Yaris kallis ylläpidettävä

Petetty asiakas

Tilanne: 2007 uutena ostettu yaris ei ole ollut täysin kunnossa päivääkään. Ihan uutena moottorin (1,3/87 hv) suorituskyky oli heikko noin vuoden ajan, kunnes normalisoitui hiljalleen. Seuraavaksi alkoi reilun vuoden ajan kestänyt nykiminen ja käyntihäiriöt, mutta vain ripeämmin kiihdyttäessä. Tasavauhtia kulki nykimättä. Aikanaan käyntihäiriöt ja nykiminen hävisivät itsestään ja tilalle tuli moottorista, tai moottorin läheltä, kenties pakoputkesta kuuluva voimakas räminä, jonka syytä Tojota huolto ei ole onnistunut paikallistamaan. Ongelman olemassaolo myönnetään, ja räminästä todetaan merkkihuollossa että "Eihän tämä ole kunnossa", mutta ongelman korjaamiseksi ei tehdä mitään. Merkkihuollon mukaan kaikki rämisevät, paitsi että meidän yksilö ei rämissyt uutena.

Koska yaris muutoin on tarpeisiin sopiva cityihmisen ajokki, pyydettiin tarjous uuteen samanlaiseen vaihtamisesta lisävarusteineen. Tämä "tarjous", jonka saimme laskelma, jossa auto ja lisävarusteet oli ilmoitettu listahinnoin. Mikä tarjous se semmonen on jossa todetaan listahinnat? Vaihtohyvitys tasan 3 v/38 tkm ajetusta oli 12.000 e. Vaihdokissa runsaat varusteet. Väliraha uuteen 6700 e. Kaupat jää tekemättä. Jos yaris pysyisi kunnossa, auto olisi kätevä kaupungissa, mutta kallis pidettävä huikean arvonalennuksen johdosta. Maantieajossa yaris on ponneton etenijä.

27

2332

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opittavaa

      En nyt tiedä onko tämä vain huono provo vai ei. Mutta autosi on pitänyt arvonsa huippuhyvin. Missään muussa autosi ei arvonalennus olisi noin pieni. Sillä kun kysyt tarjousta useammista liikkeistä, saat vielä paremman tarjouksen.

      Ps. Toyotan omistaja osaa kirjoittaa nimen oikein.

      • petetty asiakas

        Sano nyt vielä että takuukorjauksetkin tehdään huippuhyvin ja mukisematta. Toyotan omistajaksi pääsee kuka tahansa, vaikka ei osaisi lukea eikä kirjoittaa. Kaikki mielipiteet eivät ole provoja. Ketä se sitäpaitsi mitenkän provosi ja mihin toimenpiteisiin jos kertoo itse omistamastaan ja maksetusta Tojotasta?


    • sekundaa ranskasta

      kun variksessa lukee made in France. Ranskalaiset nyt ei osaa tehdä mitään hyvää.

      • siis PSA-tuote

        Tuoreessa saksalaistutkimuksessa (Adac?), jota hesari siteerasi n. kuukausi sitten, paras japsikinneri oli Aygo. Arvaako tojotero, mikä tämä auto on omaa sukuaan?

        Nauris ja Varis eivät sitten suuremmin juhlineetkaan, vaan rämpivät jossain tilaston puolivälissä. Edellään Renault ja Opel.


      • nipponisti.
        siis PSA-tuote kirjoitti:

        Tuoreessa saksalaistutkimuksessa (Adac?), jota hesari siteerasi n. kuukausi sitten, paras japsikinneri oli Aygo. Arvaako tojotero, mikä tämä auto on omaa sukuaan?

        Nauris ja Varis eivät sitten suuremmin juhlineetkaan, vaan rämpivät jossain tilaston puolivälissä. Edellään Renault ja Opel.

        anteeks vaan mutta aygo ja sen sisarmallit on tojotan tekniikalla varustettuja, tosin se 1,0 kone on Daihatsun tekemä, mikä on osa tojotaa, ja utot kootaan jossakin ex. itäblokin maassa, en nyt muista että mikä se niistä oli. Että sen verran siinä on psa;ta mitä logot keulalla ja perässä ovat näissä sisarmalleissa.


      • Vaihdaparempaan

        Tojo on ainoa ranskalainen sitten joka ruostuu enää nykyään. Jos kerran ranskiksella ajaa nytkin niin miksei samantien heivais sen yarpan ja ostais tilalle vaikka pikku Peugeotia tai Renaultia. Pääsisi parempaan laatuun ja tyylikkäämpään ja tilavampaan autoon edullisesti.


      • ja saksalaiset imee loputkin mehut moottorista ja myydään suomalaisille. hyvät katteet, silloin ei tekniikan maailma tai muut puheet auta vaan auto kolariin ja kaatopaikalle.


    • zöf

      on tojon pitäminen.

      Tuolla 6700 euron välirahalla saa jo uudenkarhean Voorttin.

    • vaihtamalla saa tois

      sinun kannattaa kokeilla ajaa jolain muulla seuraavat 3v ja huomioiden ponnettoman menon älä osta vähä tehoista ja vähä vääntöistä autoa mikä se sitten onkaan.

      Olisiko seat ibiza , vw polo 1.2tsi mitään ? tai jopa jos merkissä pysyy niin toyota iq 1soimmalla disele tai bensa koneella disel se uusin versio vetää aika pontevasti.
      Onhan noita pienikokisia autoja mutta eipä niiltä tarvitse kovin suuria sitten odotella.

      • alottaja

        Hieman normimallia tehokkaammista po. Toyota lopetti Yaris TS:n valmistamisen. Mikään VAGgine ei tule kyseeseen ollenkaan aiempien huonojen kokemusten vuoksi. Ei myöskään Ford. Usko ei myöskään riitä Renaultiin, tai Opeliin asti. Ihme ja kumma pikkuautoja ei ole kummoista tarjontaa muilla kuin aneemisilla 1,2 litran moottoreilla. TM vastikään vertaili pikkuautoluokan. Hondan 1,4 on tosiasiallisesti 1,3. Honda ei kiihdy sen ärhäkämmin kuin muutkaan. Varsinaisesti en huippukiihtyvyyttä haekaan vaan lisää vääntöä. Kilometrejä kertyy tasaisesti mutta sen verran vähän että dsl-moottori ei ole perusteltu. Sitäpaitsi kukaan ei tiedä miten dsl-polttoaineen hinta muuttuu.


    • Luigi Cravatto

      Kaikki kulut yhteen laskien ja käytetyn arvon alennus huomioiden, Yaris on erittäin edullinen. Autona se ei ole häävi, mutta rahapulassa ihmiset näitä ostelee.

      • iuydyd

        Ceed yariksen hinnalla,siis oikea auto.


      • qqåå
        iuydyd kirjoitti:

        Ceed yariksen hinnalla,siis oikea auto.

        Hyundai i30 on sama auto kuin Kia Ceed.Hyundai i30 on laadukkaamman oloinen.


      • cvcdcvcd
        qqåå kirjoitti:

        Hyundai i30 on sama auto kuin Kia Ceed.Hyundai i30 on laadukkaamman oloinen.

        Hyundai keskinkertainen,kyllä niissä eroja ajan myötä syntyy.Muutenkin Ceed on parempi sitä myydään Suomeesa noin 3 kertaa enemmän,joten jälleenmyyntiarvokin on parempi.


    • Yaris nix!

      Minulla 2002-malli, ilmeisesti viimeisia japseja. Tata pidettava mhdollisimman pitkaan, koska valmistus siirtynyt Ranskaan, Turkkiin ja ties minne. Mittarissa vasta jotain 120 000km. Seuraava merkki hakusessa. Ehka Golf.

    • Petetty asiakas

      Moottorin sisältä kantautuva räminä katosi vasta kun vaihdoin öljyt ja suodattimen. Vaihdan öljyt ja suodattimen kerran vuodessa. Öljy (TB Diamond 5W-40) ja suodatin (Fram) samanmerkkisiä kuin aina aikaisemmin. Öljy ohjekirjan suosituksen mukaista. Sekä öljy että suodatin TM:n testimenestyjiä. Puolitoista vuotta moottorin räminää piti kuunnella ilman että Toyotan takuuseen tehtiin mitään. Ainoa mitä takuuseen tehtiin oli räminän kuuntelu ja räminän olemassaolon toteaminen. Luvattiin vaihtaa osat jakopäähän ja kun vaihdon aika tuli, ei vaihdettu. Turussa tehdyn oharin jälkeen räminän olemassaolo pontevasti kiistettiin. Kolmen vuoden takuuajasta lähes kolme vuotta auton moottorissa oli ongelmia. Useiden korjaamokäyntien tulos ainoa konkreettinen toimenpide oli vikakoodien luku (ei koodeja) ja monenkertainen valehtelu kahdessa eri liikkeessä.

    • mjhdf

      ja ei ole kaduttanut.Toyotan heikentynyt laatu alkoin näkyä 2005 jälkeen selkeästi ja 2009-2010 on jo ollut liikaa .Euroopassa ovat myyntiluvut jatkuvien laatu ongelmien vuoksi hiipuneen ja Kia-Hyundai on mennyt jo ohi ja nousee koko ajan.

    • Yleistä

      Just juu.Pupertteettiikäisetkö täällä arvostelee omia mieltymyksiään?
      Tutustukaa katsastus raportteihin niin saatte varmaa tietoa autojen kestävyydestä ja luo-
      tettavuudesta.
      Mittä sanovat kärkimerkeistä; Toyota,Honda,Mitsubisi.

      • surkestania

        Ihan paskalta vaikuttaa koko puulaaki autoineen, osaavat kusettaa


      • minnemäk

        Kumi kengät pitkä vartiset ei haittaa jos TOYO myyjät yrittää kusta jaloille.


      • aina se sama jaarittelu, taitaa olla monta accounttia yhtaikaa käytössä.


    • Tottatuokin

      Noi vaihtokauppathan kyllä menee niin että uusi auto on lista hinnan mukaan ja jos joustetaan niin vanhan hyvitysarvossa. Sen oman kotteron arvo kun on monelle tunneasia.

      Muuten olen kyllä varovasti samaa mieltä siinä että Toyotan kestävyyttä ja jälleenmyynttiarvoa on vähän hypetetty. Se on kaikin tavoin hintaluokkansa tyypillinen edustaja ja korkeat kilometrilukemat on yksittäistapauksia.

      • Kohti_Hybridiä

        "Noi vaihtokauppathan kyllä menee niin että uusi auto on lista hinnan mukaan ja jos joustetaan niin vanhan hyvitysarvossa. "

        Periaatteessa noin, mutta sen jälkeen kun hyvitysarvo on saatu riittävälle tasolle, niin aletaan keskustelemaan lisävarusteista ja niiden hinnoista, niissä on tuota varaa tinkiä.

        Jälleenmyynti arvoista sen verran, että Yaris on hyvä esimerkki. Vuoden kaksi vanhoista pyydetään 1-2k€ vähemmän kuin vastaavista uusista... en ymmärrä... jos ero on noin pieni niin ostan aina uuden.


      • Faktoittaja

        Uudessa yariksessa on katetta 1600 e 600 e toimituskulu, joka on ns pohjakatetta. Toimituskulu on sama Hangosta Rovaniemimelle. Oletettavasti Hangossa kuljetuskustannus on pienempi, joten toimituskulu ei perustu muuhun kuin takatukan joutopuheeseen. Lisäksi Suomessa mm Tojotien hinnat ovat monta tonnia esim Viron hintoja korkeammat. Piirimyyjä ja varsinkin maahantuoja voivat paksusti. 18 000 e autossa on hinnassa läskiä noin 5000 e, joista suurin osa jää maahantuojalle. Älkää ihmetelkö miten takatukkia on vara istuttaa marmoritiskin takana koko pitkän talven. Hallia pidetään 20 asteen lämpötilassa ja valot loistavat. Asiakkaita käy vain keväisin ja kesällä.

        Lisäksi liike voi saada lisää katetta myytyjen autojen lukumäärästä riippuen. Lisävarusteissa on katetta ihan huolella. Eräskin liike kauppii - ei toisin toyotaan, lisävarusteita 70 % alennuksella. Vaikea kuvotella että kyseinen kauppias olisi hyväntekijä joka haluaa lahjoittaa omistaan tuntemattomille. Eiköhän se 70 % tarjouksen jälkeenkin jää vielä jotain viivan alle. Kumimattosarja Honkkarissa n 30 e. Toyota-liikkeessä 110 e.

        Uuden auton todelliset kulut liikkeelle ja maahantuojalle ovat varsin pienet. takuukorjauksiakaan Toyotalta ei saa.


      • vaaritElättääToyotaa

        Kuinka tanan tyhmä oletkaan? Tuo kumimattojuttu kertoo jo aika paljon tietojesi tasosta jne....Toyotavaareilla sitä palatsia ylläpidetään. Myydään uusi auto parin vuoden välein ja vaihdossa tulee lähes ajamaton samanlainen ja aina muutama tonni välirahaa kassaan.


      • toyotaat tuodaan nykyään saksasta tai muista eu maista josta saa halvimmillaan, paperit uusiksi suomeen siirron yhteydessä,. ei kestä auto ruostumista tai kovempaa kiihdytystä.ihan loppuun ajetut. saksaan tuodut japsit ei ruostekäsitellä tehtaalla. ei suomen toyota ei huoli autoja sisään. kyllä silloin vit*ttaa.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1429
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe