Automaattinen tuulilasinpyyhin

3 + 16

Miten hyvin muilla toimii Passatin (3C vm. 2006->) automaattinen tuulilasinpyyhin? Itsellä se toimii varsinkin tihkusateella varsin huonosti eli se saattaa olla hyvän tovin pyyhkimättä ja yhtäkkiä pyyhkiä nopeasti useita kertoja. Hermostuttavaa kun lasi pääsee välillä täyteen pisaroita eikä pyyhkimen toiminta tuntuu kovin epäloogiselta. Turha kapistus koko pyyhinautomatiikka muutenkin ja ottaisin mieluummin perinteisen tihkutoiminnon, jonka taajuutta voisi manuaalisesti säätää.

13

1706

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 14+2=?

      Kait luit ohjekirjasta miten sitä 'automatiikkaa' säädetään?

      • alkuperäinen_

        Kyllä, herkkyyden säätö toimii huonon ja vielä huonomman välillä.


    • vesikeli

      pyyhkijän sulat kunnossa? Kuluneet sulat eivät kuivaa kunnolla ja aiheuttaa tuon usean pyyhkäisyn.

      • alkuperäinen_

        Kyllä ne minusta hyvin vielä pyyhkii, ei jää rantuja tai kalvoa lasiin, mutta ehkä täytyy koittaa vaihtaa ne. Tuulilasikin on vaihdettu tämän vuoden puolella uuteen.


      • 18+12=?
        alkuperäinen_ kirjoitti:

        Kyllä ne minusta hyvin vielä pyyhkii, ei jää rantuja tai kalvoa lasiin, mutta ehkä täytyy koittaa vaihtaa ne. Tuulilasikin on vaihdettu tämän vuoden puolella uuteen.

        Katso vielä että on se anturin kohta puhtaana ötököistä yms. möskästä. Ne sekoittavat sitä sateen tunnistusta.


      • alkuperäinen_

        Sen verran päivitystä että tilanne on parantunut sulkien vaihdolla. Ensin oli kokeilussa Boschin sulat, jotka olivat silmin nähden huonot heti uutena ja automatiikka toimi edelleen miten sattui. Tiesin kyllä jo entuudestaan, että Boschin sulat eivät kaksisia ole varsinkaan kestävyydeltään, mutta liikkeessä ei muita sattunut olemaan. Seuraavaksi hain marmoritiskiltä VW:n omat sulat (Valeon valmistamat kuulemma) ja niiden kanssa automatiikka on toiminut selvästi paremmin. Sen käytös on nyt loogisempaa ja tuplapyyhkäisyt ovat jääneet pois. Ei automaatti niin hyvin toimi vieläkään kuin toivoisi, mutta nyt sen kanssa tulee jo toimeen.


    • Kokemusta on

      Mulla on sama kokemus. Todella raivostuttava tuo Passatin (vm.-09) automaattinen tihkukytkin. Uudet sulat jotka pyyhkii aivan loistavasti, puhdas auto ym, mutta oli tihkukytkin sitten asetettu hitaammalle tai nopeammalle asetukselle niin aina vain automatiikka pyyhkii miten sattuu. Välillä lähes kuivaa tuulilasia pyyhkii hirveällä nopeudella, välillä sataa kaatamalla eikä pyyhi ollenkaan niin että meinaa tulla kolareita kun ei nää mitään! Täysin kehitysvaiheessa oleva laite joka ei pitäisi missään nimessä olla vielä tuotantovaiheessa!!!!!!!

      • toimivapeli

        Minulla toimii juuri, kuten pitääkin eli silloin on teillä on jotain vialla. Oletan, että teillä on sadetunnistin vai onko pelkkä tihkukytkin? Sadetunnistimen kohta täytyy olla puhdas, jos siinä on likaa tai jotain, mikä tekee kalvoa lasin pintaan, tunnistin ei toimi. Jos tihkukytkin ilman sadetunnistinta temppuilee noin, niin se on vietävä korjaamolle-molle.


    • nusasen pilkkuja

      On automaattinen pyyhkimen tunnistin, ei automaattinen pyyhin.

    • PassatCRV

      Itsellä on kokemusta laajasti eri merkeistä eikä nuo tunnistimet toimi kyllä missään kunnolla. Ehkä anturitekniikka ei vain ole vielä riittävän kehittynyttä. Pitäs olla joku kamera joka arvioisi tuulilasia isommalta alueelta ja päättäisi sen perusteella tarvittavista ohjauskomennoista.
      Joskus joku on väittänyt että toimii, mutta ne väittäjät ajaa 5-10tkm vuodessa. Pienemmällä ajolla erilaiset autojen ärsyttävät ominaisuudet ei samalla tavalla tule esille.

      • näin on

        Ei se tosiaan toimi oikein missään autossa. Minulla ollut 607 ja nyt avensis missä automaattiset pyyhkijät ja tässä vielä se herkkyyden säätö mitä pösössä ei ollut ja toimii kokonaisuudessa jopo huonommin. Tänään viimeksi kun töihin ajelin sai kiroilla oikein urakalla. Maksaisin vaikka muutaman satkun jos saisi sen vanhan kunnon portaattoman säädön takaisin. Nyt täytyy joko pitää täysillä tai sitten käsisäätöä jatkuvasti.


      • meisseli

        Mulla on 08 mondeo jossa toimi täydellisesti ennenku lasin vaihdoin. lasinvaihdon yhteydes lakkas toimimasta ja todettiin että se anturi on jäänyt liian kauaksi lasista auto on tällähetkellä pajalla ja ne laitta sen lähemmäs lasia. ja serkulla on 06 mondeo jossa toimii täydellisesti kokemusta ei oo muista merkeistä mutta ainaki mondeoissa toimii todellahyvin. ja tosiaan molemmat ajetaan se 40tkm vuodes että tiedetään mitä se maantiellä olo on. Joskus tietysti siihen jää joku suolakura tai jotain että silloin pyyhkärit huutaa hetken täysillä mutta siitä selviää ku pistää vähä pissapoikaa kehiin.


    • 3C v2008

      Itselläni tomii hyvin (loogiseti ja säädetyn mukaan tasaisesti).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      87
      3704
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      583
      3483
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3382
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      52
      2177
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2121
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      319
      1935
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1895
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      157
      1636
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1351
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1332
    Aihe