Suomenlapinkoiran paino

kyselijä vaan

Mitä teidän lapinkoiranne painaa? Mul on pieni siro narttu joka painaa 20kg. Mielestäni se on aika paljon, vaikka kylkiluu-tuntuman perusteella olisi sopivan kokoinen..?

17

7501

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riukuliini

      Meillä on 7 kk lapinkoiran narttupentu. Säkäkorkeus 45 ja paino 14 kg. Moni sanoo koiraani paksuksi,vaikka tuuhean turkin alta kylkiluut tuntuu. Voiko tuuhea turkki hämätä noin paljon?

    • höpsistä pussiin

      Kuule kun koiria on minejä, pieniä, siitä isompia, keskikkokoisia, hivenen keskikokoista isompia, isoja ja sitten SUURIA, plus näissä kaikissa eri mallisia, eri vahvuisia, langanohuista veitsenteristä tankkeihin, riukukintuista tukkisäärisiin, niin ei sitä voi miettiä millään muulla sortin kuin yksilökohtaisesti katsomalla yksilölle sopivaa painoa.

      • slk--

        meilläkin on lappariuros joka painaa n. 24 kg ja sillä voimaa riittää .. se on yksilöllistä kuinka paljo lapparit painaa .. todennäköisesti urokset painaa enemmän kuin nartut .
        lapparillamme on paaksu turkki ja vaikka se näyttää lihavalta niin se ei ole läski koska kylkiluut tuntuu karvan alta . meillä lappari on pihalla mutta kyllä se joskus on sisälläkiin (=


    • Porkkis.

      enemmän kuin läski. Eipä sillä väliä mitä koira oikeasti painaa kunhan vain on sopusuhtaisen näköinen, kylkiluut tuntuu ja turkki voi hyvin.

      Mulla itselläni on hieman päälle 1v. porkkisuros, painaa siinä 17kg mutta onkin vielä keskeneräinen ja tässä "pelkkää jalkaa" -vaiheessa.

      • eroa on

        Usein ne on vasta 3v valmiita, urokset.
        Mulla aikuinen -pienin rimpula - lpk-narttu on vain 18kg, mutta ei ollut alkuperäisessä kodissa huolehdittu.
        Itsellä kasvatetut on eri maata ... ennen ei ole noin pientä ikinä ollut.


    • Lapinkoira123

      Mielestäni lapinkoiran turkki hämää aika paljon. Tärkeintä on, että kylkiluut tuntuvat helposti tunnustelemalla ja niiden ympärillä on hieman rasvaa. Koiralla tulee myös olla selkeä vyötärä, eli se ei saa olla tasapaksu.
      Pennut kehittyvät eri tahtia; toiset ovat painavampia, toiset kevyempiä. Itselläni on 5 kk vanha suomanlapinkoirauros, joka painaa noin 16 kg.

    • dddd;jape

      8 vuoden ikäinen siro paimensukuisnarttuni painaa 14-15 kg.

    • Kamelont

      Meidän Lapinkoirauros 7v. Säkä 49 ja paino 19-20kg.

    • pariporista

      Minulla lappis urokset 3 ja 6v nuorempi selvästi isompi siis tassutkin paljon isommat ja muutenkin runko on vahvempi säkä 51cm ja paino 27kg, vanhempi heiveröinen säkä 49cm ja paino n.20kg

    • hellureijahellä

      Meidän uros lapparin säkä n.50cm ja paino 17,9kg
      Ennen oli ali - mittainen niin nyt on ihan ookoo..

    • 22_killoonko

      ...niin, olen tässä reilun kuukauden etsiskellyt, vastausta "mikä on lapinkoira uroksen ihannepaino?"
      Mikähän se olisi?

      Meillä lapinkoira kun on 53 cm säkä ja 30 kg...
      netistä luettuna 21-24 kg, mutta jotkut ovat noita kilomääriäkin päivitelleet, ja väittäneet noin 18 kg olevan ihannepaino, (tosin heillä itsellään on po. panoinen koira). Kennelliiton rotumäääritelmässä voisi mielestäni olla maininta painosta.

      • meniaikaasitten

        Painon kohdalla pitäisi vähintäänkin mainita samalla ko. yksilön ikä, sukupuoli, korkeus. Tai painohaarukkaa pitäisi laajentaa, ja muistuttaa että rotu on monimuotoinen, kokoerot voivat olla huomattavat. Tuollainen suppea painon määäritys johtaa siihen että pienet yksilöt saa olla lihavia ja menevät painon puolesta ihannepainoon, taas kookkaat joutuvat alipainon rajoille. Ihmisten tulisi opetella määrittelemään mikä on ko. yksilölle sopiva paino.


    • nänukoirua

      2 lapinkoira urosta, toinen 8v säkä 50cm ja 20kg ja toinen 3v. säkä 52 ja 18-19kg. Vanhempi on lihaksikkaampi nuorempi taas on melko kevytrakenteinen.

    • hanfani

      Meillä eilen ikä 5kk,narttu, paino 15 kg 300g,säkä n.44-45cm

    • Anonyymi

      meilla on 6kk lapikoira uros Leo.Leo nukkuu lattialla koko yon,aamulla se linkkaa mutta vahan ajan paasta ei linkkaa enaa .Onko tama normaalia

      • Anonyymi

        EI. Eläinlääkäriin kuvauksille.


    • Anonyymi

      Ikävä kyllä suurin osa lapinkoirista on lihavia tai jopa jäätävän lihavia ja selitellään sillä että että ovat vain karvaisia. Yli 20kg ovat jo usein miten liian painavia niillä pitäisi säkääkin olla reippaasti yli 50cm, tämä harvemmin toteutuu, joku 30kg on jo sairaanloisen lihava jos normi kotikoirasta kyse. Normaali kokoiset nartut on +- 15kg urokset siellä +-18kg, oikeasti korkeita/isojakin on ja ne voi painaa sen +20kg tuo wikipediasta löytyvä paino arvio (21-24) olisi kyllä syytä päivittää, se vastaa kyllä todellisuutta muttei tervettä painoa. Kannattaa vilkaista mille porokoirat näyttää, sieltä karvan alta pitäisi löytyä sellainen solakka runko.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1342
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1255
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe