottavasti ei tule mitään lentorajoituksia, koska
        on todella innokkaasti odotettu lomaa!

        turhaan kyselet etukäteen ruoasta, siellä on kaikki hyvää ja tuoretta! Mutta kokeileppa pikkuruoaksi tottakai Brsut-salaattia. eli sitä ilmakuivattua ja savustettua kinkkua ohuina siivuina, lautasellesi tulee sitten oliiveja, suolakurkkua, salaattia, jne.
        Brsut=prosciutto. Käyppä kaupasta paikallista leipää, juustoa ja brsutia iltapalaksi. (Terävä puukko matkalaukkuun). Cavtatisssa väittivät, että Ivan on paras ravintola, grillattu merihven vei melkein kielen mennessään. (Kermamuhennetut uudet perunat, vaökoviinikastike, 0.5 litraa paikallista valkoviiniä.) Jos joku ruokapaikka on illalla melkein tyhjä, sinne ei sitten kantsi mennä.
        Mulla on jääkaapissa melkein kilo tuota Brustia, salcissaa muutama tanko, ja kylmäsavustettua porsaan ulkofileetä, ja keittiön pöydällä dalmatialasita oliiviöljyä.
        Kokeileppa myös Octopus salad´= mustekalasalaattia, grilled srdine,= grillattuja sardiineja.
        Jos teitä on useampi henki syömässä yhtäaikaa, kannattaa ehdottomasti tilata eri ruokaa ja tehdä sitten haarukkavertailu ;O)
        Jos läytyy pikaruokapaikka, niin Cevapicia vaan peliin. Niinkuin lautasen kokoinen kebab, mutta väliin tulee pieniä jauhelihatankoja kaikilla herkuilla.
        Niin, tulin eilen Trogirista, hyvää matkaa!
        Jos Henttan lukee tämän, kävin siellä Krkan kansallispuistossa ja oli todella upea paikka.


      • Henttan
        tapsu55 kirjoitti:

        turhaan kyselet etukäteen ruoasta, siellä on kaikki hyvää ja tuoretta! Mutta kokeileppa pikkuruoaksi tottakai Brsut-salaattia. eli sitä ilmakuivattua ja savustettua kinkkua ohuina siivuina, lautasellesi tulee sitten oliiveja, suolakurkkua, salaattia, jne.
        Brsut=prosciutto. Käyppä kaupasta paikallista leipää, juustoa ja brsutia iltapalaksi. (Terävä puukko matkalaukkuun). Cavtatisssa väittivät, että Ivan on paras ravintola, grillattu merihven vei melkein kielen mennessään. (Kermamuhennetut uudet perunat, vaökoviinikastike, 0.5 litraa paikallista valkoviiniä.) Jos joku ruokapaikka on illalla melkein tyhjä, sinne ei sitten kantsi mennä.
        Mulla on jääkaapissa melkein kilo tuota Brustia, salcissaa muutama tanko, ja kylmäsavustettua porsaan ulkofileetä, ja keittiön pöydällä dalmatialasita oliiviöljyä.
        Kokeileppa myös Octopus salad´= mustekalasalaattia, grilled srdine,= grillattuja sardiineja.
        Jos teitä on useampi henki syömässä yhtäaikaa, kannattaa ehdottomasti tilata eri ruokaa ja tehdä sitten haarukkavertailu ;O)
        Jos läytyy pikaruokapaikka, niin Cevapicia vaan peliin. Niinkuin lautasen kokoinen kebab, mutta väliin tulee pieniä jauhelihatankoja kaikilla herkuilla.
        Niin, tulin eilen Trogirista, hyvää matkaa!
        Jos Henttan lukee tämän, kävin siellä Krkan kansallispuistossa ja oli todella upea paikka.

        Hei,

        Olipa kiva kuulla että tykkäsit Krkan kansallispuistosta. Siellä oli varmaan näin keväällä paljon vettä putouksissa, ja varsinkin nyt kun Kroatiassa oli kuulemma satanut melko paljon lähikuukausina.
        Tuo cevapcici on meikäläisen herkku, mutta ehdottomasti parasta se on Sarajevossa, ja nimenomaan kajmak-tahnan ja raa'an sipulin kanssa. Lisäksi kaloripommi baklava on mielettömän hyvä jälkiruoka, sekin on sarajevolainen herkku, mutta saa sitä Kroatiastakin.


      • Henttan kirjoitti:

        Hei,

        Olipa kiva kuulla että tykkäsit Krkan kansallispuistosta. Siellä oli varmaan näin keväällä paljon vettä putouksissa, ja varsinkin nyt kun Kroatiassa oli kuulemma satanut melko paljon lähikuukausina.
        Tuo cevapcici on meikäläisen herkku, mutta ehdottomasti parasta se on Sarajevossa, ja nimenomaan kajmak-tahnan ja raa'an sipulin kanssa. Lisäksi kaloripommi baklava on mielettömän hyvä jälkiruoka, sekin on sarajevolainen herkku, mutta saa sitä Kroatiastakin.

        oli todella hieno paikka, ja vesi oli ylhäällä niinkuin arvasitkin.
        Ihmettelin Trogirin torilla, että mitä ne paikalliset jonottaa, ja Cevapciciahan ne! Hotellin johtaja vihjasi mulle tuosta kaimakista, joka on kait voin ja juuston sekoitusta, ja oli melkein vihainen, kun kuuli että laitoin sinne väliin muutakin kujn sipulia. :o). Ja hyvät pullakahvit saa, kun käy ensin leipomosta tuoretta pullaa/struudelia ja sitten menee kahvilaan ja tilaa ison kahvin, vaikkapa jednu veliko cava sa mjilekom molim.
        Ogrug Gornjissa ja koko Ciavon saarella on iso ongelma, kun kesällä on käytettävissä vain yksi kapea silta, sinne pukkaa 20 000 ihmistä, ja huonolla tuurilla saattaa kolmen kilometrin bussimatkaan mennä tunti.... mutta onneksi lautat liikkuu. Ehkä syksyllä uudestaan kroatiaan. t Tapsa


      • Feku
        tapsu55 kirjoitti:

        turhaan kyselet etukäteen ruoasta, siellä on kaikki hyvää ja tuoretta! Mutta kokeileppa pikkuruoaksi tottakai Brsut-salaattia. eli sitä ilmakuivattua ja savustettua kinkkua ohuina siivuina, lautasellesi tulee sitten oliiveja, suolakurkkua, salaattia, jne.
        Brsut=prosciutto. Käyppä kaupasta paikallista leipää, juustoa ja brsutia iltapalaksi. (Terävä puukko matkalaukkuun). Cavtatisssa väittivät, että Ivan on paras ravintola, grillattu merihven vei melkein kielen mennessään. (Kermamuhennetut uudet perunat, vaökoviinikastike, 0.5 litraa paikallista valkoviiniä.) Jos joku ruokapaikka on illalla melkein tyhjä, sinne ei sitten kantsi mennä.
        Mulla on jääkaapissa melkein kilo tuota Brustia, salcissaa muutama tanko, ja kylmäsavustettua porsaan ulkofileetä, ja keittiön pöydällä dalmatialasita oliiviöljyä.
        Kokeileppa myös Octopus salad´= mustekalasalaattia, grilled srdine,= grillattuja sardiineja.
        Jos teitä on useampi henki syömässä yhtäaikaa, kannattaa ehdottomasti tilata eri ruokaa ja tehdä sitten haarukkavertailu ;O)
        Jos läytyy pikaruokapaikka, niin Cevapicia vaan peliin. Niinkuin lautasen kokoinen kebab, mutta väliin tulee pieniä jauhelihatankoja kaikilla herkuilla.
        Niin, tulin eilen Trogirista, hyvää matkaa!
        Jos Henttan lukee tämän, kävin siellä Krkan kansallispuistossa ja oli todella upea paikka.

        Olin jo reissussa 23.5. eli reissu tehty. Kiloja ei tullut. Olemme kaksi pieniruokaista tyttöä ja
        otimme salaattiannoksen sekä ruoka-annoksen ja laitoimmme ne puoliksi. Yksi ainoa pettymys oli kalan kanssa, muuten kaikki hyvää. Cevapit tietty syötiin. Aamulla ensin lenkille, uimaan ja sitten vasta aamiaiselle. Hotellin kahvi oli tosi huonoa, joten joimme aamukahvit lenkilla ollessamme ja samalla kävimme torilta hakemassa hedelmiä.
        Montenegron päiväretki oli ihana ja Mostarin silta piti nähdä, oli vaikuttava ja surullista katsottavaa.
        Kroatia on kaunis maa ja sitä suosittelen.


      • JP

        Hei!

        Mihin kannattaisi suunnata Cavtatissa lasten = vesipetojen kanssa? Ollaan lähdössä lauantaina.

        t. Jari


      • tupu123

        Olimme vuosi sitten Baska Vodassa ja Dubrovnikissa. Nyt olemme suunnitelleet Kroatian matkaa syksylle Cavtatiin tai Mliniin. Olisiko kenelläkään tiedossa hyviä yksityismajoituksia? (Henttan missä te olette majoittuneet Cavtatissa?) Millainen paikka Mlini on? Kiitos kaikille jo Kroatiasta kirjoittaneille, lisää tietoa janoava!


      • Henttan
        tupu123 kirjoitti:

        Olimme vuosi sitten Baska Vodassa ja Dubrovnikissa. Nyt olemme suunnitelleet Kroatian matkaa syksylle Cavtatiin tai Mliniin. Olisiko kenelläkään tiedossa hyviä yksityismajoituksia? (Henttan missä te olette majoittuneet Cavtatissa?) Millainen paikka Mlini on? Kiitos kaikille jo Kroatiasta kirjoittaneille, lisää tietoa janoava!

        Olen Cavtatissa majoittunut kahdesti fransiskaaniluostarissa, mutta en tiedä vuokraavatko he vielä huoneita. Huoneet vuokrattiin aiemmin Kvaternikova-hotellista, mutta hotelli on nyt myyty, enkä tiedä mitä uusi omistaja on sopinut vuokraamisesta.

        Olen ollut viisi kertaa Cavtatin vanhan kaupungin "sisällä" Apartment Perdija -nimisessä huoneistossa. On hyvällä paikalla (ihan keskustassa), melko uusi, hiljainen yhden makuuhuoneen huoneisto, jossa on valtava terassi.
        Ei ole suoranaista merinäköalaa, joskin Tiha-lahti näkyy osittain. Omistajaperhe Perdija (mukava sellainen) asuu huoneiston alapuolella. Huoneistossa on ilmastointi yhdistetyssä olohuone/keittiössä, mutta ei makuuhuoneessa.

        Tässä linkki ja s-postiosoite, jos haluat kysyä. Pariskunta ei puhu englantia, saksaa kylläkin. Heidän tyttärensä Andrea vastaa sähköposteihin ja hoitaa varaukset.

        [email protected]
        http://www.apartmani-hrvatska.com/osobnaen.asp?BR=3062

        Linkin kuvat ovat muutaman vuoden takaa, asunto on "luonnossa" kauniimpi kuin noissa kuvissa.
        Omistajapariskunnan mies hakee lentokentältä maksutta (Cilipin lentokenttä siis noin 5 km Cavtatista).

        Olen itsekin menossa Cavtatiin 4.9. vanhempieni kanssa...

        Hyvää matkaa!


    • Seasick

      Olin päivän Cavtatissa viime kesäkuussa ja paikka vaikutti hieman uneliaalt/tylsältä Dubrovnikkiin verrattuna, mutta oli sielläkin puolensa. Ravintolat ainakin satamassa oli perus turistirafloja. Leipomoista kannattaa ostaa borekkia lounaaksi, koska se on hyvää ja halpaa. Kyytipojaksi suosittelen paikallista multivitamiini mehua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe