Gluteeniton täytekakku?

Ollaan äidin kanssa kokeiltu erilaisia gluteenittomia, kananmunattomia ja perunattomia täytekakkuja, mutta yksikään ei ole onnistunut. Onko kellään mitään hyvää onnistunutta reseptiä?
Ilmianna
Jaa

12 Vastausta


Kakun tulee olla gluteeniton, täysin perunaton ja kananmunaton.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Onko kyseessä vilja-allergikko, jolloin pitää olla luontaisesti gluteeniton, vai keliaakikko, jolle "riittää", että on gluteeniton?

Onnistuisikohan, jos tekisit kakkupohjan niin, että korvaisit tavalliseen sokerikakku ohjeeseen kananmunan banaanilla (1 muna -> 1/2 banaania) ja vehnäjauhot maissitärkkelyksellä (esim. Maizena) ja vähän leivinjauhetta sekaan (Tarkista, mitä tärkkelystä se sisältää.). En ole kokeillut, toimiiko, joten kokeile ensin pieni annos. ! banaanista tulee varmaan sen verran, että saat kakkuvuokaan kääretorttupohjan paksuisen kakun.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
äiti ihminen kirjoitti:
Onko kyseessä vilja-allergikko, jolloin pitää olla luontaisesti gluteeniton, vai keliaakikko, jolle "riittää", että on gluteeniton?

Onnistuisikohan, jos tekisit kakkupohjan niin, että korvaisit tavalliseen sokerikakku ohjeeseen kananmunan banaanilla (1 muna -> 1/2 banaania) ja vehnäjauhot maissitärkkelyksellä (esim. Maizena) ja vähän leivinjauhetta sekaan (Tarkista, mitä tärkkelystä se sisältää.). En ole kokeillut, toimiiko, joten kokeile ensin pieni annos. ! banaanista tulee varmaan sen verran, että saat kakkuvuokaan kääretorttupohjan paksuisen kakun.
Joo, siis kyllä mulle ihan gluteenitonkin riittää eli esim. se vehnätärkkelys mitä gluteenittomissa on, niin ei haittaa hirveästi. Peruna haittaa joka muodossa, joten se pitää aina muistaa katsoa gluteenittomista tuotteista. Mukavaa muuten ku kaikissa kaupan gluteenittomissa kekseissä (muutamassa ei ole onneksi :) ) jokaisessa on perunaa? Toki peruna-allergia on varmaan aika harvinainen, mutta kuitenkin.. Se hankaloittaa elämää. No, sivuraiteilta takaisin asiaaan...

Muuten toi banaani onnistuis, mutta kun täytyy äitiäkin ajatella (sillä on samat allergiat kuin mulla banaani). Esim. mokkapaloja tehtiin aiemmin (silloin tiedettiin välttää vain kananmunaa) päärynäsoseella (niitä pilttipurkkeja). Se oli tosi hyvää. Ihan ku ois normaali mokkapalaohje olllu :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
MMM kirjoitti:
Joo, siis kyllä mulle ihan gluteenitonkin riittää eli esim. se vehnätärkkelys mitä gluteenittomissa on, niin ei haittaa hirveästi. Peruna haittaa joka muodossa, joten se pitää aina muistaa katsoa gluteenittomista tuotteista. Mukavaa muuten ku kaikissa kaupan gluteenittomissa kekseissä (muutamassa ei ole onneksi :) ) jokaisessa on perunaa? Toki peruna-allergia on varmaan aika harvinainen, mutta kuitenkin.. Se hankaloittaa elämää. No, sivuraiteilta takaisin asiaaan...

Muuten toi banaani onnistuis, mutta kun täytyy äitiäkin ajatella (sillä on samat allergiat kuin mulla banaani). Esim. mokkapaloja tehtiin aiemmin (silloin tiedettiin välttää vain kananmunaa) päärynäsoseella (niitä pilttipurkkeja). Se oli tosi hyvää. Ihan ku ois normaali mokkapalaohje olllu :)
Mutta täältä:
http://www.allergia.com/

tai jostain vegaanien sivuilta voisi löytyä lista erilaisista kananmunan korvikkeista,
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
äiti ihminen kirjoitti:
Onko kyseessä vilja-allergikko, jolloin pitää olla luontaisesti gluteeniton, vai keliaakikko, jolle "riittää", että on gluteeniton?

Onnistuisikohan, jos tekisit kakkupohjan niin, että korvaisit tavalliseen sokerikakku ohjeeseen kananmunan banaanilla (1 muna -> 1/2 banaania) ja vehnäjauhot maissitärkkelyksellä (esim. Maizena) ja vähän leivinjauhetta sekaan (Tarkista, mitä tärkkelystä se sisältää.). En ole kokeillut, toimiiko, joten kokeile ensin pieni annos. ! banaanista tulee varmaan sen verran, että saat kakkuvuokaan kääretorttupohjan paksuisen kakun.
Hei kyselit ohjetta jolla gluteeniton täytekakku onnistuu.
Tässä yksi jota Kati Nappa esitteli joskus aamutv:ssä. Hän kyllä käytti tavallisia jauhoja, mutta olen saanut melko hyvin onnistumaan luontaisesti gluteenittomilla jauhoilla ja kun väliin laittaa hilloa ja kermaa tulee tosi nami kakku.
Munaton kakku, gluteenittomilla jauhoilla
3 ½ dl jauhoja
1 ½ dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2 dl mehua ( olen käyttänyt ananastuoremehua)
3/4 dl sulatettua margariinia

sekoita aineet tasaiseksi seokseksi ja paista 175 35 - 45 min uunin alimmalla tasolla.

Jäähdytä, halkaise ja täytä mielesi mukaan. Nam
(onnistuu yleensä, jauhoa laitan yleensä hiukan enemmän kuin ohjeessa)

Toivottavasti onnistuu ja maistuu
-vanharouva-
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
oletteko kokeilleet sitä? täysin gluteenitonta, toimii perunajauhon tavoin. teen aina kääretorttupohjan ohrakkaasta, mutta torttua käärittäessä pinta halkeilee rumasti, joten käytän osaksi vehnäjauhoa, osaksi ohrakasta. tuo tieto tosin ei taida sinua auttaa :) mutta kannattaa kokeilla ohrakasta!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
ohrakas sisältää gluteenia!!!

Katso www.keliakia.org
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Taatelikakku
1 pkt kivettömiä taateleita
1 dl vettä
150 sulatettua margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
2 tl soodaa
2 dl kermaviiliä
Paloittele taatelit ja keitä niitä vedessä, kunnes ne pehmenevät. Lisää kuumaan seokseen margariini. Sekoita vehnäjauhoihin fariinisokerit ja mausteet. Kaada taateliseos kulhoon ja lisää seokseen vehnäjauhoseos ja kermaviili. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.

Munaton kakku
Tarvitset:
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1/2tl neilikkaa
2 tl soodaa
2 dl maitoa
1 dl voisulaa

voitele vuoka, sulata voi, sekoita kuivat aineet, lisää maito ja voisula.
Paista 150-175 asteessa noin 1 tunti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Miksi laitoit gluteenittomana tuon vehnästä tehdyn taatelikakun?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Päivi S kirjoitti:
Miksi laitoit gluteenittomana tuon vehnästä tehdyn taatelikakun?
"Miksi laitoit gluteenittomana tuon vehnästä tehdyn taatelikakun?"

Siksi että ohjeessa voi AINA korvata vehnäjauhon gluteenittomalla jauholla.
Taatelikakku kun on siitä hyvä että kohoaa molemmilla.
Kyse oli MYÖS munattomasta kakusta, ja muna on huomattavasti hankalampi korvattava, kuin vehnäjauho
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
olen ollut työharjoittelemassa ravintolassa ja olen tehnyt gluteenittomia ja munattomia kakkuja. jos tekee gluteenittoman niin vehnäjauhon tilalle laittaa gluteenitonta jauhoa, mikä vastaa venhnäjauhoa. Ja munan tilalle laittaa vettä ja soodaa tai maitoa ja soodaa. Silloin kakusta tulee täydellinen :) onnea kakun tekemiseen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Heips, ilmoita suhteet kuinka olet kakkua tehbyt. Kuinka paljon esim maitoa ja soodaa. Hyvä vinkki :) Kiitti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Gluteeniton täytekakku?

Ollaan äidin kanssa kokeiltu erilaisia gluteenittomia, kananmunattomia ja perunattomia täytekakkuja, mutta yksikään ei ole onnistunut. Onko kellään mitään hyvää onnistunutta reseptiä?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta