IELTS TENTTI

ulkomies

Kävin tossa heittään helsingissä vähän niin kun ohi mennen Herttoniemessä IELTS:än enkun testin, kun aattelin seurailla missä sitä ollaan menossa ton kielen suhteen...Jälkimaku oli sama kun yleensä koulun jälkeen tenteissä, että vi*tu kun ei lukenu ja päin hllvettiä meni... Sain tuloksen 5,5 ..Mitähän se mahtaa vastata YO-arvosanoissa..Olen pirun tyytyväinen tulokseen, moneen yliopistoon ulkomailla vaaditaan 5,5-6,5 yleisin kai 6:sta, olin varma että tulos on 3. ikää on jo 27 ja lukiosta monta vuotta..taskusta löytyy myös amk-tutkintopaperit ja töissä oon lidlin kassalla...niin onkohan kukaan täälä amkin käynyt ja vähän vanhempi hakemassa ulkomaille opiskeleen ? australia tuntuis kivalta...täytyy kai käydä vielä tekeen testi jotta saa sen 0,5 6 rikki....perhettä ei oo oon yksinäinen.....noh jos joku joka suunnittelee samaa laittais jotain??

10

5307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fgdfsesr

      Ei kannata mennä testeihin valmistautumatta, aika varmasti menee rankasti pieleen. Uusiks vaan ja sitten kanssa valmistaudut kunnolla. Australia tuntuu varmaan kivalta monistakin, mutta olet jo varmaan vilkaissut sen maan lukukausimaksut?

      Itse olen hakemassa ulkomaille ja olen jo vanhempi...mutta asunkin jo valmiiksi täällä, eikä kielitestejä tai pääsykokeita tarvita.

      • MatasKeijo

        Kyllä sen testin voi käydä tekemässä ihan ilman valmistautumistakin. Itse kävin tekaisemassa TOEFL IBT testin josta sain 110/120, ihan ilman minkäänlaista valmistatumista, myönnän tosin että joku viisi pistettä lähti kun en enää jaksanut keskittyä lopun kirjoittamisessa. IELTS on tosin testinä paljon vaativampi ja mittaakin osaamista paljon syvällisemmin i.e. pitemmälle. Siltikin testeihin valmistelu on aikamoista pelottelua, joko ne asiat osaa tai sitten ei.

        Mitä pisteisiisi tulee niin 5.5 on hieman liian vähän. Esim Suomessa vaaditaan englanninkielisiin maisteriohjelmiin 6.0 tai 6.5 IELTS -testistä. Tanskassa myöskin alkaen 6.5:stä. Jos et välttämättä halua Ausseihin tai Britteihin opiskeleemaan vaan muualle länsimaihin ja jos lisäksi sinulla on jenkkienglanti hallussa niin suosittelisin tekemään TOEFL IELTS sijaan.

        Hae rohkeasti vaan Australiaan, ei kannata lannistua näistä "asiantuntijoista". Esim. kielitesti vaatimus osana maisteriohjelmien pääsyvaatimuksia, riippuu paljolti kohdemaasta, mutta nyrkkisääntönä voidaan sanoa ellet ole natiivipuhuja niin joudut testin tekemään (joten testisi ei hukkaan mennyt). Lisäksi joissain maissa vältyt testiltä jos olet suorittanut alemman tutkintosi englanninkielellä.


    • 2308

      Hei,

      kerro lisää tuosta tentistä, kauan kestää, paljon maksaa ja onko kirjallinen/suullinen jne.

      Kiitän etukäteen
      IELTS:stä kiinnostunut

      • ulkomies

        Maksaa noin 200 e, en nyt muista pilkulleen paljon se oli..siinä käydään läpi puhuminen, kuuntelu, kirjoitus,lukeminen..jokainen sitten arvostellaan asteikolla 0-9 ...

        Kun olin testissä tuntu vaikeelta, mutta lopputulos olikin paljonpaljon parempi mitä odotin...
        kannattaa käydä kokeileen..

        ja siitä valmistautumisesta kannattaa opetella testin vastaus tekniikka kotona netistä, ettei tarvi opetella sitä testin aikana niin kuin tein...


    • Sanna20

      Hei olen hakemassa vaihtoon Oxfordiin Britteihin ja oponi kertoi että sinne tulee suorittaa tuo IELTS kielikoe. Onko kukaan käynyt suorittamassa? Missä sen voi suorittaa? Mitä se maksaa ja miten vaikea se on? Olen ihan hermona sen suhteen, vaikka pärjäänkin englannissa suullisesti, kuullussa ja luetunymmärtämisessä, mutta kirjallinen taito takkuilee.. Apua! ainiin ja onko kellään tiedossa noita rajoja mikä taso vaaditaan Brittien yliopistoihin?

    • 10=11

      Kay kyselemassa tuolla www.isory.org keskustelupalstan sivuilla (UKn suomalaiset opiskelijat - tulevat ja 'vanhat'). Siella on monia testin suorittaneita ja varmasti vinkkeja loytyy.

    • Testistäselviytynt

      Itse kävin juuri viime viikonloppuna IELTS-testin suorittamassa ja koin sen testaavan englanninkielen pätevyyteni kokonaisvaltaisesti; saadut arvosanat sekä keskiarvo kuvastavat mielestäni todella hyvin taitotasoani.

      Kirjoitin myös blogipäivityksen testistä, josta on toivottavasti hyötyä kaikille testiin tulevaisuudessa osallistuville. Päivitys löytyy osoitteesta https://tieharvardiin.wordpress.com/2016/01/30/kaikki-ielts-testista/ .

      • terveisetsaksasta

        Mielenkiintoinen blogi sinulla. Tsemppiä tulevaan! Toivottavasti pääset Harvardiin ja menestyt elämässäsi! :) Itse tein IELTS-testin puolitoista vuotta sitten ja pääsin alani erikoiskouluun Saksassa. Kansainvälinen kokemus ja kielitaito on aina hyväksi.


      • Testistäselviytynt

        No nyt tuli kyllä todella positiivinen fiilis! Kiitoksia paljon kannustuksesta, juuri tuollaisista kommenteista saa älyttömästi lisäpotkua.

        Ja juuri näin olen itsekin ulkomailla opiskelusta uumoillut. Kansainvälisyys kiehtoo suuresti ja uskon sen edesauttavan useiden tavoitteiden saavuttamisessa.

        Paljon tsemppiä myös sinne Saksaan!


    • Helppotesti

      Itse yllätyin myös IELTS testin tuloksista, mielestäni arvostelu oli todella "löysä" verrattuna esim yo kokeisiin. Mulla tuli hirmu kiire esseiden kirjottamisessa enkä todellakaan ollut niihin tyytyväinen, en edes ehtinyt niitä lukemaan läpi tai laskemaan sanamäärää :D kielioppivirheitäkin oli kamalasti eikä sanastokaan ollut mtn erikoista. Luentun ymmärtämisessä aika loppui myös kesken ja loput monivalinnat heitin arpomalla :D Sain band scoreksi 7.0 ja minulta vaadittiin 6.0 joten mielestäni testin läpäsee jos on perus osaaminen enkun kielestä.

      Youtube on myös täynnä erilaisia harjoituksia IELTS kokeeseen ja kokeiden arvostelijoiden vinkkejä esim esseen rakenteeseen (ite käytin melkeen suoraa niiden ehdottamaa rakennetta esseessäni - ja näköjään kannatti)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe