Tehosekoittimen valinta?

tyllerotallero

Tarvitsen tietoa tehosekoittimista tai vastaavista soseuttajista. Mikä on oleellista tehosekoittimen valinnassa? Olen kiinnostunut mm. tietyistä tuorekasvisruokaresepteistä (erilaiset pirtelöt, pestot, juustokkeet), mutta pitäisi olla jonkinlainen tehosekoitin, joka jaksaa jauhaa mm. pähkinöitä ja siemeniä.

Riittääkö sauvasekoittimessa olevan lisälaitteen teho mihinkään? Mikä merkitys on wateilla ja kierrosluvuilla laitteen toiminnan ja kestävyyden kannalta? En halua mitään isoa monitoimilaitetta, ja hintatasonkin pitäisi olla kohtuullinen.

Kiitoksia opastuksesta!

46

11636

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • blenderer

      OBH Nordican Chilli on ainakin mulla toiminu parhaimmalla mahdollisella tavalla. Chilli maksaa muistaakseni n.55€. Frutti blender maksaa noin 50€. Se on aavistuksen pienenmpi kuin Chilli. Laatuun kyllä kannattaa panostaa.:)

      • shuuellen

        Just ostin tuon OBH Nordican Chillin ja toisella käyttökerralla hajos! Sen teräosan muoviratas joka osuu siihen masiinan pohjaan savus ja kului sileäksi eikä terä enää pyöri. Miten voi olla mahdollista edes moinen?


      • öljkadfjökldafs
        shuuellen kirjoitti:

        Just ostin tuon OBH Nordican Chillin ja toisella käyttökerralla hajos! Sen teräosan muoviratas joka osuu siihen masiinan pohjaan savus ja kului sileäksi eikä terä enää pyöri. Miten voi olla mahdollista edes moinen?

        Mitenköhän. Miksihän se muuten on kumia?? ;D ;D;D Käyttäjävika


      • Fartagen
        shuuellen kirjoitti:

        Just ostin tuon OBH Nordican Chillin ja toisella käyttökerralla hajos! Sen teräosan muoviratas joka osuu siihen masiinan pohjaan savus ja kului sileäksi eikä terä enää pyöri. Miten voi olla mahdollista edes moinen?

        Mulla kävi aivan samoin tuon OBH Nordican Chillin kanssa, eli terän muoviratas kului sileäksi.


      • Anonyymi

    • Gymst

      http://www.lidl.fi/cps/rde/xchg/lidl_fi/hs.xsl/index_8928.htm

    • ääliöööö

      invamopo...

      • neuvo.

        Hyvässä tehosekoittimessa on lähes kaikki osat metallia. Yleensä osat ovat ruostumatontaterästä,ei siis sekoitemetallia,tai muovia.


      • dislokaatio
        neuvo. kirjoitti:

        Hyvässä tehosekoittimessa on lähes kaikki osat metallia. Yleensä osat ovat ruostumatontaterästä,ei siis sekoitemetallia,tai muovia.

        Ruostumattomat teräkset ovat voimakkaasti seostettuja (Ni, Cr ym.) teräksiä.


    • surrur..

      Nordicalla oli vielä vuosi sitten pari hyvää mallia, nyt en enää niitten sivuilta niitä löytänyt. Itse ostin joskus Nordican lippulaivamallin alennuksella (norm. 169 €) ja on ollut hyvä peli. Tehoa muistaakseni 500 W ja lasikannu. Muista kysyä murskaako jäät, silloin on riittävästi potkua eikä hajoa heti. Tärkeää myös moottorin liitäntä terään, muovinen ratas hajoaa helposti kovilla aineilla.

    • sekoittaja

      Minun mielestä Bamix on paras sauvasekoitin. Voi käyttää suoraan kattilassa ja monipuoliset lisävarusteet sekä teriä voi vaihdella sen mukaan mitä tekee. Hinta aika suolainen, mutta takuutakin antoivat 10vuotta.

    • toivottavasti löydät

      ...laaduissa löytyy

      Moi! Itselläni on tällä hetkellä Braunin sauvasekoitin (450w) ja siinä sellainen n. reilu 10cm korkea tehosekoitin/leikkuriosa. Teholeikkuria pyöritetään sen sauvasekoittimen irroitettavalla varrella.
      Toki tehokas on myös ne kannun kokoiset tehosekoittimet, joita saa ilman tai monitoimikoneen yhteydessä. Niiden koon takia sekoittimet jäävät usein kaappiin, mutta tämä pieni masiina on aina helppo ottaa esille. Tuolla Braunilla on myös versioita, joissa mukana se yksi vispilä. Itse ostin pelkän leikkuri-sauva -yhdistelmän. Pari vuotta sitten se maksoi n. 40 euroa.
      Toinen mainio väline on Philipsin comfort monitoimikone. Pieni koko, kolme raastinterää ja se pakollinen leikkuriterä. Lisänä joku vispilälevy, en tosin sitä ole käyttänyt. Muistaakseni Musta pörssi myi sitä. Hemmetin hyvä ja käyttökelpoinen vehje esim. salaatien teossa. Mutta Braunin pienempää käytän pähkinöille ja jyvien jauhamiseen. Tehoissa on eroa toki, mutta vertaile.
      Noita sauvasekoittimiahan on monta merkkiä, hintahaitaria piisaa. kannattaa vertailla tarpeita vastaava malli.

    • taxari
      • totalklsa

        kyllä! Blendtec Total Blender on hyvä valinta!


    • j323

      Jeesus Kristus on Jumala ja Hän rakastaa sinua niin paljon että kuoli syntiesi sovitukseksi.Usko Jeesukseeen niin saat elää IKUISESTI !!! Lue Raamattua !

      • shuuellen

        Ikuinen elämä- ei perkele toihan on hyvä myyntikikka! Pistäs mulle yksi Jesse ja vielä Raamattu kaupan päälle niin saanks mä sitten IKUISEN elämän? Lupaatko kans vai kusetatko?


      • Se Koittaja

        Löytyykö Raamatusta ohjeita tehosekoittimen hankintaan?


      • Enoleropottitahiapotti

        Kaikki uskonnot on suurta huijausta ja lähinnä sen tyhmemmän ihmiskunnan suurimpia vitsauksia.
        ..ja ois se Jessekin saanu ennemin kertoo mitkä on hyvän blenderin kriteerit. Vhän kokin vertahan siinä tais olla kun teki paleo safkojen kanssa niitä ihmeitäkin..


    • villienkeli

      Vai olikohan se peräti 350 W...? Hyvin toimii. Jauhaa miltei mitä hyvänsä. Ja jos vielä ostat sellaisen lisävarusteilla niin saat todella hyvän koneen !

      Tuo Wattiluku on ERITTÄIN tärkeä tehosekoitinta ostaessa. Koneessa pitää olla kova moottori eli mitä enemmän Watteja sitä järeämpi kone. Halvoissa koneissa on usein alle 200 W ja niitä en todellakaan suosittele. Braun ja Philips tekee edelleen parhaimmat tehosekoittimet. Ja ehkä Bosch... Mutta Braunia voin todella suositella, onhan omaa kokemusta.

    • --- - ------

      Uskonnot pitäisi kriminalisoida.

    • apuauusavuttomille

      tehosekoitin toimii kaurapuurolla.

      • vanha33

        Tiedetään, mutta niitä on vaikea löytää ,)


    • G&B

      Ei mikään järjettömän tehokas (vrt. toinen Wilfa 1200W), mutta väittäisin silti että tämän osto ei olisi vika tikki. Itselläni toimiva Kenwood, jonka hajoamista odottelen, että pääsisin ostamaan Wilfan tehosekoittimen ;) Onhan OBH Nordicankin tuotteet hyviä, mutta kun asiakas tulee kysymään apua tehosekoittimien kanssa niin Wilfan puoleen käännyn, jos ei asiakas jostain syystä halua Wilfaa niin sen jälkeen tarjoan Philipsiä, yleensä viimeistään siinä vaiheessa lähtee tehosekoitin matkaan. Eli itse suosittelen lämpimästi Wilfaa tai Philipsiä.

    • Kokemus puhuu

      Chili sarja blenderi on aivan "susi", muovi osat ei kestä edes jäisiä marjoja..

    • blendereistä parhain

      http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=520740&storeId=1444&catalogId=1444&shopId=10007&compartmentId=10054&categoryId=3140964

      Itselläni on tuo blenderi ja olen ollut ERITTÄIN tyytyväinen. Ja on muuten ollut testivoittajakin tuo samainen masiina, vaikkakaan en noista testivertailuista niin perusta. Tehokas, tosi hiljainen ja kaikin puolin passeli. Laadukas kannu paksua lasia, irrotettava terä (= helppo puhdistaa) ja tehoja piisaa 500 watin verran.

    • Pepe T.

      Kannattaa ehdottomasti tutustua Bamix sauvasekoittimeen. www.sandmannordic.fi sivuilla linkki tai www.bamix.com.

      Bamix on monipuolisuudessaan sekä teholtaan markkinoiden paras. Aito Sveitsissä valmistettu laadukas tuote. Ei halvin mutta kestävä. senhän takaa jo pitkä takuuaikakin.
      Bamix teho perustuu terän kiertonopeuteen maximissaan jopa 22000 kierrosta/min. sekä vääntökykyyn. Sähkön kulutuksen jäädessä silti n. 200 W.iin riippuen hieman mallista.
      Bamixia myyvät mm.. Stockamann, Anttila, Hobby Hall, verkkokauppa/-t jne.

    • käytössä obh

      OBH Nordica malli 6621 on hyvä ja halpa.

    • Blendtec

      Blendtec

      Kannattaa kiinnittää huomiota:
      Takuuaika, kertoo yleensä kestosta ja laadusta hyvin paljon
      Teho
      Kannun koko, onko omaan käyttöön sopiva, onko helppo puhdistaa
      Valmistusmateriaali, varsinkin kannussa.

      Oma suosikki on Blendtec. Kestänyt runsasta käyttöä jo useamman vuoden, on erittäin helppo käyttöinen ja tehot ei lopu kesken. Ikinä.
      Omani ostin http://www.viidakkotohtori.fi/blendtec-home-blender-p-837.html

      • willitblend

        Hinta 760 €. Huh huh. Minulle riittää halvempikin, kun ei ole tarvetta blendata kännyköitä eikä muuta sellaista.

        OBH Nordica Powerblend


    • willitblend
    • smoothiekone

      Lasikulhoinen pitää olla jos jäitä murskaa. Kannattaisi esimurskata kovat ainekset ennen kulhoon laittoa.

    • tätitopakka

      Chlli (OBH Nordica) hajosi itsellä käyttökelvottomaksi parin vuoden jälkeen (takuu juuri umpeutunut). Muoviosat sulivat sisällä.

    • Omegan nimeen

      Omega on hyvä

    • janne_k_i

      OBH Nordicasta (6647) halkesi lasikannu toisella käyttökerralla, kun laitoin hieman liian kuumia peruna/porkkana paloja sisään.

      • Panhandle

        Kuluttaja-lehdessä oli jokin aika sitten testi, jonka perusteella valitsin omani. Tosin kaupassa ei tietenkään ollut ykkösvaihtoehtoa, joten hankin Wilfan tehokoneen, 1200 W. Kaikki irtoavat osat ovat konepestäviä, mikä oli plussaa. Miinuspuolia ovat hinta (150 euron tietämissä) ja äänekkyys (100 dB).


      • seko_teho
        Panhandle kirjoitti:

        Kuluttaja-lehdessä oli jokin aika sitten testi, jonka perusteella valitsin omani. Tosin kaupassa ei tietenkään ollut ykkösvaihtoehtoa, joten hankin Wilfan tehokoneen, 1200 W. Kaikki irtoavat osat ovat konepestäviä, mikä oli plussaa. Miinuspuolia ovat hinta (150 euron tietämissä) ja äänekkyys (100 dB).

        parasta ja perusteita
        http://www.parasblenderi.fi/wilfa-bl-1200-tehosekoitin-arvostelu/


    • ---------

      Muistakaa sitten Kenwood-nimisen hankkijat että rasti tulee taakse.
      Joka on siinä lasikannun renkaassa.

    • aajarr

      Mulla kans obh nordican lasikannu halkesi kun kuuma keittoa tein. surkeaa. takaisin lähtee!!

    • timbeero

      Nelisen vuotta palveli hyvin Obh Nordican Chilli-sarjan blenderi. Kannussa oleva muoviratas, joka pyörittää terää, kului lopulta sileäksi. Vähän tuli savuakin.

      Saakohan näitä kannuja jostain uusia? Itse moottoriosa kuitenkin toimii, niin en mielellään ostaisi uutta.

    • Anonyymi

      Tämä artikkeli kannattaa lukaista läpi mikäli miettii minkälaisen tehosekoittimen hankkisi ja mitä ominaisuuksia siinä pitää tärkeänä: https://minasydankoti.fi/tehosekoitin-vertailu/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2131
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe