Lianan sammuminen kesken ajon

Vuosimallin 2002 Liana on ruvennut sammumaan kesken ajon.

Kun autolla on ajettu vain muutama hetki moottoritienopeutta, eli n. 115 km/h ylöspäin, niin mittaristossa alkaa vilkkua ”liikkumattomaksi tekevän järjestelmän valo”, eli se valo jossa on lukon kuva autosymbolin päällä. Moottori sammuu tämän jälkeen kuin saunalyhty. Kun auton on saanut tien sivuun ja käynnistettyä uudestaan, niin matka voi jatkua tämän jälkeen normaalisti, kunhan vain huolehtii ettei nopeus nouse liikaa, eli yli sen suunnilleen 115 km/h.

Vaiva alkoi niin, että samassa nopeudessa käynti alkoi pätkiä, muttei sammunut täysin. Nyt on mennyt niin pahaksi että kone sammuu laakista. Autoa ei vissiin ole tarkoitettu moottoritieajoon … :)

Autoon on kaksi avainta: kauko-ohjausavauksella varustettu ja tavallinen avain. Olen kokeillut molempia, mutta sama vika.

Mikähän vika tuossa ”liikkumattomaksi tekevässä järjestelmässä” oikein voisi olla ja paljonkohan korjaus maksaa?

13

2163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ekezu

      Jos on automaatti, kannattaa tarkistaa, onko od off päällä. Moottori käy liian kovilla kierroksilla ja alkaa rajoittamaan.

    • ekezu

      Kampiakselin asentoanturin vikaantuminen voi myös olla syy. Eli lämmetessään alkaa toimimaan huonosti ja kipinä menee heikoksi.

      • Eketsu

        Tuossa oli vika!


    • fadfdf

      Tämä on ongelma suzuki autoissa. huoltoja on harvakseltaan ja niiden osaaminen heittelee kovin paljon. Pitäisi kiikuttaa auto unkariin niin johan löytyisi tietämystä ko. automerkistä.

      • seitinohut

        Liana kaarina sammuu kesken aktin, se on kylllä hoono?


    • elektroniikkapelit

      Vanha juttuketju, lie ko. Liana jo paalissa jos ei ole vika selvinnyt. Ilmeisesti vikakoodejakaan ei ole kun aloittaja ei puhunut moottorihäiriövalosta mitään.
      Vikana voi olla ihan yksinkertainenkin juttu, jos vika ilmenee tuollaisessa nopeudessa niin ilmavirta voi esim. painaa hapettunutta / ruostunutta maadoitusjohtoa niin että sähkö alkaakin löytää helpompia reittejä kulkemaan ja kaikenlaista sekoilua alkaa ilmetä. Ei kannata väheksyä ja ohittaa yksinkertaisiakin vikamahdollisuuksia, ne sitäpaitsi pystyy tutkimaan itsekin, onko liittimet, sulakkeet ja releet kunnolla kiinni ja puhtaat eikä hapettuneet, maadoitukset ovat yllättävän vähän puhuttu aihe mutta tärkeä asia ja voihan vika olla virtalukossakin.
      Tai sitten viallinen nopeusanturi tms. voi aiheuttaa elektroniikkajärjestelmissä dominoefektin jossa ohjausmoduuli toisensa perään kaatuu jonka päätteeksi moottori sammuu.

    • wakeuppia

      Ei mennyt kuin sen seitsemän vuotta, jotta sai asiallisia kommentteja, suitsaan?

    • ekezu

      Omassa lianassa oli tuo anturivika. Merkkiliikkeestä sanoi että nuita vikoja on ollut jonkin verran. Anturin vaihdon jälkeen ei ole temppuillut. Vikavaloa tuo ei tosiaan edes sytyttänyt. Auto lähti hetken päästä käyntiin ja pelasi taas niinkuin ei mitään. On näitä vikoja ollut muissakin japsimerkeissä kuulema. Itse kirjoittelen tänne vanhoihinkin ketjuihin koska nämä löytyvät hyvin googlehaulla ja ovat kyllä kohdalle sattuessaan monesti arvokasta tietoa. Anturi sijaitsee Lianassa laturin alla. Laturia joutuu löysäämään.

    • Kiitoksia vastauksista!

      Niinkuin yksi kommentoija totesikin, niin auto on ollut jo pari vuotta muussa olomuodossa. Ei tosin tuon vian takia, vaan koska en ehtinyt aikanaan kaasuttamaan kylkeen ajajan alta pois.

      Tuo vika korjattiin jonkin aikaa tuon kysymykseni jätön jälkeen, ja jos oikein muistan niin olisiko ollut kyse juurikin tuosta kampiakselin asentoanturin vikaantumisesta. Ihan kohtuullisesti rahaa paloi huoltoon, mutta kannatti silloin kuitenkin korjata koska auto toimi sen jälkeen hienosti.

      • harvinaista.herkkua

        Kerrankin juttuketjun aloittaja tulee kertomaan näinkin monen vuoden jälkeen miten lopulta asiassa kävi :)


      • kaarinat

        Siis sillä ei kerinnyt alta pois on oikea diaksooni!


    • ekezu

      27431-73H30 Lianan etuperän-kardaanin stefa löytyy tuolla, kannattaa tarkistaa huollon yhteydessä ettei vuoda tai jos haiskahtaa vetopyörästö-öljy. Muuten: Jos kardaanin ristikko menee, niin sen voi korjata vaikka kiinnitys ei sokilla. Pistepuikon jälki hiotaan pois ja uusi paikoilleen ja kohdistuksen jälkeen prikoilla ja migillä pisteet. takaristikon vika ilmeni nopeataajuisena värinänä n 70kmh vauhdissa. Kardaani ollut pajalla korjattavana ja autolla ajettu pelkästään etuvetoisena koko kesä, talveksi aikoi laittaa kun sitä nelivetoa taas tarvii:) Kiva että alkuperäinen kommentoija vastasi. On tässä Suomi24 mukavia(kin) ominaisuuksia!

    • Anonyymi

      Sana ongelma kun aloituksessa. Tekee häiriön 2000-3000 kierroksilla. Puolat asentotunnistin ja lamda on vaihdettu.
      Nyt ei sammu enää mut tosiaan pätkii noilla kierroksilla. Kun menee yli 3000 kierroksilla nii läy taas kuin unelma.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6043
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3821
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      245
      2151
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1850
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1299
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      303
      1065
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      939
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe