Nuoret aikuiset

Nuori Aikuinen

Tässäpä kysymys, johon olisi mielenkiintosta saada kohtalotoverien vastauksia ja pohdintaa: miltä maistuu aikuisuuden kynnys vaipoissa?

Itsellä on nimittäin edessä kyseinen tilanne, vaikkei tila välttämättä pysyvä olekaan. Pidätyskyky on todella huono ja vaikka päivä luultavasti onnistuisi ilman vaippoja täysin kuivana, vaatisi se aikatauluttamista ja vessojen lähettyvyydellä roikkumista niin paljon, että ainakin toistaiseksi olen päätynyt käyttämään vaippojan suurimman osan ajasta.

Uskon, että meitä vaippaikäisiä aikuisia on enemmänkin, mutta tämä on ikävä kyllä sen verran vaiettu ongelma, ettei tästä ihan hirveän kovaäänisesti tuolla kuulutella. Internet antaa mahdollisuuden anonyymiin purkamiseen, mutta ei Suomessa taida oikein olla tämän palstan lisäksi mitään inkontinenssista kärsivien tukifoorumia tai vastaavaa.

17

7992

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tenaleiti74

      Mie taidan olla yli-ikäinen tähän "nuoriin aikuisiin", mutta näin 36:na kerron, että mie oon käyttäny vaippoja (tenalady) jo... about 4 vuotta. Miulla on ulosteinkontinenssi ja tavaraa tullee huomaamatta. Virtsaumpi on joka aiheuttaa toistokatetrointeja ja en tunne rakon täyttymistä, saati tyhjentämisen tarvetta ja kait yli-/ohivuotona karkaa hiukan virtsaa ylitäydestä rakosta, vaikken tunne sitä.

      Itse olen kokenut tenat helpottavaksi, ei lainkaan hankalaksi. Sairaalassa ollessa on ollut normaali vaippa. Siinäkään ei ole mitään muuta kuin ihottuma negatiivisena puolena.

      Mutta lääkärit... ne suhtautuu vähättelevästi näihin asioihin. Vaivani johtuu selkäydinkanavan ahtaumasta jota yritettiin korjata 2 vuotta sitten, tuloksetta. Lääkärin mielestä kuvittelen vain kaiken ja teen aivan normaalisti! Ja kymmenet kerrat perätysten saa todistella ja vakuutella, että rakko ei toimi itsenäisesti ja uloste karkailee. En pysty supistamaan lihaksia, hermotus ei pelaa. Ja vaikka on tehty rakon hermotutkimus, joka näytti ettei ole minkäänlaista toimintaa, sitä ei uskota. Kyllä tulee merkintä papereihin että käyttää vaippoja.

      Kun olin kuntoutuksessa vajaat 3 viikkoa, ajattelin häpeillen, mitä nyt hoitajat tuumaa siitä, että 36:nen käyttää vaippoja ja ei pysty kontrolloimaan itteensä, mutta se oli turhaa, sillä hoitajat suhtautuivat aivan luonnollisena vaippojen käyttöön, pesivät minut aamuin illoin ja eivät yhtään ihmetelleet niiden käyttöä. Vaihtoivat joka vessareissu / pari kertaa päivässä. En tunne, milloin on märkä vaippa (epäsäännöllisten kuukautisten aikana) mutta siksi se onkin hyvä olla. Eikä ollut mitään "kynnystä" vaippojen käyttöön jo heti alussa. Olen hyväksynyt, että olen tullut "siihen ikään, jossa ei pelaa mikään"! :-D Hoitajatkin suhtautui tuhruihin lempeästi naurahtaen, että "hampaaton on puhunut ja laitetaan uus patjapussi, johon voi tuprautella ihan rauhassa!" :D Aika paljon siihen vaikuttaa oma asenne, luulen. Vaipat on osa elämääni ja eipä siinä mittään.

      Hyvää syksyä, t. tenaleiti74

      • Sairastelija

        Olen kanssa jo yli 30,kärsinyt tuosta virtsankarkailusta jo vuosia käytän öisin aikuistenkestovaippoja ja päivisin kertakäyttövaippoja.Öisin karkaa kanssa ulustetta.Syynä on vuosia ollut insuliinihoitoinen diabetes ja masennus.Onko muilla tuota diabetestä???


      • MVaippapeppu

        Itse myös selkävaivainen urospuolinen vaippojen käyttäjä.

        Uloste ja pisu rarkailee myös täällä.

        Itsellä on kokematta tuo rakon hermotutkimus. Tekeekö se kipeää? Tuleeko mahdollisesti alle tutkimuksen aikana?

        Vaipat itselläkin siis käytössä.


    • m73

      Olen reilut 35 ollut vaippojen käyttäjä, synnynnäinen hermovaurio eli 100% pidätys kyvyttömyys virtsa puolella. Olen saanut kelalta ilmaiset vaipat jo yli 25v aikaa vei ja lääkärintodistuksia. Mutta asiaan murros/aikuusuuden taite oli rankkaa, menin ja olin kuin muut mutta... aina vaippa(t) matkassa. Kyllähän se söi rotan lailla kun kaverit iski ja pelaili tyttöjen kanssa... Koittakaas nyt kuvitella miten kun pääsis saatille siin (15-20v) ja tulee tilanne aktiin... kyllä nääs tyttöjen halut katoaa. Muuten murros/aikuisuuden alkumetrit sujui, baarit ja muut mestat mentiin..(edelleenkin) mutta ei aina ogelmitta. Lujaa ja vahvaa luontoa se tarvitsee että pärjää täällä maailman melskeessä pikkuvikaisena, eikä se vieläkään todellakaan helppoa ole tarvitsee pikku suunnitelmia joka armas päivä kuten ajatellen työpaikkaa,vierailuja....ym. Mutta kyllä jokusen päivän sanon että voisin surutta vaihtaa... Loppuvetona kuitenkin elämä on pelattava niillä korteilla jotka luoja jakaa... Ja kuitenkin on päästy näillä hieman "heikommilla" korteilla näinkin pitkälle.. Syksyn jatkoja.

    • Mies 20v

      kokemuksestani on hieman tässä http://keskustelu.suomi24.fi/node/9161741

      Samassa tilanteessa tai vastaavassa olevia nuoria kaipailisin ja haluaisin kuulla, miten heillä menee.

      Kyllähän se mietityttää. Esimerkiksi itse olen piakkoin lentämässä ulkomaille ja saan taas harkita, että täytyykö ottaa vaipat mukaan vai sujuuko ilman. Viimeksi, kun olin ulkomailla ja lentokentillä kesti selvittelyissä, oli pidättelyn kanssa tukalaa.

      • Omakohtaista myös

        Hei,

        Olen 33-vuotias mies ja kärsin yliaktiivisen rakon oireista. Käytän vaippaa ettei aina tarvitse hermoilla vessan sijainnista ja sinne ehtimisestä.

        Mitä lentämiseen ja muutenkin matkailuun tulee niin olen silloinkin käyttänyt vaippaa varalta.

        Voin keskustella asiasta tarkemmin jos joku kohtalotoveri niin haluaa.


      • Mies 20v
        Omakohtaista myös kirjoitti:

        Hei,

        Olen 33-vuotias mies ja kärsin yliaktiivisen rakon oireista. Käytän vaippaa ettei aina tarvitse hermoilla vessan sijainnista ja sinne ehtimisestä.

        Mitä lentämiseen ja muutenkin matkailuun tulee niin olen silloinkin käyttänyt vaippaa varalta.

        Voin keskustella asiasta tarkemmin jos joku kohtalotoveri niin haluaa.

        haluaisin vaihtaa muutaman sanan. Tällä hetkellä mietin itse tuota matkaa, että mitä teen.

        mixx2009(a)windowslive.com (a):n tilalle @


      • Omakohtaista myös kirjoitti:

        Hei,

        Olen 33-vuotias mies ja kärsin yliaktiivisen rakon oireista. Käytän vaippaa ettei aina tarvitse hermoilla vessan sijainnista ja sinne ehtimisestä.

        Mitä lentämiseen ja muutenkin matkailuun tulee niin olen silloinkin käyttänyt vaippaa varalta.

        Voin keskustella asiasta tarkemmin jos joku kohtalotoveri niin haluaa.

        Moikka. Itse täytän kolmen viikon päästä 25, ja olen käyttänyt vaippoja nyt vuoden (housuvaippoja). Miul on 3 asteen masennus, paniikkihäiriö ja ärtyneen suolen oireyhtymä, joiden takia joudun (nykyään vaippojen käyttö on rutiini ja voin iloisena todeta että HALUAN) käyttää vaippoja. Käytän housuvaippoja ympäri vuorokauden, oli päivä tai yö, ja olinpa missä päin maailmaa tahansa ja milloin missäkin. Rehellisesti sanottuna en enää ikinä halua enkä suostu käyttämään ollenkaan vessaa, vaan kaikki tarpeet teen vaippaan paikasta riippumatta ❤️❤️❤️

        T. Iloinen vaippailija


    • Mies 20v

      minkä ikäinen itse olet, mies vai nainen? Mistä ongelmasi johtuu?

      Niin, eipä taida muita foorumeita oikein olla ja tämäkin on tosi hiljainen. Minne lie ovat nuoret aikuiset kadonneet vai onko syynä se, että heitä kuitenkin on vähän? Tai sitten ei kaiken maailman trollien pelossa uskalla kirjoittaa, muutamiin olen täällä törmännyt.

      • molicareman

        Hei vaan
        Pitkäaikainen kokemus (yli 30v).Sinkku miehenä jo pitkään. Suhteet kaatuneet ja paljon rajoittanut sosiaalista elämää.Ystäviä ja kohtalotovereita olis kiva olla.
        Mutta näillä mennään.
        Mutta onneksi vaipat ovat kehittyneet vuosien varrella.


      • Oon mies, ja nykyään 27v. Meitä on paljon, ja yks foorumi on meille tarkoitettu missä oon itekki ollu 2 vuotta ainakin jo.


    • Vaipoissamyös

      Heipähei.
      Uloste-ja virtsainkotinenssistä kärsivä urospuoleinen myös vaippoja säännöllisesti.
      Itselläni myös selkäydinahtautumasta johtuvat vaivat, mutta itse koen nykyään vaipat samanlaisina apuvälineinä, kuin esim.burana. Jos tarvitsen, niin sitten tarvitsen.

      Myönnän: Onhan se noloa olla välillä kakit vaipassa kassajonossa, mutta minkäs teet?

      Tämä on vain elämää. Aina takanaolijalla on mahdollista vaihtaa kassajonoa, jos hajuhaitta häiritsee.

      • M__90

        Minkä ikäinen olet ja mitä vaippoja käytät? Miten sulla ihmissuhteet vaippojen kanssa?


    • nobodyspecial

      Huokaus. Ei nähtävästi ole mitenkään erikoinen juttu. Vamman vuoksi asennetun neurostimulaattorin sivuvaikutuksena pakkoinkontinenssi ollut jo 4 vuotta. Vaipoilla menty ja ikää vasta 42 v. Ei mitenkään romantiikkaa edistävä asia nämä vaipat. Tuskin on monta naista, jotka hyväksyvät miehen vielä miehenä vaippoineen päivineen. Näin päin se vain on vaikeampaa. Muutkin sosiaaliset tilanteet ovat kiusallisia ja hankalia. Aina saa pelätä, onko lammikko jonkin esim. viraston tuolilla tai linja-autossa. Ilman vaippoja toisaalta ei ulkomaailmassa elämisestä tulisi mitään senkään vertaa. Usein tulee vielä ruskeat plörötkin. Epäilykseni liittyy siihen, että selkäydinstimulaattori stimuloi myös sakraalihermostoa. Mutta ilman stimua en taas kestä hermokipua. Ja kahdesta pahasta; mieluummin olen kivutta kuin vaipatta. Kodittomilta juopoilta kusiset housut jotenkin hyväksyy ja ymmärtää mutta ei normaalilta, parhaassa iässä olevalta mieheltä.

    • Anonyymi

      Mulla vain pientä lirahtelua, tilasin pikkarit www.inkontinenssihousut.fi, on ekologiset kun voi pestä ja ihan tavallisen pikkarin oloiset.

    • Anonyymi

      täällä 46 vuotias mies ja teippivaipat käytössä. tehty kaikki tutkimukset ja todettu urge tyyppinen virtsavaiva. en jaksa enään stressata. vaipat on käytössä 24/7 ja niiden päällä useat muovihousut varmuuden vuoksi.

    • Anonyymi

      Täällä 29-vuotias nainen, yövaippa käytössä yliaktiivisen rakon vuoksi. Jos on tiukka tilanne edessä päivällä (vessaan ei pääse helposti/nopeasti), laitan vaipan myös silloin varmuuden vuoksi. Teippivaipat toimineet itsellä parhaiten ja pitäneet housut kuivina. Seurustelukumppani otti asian hyvin ja ymmärtäväisesti vastaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      87
      3684
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      578
      3445
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3339
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      52
      2167
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2091
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      317
      1921
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1895
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      156
      1624
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1351
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1332
    Aihe