helppo kiljun teko ohje?

toni vaan =o)

heittakääs joku helppo kiljun teko ohje että saa vappu juomat tehtyä =o)
ja se tulis omiin tarpeisiin =o)

78

58138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tomi

      Piks Poks-hiivaa (joku pika hiiva kaupasta, käy pari päivää)
      sokeria
      hetelmiä (omena)palottele
      vettä

      Paa sekasin ja käytä käymisastiassa (ämpäri, sanomalehti päälle) pari kolme päivää -->pullota

      Ei herkkua, mutta menee päähän, saattaa haista!

      • no hei

        ei nyt ihan liity asiiaan mut saako kilju käydä enemmän kuin kaksi viikkoa tai siis mitä sille alkaa tapahtua?


      • mirtzu

        molo...
        siis mä haluaisin ihan kunnon ohjeen ja määrät paljonko mitäkin...viimesin kilju meni pyllylleen ja sitä ei kukaan sit juonu...eli jos viittit ni mailaa mulle kunnon ohje...
        thanks etukäteen...

        -mirtzu-


      • ernesti67
        mirtzu kirjoitti:

        molo...
        siis mä haluaisin ihan kunnon ohjeen ja määrät paljonko mitäkin...viimesin kilju meni pyllylleen ja sitä ei kukaan sit juonu...eli jos viittit ni mailaa mulle kunnon ohje...
        thanks etukäteen...

        -mirtzu-

        Voikukkaviini,,,,,,,,,,,,,,,,,,,nom 4

        voikukkia keltasii osia,,,,siis vihreet pois,,,,paljon saa kerätä

        voikukkii miten paljo vaa
        (keittelet niitä kotvan aikaa)))))sit vaa hiivat,,,vedet,,ant sokrut

        hyvä simakin tuloo


      • ernesti67
        no hei kirjoitti:

        ei nyt ihan liity asiiaan mut saako kilju käydä enemmän kuin kaksi viikkoa tai siis mitä sille alkaa tapahtua?

        Etikkaaha siintä tulee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        TW;;;;;;;;eikka kemist


    • henru

      -6,25L vettä
      -1,5kg sokuuria
      -1/4pus. pikahiivaa
      -0,75L xxxxxMehuu.
      -1/4pul. sitruunamehuu



      Valmistus:
      1.Okei, ensiksi tarkista että tynnyrisi on suht puhdas.
      2.Kaada kaikki sokerit tynnyrin pohjalle.
      3.Lisää kuumaa vettä noin kolme , ja hämmennä kunnes sokerit ovat liuenneet.
      4.Lisää mehu- ja sitruunatiivisteet.
      5.Sitten kaada loput vedet. Huolehdi että vesi on loppujen lopuksi alle 30-asteista.
      6.Kaada pikahiivapussien sisältö sankkoon.
      7.Laita kansi sankon päälle ja ravista.

      venaa kuus päivää =)

      • mää

        eihän tota tislata tarvi?


      • ns7
        mää kirjoitti:

        eihän tota tislata tarvi?

        hmm, jos tislaa kiljua niin siitähän tulee pontikkaa. ai-jai, ja sehän on vasta laitonta. =)


      • Stealthy_drunk
        mää kirjoitti:

        eihän tota tislata tarvi?

        mutta ku sä tislaat sen niin kattilasta lähtee pelkkää vettä pois joten alkoholia on suurempi osa aineesta joten kun juot niin sun ei tarvii juodan niin paljon tullaksesi känniin esim on 2Litraa alkoholia noin 20% sä tislaat puolet nesteestä siitä tulee litra 40% alkoholia


      • Stealthy_drunk
        ns7 kirjoitti:

        hmm, jos tislaa kiljua niin siitähän tulee pontikkaa. ai-jai, ja sehän on vasta laitonta. =)

        ei siitä tule pontikkaa vaan väkiviinaa!
        pontikassa on metanolia josta voi tulla sokeaksi ja se tehdään ihan eri menetelmällä tislaamalla haihdutetaan vettä pois jotta suurempi osa aineesta olisi alkoholia


      • MK
        Stealthy_drunk kirjoitti:

        ei siitä tule pontikkaa vaan väkiviinaa!
        pontikassa on metanolia josta voi tulla sokeaksi ja se tehdään ihan eri menetelmällä tislaamalla haihdutetaan vettä pois jotta suurempi osa aineesta olisi alkoholia

        Voi helvetin ihimishirviö, turpa kiinni kun et mitään tiedä.

        Kiljusta (toiselta nimeltään mäski) tehdään pontikkaa tislaamalla. Kaikessa tislaamalla tehdyssä alkoholissa on metanolia, tosin (yleensä) häviävän vähän. Pontikan keitossa on kyllä riskinä se, että sekaan tulee metanolia.

        Kerropa ääliö, miten haihdutat vettä tuosta seoksesta, kun alkoholi haihtuu huomattavasti pienemmässä lämpötilassa kuin vesi.


      • Anonyymi
        Stealthy_drunk kirjoitti:

        mutta ku sä tislaat sen niin kattilasta lähtee pelkkää vettä pois joten alkoholia on suurempi osa aineesta joten kun juot niin sun ei tarvii juodan niin paljon tullaksesi känniin esim on 2Litraa alkoholia noin 20% sä tislaat puolet nesteestä siitä tulee litra 40% alkoholia

        jepp ponu eri, kuin kilju.....


      • Anonyymi
        MK kirjoitti:

        Voi helvetin ihimishirviö, turpa kiinni kun et mitään tiedä.

        Kiljusta (toiselta nimeltään mäski) tehdään pontikkaa tislaamalla. Kaikessa tislaamalla tehdyssä alkoholissa on metanolia, tosin (yleensä) häviävän vähän. Pontikan keitossa on kyllä riskinä se, että sekaan tulee metanolia.

        Kerropa ääliö, miten haihdutat vettä tuosta seoksesta, kun alkoholi haihtuu huomattavasti pienemmässä lämpötilassa kuin vesi.

        joo, joo joskus... 78 80 ast n, lämpötila.. tuli. noin 78 pros tikkaa eka desi pois, sit aktiivi hiilen läpi... kunnon kamaa...


      • Anonyymi

        Vittu nyt on kyl pakko sanoo et kaikkien niitten jokka sanoo et ois muka paska resepti tää o vitun kovaa tavaraa kiitokset reseptin laittajalle,👍👍


    • fht

      puolikas:
      -12,5L vettä
      -3kg sokuuria
      -½pus. pikahiivaa
      -1,5L xxxxxMehuu.
      -½pul. sitruunamehuu

      • gay

        täs ois sulle sellanen satsi et oksat pois!

        -10L vettä
        -1,5L sokruu
        -½ pussia Turbohiivaa
        -anna käydä 2 viikkoa
        -pullota 1,5 limupulloihin sekaan ½ desii tiivistettä ja eikun matkaan !!!


      • kiljuman

      • that's me
        kiljuman kirjoitti:

        jos haaluatte kiljusta hyvää nii käymisen jälkee annatte laskeutua sen noin viikon ja sitte lappoatte toiseen pulloon ja annatte taas laskeutua n. päivän ja taas eri pulloon tuola hyvät ohjeet: http://www.angelfire.com/theforce/pecciz/reseptit.htm

        Ja mistä tollasen lapon saa? :D


    • tenukebbi

      Tarvikkeet:
      1,5l cola-pullo

      Ainekset:
      1l vettä
      2dl sokeria
      2 teelusikallista pulla-hiivaa
      3-4dl jotain mehua (esim. omenamehu käy parhaiten)

      Valmistus:
      Laita 1l vähä yli kädenlämpöistä vettä pulloon,
      murenna hiiva hienoksi ja heitä sekaan.
      Lisää sokeri, sekottele vähä ja sulje korkki
      mausta vaikka omenamehulla ja laita
      vielä 2 lorausta sitruunamehua.
      Laita pullo johonkin huoneenlämpöiseen, pimeään komeroon piiloon äidiltä
      ja anna käydä n. viikko tai enemmän..
      Tulee jotai 10-20 prossaista kiljua!

      Maku riippuu sit paljo ja mitä mehuu laitat ;) Yleensä paskaa joka tapauksessa...

      • hephep munaa

        hiiva käyttämisellä ei voi saada yli 16 volttista kun hiiva kuolee em. mainitusta prosenttimäärästä


      • -.- -.-

        jos laittaa pullon korkin kiinni ni se koko paska voi räjähtää... ainaki kuohuu yli, (kokemusta on) et onnee siihe


      • jooooomoi

        tarviiks toho pullon korkkiin laittaa jotai reikii tai et ei laita korkkia ollenka vaai mitä?:D


      • asd12312323
        jooooomoi kirjoitti:

        tarviiks toho pullon korkkiin laittaa jotai reikii tai et ei laita korkkia ollenka vaai mitä?:D

        laitettiin tos kaverinkaa käymää sillee kiljuu et:
        2Litran lidli pullo
        sinne n. litra vettä
        2 tl. hiivaa
        jotain 2 dl sokeria...

        se oli käymässä n. viikon ja maistu vain sokerilitkulle

        jotenka.. mitä hiivaa tässä pitäs käyttää?
        kelpaako kuivahiiva mitä myydään pusseissa? (jauhomaista)
        vai pitääkö olla semmonen kova leivonta hiiva pötikkä josta sitten vain leikataan se tietty määrä sitä hiivaa litkuihin?

        infoa kiitos


      • asd34rew
        asd12312323 kirjoitti:

        laitettiin tos kaverinkaa käymää sillee kiljuu et:
        2Litran lidli pullo
        sinne n. litra vettä
        2 tl. hiivaa
        jotain 2 dl sokeria...

        se oli käymässä n. viikon ja maistu vain sokerilitkulle

        jotenka.. mitä hiivaa tässä pitäs käyttää?
        kelpaako kuivahiiva mitä myydään pusseissa? (jauhomaista)
        vai pitääkö olla semmonen kova leivonta hiiva pötikkä josta sitten vain leikataan se tietty määrä sitä hiivaa litkuihin?

        infoa kiitos

        Tietenkin kiljussa käytetään siihen tarkoitettua pikahiivaa joka poikkeaa jotenkin tavallisesta pullahiivasta.


      • Kiljukaula
        asd34rew kirjoitti:

        Tietenkin kiljussa käytetään siihen tarkoitettua pikahiivaa joka poikkeaa jotenkin tavallisesta pullahiivasta.

        Voi herrajumala lapset!

        Kiljun määritelmä on: "Maultaan sokerilla ja hiivalla maustettu, lehmänkusimainen alkoholijuoma."

        Jos kiljuun lisätään mehua tai muita makuaineita, niin siinä tapauksessa se ei ole enää kiljua, vaan jotain viininlitkua (joita eivät juo kuin homot).

        Oikeaoppinen valmistustapa:
        Pannaan 10 litran ämpäriin selvästi kättä lämpimämpää vettä, liuotetaan siihen runsaasti, ehkä puolesta kilosta kiloon sokeria ja murustellaan pala hiivaa sekaan. Annataan käydä lämpöpatterin lähellä vajaat kaksi viikkoa. Pullotetaan tarvittaessa ja nautitaan kylmänä.


      • Stealthy_drunk

        noi aineet ei mahdu millään tonne pulloon ja siellä pitäisi olla tilaa jotta sen olisi varaa käydä ja muutenki suosittelen 2l LIDL cola-pulloaon hyvä jos teet ainetta 2Llitran pullossa 1litra kun aineet on pullossa purista pullo lyttyyn ja sit pullo kiinni niin että se on lytyssä ja sitten ku pullo on paisunu niin kilju alkaa olla pikkuhiljaan valmista jos pullo olisi täynnä ilmaaja ainetta ilman tyhjää tilaa se räjähtää ja tulee kamala sotku ja haisee ainaki kuukauden teeppäs näin ja kokeile yleensä ekalla kerralla ei onnistu mutta harjoitus tekee mestarin

        Toivotan iloisia hetkiä kiljun parissa! :DD


      • Seppo12121212
        Stealthy_drunk kirjoitti:

        noi aineet ei mahdu millään tonne pulloon ja siellä pitäisi olla tilaa jotta sen olisi varaa käydä ja muutenki suosittelen 2l LIDL cola-pulloaon hyvä jos teet ainetta 2Llitran pullossa 1litra kun aineet on pullossa purista pullo lyttyyn ja sit pullo kiinni niin että se on lytyssä ja sitten ku pullo on paisunu niin kilju alkaa olla pikkuhiljaan valmista jos pullo olisi täynnä ilmaaja ainetta ilman tyhjää tilaa se räjähtää ja tulee kamala sotku ja haisee ainaki kuukauden teeppäs näin ja kokeile yleensä ekalla kerralla ei onnistu mutta harjoitus tekee mestarin

        Toivotan iloisia hetkiä kiljun parissa! :DD

        tässä on hyvä ohje, paketti hiivaa, sokeria kuutisen kiloa


      • laitela
        Seppo12121212 kirjoitti:

        tässä on hyvä ohje, paketti hiivaa, sokeria kuutisen kiloa

        pakettihiiva sokeria kuutisen kiloa ja tekijälle paljon iloa


      • lolleroman

      • ernesti67
        hephep munaa kirjoitti:

        hiiva käyttämisellä ei voi saada yli 16 volttista kun hiiva kuolee em. mainitusta prosenttimäärästä

        PASKAPUHETTA;;;;;;;;;;;;;;;;

        meijjän perunaviini on mitattu,,helsingin poliisilabras vuonna 1987,,,,touko -kesäkussa......................

        18.7 % lukkoo oikeuvvenkäyntipöytäkirjois,,,,,,,,,,,ajokorttikii palo samal reissul......................nii jot mistä tempasit tuommosen luvun.........muistaaksee sakkoja 500 mk,,,,,,,,,yhteensä sakkoja 3000mk,,,,,,,,,,,100 päivää ois päässy istuu vankilaa....mut mie hölmö mänin maksamaa ne,,,piru ku harmittaa,,,,,,,,

        ei kantsi uskoo luulopuheita,,,,


        EIKKA


      • ernesti67
        -.- -.- kirjoitti:

        jos laittaa pullon korkin kiinni ni se koko paska voi räjähtää... ainaki kuohuu yli, (kokemusta on) et onnee siihe

        Meil veinas pönttö räjähtää,,,,parikkalas häkkivarastos,,,,ei käyty poikaa vilkasemas parii päivää,,,,,,,,,meil mopon pensaletkusta vesilukko.........sitruunan kuoresta,,,,pieni pala ol männy letkuu jumii,,,,,,,,,,10 l pönttö punane,,,,oli pyöree ku jalkapallo,,,,,,,,
        se ois kohta räjähtänt...

        eikka


      • ernesti67
        jooooomoi kirjoitti:

        tarviiks toho pullon korkkiin laittaa jotai reikii tai et ei laita korkkia ollenka vaai mitä?:D

        ei sillä oo merkitystä,,,,,,vesilukko kantsii laittaa,,,jot ei tuu hajuja,,,,,,,eikä pöpö pääse pönttöön,,,

        eikka


      • ernesti67
        Seppo12121212 kirjoitti:

        tässä on hyvä ohje, paketti hiivaa, sokeria kuutisen kiloa

        Tais unohtuu vesi,,,,,,,,,,,
        tuliko lusikoitavaa alkomahoolia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


        eikka


      • eikka on jumala
        ernesti67 kirjoitti:

        PASKAPUHETTA;;;;;;;;;;;;;;;;

        meijjän perunaviini on mitattu,,helsingin poliisilabras vuonna 1987,,,,touko -kesäkussa......................

        18.7 % lukkoo oikeuvvenkäyntipöytäkirjois,,,,,,,,,,,ajokorttikii palo samal reissul......................nii jot mistä tempasit tuommosen luvun.........muistaaksee sakkoja 500 mk,,,,,,,,,yhteensä sakkoja 3000mk,,,,,,,,,,,100 päivää ois päässy istuu vankilaa....mut mie hölmö mänin maksamaa ne,,,piru ku harmittaa,,,,,,,,

        ei kantsi uskoo luulopuheita,,,,


        EIKKA

        eikka perkele oot kunno häiskä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kiitoksia vinkeistä,,,,,,,, NYT ON PERKELE KILJUT KÄYMÄSSÄ,,,.,,,:;;; kiitos eikan!

        laitettii tuommonen satsi että 5 litraa vettä sokeria 1kg ja hiivaa 6,5g,,,,,,, toivottavasti tulee yhtä hyvää kun EIKALLA!!!!!




        EIKAN FANI


      • Lskebbe
        jooooomoi kirjoitti:

        tarviiks toho pullon korkkiin laittaa jotai reikii tai et ei laita korkkia ollenka vaai mitä?:D

        Reikänen kondomi


      • Anonyymi

        kyllä ruutaa, ennen ku mmennee naamaan..


      • Anonyymi

        20 prossaista kiljua! vitut,.,...


    • That's me

      pistät 1,5 litran pulloon noin 3-4cm sokeria, vettä, sekotat, ja pistät 1 pussi paketti kuiva hiivaa heität mettään, mutta mahdollisimman valoisalle paikalle.. Siel sitte 1,5 viikkoo.. JA ALUKSI TEET NEULALLA PIENEN REIÄN.. Jos et haluu juua raakana sekota mehuu :)

      • ernesti67

        MYÖ käytettii muurahaispesässä,,,,,,,,,pönttö upotetta,,,,,pesää.....tai mikä pullo ny lie,,,,,,,,,,,,,,,,murkut kerrää aurinkost lämpöö pesää.......ja pitävät pojan lämpösenä.......

        yölläkii


    • mirkilju

      Elikkäs hanki vaan 1.5-2L pullo ja kaada 19-30 asteista vettä 1.3L sinne pulloon. sitte tunget 2.5DL sokerii sinne kiljuun vaikkapa suodatin pussin läpi----..

      sitten pistä 4/5 pakettia ihan normaalia pulla hiiva ja pistä kaappiin pullon korkki vähän auki ja pyyhe pullon päälle.... ((((paloittele hiiva mahd pieniksi paloiksi ennen kun kaadat hiivat pulloon))))


      Itelle on tullut ihan 12% ok kiljua mutta jos et saa kaljaa alas ja olet muutenki siiderin ystävä kannattaa kilju jättää tekemättä

    • Vanha Juoppo

      Elikkäs tässä oikea resepti:

      * 50 litraa vettä
      * 13 kiloa sokeria (hienoa)
      * 1/2 kg hiivaa
      * 20 gr ammoniumfosfaattia (apteekista)
      * 7 gr magnesiumsulfiittia (apteekista)
      * 3 gr kalsiumpyrosulfiittia (apteekista)

      Halvempi ja vaikeampi kotiresepti:

      * 25 litraa vettä
      * 6,5 kiloa hienoa sokeria
      * 4,5 kiloa hiivaa
      * 0,5 kiloa riisiä/perunaa/viljaa ym. (tärkkelys)

      1) Sekoitat kuumaan veteen sokerin, sitten riisin, ja hiivan kun kädenlämpöistä.

      2) Annat käydä pari viikkoa ja sitten kaikki desinfioimiset ym.: http://users.tkk.fi/iisakkil/keitto/keittokirja.html

      2) Ja sitten tislaus, jos haluaa mäskista pontikkaa/väkiviinaa! (Silloin n. 80% esimmäisellä tislauskerralla)
      Ilman tislausta n. 8-12%

      Nuorisoresepti: (helpompi ja nopeampi, enemmän prosentteja ilman tislausta)

      *Pussi Super-/Pikahiivaa
      *Oisko n.6kg Sokerii
      *20-30 l Vettä

      1) Anna käydä pari päivää.
      2) Pullota
      3) Tislaa jos haluat (ilman n. 16%)


      Kiitos :D

      • kiljukonkari

        vai 4 ja puoli kiloa hiivaa????????????????????


      • ernesti67

        Ammattilaine näköjää,,,,,,,,,,,,,,

        ottakaa siitä poropeukalot ohjeet

        tw,,,,toine ammattilaine


    • Kliju

      Käykö kilju yhtä hyvin ja nopeasti paketti hiivalla mitä käytetään kaikkiin pulliin ja muihin leivonnaisiin kuin kuivahiiva? pikaista vastausta tarvitsisin.

      • E

        Joo.


    • Toivoton Aloittelija

      Joo... laitettii tossa kaverin kanssa tekeytyy kiljua(joka varmaankaa ei onnistu) nii mitehä käy
      laitettii siis 2litran lidlin pulloo:

      - n 1.5litraa vettä
      - 4dl sokeria
      - 22g kuivahiivaa
      - reilusti sitruuna maustetta
      nii tuli varmaa liikaa sokeria, ja pullo tod.näk. räjähtää?
      kiitos jo etukäteen:)

      • tehny sama virhee

        Teil on ihan liikaa hiivaa suottaa losahtaa


      • ernesti67

        KORKIT VAA TIUKASTI KIINNI,,,,ja KELAN TAI työkkärin yms valtion virastoihi,,,,tai ny mihkä vaa piilotatte,,,,,,,

        POKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    • Ammattilainen

      3litraa vettä
      2,5kg hiivaa
      2kg sokuria
      0,7l sitruunaa
      0,5l mehua

      laita sanko kaappiin ja sanomalehti päälle ja anna käydä

    • ernesti67

      100 litraa vettä
      25..5 kg sokruu
      9 palaa hiivaa
      4 greippiä
      3 sitruunaa
      4.5 kg perunoita !!!!!!!! kuorineen siivuina

      kivaa vappua,,,tai pääsiäistä
      on tehty 18.7 prosent

      eikka

    • ernesti67

      100 l vettä
      25 kg sokerii
      10 kpl hiivoi paloja
      2 pussii puuroriisii
      12 kpl greippei

      parempaa ku ottolonkero

      on tehty 80-luvul

      • reilusti kiljua

        1000000000L vettä 250000000kg sokerii 100000000 kpl hiiva paloja ja antaa käydä 2viikkoo-kuukausi = raakaa kiljua 1000000000 Litraa


    • ernesti67

      Viini num 3

      10 litraa appelsiinituoremehua

      pakasta jäähän ja sulata........................lisä sokeria,,,ihan mitä prosenttimääärii tahot,,,,,,,,,,,,,,,,,muistaaksee hiivaakaa ei tarttee,,,,,
      mutta sen pitää olla tuoremehua
      Huom,,,,,

      hyvää

    • saq2

      pyoran venttiilista saa hyvan ilma lukon reika korkkiin ruuvaa venttiili kiinni ja laita pulloon

    • eijuoppo1988

      voi vittu mitä äijjiä."omenamehua kiljuun."kuulkaas vitut siihen mitään saatanan omenamehun paskaa sivumakua tarvitse.vittu se on ihan sama vaikka sen laittomasti tekeekin,kun harvemmin siitä kiinni jää ääliöt.paskaa se saattaa kyllä silloin ollakkin,mutta ihan yksi vitun sama asia,kunhan päähän käy.ja vittu kukaan ei juo sitä,ilman humaltumistarkoitusta vìtun pellet.täyttä sgeidaa se onkin olen juonut monta kertaa sitä paskaa vain päähän käynnin takia,jos on ollut sellainen fiilis tai jokin on vituttanut.turhia noi helvetin ohjeet.se on mun mielestä ihan sama,paljonko sitä hiivaa ja sokeria sinne veteen tunkee.hiiva sokeri käy aina niiden suhteiden takia vedessä.ja siinä pullossa on aina jokin määrä alkoholia riippuu tietysti noiden aineiden määrästä.jos ei kiljua osaa helvettisoikoon valmistaa,niin voi hyvänenaika.sitä juotettiin jo 1800-luvun sodissa suomessa ääliöt.no enempää en viitti ees kirjoittaa.

    • korpikuusenkyyneleet

      25l vettä
      6kg sokeria
      pussillinen superhiivaa
      ja 1 viikko montakohan porsenttii tuleee???

      ja saako tuota superhiivaa ihan tavallisesta s tai k marketista???

    • DIYalkoholia

      Tavallisella hiivalla (tuore tai kuiva) ei saa aikaan yli 16%. Hiiva kuolee siinä pisteessä. Ja muistakaa että ilmaa ei tulisi päästää kiljusankoon, koska silloin alkoholi alkaa muuttua etikaksi. Räjähdysten välttämiseksi ja hajun leviämisen estämiseksi olisi hyvä käyttää vesilukkoa. Jos sellaista ei ole, pistä pieni reikä pullon korkkiin tai käytä ämpärissä kantta joka päästää liian paineen pois. Sitruunamehu ja sitruunanpalat auttavat jos et saa raakana alas.

      Onnea kokeiluihin nuorukaiset!

    • Kiinnostunut

      Oon miettiny käyks kilju kylmässäki? Ois kiva jos parvekkeelle vois laittaa käymää.. En haluis et huone haisis tai et se räjähtäis tonne kaappiin tai jotain muut vastaavaa!!

    • easfaerg

      js teen 2litran lidl-pulloon, niin riittääkö korkkiin nuppineulan pään kokonen reikä?

    • Joppeliizu

      muutama reikä riittää

      • Pääsiäinen

        Riippuu reiän koosta!


    • Kokemusta on

      Nyt ei muuta kun haet Sysmästä parikymmentä litraa sahtivierrettä ja Siwasta muutaman paketin hiivaa. Sekoita aineet keskenään ja annan pöntön rauhoittua muutama päivä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
      Laita pönttö viileään vetäytymään ja odottele pari viikkoa baarissa. Kotiuduttaessasi tarkista, ettei pönttö ja vaimosi ole räjähtänyt! Parin viikon päästä odottele ja juo vaimosi ja heitä pönttö pihalle; tai molemmat. Jos nyt tuntuu päässä hyvältä, niin kiljusi on onnistunut!

      • Terttu

        Nyt kyllä paskapönttö pamahti. kun hiivaa meni liikaa!


    • sdcweff

      awws

    • MW3_FREAK

      Jos haluut saada nopeesti hyvää kiljuu nii täs on ohjeet puolee litraan:

      0,5 L juoma pullo
      1 rkl sokeria ja jos näyttää siltä että hiiva ei käy nii lisää 3tl
      tuore tai kuiva hiivaa 2tl
      aikaa 4 päivää
      -----
      kirkastaminen:

      keitä pari minuuttia (tappaa hiivan)
      odota päivä ja valmis
      -----
      juominen:
      juo mehun kanssa tai ilman mehua

    • einari444555

      itsekki luin ton appelsiini tuore mehun jäädytys jutun jossa ei tarvii hiivaa niin pitääkö mehu lisätä jääpalikoina vai sulana

    • tenukeppi1977

      Jos oikein pikaseen kiljun haluat niin paras on 24h pikahiiva,helvetin pahan makuista tulee mutta nousee takuu varmasti päähän.
      -21 litraa vettä (n 35 asteista)
      -6kg sokeria
      -24h pikahiiva (sekoita kunnolla )
      HUOM: VESILUKON KÄYTTÖÄ EI SUOSITELLA
      Tuolta löytyy tarvikkeita kuten lappo sun muut härvelit jos vaikka meinasit enemmänkin tehtailla ainetta.
      http://www.kotiviini.fi/

    • pontikkaa aikeissa

      eikös pontikaa saada kun yhdistetään hiiva-sokeri-viina??

      • pontikkatappaanäön

        Pontikka = tislattua kiljua. N. 60-80%. Älä tee tai juo.


      • TOIMII!
        pontikkatappaanäön kirjoitti:

        Pontikka = tislattua kiljua. N. 60-80%. Älä tee tai juo.

        viddu 1,5l kokista, siihen kuivahiivaa puol pussii, venaa viikko. juo.


    • nice ohje

      1,5l pulloon ruokalusilla turbohiivaa noin 3 desiä sokeria ootat 4 päivää laitat sitruunasta mehut ja kahvin suodatin pussin läpi kaajat kiljun toiseen pulloon ja juot

    • kiljupoikaukkomies

      pulloon noin kilo ihmispaskaa (vaikka omaasi) sekaan litra sokeria ja 10 litraa vettä sen jälkeen pinnalle kuivahiivapussi (elä sekoita sen jälkeen) sitten vain lämpimään paikkaan käymään noin viikoksi tai kahdeksi, riippuu olosuhteista.
      voin sanoo että prosentteja löytyy! :)

      • salmiakki kilju

        Tuosta reseptistä en olisi niinkään varma muttta itse tein tällä tavalla

        Tarvikkeet:
        2L lidli pullo
        N.1,5L lämmintä vettä
        2dl sokeria
        1/3 tuorehiivaa
        Ja vähän yli puoli pussia turkinpippurirouhetta (löytyy valmiina kaupan maustehyllystä)


        1 kaada lämmin vesi pulloon ja murenna hiiva hienoksi pulloon , kaada sokeri perään

        2 sulje korkki ja ravista vähän

        3 kaada turkinpippurirouheet sekaan ja sekoita hieman että "litkun" väri muuttuu tumman harmaaksi ja se tuoksuu salmiakilta

        4 tee korkkiin neulalla muutama reikä jottei pullosi räjähdä (voit tehdä tämän jo ennen vaihetta yksi)

        5 Laita pullo varmuuden vuoksi muovipussiin ja ja jätä pullo jonnekkin huoneenlämpöiseen paikkaan piiloon ja anna käydä noin viikon tai enemmän tai vähemmän oman makuaistin mukaan, pitäisi tulla joten kuten salmiakilta maistuvaa litkua


    • Hullu Kiljumies

      Itse olen harrastanut tuota lajia jo kauan. Paras reseptini: ota 10L ämpäri. laita sinne 6l vettä ja 1kg sokeria. sekoita. sitten 3L mehua (omena, päärynätai viinirypäle). sitten sekoitetaan ja murennetaan päälle 4 kuutiota hiivaa. laita elmukelmu päälle ja tee sen reunalle reikä. laita pilli sissän ja toinen ppää pillistä ämpärin reunalle teipattuun kuppiin. kupissa pitää olla vettä. (perustuu siihen, että kaikki ilma mikä kiljusta vapautuu menee pilliä pitkin vesikuppiin. voit myös hankkia vesilukon). odota 12 päivää ja lisää n.30 rusinaa. odota vielä kaksi päivää. sitten ime letkulla kiljut johonkin kanisteriin vaikka (niin että liikutat letkua pohjasta pintaan, eri syvyyksiin. laita 0.5 - 1.5L pullon päälle suppilo ja suodatin pussi. kaada kilju sen läpi pulloihin. laita pullo esim. jääkaappiin tai johonkin 5-15 asteiseen paikkaan. anna niiden olla siellä 1pv ja ota ne sitten huoneen lämpöön 1pv. sitten kilju on valmista ja maistuu halvalle valkoviinille.

    • Detroid

      Järjetöntä ! Te juopot ootte vitun tyhmiä !

    • Kiljukalle

      5 litran tonkka täyteen vettä 1 kilo sokeria 1 hiiva. Anna käydä reilussa lämmössä ( 25') 2 viikkoa ja aseta sen jälkeen jääkaappiin 2 päiväksi kirkastumaan. Ota pilli ja nauti.

    • Nim.kokemusta.omaava

      Aamulehti 3.1.2018:
      Kiljun valmistus muuttuu lailliseksi – uusi laki ei enää määrää käymisteitse valmistetun alkoholin raaka-aineita
      Alkoholilain uudistuksessa poistettiin vanhat kotivalmisteisen alkoholin raaka-ainevaatimukset, joilla säädeltiin muun muassa juomien makua. Kaikki lainmuutokset astuvat voimaan maaliskuun alkuun mennessä.

      Tislaus on edelleen kielletty.
      Omaan käyttöön tehtyjen alkoholijuomien rajoituksia kevennettiin, mutta samalla lakiin jätettiin myös muutamia rajoituksia. Juomat pitää valmistaa käymisteitse, eikä omien tuotosten myynti ole luonnollisesti sallittua.

    • Anonyymi

      Ikivanha viesti, muta vastaanpa... Miksi tehdä kiljua, kun samalla vaivalla saa tehtyä kotiviiniä. Valmisainepakkaus parikymppiä ja sokerit halvimmillaan kuutisen euroa. Niistä saa parikymmentä litraa ~15 % kohtuuhyvää juomaa, josta ei mene masukaan sekaisin.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe