Kipu kaulassa

-Auts-

Mistähän voisi johtua välillä ilmaantuva äkillinen, viiltävä kipu kaulassa kaulavaltimon kohdalla? Kipu tulee tosiaan yhtäkkiä, pistää ja viiltää hetken, sitten loppuu ja tulee uudelleen jos on tullakseen. Välillä menee aikaa, että ei tule ollenkaan ja sitten taas yks kaks joku päivä. Kipu on jotenkin todella pelottava, siellä kaulan sisällä tuntuva. Paikka on yleensä oikealla puolella, suurin piirtein siinä kohtaa mistä pulssia tunnustellaan. Rauhanen oikealla ehkä vähän suuremman tuntuinen kuin vasemmalla...

Minulla oli samanlaisia oireita jo 6 vuotta sitten ja alaleuka ja kaula röntgenkuvattiin hammaslääkärissä, siinä ei näkynyt mitään. Lisäksi minulla näkyy oikealla puolella leuassa ja kaulalla verisuoni erittäin selvästi. Ja vain tässä tietyssä kohtaa, osittain kaulalla, osittan leuassa. Mietin, olisiko näillä kahdella asialla yhteyttä.

Olen 28- vuotias tietääkseni perusterve nainen. Urheilen paljon, salilla käyn 4 kertaa viikossa. Olen miettinyt voisiko voimaharjoittelu tällaista aiheuttaa, mutta tuolloin 6 vuotta sitten en harrastanut näin aktiivisesti voimaharjoittelua, eikä kipu oikeastaan edes tunnu lihaskivulta...
Niskat ja hartiat minulla on säännöllisesti erittäin jumissa, käyn joogassa ja hierojalla jonka jälkeen aina joksikin aikaa helpottaa. Välillä oli rajua huimausta, joka katosi hieronnan jälkeen.

Lääkäriltähän täällä varmasti ensimmäisenä käsketään mennä kysymään, ja niinhän se on tehtäväkin, mutta kun tämä on keskustelupalsta niin olisi mielenkiintoista kuulla jos muilla on samanlaisia oireita tai tietämystä mistä voisi olla kysymys.

57

54479

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ♂♂♂

      Minullakin alkoi tänä syyskesänä oikealla kaulassa ajoittain toistuva nipistävä kipu. Jotenkin yhdistin sen lievään jännitykseen esim ihmisiä kohdatessa. Löysin myös solisluun kiinnityskohdan vaiheilla hiukan kipeän kohdan.
      Minulla on juuri löydetty kaularangassa hermoaukkojen ahtaumia ja panikoin nykyisin niistä. Lihasjännitykset kaulanseudussa voisivat tietysti selittää jotain.

      • Anonyymi

        Itselle tulee usein kun suutun tai muuten vain harmittaa, menee ohi kun rauhotun


    • Petteri Paani

      Uskotko sinä parantamiseen? Jotkut ovat saaneet apua.

      • ♂♂♂

        Vaikeaa on suoranaisesti uskoa. Pidän kyllä totena sitä, että henkisillä seikoilla ja kipuoireilla on yhteys. Ja stressin voittamisessa tuskin omat keinot riittävät. Jos kipupaikka vaihtelee, voisi ajatella, että taustalla olisi henkinen tekijä.


      • Petteri Paani
        ♂♂♂ kirjoitti:

        Vaikeaa on suoranaisesti uskoa. Pidän kyllä totena sitä, että henkisillä seikoilla ja kipuoireilla on yhteys. Ja stressin voittamisessa tuskin omat keinot riittävät. Jos kipupaikka vaihtelee, voisi ajatella, että taustalla olisi henkinen tekijä.

        Sinulla on hiemän vakaavampi tapaus. Olen itse saannut apua ja voittanut kaikki stressit. Henkinen tekijä on aina mukana. Jos omat keinot eivät riittää, on mahdollista hakea apua.


    • Samaa täällä

      Aloittajan viestistä onkin näköjään jo vuosi aikaa, mutta kirjoitan silti tänne, jos vaikka jolla kulla muulla olisi kokemuksia/tietoa tällaisesta tai jos aloittaja vielä käy täällä lukemassa ja tilanteesi on kenties jo jopa selvinnyt?

      Tuo ensimmäinen kappale aloitusviestistä voisi olla juuri kuin minun kirjoittamani! Sillä erotuksella tosin, että minulla kipuilee lähinnä vasen puoli, mutta joskus oikeakin. Lääkärissä olen käynyt kaksi kertaa, ensimmäinen lääkäri ei osannut sanoa oikein juuta eikä jaata ja toinen laittoi kaulan ultraan. Mitään epämääräistä ei kuitenkaan löytynyt. Nykyään noita viiltäviä riipaisuja saattaa tulla useitakin peräjälkeen ja joskus menee pitkiä aikoja, ettei niitä ole, kunnes taas tulee tiheämmin joskus.

      Kovasti kiinnostaisi tietää, mitä tämä voi olla... Lääkärit kun ei osaa kommentoida oikein mitään -luultavasti miettivät hiljaa mielessään, että luulosairas nainen... :-(

      Suht saman ikäinenkin olen, 29-v. ja samoin muutoin terve(?) kilpirauhasen vajaatoimintaa lukuunottamatta.

    • Minullakin

      Minullakin on samanlaisia oireita kuin nimim. Samaa täällä ja aloittajalla. Onko teidän oireidenne syy selvinnyt? Eräs tuttavani veikkasi sylkirauhasen tulehdusta, mutta sehän tuntunee lähempänä korvaa/heti sen alapuolella? Tämä kipu tosiaan tuntuu pulssin kohdalla?

      Mikälaista on Arnold Chiarin aiheuttama kaulakipu? Sen muut oireet täsmäävät ja tädilläni on todettu se. Kuulemma saattaa olla perinnöllistä? Lääkäri tosin väitti, ettei voi olla se kyseessä, koska se on harvinainen sairaus.

      • LL

        Mikälaista on Arnold Chiarin aiheuttama kaulakipu? -- se ei oikeastaan tee kaulakipuja, vaan ihan muuta. Mri kuvaus tietty selvittää onko rakenteellista vikaa.


    • Samaa täällä

      Ei ole vieläkään syy selvinnyt ja tuota riipaisevaa kaulakipua esiintyy edelleen aina välillä. :-(

      Nykyään tuntuu myös välillä sellaista erilaista pienempää vihlaisua esim. syväänhengittäessä jossain tuossa alempana, kilpirauhasen kohdalla. Se on vähän sellaista kuin jos vaikka juoksee kylmällä ilmalla ja hengästyessä vihloo kurkkua? Ymmärtääköhän kukaan tätä selitystä. :-) Samanlaista on myös välillä rinnan (siis tissin) juuressa / siinä ulkosivulla, rintakehän yläosassa ja solisluiden takana.

      Aloittaja ei taida täällä enää käydä? Mutta jos käyt, niin kerrothan mitä sinulle kuuluu ja onko selvinnyt mitään?

      • LL

        Ei ole vieläkään syy selvinnyt ja tuota riipaisevaa kaulakipua esiintyy edelleen aina välillä ---- näitä on tosi vaikea selvittää, itse en ole nähnyt yhtään selvitettyä tapausta. Arvio perustuu siihen mitä olet oireestasi kertonut.


    • Eikunhappoja

      Refluksilta kuulostaa! :)

      ELi ei hätää ei huolta!

      Aikoinani samaa oli ja vaiva alkoi hoitua nexiumilla / somacilla / gavisconilla!
      Nyt mys fundoplikaatio takanapäin ja kivut tiessä!!

      Alkuun tätä ei osattu yhdistää, mutta nyt kun tätä kertaa niin ihan selvä! :)

      • LL

        Refluksilta kuulostaa! :) ------- en ole yhdelläkään refluxpotilaalla tätä nähnyt joten harvinaista on refluxin aiheuttamaksi. Olen tähystänyt tuhansia refluxpotilaita.


      • Anonyymi
        LL kirjoitti:

        Refluksilta kuulostaa! :) ------- en ole yhdelläkään refluxpotilaalla tätä nähnyt joten harvinaista on refluxin aiheuttamaksi. Olen tähystänyt tuhansia refluxpotilaita.

        Et oo nähny täällä mitään. Tää on anopalsta


    • 12v tyttö

      Itse kysyisin kun jos joskus käännän päätä äkillisesti niin tunnen polttavan kivun hetken aikaa niskassa. Arvelimme jos jänne menee jotenkin huonoon asentoon, ja se kipu johtuisi siitä mutta mitä mieltä olette?

      • LL

        Nikamat menee kipään asentoon, siitä se johtuu.


    • LL

      Mystinen juttu, tuskin selviää millään tutkimuksella.

    • Samaa täällä

      Nostelen vähän tätä ketjua, josko löytyisi lisää kokemuksia. Onko kenellekään selvinnyt näiden syytä?

    • Eetu

      Sama vaiva, kylläpä vituttaa. Pitää odotella että ohi menee itekseen jos ei kerran vakavaa ole.

    • Samaa täällä

      Ei tämä kyllä tunnu itsekseen ohi menevän... Eikä edes lievene. Mulla on noi riipaisut ehkä jopa vain koventuneet. Välillä on kausia, että niitä tulee harvemmin, mutta välillä taas tulee useammin. Joskus ihan puhe katkeaa kesken lauseen ja silmät menee kivusta kiinni ja pitelen kaulaani, kun sattuu pirusti. Tai siis hetkenhän nuo vain kestää, että sikäli on "ohi menevää", mutta muuten...

      Ei tätä kai pitäisi miettiä, mutta kyllä tää vaan silti häiritsee niin mieltä, että mitä ihmettä tämä oikein voi olla. Kun ei tällaista ennen koskaan ollut, paitsi nyt viimeiset 3-4 vuotta, eikä loppua näy. Netistä en ole oikein löytänyt mitään vastaavaa, paitsi tämän ketjun eikä lääkäritkään silloin parilla kerralla osanneet oikein mitään sanoa.

      Eilen kuitenkin löysin tällaisen sivun:
      http://harvinaiset.fi/tieto/diagnoosilistaus/takayasun-arteriitti

      Ehkä kaukaa haettua, mutta ainakin tuossa mainitaan, että taudin ilmentymänä voi olla kaulavaltimon kiputila. Minkälainen se sitten tuossa lienee? Tosin sen sanotaan olevan harvinainen, kuten myös tuon koko sairauden. Noista muista oireista täsmäisi väsymys, lihas- ja nivelkivut ja ajoittainen ruokahaluttomuus. Hemoglobiini on kai ihan ok, mutta ferritiini on mulla ollut "aina" tosi matala. Mulla myös esim. kädet väsyy todella pian, jos esim. ripustan verhoja, kuivaan hiuksia, puhun kännykkään jne. ja lääkäri joskus ihmetteli, kun ei löytänyt ranteesta pulssia. Tautiin myös sairastuu pääsääntöisesti nuori nainen ja ensimmäisistä oireista diagnoosin tekoon voi mennä vuosia.

      Pitäisköhän tässä mennä jollekin lääkärille vielä?

    • Samuli33

      Minkä alan yksityislääkärille olisi hyvä varata aika jos on tämänkaltainen oire? Minulla on myös pitkään tullut samanlaista kovaakin repivää kipua vasemmanpuoleisen pulssin kohdalle silloin tällöin. Omalääkäri ei noteeraa.

      Niskani eivät ole kipeinä.

    • sarianna6

      Minulla alkoi kaksi päivää sitten omituinen kipu kaulalla oikealla puolella. Juuri siinä kohtaa mistä pulssia mitataan ja siitä vähän alaspäin.Tuli mieleen että olisiko hampaassa vikaa mutta ei oikeasti vaikuta siltä ja hampaani on vuosi sitten todettu ehjiksi. Itselleni tuli mieleen että jos kipu on jotenkin yhteydessä hiiren käyttöön kun on juuri oikealla puolella. Löysin tämän keskustelun jossa oli samantyyppisiä oireita. Onko jollekin selvinnyt mistä kivut johtuu?

    • Samaa täällä

      Ei ole selvinnyt, tosin en ole vielä käynyt lääkärissäkään. Nyt kuitenkin olen ajatellut, että on kyllä pakko varata aika oman mielenrauhan takia. Tuntuu, että tuon vasemmanpuoleisen pulssin kohta pullottaa paljon selkeämmin kuin ennen ja se painaa aina välillä kaulaa.

    • Apuuva-nainen82

      Juuri samat oireet täällä, ollut jo kymmenen vuotta. Ehkä n. kerran, pari kuussa saan tällaisen kipukohtauksen. Sykkeen tahdissa viiltää vasemmalla puolella kaulalla imusolmukkeiden/valtimon kohdalla. Kohtaus kestää 5-10sekuntia. Kipu on niin järkyttävän kovaa, että tosiaan kaikki tekeminen keskeytyy ja pakko pidellä vaan kiinni kipukohdasta.
      Paljon olen kokenut, esim sektion jälkeisen päivän ilman kipulääkkeitä sattuneista syistä. Mutta mikään ei vedä vertoja tälle kivulle.
      Voi, kunpa joku asioista tietävä vastaisi!

    • Samaa täällä

      Eilen kävin lääkärissä ja nyt oli lääkäri, joka otti tosissaan. Hän tunnusteli kaulaa ja huomasi myös sen pullottavan kohdan. Epäili, että kyseessä saattaisi olla jotain kaulavaltimoon liittyvää (en tiedä, voisiko olla mm. kaulavaltimoaneurysma, mitä epäili?), koska kipu ja möhkäle on ihan siinä pulssin kohdalla. Rauhoitteli kuitenkin kertomalla, että saattaa olla jotain ihan harmitontakin. Hän laittoi minulle lähetteen sairaalaan ultraan. Saa nähdä, koska tulee kutsu sinne.

      Sain myös ohjeen, että jos tulee joskus sellainen kipu, joka ei heti mene ohi, vaan kestää yhtäjaksoisesti, niin sitten pitää mennä heti ensiapuun.

      Sen unohdin sanoa hänelle, että nykyään muuten tulee sellaista vähän lievempää ikävää kipua, jos rehkin kovasti vaikka nostelemalla töissä paljon kaikkia painavia laatikoita sun muuta. Ei se kuitenkaan ihan täysin yhtä jaksoista ole, mutta vähän pitkin päivää aina välillä tuntuu kaulalla.

      • Avuton kipuilija

        Mullakin on samanlaiset oireet alkaneet jokin aika sitten. Välillä tulee kipuja päähän ja kaulan alueelle, ei normaalia migreeniä tai päänsärkyä. Huimausta ollut n. viikon ja pää tuntuu raskaalta ja pudolta. Flunssaa on ollut parin viikon ajan jonkin verran. Lihasjumeja on kyllä myös. Mutta lääkäreissä olen käynyt, apua en ole saanut. Kurja juttu, kun asiat ei selviä ja joutuu kärsimään kivuista. Elämänlaatu huononeen huomattavasti. Minulla on parivuotias lapsi ja paljon kaikenlaista kiputilaa on tullut synnytyksen jälkeen. Olisi kiva kuulla jos joku on saanut avun.


    • ap111

      joko on selvinnyt mikä oli, itelläni on ihan samaa!!

    • asdftttt

      ?????

    • niskajumi

      Täällä myös kivulias jolla on vasemmalla puolella vihlovaa kipua lähes päivittäin. Niskat myös jumissa lähes kokoajan. Vihlomiset välillä todella tiheästi ja joskus tuntuu, että lähtee taju vihlomisen vuoksi. Olen miettinyt voisiko olla muistijälki kohdussa oloajasta. Koska minulla on lapsuudesta lähtien ollut kuristava tunne kaulalla, esim.poolopaitoja en ole koskaan voinut sen vuoksi pitää. Lapsena minulle tehtiin kaikki mahdolliset testi mutta syytä ei löytynyt. Lääkäri sanoi, että syy on korvien välissä. No niinhän se onkin, koska äitini kertoi minulle kymmenisen vuotta sitten kun oli asiasta ollut joku tutkimusartikkeli, että olen syntynyt napanuora kaulan ympärillä. Siitä on jäänyt tuo muistijälki kuristus tunteesta.

    • Taru..

      Itse yhdistän kivun viimeaikaiseen huonoon ruokavalioon.. rasvaa ja suolaa enemmän kuin normaalisti.. verisuonet ne vaan tukkeutuu?

    • Vierailija

      Kenellekään tullut selvyyttä? Itsellä ollut nyt yhtenä päivänä vasta vihlasevaa kipua vasemman imusolmukkeen kohdilla. Ajattelin kun kävin keskiviikkona hierojalla että olisiko jäänyt hermo jotenkin puristuksiin. Lisäksi jännitysniska vasemmalla puolella ja ovat usein todella jumissa. Voihan toki olla flunssa- tai hammasperäistäkin.

    • Samaa täällä

      Kävin jokunen aika sitten siinä ultrassa ja sain lapun kotiin, jossa muistaakseni luki, että "karotisbifurkaatiossa näkyy hieman suurentunut imusolmuke". Tuo imusolmuke ei siis kuitenkaan kai ollut mitenkään merkittävästi iso ja tuo lappu oli vain tiedoksi potilaalle ja lähettäneelle lääkärille. Vastaanotolla en ole tuon jälkeen käynyt. Mietin kyllä, että pitäisikö kuitenkin mennä, mutta käsitin, että se ei olisi tarpeen.

      Toisaalta minua kyllä silti on jäänyt vähän vaivaamaan, että mitä tuo nyt oikein meinaa? Siis että kaulavaltimon sisäpuolella on imusolmuke ja onko siellä normaalisti kaikilla imusolmuke? Ja voiko se olla vain hieman suurentunut, kun se mollottaa niin, että tuntuu ulospäin ja yhä aina vaan tulee niitä riipaisuja vai pitäisikö ennemmin sanoa vaikka jysäreitä sekä rasituksessa tulee pidempiaikaista, mutta lievempää repivää tunnetta? Mistä sen tietää, että eihän se ole pahanlaatuinen, ellei esim. oteta ohutneulanäytettä? Mutta tässä tapauksessa voiko sitä edes ottaa, kun se on tuollaisessa paikassa?

      • Samaa täällä

        Niin ja siis sen takia mietin sitä vastaanotolle menoa kuitenkin, kun tekisi mieli saada vastaukset näihin kysymyksiin... Sekin vielä, että mistä ihmeestä nuo tuntemukset sitten oikein tulee? Voisiko ne olla jotain semmoisia, että se imusolmuke painaa kaulavaltimon seinämää tai seinämiä? Ja voikohan se imusolmuke laajentua esim. rasituksesta hetkellisesti? Mitäs jos se jossain kohtaa tukkii sen valtimon...?

        No joo, ehkä tarvis tosiaan käydä juttelemassa sen lääkärin kans vielä ees oman mielenrauhansa takia... Tuntuu vaan vähän tyhmältä, kun kerran lappu tuli kotiin eikä siinä sit ilmeisesti mitään, niin jotenkin mennä nyt sinne vielä sillä, kun "mä nyt vielä kuiteskin vähän haluaisin jutella"...


    • Vierailija

      Voithan soittaa lääkäriin ja kysyä että onko kaikki nyt siis ok? Kannattaa ehdottomasti aina selvittää jos itseä vaivaa.

    • grds

      Tunnen samanlaista kipua vasemmalla puolella, joka kerta, kun kosken vasenta korvaani.

    • Hatuttaa

      Minulla on alkanut kaula kipuilla oikealta puolelta ja sitä on kestänyt viisi viikkoa. Kipu vaeltaa kaulan oikealla puolella milloin missäkin, yleensä kuitenkin leukaluun ja kilpirauhasen välillä. Kaula on ultrattu ja siitä ei löytynyt mitään mainittavaa. Alkaa iso hiljaa ottamaan päähän tuo jomotus. Ajoittain on hetkiä, että kipua ei ole, mutta joka päivä se muistuttaa itsestään.

    • Omituinentunne

      Mulla myös.. viiltävä kipu oikealla puolella solisluun yläpuolella silloin tällöin jo useamman vuoden ajan. Hierottaessa (kovasti painaen) vasenta pohjetta, kipuilee oikean puoleinen kilpirauhanen? ja päinvastoin. Tosi oksettava kipu.. ja outoa.

      • Kurkkukipuinen

        Äsken tuli aivan sietämätön kipukohtaus kurkkuun ja ei antanut mitään oireita vaan alkoi kuin tyhjästä.
        Pelästyin kun kipu ihan sairaan kova. Kuin olisi raastimella raavittu kurkkua.
        Join äkkiä vettä joka helpotti ja varmuudeksi otin 500 mg buranan.
        Mutta voiko mahahapot tehdä tällaisen kivun... tosiaan kuin kurkku olisi "räjähtänyt" niin kamala kipukohtaus!
        Minulla refluksia kyllä ollut... mutta nyt ei vatsan hapot tuntunu nousevan kurkkuun.


      • Samankokenutparikertaa
        Kurkkukipuinen kirjoitti:

        Äsken tuli aivan sietämätön kipukohtaus kurkkuun ja ei antanut mitään oireita vaan alkoi kuin tyhjästä.
        Pelästyin kun kipu ihan sairaan kova. Kuin olisi raastimella raavittu kurkkua.
        Join äkkiä vettä joka helpotti ja varmuudeksi otin 500 mg buranan.
        Mutta voiko mahahapot tehdä tällaisen kivun... tosiaan kuin kurkku olisi "räjähtänyt" niin kamala kipukohtaus!
        Minulla refluksia kyllä ollut... mutta nyt ei vatsan hapot tuntunu nousevan kurkkuun.

        Kyllä ja voi. Englanniksi tätä ei turhaan kutsuta heartburniski, kipu voi olla niin kova että tuntuu sydänkohtaukselta, itselläkin pari kertaa sama ollut, ensimmäisellä kerralla en tiennyt mistä on kyse ja vettä join vasta kun kipu oli niin kova että oli vaikea liikkua.

        Välttele suuria määriä mausteisia ruokia niin ongelma katoaa, jos alkaa tuntumaan sama kipu niin heti vettä.


    • Volvomies1

      Minulla on vuoden verran vihlonut kaulaa oikealta puolelta ja sitä on tutkittu ultralla mitään löytämättä. Itse epäilen sen johtuvan närästyksestä sillä närästyslääkkeet vähentää vihlontaa.

    • Vhs

      Itsellä vasemmalla kaulalla ulottuu olkaan, sydämessä, rinnan sivulla kyljessä, solisluussa, selässä ja oikean rinnan alapuolella.
      Itse olen mieltänyt nämä kivut iskeemisiksi (paikallinen hapenpuute), mistä usein "rasitus" rintakipu (angina pectoris) johtuu.

    • leijonai

      Nostaisin tätä ketjua kun löyson sen juuri googlettamalla. Itsellä vihlonta alkanut jokusen aikaa sitten ja kovenee. Vasemmanpuoleista. Hitto ku nykäsee ikävästi :( Oliko joku saanut mistään diagnoosia tälle??

    • Piip

      Vuoden päivät vasemmalla puolen kaulaa ollut, äkillisesti ilmenevä kirvevä kipu, tuntuu leukaluun kulmasta kaulalle. Tuli aluksi harvakseltaan, nykyisin päivittäin. On siis välillä pois, mutta tulee taas, hetkeksi tai jää kirvelemään/jo ottamaan joksikin aikaa. Erittäin häiritsevä. Samoin on kitalakeen tai pehmeän ja kovan kitalaen rajalle, ylätakahampaista keskemmälle päin, tullut kipeä kohta, mielestäni turpeamoi kuin oikea puoli, siihen sattuu kun syö jotain kovaa tai painaa kielellä. Ei näkyvää pattia, lääkäri ei löytänyt mitään, sanoi vain että hml voi seurata. No, keväästä asti ollut ja itse kokema turpeus vain lisääntyy. Samoin myös vasemmalla korvanlehden takana, siinä mihin silmälasinsanka osuu, on isontunut jokin iho patti, ei iso, mutta isontunut. - Kaikki nämä siis vas. puolella. - Onko nämä syöpää vai jo metastaaseja vai mitä? Olen korvantauksen pattia menossa näyttämään lääkärille heti kun saan ajan, useita kertoja soittanut, aikoja ei ole antaa. :/

    • Katriinakk

      Mäkään en löydä selitystä tälle kivulle. Kaulan sivussa ylhäällä lihaksen yläpäässä ja sen ympärillä tuntuu kivistys, joka pysäyttää yllättäen. Mulla on masennus/stressioireita, mutta epäilen, ettei tämä ole psykosomaattista, sillä nyt viimeiset kaksi kohtausta olen ollut tosi rauhallisessa ja iloisessa tilassa. Kipu kestää n. 5 min ja jättää sen jälkeen sellaisen kireyden, joka tuntuu lihaksessa. Nieleminen ja puhuminen on kivuliasta kohtauksen aikana. Ihan kuin joku puristaisi kovaa siitä kohdasta. Mulla on ollut kaksi kohtausta, eri puolilla kaulaa.

      • Anonyymi

        Kannatta tarkkailla verenpainetta.. alapaine ehkä koholla.


    • Guitardyyd

      Täällä kanssa kipua kuin joku nipistäisi sisältäpäin vasemmalla ja myös oikealla puolella kaulaa. Kestää vain sekunnin tai pari kerralla mutta todella voimakas ja joskus vähän huippaa päästä sen jälkeen.

      Onko mitään uutta tietoa kellään tästä?

      • Anonyymi

        Samanlaista kipua täälläkin. Olen pelännyt jopa kaulavaltimoiden tukkeutumista ja ottanut cardioaspiriinia silloin tällöin. Toisaalta lihakseni myös ovat tulehtuneen tuntuiset. Tietzen oireyhtymä on joskus diagnosoitu ja sen kivun tunnistan, mutta tuo vihlonta kaulalla on uudempi oire.


    • Anonyymi

      Itsellä samanmoisia sähkömäisi nopeita kipuja kaulalla ihan henkitorven molemmin puolin verisuonissa.
      Helpottaa nopeasti kun ottaa rauhassa täytin juuri 25 ja tätä ollut pian vuoden verran kuukausienkin tauoilla. En vannomaan mene, mutta epäilen runsasta kahvin juomista , kipulääkkeiden käyttöä ja tupakointia oireiden pahentajina. Tänään kahvia pitkästä aikaa yli 1 kupin verran (3 kpl 0.4 mukeja). Tupankointia vähentänyt yleisesti, mutta myös buranaa käyttänyt jonkin verran. Olisiko kofeinii pahin noista kolmesta.

    • Anonyymi

      Mulla myös oli tuota oiretta parikymppisenä harvakseen. Erittäin voimakas, äkillinen nipistävä kipu kaulan sisällä, oikealla puolella, kivun kesto n. 10 sekuntia.

      Minulla on ja oli jo silloin niska-hartiaseudun jumia, ja niitä osaltaan aiheutti / pahensi varmaan myös skolioosi eli selkärangan kierouma, joka minulla havaittiin lievänä murrosiässä koululääkärillä.

      Minulla diagnosoitiin myöhemmin, kolmekymppisenä, MS-tauti. Magneettikuvien sekä oireiden perusteella minulla oli MS-tauti jo parikymppisenä. En tiedä voisiko tuo kaulakipukohtaus selittyä varhaisella MS-taudilla minun kohdallani. Siinä tapauksessa kyse olisi jonkinlaisesta hermokivusta.

      Vagushermon toimintahäiriöistä olen joskus lukenut mielenkiintoisia juttuja netistä myös. Kannattaa googlata vagushermo ja tutkia löytyisikö sieltä mahdollisia selityksiä kaulakivulle. Vagushermo kuulemma kytkeytyy närästykseenkin jotenkin.

    • Anonyymi

      Mulla oli joskus aikaisemmin ehkä vähän erityyppistä kipua kaulassa. Jos käänsi päätä äkisti, niin kaulan sivussa tuntui kuin jänteet jotenkin revähtäneet. Tosi voimakas kipu hetken aikaa.

      Vaikuttaa tosin eriltä kuin tässä ketjussa. Nyt ei olekaan ollut moneen vuoteen. Ehkä syön paljon vitamiineja yms. nykyään.

    • Anonyymi

      Mulle tuli myös ja syy on kaulahermon pinne 95% todennäköisyydellä.

    • Anonyymi

      Vastauksia en ole kivuille saanut, mutta minulla ollut juuri näitä samoja jo lapsesta saakkaan sille, että luulin sen olevan normaalia ja kaikilla on sitä. Nyt pari vuotta sitten (olen 28) sain vasta tietää, ettei muut tuttavat ole edes asiasta kuullutkaan.

    • Anonyymi

      Itselläni tulee välillä sykkeen kovasti noustessa esim urheillessa sellaista viiltävää / vetävää kipua tuohon kaulavaltimoiden kohdalle. Tunne vähän samantapaista kuin suonenvedossa, mutta ei niin kovaa tosiaan. Onko muilla tällaisia?

    • Anonyymi

      Jos vaivat tulisivat minulla urheilussa, pelkäisin kuolemaa ja lopettaisin urheilun.
      En tosin ole koskaan mitään urheillut, koulussa vihasin liikuntaa.
      Pari leukaa vedän kerran kuussa, 20 m juoksen joskus, kävelylenkit 1-2 km arkiliikunta. D-vitamiinia ja kalkkia ja kolesteroli lääkettä syön, koko elämäni olen ollut lievästi ylipainoinen ja syön ensiaterian klo 13 jälkeen.
      synt 1938.


      "Pitkän kaulalihaksen kalkkiutuva
      jännetulehdus voi aiheuttaa
      akuutin kaulakivun"

    • Anonyymi

      Minulla uusi jälleen kaulakoru oikealla. Kävin tänää lääkärissä. Sain lähetteen jatkotutkimuksiin.
      Aiemmin ultrassa löytynyt vasemmalla pieni moniosainen struuma, joka ennallaan ja koepala otettu jo vuosi sitten, jolloin styglab oli 1400.

    • Anonyymi

      Minulla samat oireet mutta en vielä käynyt lääkärissä. Oletko sinä selvittänyt asiaa?

    • Anonyymi

      Onko teillä magneettikuvattu kaularanka?
      Pullistuma kaularangan nivelessä voi aiheuttaa kipuja solisluun paikkeilla.

    • Anonyymi

      Mulla on kuukauden tuntunut melkeinbjoka päivä lievää kipuilua kaulalla.

      (Taustalla on nyt uudelleen noussut paratyreoidihormoni eli lisäkilpirauhashormoni. 1 lisäkilpirauhanen poistettu monta vuotta sitten. Silloin huomattiin myös lievää sitruunaa.)

      Mutta koskaan ei ennen ole ollut kipuilua. Se on jokobleikkausarven lähettyvillä eli keskellä edessä alhaalla tai sitten sivuilla.

      Lievää ja päivittäin lyhyesti muutaman kerran.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe