E90, 320/318 kokemuksia

kooärr

Ois takotus ostaa uudenpi bmw,eli kiinnostais 318 tai 320 bensa/diesel. Kiinnostais tietää rehellisiä kommentteja tyyppiviosta. Huhujen mukaan öljyäkin söisi aika reilusti. Liekö pitää paikkaansa.

19

21687

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PPKJ

      mikä on reilu öljyn kulutus. Itselläni on 320d ja se on hörppinyt öljyä 30 000 km matkalla n. 1.5 litraa. En pidä sitä mitenkään kovin pahana.

      • kooärr

        Yks automyyjä meinas, että litrankin on tonnille parhaat syöny.


    • ....................

      Minkä ikäistä ajattelit? Itsellä -06 320i ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Ei oikeastaan huonoja puolia ole löytynyt yhtään. Tyyppivioista ei tietoa, mutta eipä ole moisia tullut vastaan. Öljyäkään ei ole syönyt, säännöllisin väliajoin käy öljynvaihdossa/huollossa.

      Tai no, yksi huono puoli tulee kyllä mieleen. Ne vakiorenkaat, runflatit. Suosittelen pyrkiä välttämään jos voit. Tosin kyllä niilläkin pääsee ihan hyvin, mutta joutuu paimentamaan vähän maantiellä. Vaihto normaaleihin renkaisiin poistaa ongelman kokonaan. Itse vaihdoin normaaleihin kun runflatit olivat vaihtokunnossa.

      • kooärr

        Jotakin tuollaisa kuin sinulla olen katsellut, bensa tai dieseliä.


    • 320i

      Olen ajanut parin vuoden aikana reilut 50000km, eikä ole ihmeemmin ollut ongelmia. RunFlat-renkaat on vielä alla ja suuntavakavuus erityisesti uraisilla teillä on tähän mennessä mielestäni suurin puute autossa. Öljyä se ei kuluta, ainakaan niin paljoa, että reilun 20000km matkalla olisi tarvinnut yhtään lisätä.

      Nyt on päällä semmoinen vika, että pissapoika ei toimi. Pyyhkijät kyllä pyyhkii, kun viiksestä kääntää, mutta pissapojan vivusta pitäisi käynnistyä myös pyyhkijät. Nyt ei pissapojan vivusta vetelemällä tapahdu mitään. Sulakkeet näytti ehjiltä, joten täytynee viedä pajalle.

      Vai onko jollakulla hyviä vinkkejä?

      • toimintaa tässä

        "Nyt on päällä semmoinen vika, että pissapoika ei toimi. Pyyhkijät kyllä pyyhkii, kun viiksestä kääntää, mutta pissapojan vivusta pitäisi käynnistyä myös pyyhkijät. Nyt ei pissapojan vivusta vetelemällä tapahdu mitään. Sulakkeet näytti ehjiltä, joten täytynee viedä pajalle."

        Siis ei tapahdu mitään, ei siis edes vesi lennä lasille vai? Mulla ainakin toimii niin että jos pyyhkimet Off ja truittaa nestettä lasille niin ei ne pyyhkimet pyyhi. Pitää itse manuaalisesti vetää kertapyyhkäisy tai sitten laittaa pyyhkimet On. Ihme fiitseri, missään muussa autossa ei ole tuollaista ollut vaan kun nestettä on lasille suihkaissut on pyyhkimet myös samalla pyyhkäissseet oli ne sitten Off tai On asennossa.


      • kiukuttelee
        toimintaa tässä kirjoitti:

        "Nyt on päällä semmoinen vika, että pissapoika ei toimi. Pyyhkijät kyllä pyyhkii, kun viiksestä kääntää, mutta pissapojan vivusta pitäisi käynnistyä myös pyyhkijät. Nyt ei pissapojan vivusta vetelemällä tapahdu mitään. Sulakkeet näytti ehjiltä, joten täytynee viedä pajalle."

        Siis ei tapahdu mitään, ei siis edes vesi lennä lasille vai? Mulla ainakin toimii niin että jos pyyhkimet Off ja truittaa nestettä lasille niin ei ne pyyhkimet pyyhi. Pitää itse manuaalisesti vetää kertapyyhkäisy tai sitten laittaa pyyhkimet On. Ihme fiitseri, missään muussa autossa ei ole tuollaista ollut vaan kun nestettä on lasille suihkaissut on pyyhkimet myös samalla pyyhkäissseet oli ne sitten Off tai On asennossa.

        Joo, ihmeellinen on vika. Ja homma on nimenomaan niin, että kun yrittää suihkuttaa vettä lasille, ei tapahdu mitään. Ei kertakaikkiaan mitään.

        Normaalitilanteessa veden ruuttaus lasille pitäisi käynnistää myös pyyhkijät vähäksi aikaa, jopa siinäkin tapauksessa, että pesunestesäiliö olisi tyhjä tai suuttimet jäässä. Mutta ei nyt. Pyyhkimet saa kyllä liikkeelle, kun kääntää ne viiksestä päälle.

        Ja mikä mielenkiintoisinta, nyt kun oli -5C töistä lähtiessä, niin yllätys yllätys, vika oli korjaantunut itsekseen.

        Ihmeellistä.


    • 318i sedanista

      E90 318i bensa, öljyä tosiaan piti ekan kerran käydä lisäämässä 23tkm kohdalla ja myös toisen kerran 53tkm kohdalla varsinaisten huoltojen ulkopuolella. Auto ei todellakaan ole erityisen ripeä tällä koneella, mutta kyllä sillä tietenkin pärjää. Kesärenkaat run-flateillä (Bridgestone) on epävakaat urissa, ei hyvä. Hakkapeliitan run-flat kitkat sen sijaan aika hyvät ko. autoon. Talviajo on toisaalta ok ja toisaalta ei. Eli takavetoisella on kiva ajella, mutta ajonvakautus leikkaa luistot epämiellyttävän terävästi. Samoin paikaaltaanlähdöt hitaita, sutii sutii ja järjestelmä vetää tehot minimiin, en tiedä auttaisiko nastat tässä kuinka paljon. Kabiiniin tulee lämpöä hyvin ja penkinlämppärit aivan huipputasoa. Mitään varsinaisia vikoja ei ole ilmennyt, joten toimiva peli ainakin tämä yksilö. Maalipinta on heikko. Auto on herkkä kovalle sivutuulelle kuten taitaa olla 500-sarjakin.

      • jkhgf

        Nuo teidän autot rikki jos ne syö noin paljon öljyä?


      • jo on ihme
        jkhgf kirjoitti:

        Nuo teidän autot rikki jos ne syö noin paljon öljyä?

        Samaa ajattelin öljyn kulutuksesta,että ei kai voi olla totta että noin pieni moottori vois hörppiä öljyä tuohon tahtiin,kun ei edes mun (14 litranen) kuormurin konekaan noin perso ole öljylle(öljy tilavuus 44l)


    • Bemuisti

      Varmasti hyvä auto. On vaan sen homo-banglen muotoilemana niin uskomattoman ruma kojelauta, niin ei itselle ollut vaihtoehto E46:n jälkeen. No nyt tilanne korjaantui ja uusi BMW on tulossa.

      Tuosta öljyn syönnistä. Öljyn tarkoitus on voidella konetta ja siksi sitä toimitetaan paineella sellaisille pinnoille siellä, jotka liukuvat toisia pintoja vasten, esim männät ja laakerit. Tuonne mäntien (ja männänrenkaiden) ja sylinterien väliin menevästä öljystä osa palaa palotiloissa jokaisessa palotapahtumassa. Kullekin mäntämoottorityypille maailmassa on oma öljynkulutus, joka on normaalia. Jos öljyä EI TODELLAKAAN kulu yhtään, ei tapahdu riittävää voiteluakaan. Jo taas ÖLJYN PINTA ei alene lainkaan, se johtuu siitä, että siihen sekoittuu jotain muuta nestettä, esim vettä tai polttoainetta. Kumpikaan tilanne ei ole oikeasti hyvä, vaikka vesi olisi vain kondensoitunutta. Oma E46:nen söi noin 0,7 l/ 22000 km. Lienee suhtkoht hyvä määrä, ehkä hiukan enemmänkin on vielä "toleranssissa". Joku iso lyhytikäinen, huipputehokas lentomoottori saattaa viedä öljyä hyvinkin runsaasti ja kaikki on vielä ok.

    • 678fgd65

      Osta suosiolla 325/330.

      Kuutoskoneiset ovat paljon varmempia kuin neloskoneet ja voimaa on jonkun verran enemmän niin ei tarvitse huudattaa koko aikaa. Hinnat eivät montaa tonnia 320 kalliimpia ole.

    • rafael13234

      Bmw 318 MOOTTORIN VAROITUSVSLOON PÄÄLLÄ?

      • Asian.tuntija

        Pajalle ja kovaa. Ja lompakosta satasia lateleen tiskille...


    • 0069

      3 sarjan BMW on työn laadultaan hyvää, eikä se öljyä normaalilla ajolla vienyt enempää kuin muutkaan, ainoa heikkous oli se s...nan vesipumppu jonka kestoikä oli noin 90000- 110000 km. eikä sen vaihto ilman sanomista sopinut huolto ohjelmiin, ennen laukeamista, myös talviajo oli tyypillistä takavetoisen kikkailua, liikkeelle lähtö valoista oli toisten pidättelyä, ja peruutus juuttumisen jälkeen lumesta, ei onnistunut ilman ronskeja työntäjiä. Nämä tiedot ovat 6vuotta sitten uudesta bemarista, nykyisten työn laatu on aivan huippua Audin kanssa, ohittavat Mersun työn laadussa. Jos hankkii Bemarin niin ehdottomasti neliveto.

    • Anonyymi

      Moro, tää ei nyt varsinaisesti liity kokemuksiin. Mutta kysyisin että miksi BMW, illä on aina sellasset isot nenän reiät siitä edessä. Niitten sisältä on mustaa, kaippa sekin on joku tuuletus kanava

      • Anonyymi

        Se kuuluu BMW:hen, niissä on aina ollut. Ne on ilmanottoaukot ihan kun kaikissa muissakin autoissa


    • Anonyymi

      Moro!
      Tää nyt ei varsinaisesti liity kokemuksion, muttakun koronan keskellä tulee kaikkea mietittyä, niin kysyisi että miksi BMW, illä on aina siinä nokassa sellasset isot nenän reitä, ne on mustat sisältä. Kai sekin on joku tuuletus aukko....

      • Anonyymi

        Ne taitaa olla lähestulkoon kaikissa autoissa, poislukien sähköautot.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1535
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1354
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1267
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1146
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe