STS Alppimatkojen oppaaksi?

matkaoppaaksi aikova

Onko kenelläkään kokemusta STS Alppimatkojen oppaana olemisesta? Opaskurssi alkaisi ensi kuussa ja nyt mietityttää muutama asia. Oiskohan kenelläkään kokemusta miten ko. firma rekrytoi kurssin käyneet oppaansa? Nettisivuilla lupaillaan rekrytointi kurssin jälkeen, mutta onko näin käytännössä?
Millainen on tuo kurssi Itävallassa, melkosen tiukka tahti ilmeisesti?
Minkäpituisia työpäiviä oppaat tekevät alpeilla?
Ollaanko paikan päällä alpeilla oppaana suomalaisille, vai kansainväliselle porukalle?

35

6229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fiufiu

      mua mietityttää samat asiat, olen ilmoittautunut kurssille ja vähän jännittää..mistäpäin olet itse?

      • matkaoppaaksi aikova

        Hei,
        kiva kun löytyi muitakin kurssille lähtijöitä :) Olen Etelä-Savosta ja kovasti mietityttää tuo kurssi nyt. Kovin vähän on kokemuksia löytynyt netistä. Mistäpäin itse olet?


      • fiufiu
        matkaoppaaksi aikova kirjoitti:

        Hei,
        kiva kun löytyi muitakin kurssille lähtijöitä :) Olen Etelä-Savosta ja kovasti mietityttää tuo kurssi nyt. Kovin vähän on kokemuksia löytynyt netistä. Mistäpäin itse olet?

        minä olen helsingistä kiva että muitakin lähtijöitä löytyy..laittakaa vaikka sähköposti ja niin vois vaihtaa vähän mietteitä :)


      • sipulisopuli88
        fiufiu kirjoitti:

        minä olen helsingistä kiva että muitakin lähtijöitä löytyy..laittakaa vaikka sähköposti ja niin vois vaihtaa vähän mietteitä :)

        Heippa! Joko teidän kurssi oli? Miten meni ja selvisikö nuo mietityttäneet asiat? Aijon itsekin hakea STS:lle, joten kiinnostaisi erittäin paljon kuulla kokemuksianne.


    • heli-Sanna

      Miten kävi?

    • Alppimatkailija

      Ajattelin nyt kirjoittaa tänne "vähän" tuoreempaa kommenttia, sillä varmasti löytyy ihmisiä, jotka miettivät tälläkin hetkellä juurikin samaa asiaa. Kävin STS Alppimatkojen opaskurssin tuossa marraskuussa, ja kurssilla tahti on todella tiivis. Oppaaksi aikovien ei kuitenkaan siellä kannata pahasti säikähtää, sillä oppaan arki ei kuitenkaan ihan niin kiireistä ole, kuin mitä kurssi antaa olettaa. Kurssi on energiaavievä eikä todellakaan pelkkä loma, mutta se myös antaa paljon! Itse ainakin huomasin kehittyneeni esiintyjänä huimasti kurssin 10 päivän aikana, ja sain suuren määrän nykyään läheisiä ystäviä kurssilta =)

      Sikälimikäli oppaan työ kiinnostaa, kannattaa kurssille ilman muuta lähteä. Jos työtä ei sattuisi saamaankaan, ei tuon kurssin hinta ole mikään verrattuna kokemukseen millaiseksi kurssi muotoutuu! Oppaan työstä sen verran, että palkka on tosiaan sitä muutaman sadan euron luokkaa eli käytännössä taskurahaa, siihen päälle tarjotaan ruokailut ja asunto. Kaikki ei duunia kuitenkaan saa, vaan kurssilla karsiutuu aika nopeasti epäsopivat kandidaatit pois, ja kyllä itsekin aika nopeasti huomaa että nappaako se matkaoppaan työ vai ei.

      Itse olen henkilökohtaisesti erittäin iloinen, että lähdin kurssille, sillä vietin loistavan talvisesongin Itävallan Alpeilla ja olen lähdössä kesäkaudella takaisin! Kaikkihan on tietysti yksilöstä kiinni, mutta kurssia suosittelen lämpimästi. Erästä vierastamme siteeraten: "Saat olla onnellinen, kun sulla on tuollainen työ! Saat lasketella uusien ihmisten kanssa joka päivä Alpeilla ja syödä hyvää ravintolaruokaa ja saat siitä vielä palkkaa!"

    • nohöh

      Eli käytännössä lähes ilmaistyötä teettävät, kai se on laillista tuollainenkin? .

    • Alppimatkailija

      Kohteissa on erikseen omat oppaat suomalaisille, ruotsalaisille ja norjalaisille, mutta kuitenkin pitää muistaa, että pienemmissä kohteissa oppaiden määrä on pienempi, jolloin luonnollisesti sitten tehdään todella tiivistä yhteistyötä muiden maiden oppaiden kanssa.

      "Työpäivät" ovat aika pitkiä, monesti aamupalalta nukkumaanmenoon (taukoja keskellä päivää aktiviteettien välissä). Mutta voiko sitä kutsua oikeaksi palkkatyöksi, kun laskettelet päivät, menet erilaisille retkille, syöt asiakkaiden kanssa ja hengailet afterskissä heidän kanssaan? Ei se palkka vaan kokemus. Työsuhde-edut ovat hissilippuineen, ruokailuineen, juomalippuineen sekä muine aktiviteetteineen sen verran hyvät, että mielestäni ne kompensoivat aika paljon tuota palkka-asiaa.

      Kai se on laillista tälläinenkin :)

    • my_way_

      Jos Alpeille halajaa ja haluaa tienatakin niin kandee katella vaikka respan hommia. Itse olin yhden sesongin alppihotellissa töissä, vuorot oli aamuisin ja iltaisin eli päivällä pääsin aina mäkeen. Palkan päälle tuli täysi ylöspito asiakkaiden tipit (ne "nuukat sakemannit" tippasivat jopa respaa!) ja kun rahaa ei oikein ehdi/pääse missään tuhlaamaan niin kaudesta jäi kyllä todella kivasti rahaa säästöön.

      • alpeilletöihin

        Hei, voisitko kertoa mistä kautta sait työn hotellin respassa? Oon kuumeisesti yrittänyt etsiä töitä hotelleista ympäri internetiä ensi kaudele (2013-2014) mutta mitään ei tunnu löytyvän. Onko se sitten niin että ainut keino on mennä paikan päälle kyselemään?


    • _alpeille_haluava_

      Pohdiskelen itsekin tuonne opaskurssille ilmoittautumista, mutta lähinnä huolettaa tuo kurssin hinta. Minusta vajaat 700e on melko hintava jos ei edes taata duunipaikkaa.

      Osaako kukaan sanoa paljonko on ollut aiemmin kurssilla osallistujia ja paljonko on otettu töihin?

    • tiinuski

      Kävin opaskurssin muutama vuosi sitten ja täytyy sanoa että vaikka se oli raskas, kokemus oli kokonaisuudessaan ihan loistava! Tein yhden mahtavan kauden töitä, ja sitten jatkoin koulua, vaikka toisaalta olisi kiinnostanut jatkaa kesäksi ja vaikka vielä uusi talvikin. Opaskurssin idea voi kestää hieman tajuta, mutta työssä ymmärtää miksi kärsivällisyyttä ja taitoja ja kaikkea testataan, uni jää vähiin jne. Opastyö on vaativaa, mutta samalla maailman paras konttori on kyllä ALpeilla! Kurssilta jäi myös mieletön porukka uusia kavereita joiden kanssa on edelleenkin läheinen, vaikei kaikki saaneetkaan töitä. Kansainväliset kollegat ovat myös yksi työn parhaita puolia...Suosittelen!

    • bla1

      Mitenköhän suuri osa kurssin käyneistä saa töitä? Jos joku tietää saa valaista. :)

    • mai2

      Onko täällä ketään, joka olisi saanut tällä viikolla kutsun kesällä järjestettävälle kurssille Itävaltaan? Mietin kovasti, kannattaako lähteä. MInkä ikäistä porukkaa kursseilla on tavannut olla? Onko koko viikko "kilpailuhenkistä" suorittamista?
      Houkuttelis kovasti, mut eihän tuo ihan ilmainen ole.

      • meikä

        mä mietin kanssa että pitäiskö hakea jo kesäkaudelle, ainakin talvikaudelle oon hakemassa! paljonko se kesäkurssi maksaa?


      • kurssilainen1

        Just maksoin tuon kurssimaksun. Täytyy ottaa se vain sitten hienona kokemuksena jos vaikka ei valituksi tulisikaan. Oon varmasti vanhimmasta päästä:( Olisin kanssa kiinnostunut tietämään kurssista vähän enemmän.


    • 22Jannuu

      Itsekkin aion hakea tulevana syksynä opaskurssille. Minkäköhänlainen(kiva sana:D) kielitaito pitäis olla, että saisi suositukset oppaaksi? Pitääkö olla yberkielinen vai riittääkö perus enkku ja heikko ruotsi.

      • malttamatooon

        Täällä yksi syksyn kurssille valittu! Varausmaksu maksettu ja nyt kirjettä odotellessa!


    • mattilaskija

      Onkos täällä muita tämän vuotiselle kurssille ilmottautuneita?

      • Joonaf

        Tääl on yks tän vuotiselle kurssille ilmottautunu!


      • Zimpu
        Joonaf kirjoitti:

        Tääl on yks tän vuotiselle kurssille ilmottautunu!

        Täällä myös! 😆


    • Kyssäri

      Hei, onko kokemuksia että moniko kurssin kävijöistä saa lopulta töitä?

    • Kurssi2016

      Heippa. Onko tän vuoden joulukuun kurssille tulijoita?:)

      • HHermostunut

        Moi! Mä oon tulossa tän vuoden kurssille! Millä mielin lähössä? Jännittääks tms? Mua jännittää iha hulluna:D


      • Nimimerkki12

        Hei, täällä on kans 1 lähtijä!! Kiva tietää että muitakin tulee. Mua kans vähän jännittää, ja stressaa mitä tarvin mukaan..:D


    • Huijaustahuijausta

      Siis mitä httoa! Maksatteko te idiootit jostain "opaskurssista", jonka järjestää tämä todella huonomaineinen sts?
      Älkää hyvät ihmiset antako itseänne huijata tuolleensa!!
      Ei koskaan kannata maksaa. Jos joku tarvitsee työntekijöitä niin työnantaja kouluttaa ilmaiseksi ja maksaa palkan!!!!

    • veem

      Onkohan kukaan osallistumassa tämän vuotiselle opaskurssille joulukuun alussa? :)

      • Joulukranssi

        Harkinnassa Tama seka aurinkorannan koulutus. Ihmisten ja maiseman puolesta alpit on kylla vetoavampi vaihtoehto :) Jotenkin kummasti siella korkealla myos tuppaa saamaan energiaa. Onko se nyt sita paljon mainostettua onnellisuutta vaiko mita? ;)


      • isbeuu

        mää oon tulossa! just varausmaksu maksettu


    • Moraalitonsts

      Kylläpä näyttää löytyvän näitä huijattavia vai onko vain maksullisten kurssien mainontaa täällä?
      700€ jostain kurssista äly hoi älä jätä! Sinänsä ihan "hyvä" bisnesidea kopsattu jostain amerikoista aikoinaan, että laitetaan työntekijät maksamaan siitä, että saavat tehdä töitä. Jos "kurssilaiset" jokainen maksaa 700€ ja niille jotka töitä saa, maksetaan palkkaa vähemmän kuin tuo kurssimaksu niin onhan se ilmaistyövoimaa.

    • Jarisoy

      Kurssin kävin viime joulukuussa ja ihan hyvä setti olikin vaikka vähän meinasi tämmöisellä vanhuksella hermo mennä parikymppisten sekoilua kattoessa :)
      Kesän olin Bad Gasteinissa töissä ja ihan hyvä kokemus oli. Retkioppaana ollessa kiirusta riittää eri retkien järkkäämisessa ja itse oppaana toimiessa, viikossa 2 vapaapäivää niin ehtii vähän itsekkin harrastaa.
      Vaellusoppaana vaelletaan 5 päivänä viikossa ja vuoret tulee kyllä tutuiksi, etenki ylämäet ku pari viikkoa vaeltaa. Vaellusoppaalla 1 vapaa viikossa.
      Palkasta meni vuokra ja ruoka ja käteen jäi itellä reilu tonni joka kuu. Majoitus kommuunityyppinen, itsellä oli kauden lopulla 1 hengen huone mikä oli aika luksusta, tosin eipä se 2 hengen huonekkaan paha ole ku ei siellä huoneessa sitä aikaa niin vietä.
      Ruokailut hotellilla yleensä, safka ihan ok, kasvissyöjälle itävalta on vähän tuskainen kun lihaa on melkein joka ruuassa, onneksi itse syön kaikkea mitä lautaselle isketään.
      Voin suositella kurssin käymistä, pääsee viettään aikaa mahtavissa maisemissa ja tutustuun hienoihin tyyppeihin.
      IGstä @hikests niin näkee vähä mikä ollu meininki.
      Talvikautta odotellessa.

    • Talenmamma

      Moikka! Tän vuoden kurssille lähtijöitä? Mua mietityttää itse työssä et miten jaksaa lasketella sen 5 päivää viikossa? Ja minkä ikästä porukkaa näillä kursseilla yleensä on?
      Töistä oon pyytäny jo lomaa täytyis vaan saada aikaseks varata reissu! :)

    • Pipsa86

      Hei,

      Kiinnostaisi tietää, mistä syistä ihmiset EIVÄT ole saaneet suositusta (ja sen myötä töitä) kurssin jälkeen? Tiedän, että osa kurssilaisista tajuaa kurssin aikana itse, että eivät niihin hommiin halua, mutta minkälaisiin asioihin se voi kaatua niillä, jotka oppaaksi oikeasti haluavat?

      Itse lähentelen kurssin yläikärajaa (, joten vähän myös mietityttää se, miten selviäisin "nuorison" kanssa pidemän päälle...), ja haluaisin päästä pitämään vähän taukoa omasta palkkatyöstäni. Laskettelu ja vaellus on lähellä sydäntä, ja olen tosi sosiaalinen tyyppi - uskoisin, että muutaman kuukauden opashommat Alpeilla voisi olla ihan mun juttu. En kuitenkaan ehkä viitsisi lähteä kurssille, jos on suuri riski sille, että en suositusta saa - mieluummin käytän sen ajan, rahan ja energian johonkin muuhun...

      • Justststyyliä

        Aina on varmaan just sopivas5i niitä, jotka ei saa töitä, koska heidän kurssimaksuillaan maksetaan tätöitä saaneiden palkat. Vanha huijaus suuresta maailmasta.


    • Maik

      No sanotaan että ehkä 1/3 max puolet osallistujista saa töitä/suosituksen... itellä harmitti hirveesti ku jäi saamatta. Ne oikeestaan sano niille kenestä tykkäs 2.tai 3.päivän jälkeen että "sinut voisimme nähdä oppaanamme" joten siinä vähän meni fiilis. Ei ne laita syytä miksi et tullut valituksi, jotain yleistä jorinaa tyyliin "jäimme kaipaamaan vielä enemmän oppaan roolin ottamista" tms. Et ei kannata sillä asenteella lähteä et tää on varma pesti mulle! Enemminkin niin et jos kiinnostaa ni käy kattomassa ja tulee valituks jos tulee. Raskas viikko se on, ja loppujen lopuks oon tietysti tyytyväinen etten päässy suomalaisia turisteja ohjaamaan, mielummin haen töitä paikallisten parissa vähän myöhemmin :) (lisäys vielä mikä ärsytti tällä kurssilla: siellä oli ohjelmanumeroita joista piti maksaa lisähintaa esim 20e piknik lounas, ei muita ruokailumahdollisuuksia pakollista baarissa notkumista iltasin, ei saanu jättää väliin...) Nää ei tietysti ärsyttäis, jos ois tullu valituksi ;)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe