Psyykenlääkkeiden

Ei kemiaa kiitos.

käyttöä tulisi rajoittaa. Mielialalääkkeet, unilääkkeet, pam- lääkkeet ovat niitä tavallisimpia apteekeista noudettavia lääkkeitä. Joka päivä niitä ostetaan ja ostajien joukossa on todellakin paljon nuoria, nuoria aikisia kuin sitten vanhuksiakin. Mutta näiden lääkkeiden haittavaikutukset ovat sellaista luokkaa, että ne vaikuttavat myöskin työkykyyn ja nuorten elämään voimakkaasti. Nuoret, jotka ovat aloittamassa omaa elämäänsä, niin eiköhän heidän aivonsa tulisi olla vapaa kaikista päihdyttävistä aineista. Päihdyttäviin aineisiin kuuluvat myöskin psyykenlääkkeet ja osa niistä on erittäinkin vahvoja. Miten sitten näiden kyseisten lääkkeiden käyttöä voitaisiin hillitä ja määrätä vain kertaluontoisesti potilaalle tai ohjata potilas/nuori pikemminkin johonkin keskusteluterapiaan ennen kuin aloitettaisiin lääkkeen käyttö. Tosiasia on, että kerran kirjoitettu psyykenlääkeresepti on helposti uusittavissa aivan yleislääkärin vastaanotolla. Joten harkintaa tarvitaan, milloin resepti kirjoitetaan.

Päättäjien tulisi ajatella tosissaan psyykenlääkkeiden käyttäjien määrää maassamme. On paljon toimintakykyisiä nuoria kansalaisia, jotka makaavat päivät pitkät kotonaan eivätkä pysty tuomaan verotuloja kunnalleen. Ei pelkästään alkoholi eikä kovat huumeet ole se ainoa ongelma maassamme, vaan eiköhän psyykenlääkkeistä suurin osa ole kovia aineita ja niihin kaikenlisäksi tulee kova riippuvuus. Pam- lääkkeistä tuskin pääsee nuori sen aloittaessaan eroon. Toisille jää jokin paami päälle ja elämä menee, kun eroon ei pääse.

Hintojen korotus on yksi, mutta lääkevero on toinen vaihtoehto. Psyykenlääkkeet ovat liian halpoja, mikäli työttömällä nuorelle on varaa käyttää kahta- kolmeakin psyykenlääkettä säännöllisesti. Lääkevero tulisi kohdistaa sellaisiin lääkkeisiin, joihin kehittyy helposti riippuvuus. Psyykenlääkkeitä kirjoitetaan ihan turhaan monille nuorille, joista itse olen huolissani, koska nuoret pitävät yhteiskuntaa pystyssä ja nuorilla on uusia hyviä ideoita, mikäli he saavat toteuttaa itseään puhtailla aivoillaan.

19

575

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .

      sinulta ainakin puuttuu

      • ja sivuv.

      • Yksi haittavaikutus

      • Tri Aha

        lääketeollisuuden kannattaja.


      • takaisinlinkki
        Yksi haittavaikutus kirjoitti:

        on pysyväksi jäävä liikehäiriö: http://www.antipsychiatry.org/jenelle.htm

        on lakkautettu. Miksi? Onko jokin todellinen syy linkin lakkauttamiseen vaiko lääketehtaiden toimesta poistettu????!!!!!!


      • tehtaita
        takaisinlinkki kirjoitti:

        on lakkautettu. Miksi? Onko jokin todellinen syy linkin lakkauttamiseen vaiko lääketehtaiden toimesta poistettu????!!!!!!

        Luulen, että lääketehtaat ovat poistaneet. Toinen vaihtoehto on lääkäri(t), jo(t)ka määrää neroleptejä ainoana työnään. On muistettava lääketehtaiden maksama provisio lääkäreille, joten kumpi tahansa voi olla syyllinen linkin lakkauttamiseen.


      • Nyt linkki
        tehtaita kirjoitti:

        Luulen, että lääketehtaat ovat poistaneet. Toinen vaihtoehto on lääkäri(t), jo(t)ka määrää neroleptejä ainoana työnään. On muistettava lääketehtaiden maksama provisio lääkäreille, joten kumpi tahansa voi olla syyllinen linkin lakkauttamiseen.

        toimii.


      • --------------------

    • kofeiinitietäjä
    • Meidän ei

      tarvitse tuhota psykiatriaa. Psykiatria tuhoaa itsensä kun se vain saadaan erotettua valtiosta.

    • zxfghjnbvcxzawse

      älä puhu paskaa , meinaan kun oikein alkaa kuuppa seota tai mitä termiä siitä nyt halutaankin käyttää niin silloin on hyvät neuvot tarpeen ja nykylääkkeet ovat osa sitä ainakin aluksi että vyyhtiä voi edes terapiassa ruveta purkaan,helppo löpistä huuhaata kun ei oma kohtaista kokemusta.

      • Kani-manne

        yhteiskunnassa varmastikin monelta, mutta tilanne helpottuu, kun antaa elimistönsä levätä, lopettaa viinan/alkonjuonnin, lopettaa tupakanpolton, liiallisen kahvinjuonnin, ulkoilee sopivasti, syö ravintorikkaita ruokia ( käyttää enemmän hedelmiä, kevyttuotteita, vähärasvaista kalaa, vihanneksia, kevytjuustoja ym. ) ja suklaat, jäätelöt, karkit ja vaaleat leivät sekä konditoriotuotteet pois. Punainen liha tulee jättää myöskin minimiin. Illalla valot pois aikaisemmin ja TV:ä ei kannata eikä päätettä tuijottaa enää klo 20 jälkeen. Valot pois klo 22 ja nukkumaan. Herätys sitten viimeistään klo 6 tai 7. Jos siis unirytmi on sekaisin, niin elimistö väsyy.

        Viikonloppuina ei kannata bailata, koska se turruttaa oloa ja koko elimistö kärsii.

        Nykyaikana meillä on huono tapa. Ja se huono tapa on lääkkeisiin turvautuminen pienimmässäkin asiassa. Jos uni ei tule minuutissa, niin unilääke naamaan. Aamulla sitten piristävää lääkettä, jotta aivot sataisiin toimintakuntoon jollakin tavalla.


      • Ei- kemiaa kiitos

        zxfghjnbvcxzawse JOTAKIN PSYYKENLÄÄKETTÄ, YHTÄ TAI USEAMPAA?


      • ______________#§§§

        lääkeriippuvaiseksi? Sille kirjoituksesi näyttää. Noh,...siinäpä sitten olet medikalisoituneena. Rahasi menevät niin sanotusti kankkulan kaivoon lääketehtaille, jotka huijaavat niin lääkärit kuin potilaatkin myymällä kemiaa, joissa on haittoja. Sinäkö kannatat kemianteollisuutta yleensäkin.????Lääketehtaat luokitellaan kemianteollisuuteen.

        Lääkkeet eivät paranna sairauksia, mutta ne sairastuttavat ihmiset.


    • ds

      Ja lääketehtaat rikastuu.


      Totuus
      http://masennuslaakkeista.nettisivu.org/


      Uskoisitko sinä sokeasti kaiken sen mitä myyjä tavarastaan kertoo? Lääkärit uskovat
      http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=11


      Antidepressantit on tiedetty potentiaalisiksi manian ja psykoosin aiheuttajiksi jo 1950-luvulta
      http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/2010/07/23/masentavat-masennuslaakkeet/


      Lääketieteellisessä kirjallisuudessa ei ole yhtään peer-reviewed artikkelia, joka osoittaisi masennuksen johtuvan serotiinin puutteesta. Päinvastaisia artikkeleita sitä vastoin on runsaasti.
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=99

    • Kitaraonparas

      on kuin muumio tunnin verran ja tärisee. Ja mietippä sitä mitä se merkitsee kitaristille. Kaverilla on pari kitaraa ja se ei voi soittaa niitä tärinän vuoksi. Hyvät lääkkeet! Ainoa asia mistä se oli kiinnostunut. Kävin katsomassa häntä. Silloin hoitajille selvisi se, että hän osasi soittaakin, joskus. Näytin kuvia. Aikoja sitten. Psyyken lääkkeet saattavat olla halpoja,mutta niillä on sivuvaikutuksensa, kuten muillakin lääkkeillä. Eikä tärinä ole paras sille joka soittaa kitaraa tai muuta instrumenttia.

      • --------------?!!!!

        kaamee tilanne kitaristille. No on siinä lääkitys, jos tärinää tulee haittana ja kitaransoitto menee päin honkia. Mutta tosiasiahan tuon ihmisen kohdalla ( koulukaveri ) on, että lääkkeet pois tai sitten vaihto sellasiin ettei tärinää ja vapinaa tule. Lääkevalmisteita on todellakin paljon, joista voi valita, mikäli lääkettä on sitten ihan pakko käyttää. Ja eka asia on kertoa hoitavalle lääkärille, että tärkein asia on kitaransoitto. Missään nimessä lääke ei saa olla syynä kitaransoiton lopettamiseen. Luovuutta ei saa tukahduttaa lääkkeillä.

        Tämä luovuden tukahduttaminen on ihan tavallista psykiatriassa. Puhutaan väri- ihmisistä ja muoto- ihmisistä. Monet luovat väri- ihmiset menettävät luovuutensa ja heitä tulee lääkityksen seurauksena muototyyppejä. Luovuuden saa takaisin lopettamalla lääkkeet ja olemalla oma itsensä.

        Sylvi- Sanni Manninen on kirjoittanut asiasta kirjan ja kirjan nimi on OUTOLINTU, erilainen, joka kertoo väri- ihmisistä. Suositeltavaa luettavaa medikalisaation maailmassa, jossa ei luovuudelle juurikaan anneta jalansijaa.


    • ryynäri

      kaverilla semmoset lääkkeet, et se duunaa kaikkee ihan omituist, ollaa sanottu et menis lekuril hakee uudet lääkkeet, mut ei emt. väärii lääkkeit ne lääkärit voi antaa, mut eipä ne paljoo voi tietääkkää mitä antaa jos meet sanoo, et on vähän paska olo antakaa ryynei.

    • tsyde

      Joo,mutta kyllä ne pamit on joskus ihan tarpeeseen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      305
      3408
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1379
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1260
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1161
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      168
      1078
    Aihe