Paras Wienerleike

nööbi.

Kertokaa oi lihamestarit, mistä syntyy se paras Wienerleike? Possun ulkofileestäkö? Vai naudasta? Entä maustaminen ja kuorrutus - sekä pannun lämpötila? Pitääkö paistaa oliiviöljyssä vai rypsioljyssä? Voita mukaan? Entä mitä päälle: kapriksia, sitruunaa, anjovista vai mitä?

40

17678

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aineraaka

      Wienerleike on vasikkaa.

      • Ja vasikkaahan on tarjolla vaikka ja kuinka, eikö vain. Täytyy varmaan olla tekemättä wiinerinleikettä jos ei ole vasikkaa?


      • Veijo!
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        Ja vasikkaahan on tarjolla vaikka ja kuinka, eikö vain. Täytyy varmaan olla tekemättä wiinerinleikettä jos ei ole vasikkaa?

        Chef Votkin myy vasikkaa tajuttomasti!


      • Kokki.. kirjoitti:

        tehdään porsaasta.

        http://liemessa.blogspot.com/2007/08/wienerleike-on-oikeaa-ruokaa.html

        http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/reseptit/paaruoka_r_/fi_FI/wieninleike/

        http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/49371/Wieninleike

        Wieninleike - Wiener Schnitzel - Viennese cutlet... millä kielellä nyt haluaa leikettään hakea, on alunperin kotoisin Italiasta, josta vieläkin löyty sen alkuperämuoto eli La Cotoletta alla Milanese. Eroa on melko vähän, yhtäläisyyksiä enemmän.

        Molemmat tehdään ohueksi taputellusta - ei nuijitusta - vasikanlihasta, josta rasva on pyritty poistamaan, jotta leike ei käpristelisi turhaan. Milanonleikkeessä saattaa joskus olla mukana jopa luu, wieninleikkeessä ei koskaan. Milanonleike taputellaan ensin jauhoissa, sitten munakylpyyn ja lopuksi päällystetään kuivalla leivänmurumurskeella - OK, korppujauholla..

        Wieninleikettä ei aina jauhoteta vaan vain suolataan, kastetaan munaan ja leivitetään.

        Ennen paistamista leivitteen annetaan hetki kuivahtaa.

        Isoin ero lieneekin ehkä siinä, että wieninleike paistetaan yleensä runsaassa laardissa kun taas milanolainen paistetaan runsaassa voissa. Rasvan tulee olla juuri niin kuumaa, että leivite ei pala, mutta ei ime liikaa rasvaa itseensä. Usein kyllä tänä terveysaikana wieninleikekkin paistetaan öljyssä laardin sijasta.

        Tärkeä asia ymmärtää on, että malttaa olla painelematta leivitettä liian tiukkaan lihaan kiinni, koskapa siitä tulisi paistossa muodostua eräänlainen, vähän irtonainen pussi leikkeen ympärille. Tässä pussissa liha kypsyy ilman, että leivite ympärillä vaatisi polttavia lämpöjä ja kärtsähtäisi. Lihasta pussin sisältä nouseva höyry estää leivitettä palamasta laskemalla sen lämpötilaa.

        Lisäkkeenä käytetään yleensä vain perunasalaattia, vihreätä salaattia, sitruunaviipaletta ja mahdolllisesti vihreitä herneitä. Ei siis anjovista, kaprista, silliä tms., mutta täytyy myöntää: hyviltä ne tämän kanssa maistuvat.

        Ja eihän sitä vasikkaa meiltä saa, mutta nuorta nautaa kyllä saa ja siitä tämä kuuluisi sitten valmistaakin. Mutta possua pukkaa aina lautaselle ja se on tietysti hintakysymys.

        Mutta kyllä sen possunleikkeen nimi kuuluisi olla jotain muuta kuin wieninleike. Italiaksi se olisi Costolette di Maiale ja erona tässäkin on se, että leivityksen sisälle paistetaan myös luu. Ja kun sinne vielä tyrkkää sisälle salvianlehden tuleekin jo mieleen oman äidin pöperöt - paistettujen salviaperunoitten kanssa.


      • crudo kirjoitti:

        Wieninleike - Wiener Schnitzel - Viennese cutlet... millä kielellä nyt haluaa leikettään hakea, on alunperin kotoisin Italiasta, josta vieläkin löyty sen alkuperämuoto eli La Cotoletta alla Milanese. Eroa on melko vähän, yhtäläisyyksiä enemmän.

        Molemmat tehdään ohueksi taputellusta - ei nuijitusta - vasikanlihasta, josta rasva on pyritty poistamaan, jotta leike ei käpristelisi turhaan. Milanonleikkeessä saattaa joskus olla mukana jopa luu, wieninleikkeessä ei koskaan. Milanonleike taputellaan ensin jauhoissa, sitten munakylpyyn ja lopuksi päällystetään kuivalla leivänmurumurskeella - OK, korppujauholla..

        Wieninleikettä ei aina jauhoteta vaan vain suolataan, kastetaan munaan ja leivitetään.

        Ennen paistamista leivitteen annetaan hetki kuivahtaa.

        Isoin ero lieneekin ehkä siinä, että wieninleike paistetaan yleensä runsaassa laardissa kun taas milanolainen paistetaan runsaassa voissa. Rasvan tulee olla juuri niin kuumaa, että leivite ei pala, mutta ei ime liikaa rasvaa itseensä. Usein kyllä tänä terveysaikana wieninleikekkin paistetaan öljyssä laardin sijasta.

        Tärkeä asia ymmärtää on, että malttaa olla painelematta leivitettä liian tiukkaan lihaan kiinni, koskapa siitä tulisi paistossa muodostua eräänlainen, vähän irtonainen pussi leikkeen ympärille. Tässä pussissa liha kypsyy ilman, että leivite ympärillä vaatisi polttavia lämpöjä ja kärtsähtäisi. Lihasta pussin sisältä nouseva höyry estää leivitettä palamasta laskemalla sen lämpötilaa.

        Lisäkkeenä käytetään yleensä vain perunasalaattia, vihreätä salaattia, sitruunaviipaletta ja mahdolllisesti vihreitä herneitä. Ei siis anjovista, kaprista, silliä tms., mutta täytyy myöntää: hyviltä ne tämän kanssa maistuvat.

        Ja eihän sitä vasikkaa meiltä saa, mutta nuorta nautaa kyllä saa ja siitä tämä kuuluisi sitten valmistaakin. Mutta possua pukkaa aina lautaselle ja se on tietysti hintakysymys.

        Mutta kyllä sen possunleikkeen nimi kuuluisi olla jotain muuta kuin wieninleike. Italiaksi se olisi Costolette di Maiale ja erona tässäkin on se, että leivityksen sisälle paistetaan myös luu. Ja kun sinne vielä tyrkkää sisälle salvianlehden tuleekin jo mieleen oman äidin pöperöt - paistettujen salviaperunoitten kanssa.

        Kammotuksia ja häpeäpilkkuja ovat nämä wieninleikkeen nimellä kulkevat eineet, jossa jauhettu liha on muotoiltu johonkin muotoon ja leivitetty teollisesti pinnalta. Ällötyksiä näöltään ja maultaan.

        Parhaat wieninleikkeet Suomessa saa - tai ainakin sai - Turusta Svenska Klubbenilta. Tosin ne tarjoillaan perunamoson kanssa, mutta hyviä ovat.


      • Stadin kundi

        Teppo palasi juuri baarista et sillei hei!


      • Anonyymi
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        Ja vasikkaahan on tarjolla vaikka ja kuinka, eikö vain. Täytyy varmaan olla tekemättä wiinerinleikettä jos ei ole vasikkaa?

        Juuri näin.

        Kannattaa sen sijaan tehdä leivitetty porsaanleike. Oikein hyvää.


      • Anonyymi
        crudo kirjoitti:

        Wieninleike - Wiener Schnitzel - Viennese cutlet... millä kielellä nyt haluaa leikettään hakea, on alunperin kotoisin Italiasta, josta vieläkin löyty sen alkuperämuoto eli La Cotoletta alla Milanese. Eroa on melko vähän, yhtäläisyyksiä enemmän.

        Molemmat tehdään ohueksi taputellusta - ei nuijitusta - vasikanlihasta, josta rasva on pyritty poistamaan, jotta leike ei käpristelisi turhaan. Milanonleikkeessä saattaa joskus olla mukana jopa luu, wieninleikkeessä ei koskaan. Milanonleike taputellaan ensin jauhoissa, sitten munakylpyyn ja lopuksi päällystetään kuivalla leivänmurumurskeella - OK, korppujauholla..

        Wieninleikettä ei aina jauhoteta vaan vain suolataan, kastetaan munaan ja leivitetään.

        Ennen paistamista leivitteen annetaan hetki kuivahtaa.

        Isoin ero lieneekin ehkä siinä, että wieninleike paistetaan yleensä runsaassa laardissa kun taas milanolainen paistetaan runsaassa voissa. Rasvan tulee olla juuri niin kuumaa, että leivite ei pala, mutta ei ime liikaa rasvaa itseensä. Usein kyllä tänä terveysaikana wieninleikekkin paistetaan öljyssä laardin sijasta.

        Tärkeä asia ymmärtää on, että malttaa olla painelematta leivitettä liian tiukkaan lihaan kiinni, koskapa siitä tulisi paistossa muodostua eräänlainen, vähän irtonainen pussi leikkeen ympärille. Tässä pussissa liha kypsyy ilman, että leivite ympärillä vaatisi polttavia lämpöjä ja kärtsähtäisi. Lihasta pussin sisältä nouseva höyry estää leivitettä palamasta laskemalla sen lämpötilaa.

        Lisäkkeenä käytetään yleensä vain perunasalaattia, vihreätä salaattia, sitruunaviipaletta ja mahdolllisesti vihreitä herneitä. Ei siis anjovista, kaprista, silliä tms., mutta täytyy myöntää: hyviltä ne tämän kanssa maistuvat.

        Ja eihän sitä vasikkaa meiltä saa, mutta nuorta nautaa kyllä saa ja siitä tämä kuuluisi sitten valmistaakin. Mutta possua pukkaa aina lautaselle ja se on tietysti hintakysymys.

        Mutta kyllä sen possunleikkeen nimi kuuluisi olla jotain muuta kuin wieninleike. Italiaksi se olisi Costolette di Maiale ja erona tässäkin on se, että leivityksen sisälle paistetaan myös luu. Ja kun sinne vielä tyrkkää sisälle salvianlehden tuleekin jo mieleen oman äidin pöperöt - paistettujen salviaperunoitten kanssa.

        Pistikö mafiosot vasikat lihoiksi?


    • Syömämies

      Tein viimeksi noin viikko sitten – vasikan puutteessa possun ulkofileestä, tietty!

      Leikkasin leikkeet noin 3 sentin vahvuisiksi ja nuijin ne sitten nystypäisellä lihanuijalla sentin paksuisiksi lämisköiksi. Suolapitoista mausteseosta pintaan ennen viimeistelynuijintaa.

      Sitten pintaan vehnäjauhotus, kasto jonkin verran vatkattuun kananmunaan ja lopuksi kierittely korppujauhoissa. Paisto keskikuumalla pannulla voin ja rypsiöljyn seoksessa, ei liian ruskeaksi.

      Sitruunaa ja matjessilliä tuli päälle tällä kertaa. Kaprista ei siihen hätään jääkaapista löytynyt enkä viitsinyt avata anjovispurkkia kun sillipurkki oli jo valmiiksi auki.

      Sekä Syöjättärelle että minulle maistui oikein hyvin, vaikka oikaisin noinkin monessa kohdassa.

      • Hei!

        Itävallassa ravintola-alalla työskennelleenä en tarjoillut yhtäkään kapriksella tai sillillä maustettua annosta.
        Itse en valmistanut sillä työkseni leikkeitä, mutta kotona teen näin.

        Leikkeitä voi tehdä kalkkunasta, possusta ja vasikasta. (Makunsta mukaan)

        Nuijin leikkeet ohuiksi. Maustan ne pippurilla ja suolalla. Kierittelen vehnäjauhoissa. Sitten hyvin vatkatussa kananmunassa. Sen jälkeen huolellisesti korppujauhossa. Sitten paistan ne erittäin runsaassa määrässä rypsiöljyä kullan keltaisiksi.(koska minulla ei ole rasvakeitiintä) Sitruunaa puristan päälle!!
        Ja valmista tuli.

        Kannattaa kokeilla tämäm kanssa myös perunasalaattia. Keitä perunat. Odota, että ne jäähtyy ja kuori. Viipaloi perunat vaikka juustohöylällä. (ei jauhoisia perunoita) Hienonna punasipulia. ( Tavallinenkin käy) Sitten etikka (punaviinietikkakin on hyvää), rypsiöljyä, pippuria, persiljaa ja suolaa. Ihana ruoka on valmis!!!


      • Vanha kokki
        ZAZAvienna kirjoitti:

        Hei!

        Itävallassa ravintola-alalla työskennelleenä en tarjoillut yhtäkään kapriksella tai sillillä maustettua annosta.
        Itse en valmistanut sillä työkseni leikkeitä, mutta kotona teen näin.

        Leikkeitä voi tehdä kalkkunasta, possusta ja vasikasta. (Makunsta mukaan)

        Nuijin leikkeet ohuiksi. Maustan ne pippurilla ja suolalla. Kierittelen vehnäjauhoissa. Sitten hyvin vatkatussa kananmunassa. Sen jälkeen huolellisesti korppujauhossa. Sitten paistan ne erittäin runsaassa määrässä rypsiöljyä kullan keltaisiksi.(koska minulla ei ole rasvakeitiintä) Sitruunaa puristan päälle!!
        Ja valmista tuli.

        Kannattaa kokeilla tämäm kanssa myös perunasalaattia. Keitä perunat. Odota, että ne jäähtyy ja kuori. Viipaloi perunat vaikka juustohöylällä. (ei jauhoisia perunoita) Hienonna punasipulia. ( Tavallinenkin käy) Sitten etikka (punaviinietikkakin on hyvää), rypsiöljyä, pippuria, persiljaa ja suolaa. Ihana ruoka on valmis!!!

        Jauhetusta lihasta värkättyjä "Wienerleikkeitä" voisi ehkä paremman puutteessa kutsua ministerinleikkeiksi!
        Muuten, mitä tulee noihin parhaisiin niin omasta puolestani nostaisin jalustalle tamperelaisen ravintola Coussican snitselit ja 60-70 luvun, jolloin mestari Kolkkanen R.I.P. niitä urakoi. Paitsi makua niissä oli myös kokoa, eli lautasen reunat jäivät leikkeen alle piiloon.
        Ne leikkeet valmistettiin Karjakunnan leikkaamasta rehellisestä sianlihasta!
        Sanottiin ennen, että aito Wienershnitsel on pinnaltaan niin kuiva paistamisen jälkeen, että daami voi istua sen päälle silkkikostyymissa, eikä neidon pyllyyn jä rasvaläikkää!


      • Vanha kokki kirjoitti:

        Jauhetusta lihasta värkättyjä "Wienerleikkeitä" voisi ehkä paremman puutteessa kutsua ministerinleikkeiksi!
        Muuten, mitä tulee noihin parhaisiin niin omasta puolestani nostaisin jalustalle tamperelaisen ravintola Coussican snitselit ja 60-70 luvun, jolloin mestari Kolkkanen R.I.P. niitä urakoi. Paitsi makua niissä oli myös kokoa, eli lautasen reunat jäivät leikkeen alle piiloon.
        Ne leikkeet valmistettiin Karjakunnan leikkaamasta rehellisestä sianlihasta!
        Sanottiin ennen, että aito Wienershnitsel on pinnaltaan niin kuiva paistamisen jälkeen, että daami voi istua sen päälle silkkikostyymissa, eikä neidon pyllyyn jä rasvaläikkää!

        Tervehdys vanhalle! Olen ollut vähän poissa taas maisemista kun palkkakin täytyy muutaman ajan vielä ansaita ihan rehellisesti.

        Minulle ei ole tarttunut snitselimuistoja Tampereelta yhtään; en liene koskaan tilannut siellä sellaista, muuta mukavaa kylläkin. Leivitetty leike taitaa olla juuri niitä "helppoja juttuja", joilla kokki ansaitsee kannuksensa. Edellyttäen, että hallitsee taidon, mitä kovin moni ei suinkaan tee.

        Vietin aikaani viime vuosikymmenellä vähän liiankin usein Itävallassa ja Wienissä juuri ja täytyy myöntää, että olen saanut siellä eräät parhaista leivitetyistä leikkeistä - siasta, vasikasta, kanasta ja mistä vielä - sekä vastapainoisesti eräät surkeimmista yritelmistä myös. Ja ikävä kyllä niitä keskinkertaisia ja tosi surkeita on siellä osunut lautaselleni enin määrä.

        Johtunee kyllä siitä, että eräs suosituimmista paikoista on Grinzingenin viinikylä - sopivasti ratikkamatkan päässä - ja sieltä ei löydy viinitupaa, joka ei pullistelisi jotain leikettä listallaan. Joten niitä tuli sitten useinkin tilattua.

        Mutta kehnoa turistimuonaa tuli eteeni enimmin. Mikähän siinä on, että vaikka useinkin joutuu jonkun lempiruokansa suhteen pettymään, sitä vain sinnikkäästi etsii sitä muistoissa olevaa omelettia, wieninleikettä, risottoa, parsa-annosta, pizzaa ja pastaa, häränpihviä, makkaraa...? Ei kai halua vain tunnustaa itselleen, että hyvä ruokamuisto harvoin toistuu. Siihen kun vaikuttaa niin moni muukin asia kuin vain se eteen kannettu annos. Ja harvoinhan kaikki osaset naksahtavat uudelleen paikalleen: ruoka, juoma, paikka, sää ja vuodenaika, oma fiilis ja niin... se kaunis tarjoilija, joka ruoan tarjoilee.


      • Manselainen
        Vanha kokki kirjoitti:

        Jauhetusta lihasta värkättyjä "Wienerleikkeitä" voisi ehkä paremman puutteessa kutsua ministerinleikkeiksi!
        Muuten, mitä tulee noihin parhaisiin niin omasta puolestani nostaisin jalustalle tamperelaisen ravintola Coussican snitselit ja 60-70 luvun, jolloin mestari Kolkkanen R.I.P. niitä urakoi. Paitsi makua niissä oli myös kokoa, eli lautasen reunat jäivät leikkeen alle piiloon.
        Ne leikkeet valmistettiin Karjakunnan leikkaamasta rehellisestä sianlihasta!
        Sanottiin ennen, että aito Wienershnitsel on pinnaltaan niin kuiva paistamisen jälkeen, että daami voi istua sen päälle silkkikostyymissa, eikä neidon pyllyyn jä rasvaläikkää!

        se leike on "Vinkkari" ja löytyy edelleen Coussican valikoimista. Tästä annoksesta kerrotaan, että "se pöydän kokoinen..."

        Hämärä muistikuvani on, että hotelli Rizissä tuo leike pyöriteltäissin korppujauhoissa, joihin on puolestaan sekoitettu parmesan -juustoraastetta (murua). Voin tosin muistaa väärinkin.


    • bambulka

      Olen asunut, Tsekkoslovakiassa ja tätä herkkua saanut ennen noin kerran viikossa. Tärkeintä on osata tehdä leivitys eli panerointi. Lihana voi olla sikaa,nautaa tai kanaa.

      Maustamaton liha tai kana vain suolataan ja tämän jälkeen suoritetaan leivitys. Kaikki astiat pitää olla puhtaat. Taputtele ensin vehnäjauhossa, tämän jälkeen munassa ja viimeiseksi korppujauhossa. Munien joukkoon ei saa lisätä mitään, koska jos sihen lisäät esimerkiksi maitoa, niin leivitys ei pysy ja irtoaa.

      Paistaminen tapahtuu runsaassa öljyssä. Alkuvaiheessa isommalla lämmöllä ja hetken kuluttua lämpö vähennetään sopivaksi. Pannu kannattaa täyttää sopivasti ei kuitenkaan liikaa. Jos öljyyn irtoaa eli tippuu korppujauhoja ne kannattaa ottaa heti haarukalla pois. Öljyä kannattaa lisätä seuraavaan pannulliseen.

      • Oikia kokki

        Ei se ole mikään Wieninleike, jos se on tehty kanasta tai broiskusta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Menkääpä peruskurssille kyllä se siellä opetetaan ja muutkin ns. "vakioannokset".

        Prkl....näitä amatööri(muka)kokkeja.


    • kaamos III

      ryhdyt kasvissyöjäksi ja jätät eläimet rauhaan...

    • myntha

      Totta, että alkuperäinen wieninleike on vasikalihasta, valitettavasti nykypäivän huoltoasemat ovat tehneet entisajan gourmet ruoasta arkipäiväisen jokamiehen annoksen :( haluatko matkia automatkan varrella hotkaistua bensa-asema annosta vai luoda itsellesi oikean gourmet aterian a la ennenvanhaan ? Lihan päällä olevan leivityksen on tarkoitus suojella lihaa liialta kuivumiselta ja lopputuloksen tulisi olla mehevä pihvi rapean kuoren suojassa. Joten, nuiji naudan ulkofilee pihvi ohueksi n 1 cm. mausta mahdollisimman hyvin vehnäjauhoseos suolalla ja mustapippurilla . Voit itse valita makuvivahteita lisäämällä chiliä, sipulirouhetta ym. pihviä itseään ei kannata suolata, koska suola vetää lihanesteitä pois itse lihasta. Kääntele pihviä sitten maustetussa vehnäjauhossa, vatkatussa kananmunaseoksessa ja viimein huolellisesti taputtele korppujauhoissa. Kuuma valurautapannu tai pihvinpaistoon tarkoitettu teflonpannu ( Matador tai vastaava), jossa on rypsiöljyä noin sentin kerros ja nokare voita. Kun voi alkaa kunnolla ruskistua on pannun lämpötila oikea pihvin paistoon. Muista, että lihan on lämmettävä huoneenlämpöiseksi ennen paistoa. Mikäli paistat useamman pihvin kerralla, pannun lä'mpötila laskee, joten et ainakaan tässä vaiheessa voi alentaa paistolämpötilaa. Anna pihvien paistua kullanruskeiksi ja käännä sitten, voit vielä lisätä pannuun öljyä, mikäli on tarpeen . Missään tapauksessa Wieninleike ei saa kypsyä kuivalla pannulla. Kun toinenkin puoli pihvistä on kauniin kullanruskea nosta pihvi hetkeksi valumaan talospaperin päälle.
      Oikea Wieninleike kaipaa seurakseen vain sitruunalohkon. Anjoviksen ja kaprikset siihen on lisännyt todennäköisesti läntinen naapurimaamme. Lisäke ihan oman maun mukaan, sitä kai ei määrittele kukaan.
      Ja ei kun syömään.

    • Matti Viikate
      • Vanha kokki

        Puolestaan tarjoiltiin aikoinaan eräässä paikallisessa tanssiravintolassa.
        Legendaarinen valmistus tapahtui omistajan äidin hieman kitsaasta luonteesta johtuen seuraavasti:
        Otetaan porsaan ulkofilettä 50 gr:n pala joka nuijitaan osapuilleen 3 mm:n paksuiseksi ja kämmenen kokoiseksi. Tämä leike kastellaan ensiksi munamaidossa ja sen jälkeen se asetetaan laakeaan astiaan jossa on korppujauhoja. Korppujauhot painellaan hartiavoimin leikkeeseen. Tämän jälkeen seuraa toinen uittelu munamaidossa ja jälleen korppujauhoissa tiukka painelu.
        Leike saavuttaa nyt varsin kunnioitettavat mittasuhteet ja se voidaan asettaa pannulle ruskistumaan.
        Nyt seuraa se tärkein vaihe, nimittäin tuo omistajan äiti saapuu paikalle ja avaa veitsellä rapeaksi paistuneen korppujauhokuoren päädyn ja äärimmäisen varovasti nyhtää sen lihapalan pois. Jonka jälkeen liha taas korppujauhotetaan tiukasti jne.
        Katetuottoa ajatellen erinomainen ratkaisu, eikähän tanssiravintolassa kukaan odotetakaan gourmet tasoa!
        Tarinan pitäisi olla kuulemani mukaan vielä tosikin!


      • tarkan euron Lyyti
        Vanha kokki kirjoitti:

        Puolestaan tarjoiltiin aikoinaan eräässä paikallisessa tanssiravintolassa.
        Legendaarinen valmistus tapahtui omistajan äidin hieman kitsaasta luonteesta johtuen seuraavasti:
        Otetaan porsaan ulkofilettä 50 gr:n pala joka nuijitaan osapuilleen 3 mm:n paksuiseksi ja kämmenen kokoiseksi. Tämä leike kastellaan ensiksi munamaidossa ja sen jälkeen se asetetaan laakeaan astiaan jossa on korppujauhoja. Korppujauhot painellaan hartiavoimin leikkeeseen. Tämän jälkeen seuraa toinen uittelu munamaidossa ja jälleen korppujauhoissa tiukka painelu.
        Leike saavuttaa nyt varsin kunnioitettavat mittasuhteet ja se voidaan asettaa pannulle ruskistumaan.
        Nyt seuraa se tärkein vaihe, nimittäin tuo omistajan äiti saapuu paikalle ja avaa veitsellä rapeaksi paistuneen korppujauhokuoren päädyn ja äärimmäisen varovasti nyhtää sen lihapalan pois. Jonka jälkeen liha taas korppujauhotetaan tiukasti jne.
        Katetuottoa ajatellen erinomainen ratkaisu, eikähän tanssiravintolassa kukaan odotetakaan gourmet tasoa!
        Tarinan pitäisi olla kuulemani mukaan vielä tosikin!

        Meinasin itsekin juuri mainostaa. Söin sitä eräässä pihvipaikassa Pohjoispuiston varrella. Öljyssä ei oltu säästelty.Nälkää se ei kauan pitänyt, mutta ainahan voi tilata toisen.


    • 7482020183937

      Eikös Wienerleike ja Wieninleike ole kaksi ihan eri asiaa! moni puhuu Wieninleikkeestä vaikka keskustelun aloittaja haluaa tietää ihan vain Wienerleikkeestä!

    • äöläöl

      Mitä eroa näillä kahdella on? Sama asia, alkuperäiseltä nimeltään Wienerschnitzel - wieniläinen leike.

      Googlaappa vähän niin huomaat, että tällä lapsella on kaksi nimeä, mutta yhdet kasvot riippuen siitä kuka puhuu, ei kenestä puhutaan.

    • Poro Tallinnasta
    • ineri

      wienerleike, laitan possun sisäfileestä. ota liha lämpenemään n, 2h ennen paistamista. nuiji lämmin liha kevyesti,elä riko lihan syitä. Laita korppujauhoja lautaselle joihin sekoita suolaa mustaapippuria paprikajauhetta yms. mitä itse haluat, Vatkaa 1-2 munaa, pyöritä leikkeet ensin munassa ja sitten korppujauho seoksessa. paista keski lämmössä,paistin pannulla, rypsiöljy- voiseoksessa kauniin ruskeaksi , molemmin puolin. ole nopea. päälle voit laittaa lämmitettyjä ananas renkaita tai kaprista, ihan mistä tykkäät. laita tarjoilu muuten täysin valmiiksi.vieraat istuvat pöydässä. sinä olet kokki ja paistat leikkeet nopesti. kaikki lisukkeet on jo valmiina.Låmpöä en osaa tarkoin kertoa, hellat on erillaisia. keskilåmpö
      tai hiukan kuumempi. älä polta.

      • Puistattaa

        Kammotus ineri luomus on, ei todellakaan mitään tekemistä wienerleikkeen kanssa.


    • strüdel

      Vasikkaa.
      Sitä saa harvoin mutta paras wieninleike tehdään vasikasta ja nimensä mukaisella paikkakunnalla.
      Suomessa parhaaksi todettu on yllätys yllätys Poutun valmis wieninleike, joka myydään vakuumipakkauskissa ja on porsasta, valmiiksi leivitetty ja maustettu.
      En ole valmisruokien suosija mutta tämän todennut parhaaksi, itse tehden on hyvää myös mutta vaatii sitten lihankäsittelytaitoa ja kunnon välineet. Wienissä ja Itävallan alpeilla on kylläkin maailman parhaat ...

      • no links

        säälittävä linkittäjä iski jälleen. eikö täällä kukaan enää osaa laittaa ruokaa ihan ite ? pelkkiä nettilainauksia pullollaan koko palsta


      • kotimaista
        no links kirjoitti:

        säälittävä linkittäjä iski jälleen. eikö täällä kukaan enää osaa laittaa ruokaa ihan ite ? pelkkiä nettilainauksia pullollaan koko palsta

        Viimeaikoina olen wienerleikkeet tehnyt silakasta, tulee muuten mahtavia kun pistää naudanmaksaa väliin.
        Tuossa aiemmin joku tollo mainitsi virun, sen voitte unohtaa tyystin.
        Kotimaista sen täytyy olla, ehdottomasti.


    • Huijattuasiakas

      Kaikkia leikkeitä voi paneerata, mutta Wienerleike on vain vasikkaa.
      Muu on tätä ruokahuijausta.

      Ei muikkukukkoakaan voi tehdä norssista.

    • maistu_vaa
    • rah_taaja
    • Anonyymi

      Soon juntit wienin leike suomessa.saksassa käytetään termiä wiener töttöröö juttuja 🙄

    • Anonyymi

      Aito Wieninleike (Wiener Schnitzel). Mikään ei estä käyttämästä muuta lihaa mutta silloin nimi on jokin muu kuin Wieninleike.

      "Wieninleike (saks. Wiener Schnitzel) on itävaltalainen ruokalaji. Se on ohut leivitetty vasikanlihaleike, ja se tarjoillaan yleensä sitruunaviipaleen kera. Wieninleike on Itävallan kansallisruokalaji."

      "Wieninleike valmistetaan vasikanlihasta, joka nuijitaan hyvin ohueksi ja paneerataan kahdesti ennen paistamista. Itävallassa viranomaisten säännökset kieltävät sian- tai kalkkunanlihasta tehtyjen leikkeiden markkinoinnin wieninleikkeinä."

      Lähde: Wikipedia

    • Anonyymi

      Ei mistään,se on wieninleike,ei mikään viineri

    • Anonyymi

      Toisekseen ei kannata puhua leikkeistä, kun ei tiedetä mikä on leivityksen ja paneroinnin ero, kyllä se ravintolakoulussa opetettin mutta näemmä kaikki ei sitä muista jotka sen ovat käyneet, vai onko täällä yhtään kyseisen koulun käynyttä?

    • Anonyymi

      Vaikea saada yhtä mureaa kuin ravintolassa, tulee kai paistettua aina liian kauan kun en halua jättää yhtään punertavaksi lihaa. Ei ole paljon ällöttävämpää kuin raaka liha, ennemin vaikka kuivaksi paistettu.

    • Anonyymi

      Voin kertoa mikä on huonoin porsaan Wienerleike. Se on Tammisen valmistama.
      https://www.tamminen.fi/tuote/porsaan-wienerleike-2-kpl-2/
      Eilen ostin, maustoin ja paistoin voi-öljyseoksessa. Miehen kanssa päätettiin, että jos ei paremman makuista lihaa löydy, voimme siirtyä syömään kalaa tai ryhtyä kasvissyöjiksi.

      Kiitos vain Tammiselle terveellisemmästä ruokavaliostamme. Possu alkoi oksettaa.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4985
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1245
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe