HUS Desiko hakee

onko jotain pielessä

usein laitoshuoltajan sijaisia määräaikaisiin työsuhteisiin. Onko jollain kokemusta millainen yritys on kyseessä? Mikä palkka, millainen työn määrä? Miksi aina haetaan sijaisia, mutta ei koskaan vakituisia?

53

6262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      Kyseessä on siis ihan tavallinen HUS (Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri), joka näin hakee pätkätyöläisiä.

      Palkka voi olla ihan siedettävä, mutta työmäärä ja työajat ei.

      • tehojalisää

        Kysymys on HUSin omistamasta yksityisestä yrityksestä, jonka tavoittena on toimia siivousfirmojen tavoin taloudellisesti kannattavasta. Esimiestasolle on etsitty ja palkattu siivousyrityksista uutta verta.


      • Exä vaan

        kokemuksia. Töitä aivan törkeästi. Ei ihme että hakee uusia.


      • Risto6Retardi9Ässä
        tehojalisää kirjoitti:

        Kysymys on HUSin omistamasta yksityisestä yrityksestä, jonka tavoittena on toimia siivousfirmojen tavoin taloudellisesti kannattavasta. Esimiestasolle on etsitty ja palkattu siivousyrityksista uutta verta.

        Monet aiemmin suht ongelmitta siivousta hoitavat kunnalliset yksiköt ja muut yritykset on pilattu sillä kun on haettu "siivousyrityksistä uutta verta esimiestasolle". Esimerkkinä erilaiset kaupungin yksiköt,Palmia tai Helsingin Yliopiston Kiinteistöpalvelut Oy ja monet muut. Yksityisellä sektorilla on paljon sellaista mistä on paljon haittaa työntekijälle kiireen lisääntymisen ja muun sellaisen muodossa.


    • töissä ollut

      Kyse on HUS'in omista siivoojista, joka yksikkö on liikelaitostettu ja siksi sillä on tuo nimi. HUS'in aikana Meilahden sairaalassa töissä olleena voin kertoa, että ko sairaalassa on niin paljon siivoojia että heidän lomiaan, sairauslomiaan ja vapaapäiviään sijaistamaan tarvitaan paljon sijaisia. Kyse ei siis ole siitä, että HUS'issa olisi sinänsä jotain vikaa vaan suuren vakituisen työntekijäjoukon sijaistamisesta.

      Työ on yleensä jaksotyötä eli maanantaista sunnuntaihin tehdään aamu- tai iltavuoroja ja viikonloppua työvuorolistan mukaan. Vapaapäivät kiertävät. Joskus on kolmekin vapaata peräkkäin. Lomien yhteyteen saattaa saada myös vapaapäiviä, jolloin yhtäjaksoinen vapaa pitenee.

      HUS'illa on muitakin siivottavia kohteita, kuin Meilahti sekä myös säännöllistä päivätyötä ma-pe.

      Työ esim vuodeosastolla saattaa olla siivousvuoro ja avustaminen ruoan jakamisessa tai sitten keittiövuoro, jolloin ollaan pääsääntöisesti kerroskeittiössä, keitetään perunat tai riisi ja odotetaan hissillä saapuvaa pääruokaa. Ruoka on usein potilaskohtainen ja se jaetaan huoneisiin. Lisäksi nesteitä (vesi, velli yms) annettaessa se usein kirjataan potilaan nestekorttiin. Monipuolista työtä siis. PAlkkaus on selvästi parempi, kuin yksityisen nälkäpalkat.

    • Muualle kun pääsis

      on töitä nykyään. Entiseen HUSiin ei voi verata. Onko pahempaa vai parempaa kuin yksityisellä, en pysty sanomaan. Vaihtuvuus on suurta ainakin meillä.

    • lahut

      Aivan sikana töitä,palkkaa ei makseta jos sairastuu! tämä on tosi itsekkin olen menossa oikeuteen perimään saataviani kun ei palkkaa maksettu sairausloman aikana .Perusteluna oli kuulma asenne ongelma ei siis sairaus vaikka on oikein lääkärin lausunto ja kaikki.Omavaltaisia päätöksiä tekee DESIKO ja varsinkin uusi henkilöstöpäälikkö Saarenseppälä.

      • apua tarvitseva.

        lahut kerro missä klinikalla toimit.


      • minä009

        sijainen ei saa sairaslomakorvausta


    • sipeltäjä

      Ei kannata mennä kyseiseen lafkaan hommiin.Polttavat ihmisen loppuun aivan älyttömillä työalueilla ja aikatauluilla.Tauot jää pitämättä,ylityöt saat vapaana tunti tunnista ja päälle vielä vittuillaan.Esimiesjohtaminen todella syvältä ja vailla käytöstapoja.

      • enskaG

        onko totta, ettei sairaslomasijaisia enää käytetä vaan vakkarit tekee poissaolijoiden hommat?


      • ernesto893

        Missä olet ollut töissä? Onko joku paikka pahempi kuin toinen vai onko tää yleissuuntaus??


    • kaisa

      yritys ihan ok ,mutta esimiehet vailla käytöstapoja töitä paljon ,mutta palkka kohtuullinen.

      • siellä ollut.

        Olen eri mieltä yrityksestä, siellä ei ajatella työntekiöistä mitään hyvää,lähi esimiehet puhuu pahaa ja haukkuu selän takana.


    • töissä siellä ollut

      Ei kannata mennä sinne töihin,tosi paljon liikaa töitä,taukoja ei kerkiä kunnolla pitämään. Siellä tosiaan palaa loppuun alta aikayksikön.

      • Vuodeosasto

        Samat kokemukset mulla, onneksi enää vähän aikaa työsopimusta jäljellä.


    • Hullut päivät

      Vakituiseksi ei pääse suoraan. Ehkä luvataan ja houkutellaan, mutta ei sitten toteudukaan. Niin moni määräaikainen "jonottaa" vakinaistamista. Virolaisia on aika paljon. Sijaisia käytetään mahd. vähän ja vain pitkiä sairauslomia varten otetaan sijainen. Ylityöt saa vaan vapaana. Rankkaa on ja koko ajan menee rankemmaksi.

    • jj

      Miksi kukaan ei sitten viitsi mitään tehdä asialle jos koko yritys on läpeensä mätä?

    • cleaning lady

      Täytyy muutama hyvä sananen kirjoittaa työpaikastani.
      Aloitin HUS Desikossa 2008 muutaman kuukauden määräaikaisella pätkällä, jota pidenneettiin heti, kun huomattiin minun olevan kiinnostunut alasta. Sain seuraavan pätkän puolenvuoden pituisena. Sitten minulta kysyttiin, että onko haluja vakinaistua. Eli olin marraskuusta 2008 - kesäkuuhun 2009 määräaikainen, sitten hain omaa paikkaani, kun se vakinaistettiin. Toki siinä kävi toisiakin haastattelussa, mutta minut valittiin. Viime syksynä aloitin oppisopimuksella lh koulutuksen ja huommenna olisi viimeinen näyttö.
      Työtä on välillä paljon, mutta on niitä helpompiakin aikoja. Lyhyiin sairauslomiin ei yleensä oteta ulkopuolisia sijaisia, silloin ihanat sissit rientää apuun.
      Ylityöt olen saanut valita otanko rahana vai vapaana. Ei niitä nyt niin valtavasti kerry, että teen miten osastolla tilanne sallii.
      Sairauslomasta olen aina saanut korvaukset, en tosin uhoakkaan pomolle, että jos et nyt tanssi ja laula minulle niin lähden saikulle (sitä tapahtuu todellakin liian usein).
      Palkka tulee kerran kuussa ja lisät kuuden viikon välein. Kaikki on aina maksettu. Palkka on ihana kohtuullinen, huomasin tuossa kun vilkaisin uuden palkkakuitin, neljän vuoden aikana peruspalkkani on noussut noin 400e. Käteen jää seuraavasta palkasta noin 1900e, siinä tosin on lisät ja olin pienen tapaturman vuoksi listan alussa kaksi viikkoa saikulla. Minulla ei siis ole mitään palvelusvuosilisiä olen ollut työ elämässä vasta 4,5vuotta.
      Esimieheni on ollut ainakin minua kohtaan oikeudenmukainen ja reilu. Olen sitä mieltä, että osa vouhkaa ihan tyhjästä. Minulla ainakin on ollut muutamassa edellisessä paikassa niin karmea pomo, että nykyinen on siihen nähden aivan mahtava ja asiansa osaava.
      Virolaisia ja venäläisiä on meilläkin paljon, mutta kunhan heihin tutustuu, ovat hyviä tyyppejä.
      Osa työntekijöistä tekee paljon ylimääräistä hommaa, sellaista mitä osasto ei ole ostanut Desikolta, ihan vaan miellyttääkseen hoitajia. Kyllä hommat käy rankaksi, jos päivästä toiseen menee 1/3osa työajasta hoitajien pillin tahtiin tanssiessa. En tässä sano, että näin olisi jokapaikassa, mutta näkee vaan näitä turhan huhkijoita melko usein. Varmasti joillakin osastoilla on kiireisempää kuin toisilla, sitä en kiellä.

    • VIRON ORJA

      Nämä olennot JOTKA SUOMEN EESTIST KOKOONTUNEET EI MIEHET VAAN orjat-KALEVI POIKA TYTÄR orjia.
      SUOMESSA niitä kutsutaan paeta KALEVI POIKA orjiksi.
      SUOMESSA he eivät alamme ei osannut elää ja elämäänsä SELVIYTYVÄTKÖ
      vähemmistö

    • 2+12

      Minä olen ollut HUS:illa laitoshuoltajana vuodesta 2006. Koko ajan olen ollut määräaikaisena, vaikka työt olen tehnyt hyvin, ei vakinaistamisesta ole tietoakaan. Olen työskennellyt erilaisissa kohteissa, yksin päivätyössä toimistoalueella ja vuorotyössä tiimissä leikkausosastolla ja vuodeosastolla.

      Mielestäni pomot ovat olleet ihan mukavia ja joustavia, vaikka kaikki eivät ehkä ole samaa mieltä. Mutta olen itse ollut joustava työntekijä, joten myös minua kohtaan on oltu joustavia.

      Palkka on mielestäni kohtuullinen siivoustyöstä, vaikka toki kohteesta riippuen laitoshuoltajan työhön kuuluu muutakin kuin siivousta. Esim. vuorotyötä tekevä laitoshuoltaja tienaa suurin piirtein saman verran kuin päivätyössä oleva perus/lähihoitaja tai osastonsihteeri. Tietysti kokemuslisät yms. muut vaikuttaa. Ennen kaikkea työ on asiakaspalvelutyötä ja asiakkaita ovat niin potilaat kuin hoitajat, lääkärit ja muu henkilökunta.

      Työ on fyysistä ja nykyään kiireistä, eli ei heikkokuntoisille. Tietysti kohteita on erilaisia ja toimistokohteet voi olla vähän kevyempiä kuin vuodeosastolla tapahtuva työ. Minä olen päättänyt katsella muuta työtä, koska vakituista paikkaa ei vielä 6 vuoden työssäolon jälkeen heru. Nyt tietenkin hieman huono aika etsiä uutta työtä, mutta esim. kaupungilta saa varmaan helpommin vakituista työtä kuin HUS:ilta.

      • olla2

        Työn määrä ei vaikuta palkkaan. Eli et saa senttiäkään ylimääräistä, kun teet sairastuneiden työt.


    • töölö

      Määräaikaisuuksia saadaan tehtailtua siten, että vanhempia talossa olleita laitoshuoltajia irtisanotaan tekaistuin syin.

      Työilmapiiri on erittäin huonoa palvelupäälliköt ja ohjaata kyttäävät työntekoa. Laatuseurantoja tehdään ns. valkoiset puuvillakäsineet tyylillä. Kun työkohteesta ei tule negatiivista asiakaspalautetta pavelupäällikkö tehtailee tekaistuja asiakaspalautteita.

      Suullisia- ja kirjallisia huomautuksia tehtaillaan liukuhihnalta.

      • cl2013

        Voi kauhistus, että asiat on kurjasti! Meillä kilometrin päässä töölöstä asiat toisin.
        Minä olen Hus Desikolla kanssa töissä, meillä myös laatukierroksia tehdään puuvillakäsineet kädessä. Jos on jossain pölyä, kurkataan kirjasta, milloin on viimeksi pyyhitty. Jos on sopimuksen mukaan hommat hoidettu, ei siinä mitään.
        Itse olen viihtynyt hyvin.


      • töölö

        Nyt palvelupäällikkö tuo nimettömiä asikaspalautteita.

        Yli 30-vuotta olen siivonnut tästä n. 10 vuotta valtiolla, sittemmin Hyksissä ja nyt Desikossa.

        Nyt olen sitten itse irtisanomisvuorossa, pitkään palvellut laitoshuoltajakollegani ystäväni potkittiin pihalle yli vuosi sitten.


    • uuu1

      Itse olen ainakin kuullut, että palkkoja ei suostuta maksamaan sairaslomilta ja työsopimuksia peruttu sairaslomien takia. Sehän on lain vastaista olla jatkamatta sopimusta jos toinen on ollu sairaana ja jokaisesta vielä lääkärintodistus. En suosittele kenellekkään kyseistä paikkaa.

    • juba6

      Minä olen saanut palkkani, työstä, lomilta, sairaslomilta ja ylitöiltä.(Paha saa palkkansa :D ) Mutta varmaan on talokohtaista miten pomot työnsä ja alaistensa asiat hoitaa ja miten on sovittu asiat. Ilman sairaslomalappua meillä on lupa olla poissa 3x3pv vuodessa, muilta osin tarvitaan sairauslomatodistus. Mutta jos olet ollut aiemmin aiheetta sairaslomalla ja jäänyt asiasta kiinni, niin silloin kaikista sairaslomista todistukset.
      Tuli vaan mieleen.. jos olet sairaslomalla ja työsopimus loppuu, niin silloinhan sitä tuskin uusitaan, ennen kuin olet taas työkykyinen. Mutta laitonta kai on lopettaa työsuhde, joka olisikin määräaikainen kesken sopimuksen vaikka olet sairaslomalla???? Tai en kyllä tiedä onko noin?

    • 83BEng

      Lähisukulaisen työskenteli ko. liikelaitoksessa (HUS Desiko).

      Sivusta seuranneena sukulaiseni kujanjuoksua suututtaa tapa, että työnjohto esikuntineen erottaa tekaistuilla syillä ihmisen, joka on työskennellyt siivousalalla yli 30 v. Tekaistuja asiakaspalautteita, huomautuksia ym. kieroa!

      Nimimerkki lahut mainitsikin Desikon henkilöstöpäällikön nimen (Saarenseppälä), joka on tuttu nimi ainakin minulle. Eräänlaisen saneeraajan maineen ko. päällikko saanut HR piireissä.

    • Kokemusta sieltä

      Mitä mieltä olette siivouksen tasosta/menetelmistä/työvälineistä Lohjan sairaalassa? Entäpä työilmapiiristä?

      • Ei ikävä takas!

        Itse en pitänyt Lohjan sairaalan työilmapiiristä.Hirveää selän takana haukkumista, ja kasvokkain oltiin sitten niin ystävällisiä, että. Tästä tosin aikaa muutama vuosi, ehkä asiat muuttuneet.

        Siirryin Lohjalle toisesta sairaalasta, ja kun tein töitä siellä oppimillani tavoilla, se ei vanhoille työntekijöille sopinut millään. Joka paikassa on varmaan hyviä ja ja huonoja käytäntöjä, mutta kurjaa, että mitään uutta ei suostuta vastaanottamaan, kun "Meillä on aina ennenkin..."


    • Kaikenlaista nähnyt

      Eivät ole muuttuneet...
      Sana aseptiikka saa siellä aivan uuden merkityksen, kun miettii miten siellä käsitellään esim. mikrokuituliinoja, huh, huh,...

    • Ava-Eve

      Kolmessa eri HUS:n sairaalassa työskennelleenä en keksi isompaa moitittavaa ko. firmasta. Tottakai töitä on ( välillä ) paljon, mutta sanokaapa missä siivousalan kohteessa näin ei olisi. Palkka, työmäärä, olot yms. reilusti paremmat kuin minkätahansa siivousfirman.
      Vakipaikan sain n. 6kk jälkeen, ja pomojen kanssa olen aina tullut ihan ok toimeen. Niinhän se metsä usein vastaa, kuten sinne huudetaan.
      Työilmapiiri on ihan osastokohtaista. Jos porukka osaa puhaltaa yhteen hiileen, eikä lajitella töitä "sun ja mun töihin", niin näkyyhän se jo positiivisena ilmapiirinä. Jokainen voi kuitenkin ihan omalla toiminnallaan vaikuttaa siihen minkälaista siellä töissä on. Järjenkäyttö ja ystävällinen asenne muita kohtaan sallittu.

    • Entinentyöntekijä

      Hus desiko on paskamesta, tolkuttomasti ohjaajia,pomoja ,pikkupomoja
      ja mielistelevä palvelupäällikkö.

      Tuottavat hyvää palvelua,
      en sanois noinkaan,
      jotkut tekevät ja loput ovat laiskoja.

      Palkka on jees.

      • Piikapoloinen

        Pomot eivät välitä Desikossa muusta kuin siitä, että jonkun työntekijän nimi on listalla työvuoroon merkittynä. Sillä ei ole mitään merkitystä, tekeekö työntekijä työnsä,koska aina on niitä, jotka tekevät toistenkin työt. Ja näitä ahkeriahan siellä ei edes kiitetä ja lusmut saavat lusmuta ihan rauhassa.


    • derri

      Desiko on siirtynyt käyttämään vuokrafirman sijaisia.

    • duuduu

      Ainahan on jotain pielessä jos firma hakee usein uusia työntekijöitä

    • näin on

      Hus Desikoon kannattaa mennä jos mielistelee ja lusmuilee, ei noudata työaikoja eikä sääntöjä.
      Mitään ei tarvitse tehdä koska muut tekevät,itse saat ravata pomojon tykönä valittamassa niin saa hyviä listoja ja muita etuja.

      Jos on eristyssiivousta ei sitäkään tarvitse tehdää,vaan jätät siivomatta, tyhjennät vaan roskat että näyttää siistiltä.

    • Annbritt

      HUS Desikossa on liian paljon pomoja , liian vähän työntekijöitä.
      En suosittele kenellekään. Kulut loppuun,paikat kipeinä .
      Ennen oli parempi kun os .hoitaja toimi esimiehenä.

    • selkänsärikkonut

      olin töissä 20 vuotta oli kovaa raatamista arvostusta ei saanut koskaan tahti vaan koveni samoin kohtelu .kus selkä meni potkittin pois eli paha paikka

    • Harmaatalous

      Hus desikoa kalvaa korruptio äiti esimies Tanja salomaa väärentää toteutumalistoja poikansa hyväksi tekee sunnuntai 10 h päiviä vaikka totuus on 7 h kannattaa pysyä kaukana moisesta otin asian esiin ja yllätys lähes 2 vuoden palvelus oli ilmaa lähtö tuli erittäin iso ongelma. Ylempiä esimiehiä ei kiinnosta vedät paikka pahimmillaan.

      • Piikapoloinen

        Parikymmentä vuotta sitten eräs toinen työnjohtaja pani vielä paremmaksi, kun merkitsi pojalleen pyhätöitä toteutumalistaan, vaikka poika ei ollut edes käynyt koko talossa.


      • Anonyymi

        Viimeinkin poliisi/aluehallintovirasto tutkii tätä. Törkeitä petos syytteitä tulossa.


    • Kiusaamista

      Lastensairaalassa kamalat pomot työpaikka kiusaamista

      • työtäpelkäämätön

        Lastensairaalassa on vain yksi pomo ???


      • Piikapoloinen

        Jos lastensairaalassa on vielä sama pomo kuin pari vuotta sitten, niin ammattitaidon on. Suosikit määrää, miten esim. työvuorolistat tehdään. Tasapuolisuudesta ei ole tietoakaan.
        Yli kymmenen vuoden kokemuksella Desikosta voin sanoa, että lähes kaikki pikkupomot ovat tietämättömiä tai piittaamattomia työlainsäädännöstä. Tasapuolisuudesta ei ole tietoakaan ja työvuorolistat ovat välillä järjettömiä. Työntekijän korjausehdotuksia niihin ei hyväksytä, vaikka ne olisivat Desikonkin edun mukaisia. Pienikin valta voi nousta päähän.


      • kukamitätäh

        Mitens uusi lastensairaala työpaikkana?


    • Harmaatalous

      Hus desikon toimia tutkii aluehallintovirasto kohta väki vaihtuu esimies tasolla joka on siis täysin mätä.

      • Sanosuoraanvaan

        Mitä se aluehallintovirasto tutkii? Ketkä esimiehistä vaihtuu?


      • sysmänjärvi
        Sanosuoraanvaan kirjoitti:

        Mitä se aluehallintovirasto tutkii? Ketkä esimiehistä vaihtuu?

        hus desiko ihan hyvä työpaikka.
        Katso peiliin oletko työkykyinen.


      • Anonyymi
        sysmänjärvi kirjoitti:

        hus desiko ihan hyvä työpaikka.
        Katso peiliin oletko työkykyinen.

        Surkee paikka huijaa veronmaksajien rahoja surutta hyvä veli meininki palkkalistoja väärennellään sukulaisten hyväksi viimein tätä aletaan tutkimaan törkeistä petoksista/ virka aseman käytöistä ei varotuksilla selviä potkut vaan ja kunnon korvaukset päälle linnatuomiokin vois olla paikallaan.


    • Miinamuija

      Yhdyn edellisiin kommentteihin,mitä tulee tekaistujen huomautusten tehtailuun,millon minkäkin tekosyyn varjolla. Oikeille asioille ei tehdä mitään ja oppisopimuskin vaikuttaa enempi floppisopimukselta. Töitä saa tehdä kuin orjatehtaassa konsanaan, rättiväsyneenä saa lähteä jokaisen työpäivän jälkeen,ja uuden työpäivän alkaessa toive on ettei olisi syntynytkään. Määräaikainen sitoo,joten pakko kestää sen loppuun asti. Suosittele en kenellekään

    • perusnuori

      Mulla on ollu helppoa kun oon noudattanu työaikaa ja tehny työni hyvin. Soppareitakin on uusittu. TOSI MONI on hyvä työssään ja tykkää siitä. Terveelliset elämäntavatkin auttaa jaksamaan työssä. Jos en jaksa jossain vaiheessa enää vuorotöitä niin hakeudun muualle sairaalamaailmasta, enkä todellakaan jää riitelemään ja elämään arkeani stressaantuneena jos menis sukset pomojen kanssa ristiin. Mutta luonne kysymyshän tää on, en pelkää kattoo peiliin ja arvioida omaa toimintaani. Niin yksinkertaista se on! :D

    • Anonyymi

      Paljon viimeksi oli HUS desikolla virolaisia laitoshuoltajia töissä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      66
      3163
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      548
      3004
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2225
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1982
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1815
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      305
      1795
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1572
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      101
      1295
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1208
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1185
    Aihe