Geotech GPSTracker; Kuinka saan reitin koneelle?

Mikko1983

Sain Bonniersilta tilaajalahjana pienikokoisen "näppärän" GPS trackerin. Mukana tulleet ohjeet vain ovat aika avuttomat. Kesti jonkin aikaa ennen kuin sain yhteyden satellitteihin ja aloitettua reitin tallennuksen. Mutta pitääkö reitin tallennus jotenkin lopettaa ennen kuin katkaisee virrat laitteesta. Mietin tätä koska kun laitteen yhdistää koneeseen mukana tulleella USB-piuhalla (tai millä tahansa) niin tietoja ei muka löydy (error).

Onko kukaan muu joutunut taistelemaan tämän laitteen kanssa, ja onko ilmennyt ratkaisuja ongelmiin?

26

8433

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käytössä2

      Ootko asentanu ne ajurit koneelle? Tai hae Proficin uudempi ajuri versio netistä.

      Laitoin ladattavat patterit, ei tunnu riittävän pweri.
      Onkos toi kompassi ihan ns. oikee?

    • tottoroogps

      tollanen halpa paska, maksaa varmaa kiinassa 5 senttiä! ei pelaa mullakaan ! mikään nappula ei ees tee mitää. paitsi ylöa La nPEISTA SAA NÄYTTÖÖN MUMEROT 1-5

      • Joukohousuinen

        Kyllä tää mulla pelittää ihan ok, ainakin reitin sain näkyviin kun kävin kapistuksen kanssa ajelemassa. Ensin asensin ajurit ja trackeri softan, sitten vain värkki piuhaan ja usbiporttiin. Sitten trackeri auki ja ohjeen mukaan com-portti valinta oikeaksi, download nappia ja kappas, google mapsiin tuli reitti punasella viivalla. Laitteen napeista ei tosiaankaan taida toimia kuin on/off.


      • asiakkaan aliarvioin
        Joukohousuinen kirjoitti:

        Kyllä tää mulla pelittää ihan ok, ainakin reitin sain näkyviin kun kävin kapistuksen kanssa ajelemassa. Ensin asensin ajurit ja trackeri softan, sitten vain värkki piuhaan ja usbiporttiin. Sitten trackeri auki ja ohjeen mukaan com-portti valinta oikeaksi, download nappia ja kappas, google mapsiin tuli reitti punasella viivalla. Laitteen napeista ei tosiaankaan taida toimia kuin on/off.

        Eipä todellakaan toimi muut kuin on/off nappi . Akku ei pidä virtaa kuin hetken. Tyyppinä laite sopisi marjastajan gepsiksi, mutta toiminnot ei onnistu . Jos kyseinen laite olisi ostettu , palauttaisin sen välittömästi liikkeeseen .Toisaalta kelvottomien tuotteiden takaisinveto markkinoilta kuuluisi myyjälle , ei saisi myydä ihmisten kiusaksi. Ilmaislahja- markkinointikeinona vähintäänkin kyseenalainen , siis turhake.Nyt jää harkittavaksi , voiko yhteistyö kyseisen lehden kanssa olla kovinkaan hedelmällistä .


    • jakereye

      Hei löysin tälle laitteelle windows 7 x86 / x64 toimivat ajurit ja ne ovat nyt jaossa täällä: http://koti.mbnet.fi/reijax/Prolific geotech gps locator win7 x64 drivers.zip

      • j.s3

        mulla on windows 8


    • Martti.L

      Löytyisikö tuohon laitteeseen vielä oikeaa käyttöohjettakin? Sain pojalta tuollaisen ja ymmärsin että tuolla löytäisi hädän tullen esim. autolle takaisin marjametsästä. Eli tallennetaan auton paikka muistiin ja sitten kun laitteen pistää uudestaan metsässä päälle, se näyttää etäisyyden ja nuolella suunnaan sinne lähtöpaikalle. Vai onko tämä vain reitin tallentamiseen ja katseluun tietokoneella..?? Saan siihen tallennettua kyllä jonkun paikan lähtöpaikaksi, mutta kun siitä lähtee liikkeelle, näyttää nuoli jonnekin muualle kuin lähtöpaikan suuntaan.. (eli onko se sittenkin vain kompassi?)

      • miettivä apina

        Kerro miten se näyttää reitin laitetaan päälle auton luona ja sammutetaan sitten retken ajaksi ja kun halutaan pois niin se vaan laitetaan päälle


    • bart

      Sain myös samaisen laitteen. Asentelin ohjelmistoa mukana tulleelta levyltä ja kun yritin käynnistää gpstrack.exe -sovelluksen, niin tietokoneelle asennettu Ad-Aware herjasi siinä olleesta troijalaisesta. Mistähän tuohon löytäisi toimivan (ja puhtaan) trackeri-ohjelma? Vai lieneekö parempi heittää vesilintua koko härvelillä.

      • bart

        Mainittakoon vielä, että löysin netistä yhden vastaavanlaisen ohjelmiston vaan siitäkin löytyi jokin toinen troijalainen.


    • kikkelikokkeliskuu

      Löytääkö tuo laite teillä yhtään satelliittia?

      Minullakaan ei yksikään näppäin tee mitään, ne numerot 1-5 siellä vaihtuu, mutta ei muuta. Kellonaika on päin persettä.

      • Jymäytetty

        Minun saamassani mallissa ylärivissä vilkkuu muitakin tunnuksia,
        kuin nuo 1-5 numerot,siihen se sitten jääkin.
        kaikenlaisia epäkelpoja laitteita sitä markkinoidaankin, tämä on kyllä täysin paska.


    • sofji wpdo f ep

      Riittääkö reitin tallentumiseen se, etä laite on päällä, vai täytyykö tehdä jotain valintoja näillä nappuloilla ? Kunnollinen ohje olisi tosiaan kätevä...

    • papparainen 69

      Itekki sain tollasen tilaajalahjaksi ja sillä ei voi tehä mitään edes kellon aikaa ei voi muuttaa tämä on ihan , tämä on kyllä täysin *****.

      • Tyypillinen_tilaajalahja

        GPS-laitteissa EI VOI muuttaa itse kellonaikaa, laite asettaa ITSE kellon oikein kunhan se saa yhteyden satelliitteihin. Kellonaikaa ei voi itse muuttaa koska sen pitää olla täsmälleen oikein jotta paikannus toimii.

        Ilmeisesti kyseessä on halparoska surkealla GPS-piirillä (ja mahdollisesti huonosti toteutetulla antennilla) eikä meinaa saada signaalia, tilannetta voi auttaa kun kokeilee ulkona suhteellisen avoimella paikalla jossa laite saa voimakkaamman signaalin. Halvoilla romuilla on usein vaikeuksia saada riittävää signaalia sisätiloissa (ja surkeimmilla myös ulkona korkeiden rakennusten yms. ympäröimänä). Tosin kaikkein surkeimmissa ei auta mikään muu kuin jäteastia (SER-jätteeseen).

        Tilaajalahjoina harvoin tulee mitään kunnollisia vaan nimenomaan surkeita romuja.


    • paskan maku

      hyvä etten ole ostanut ainakaan gps kelloa vaan sain sen kylkiäisenä
      enkä osta jos ne noin vaikeita on käyttää ettei edes kelloaikaa osaa asentaa siihen

    • Matti P.

      Minä haksahdin myös tuohon tilaajalahjaan. Sillä saa tallennetuksi reietin minkä on kulkenut ja ladattua sen gogle kartalle. Kotiin täytyy osata jotta saa sitten ourettua koneelle. Mukana tullut GPS-track ja ajutit toimii jotenkin. Laitteen levyllä on ohjeet käynnistys pitää painaa 5 sekkaa mode samoin sammutus. Paikan tallennus enter napilla, mutta vasta muutama minuutti käynnistyksen jälkeen, että satelliitit on löydetty. Kompassia laitteessa ei liene. Ilmeisesti kun kävelle ja pitää vaaka asenossa niin nuoli alkaa sitenn näyttämään suuntaa lähtölipulle. Laite toimii aukealla paikall, mutta oma riskinsä on lähteä ilman kompassia, koska virta loppuu nopeasti. Kelloa ei saa asettamlla aikaan vaan laite hakee sen satelliteista noin puolessa tunnissa käynnistyksestä. Aikavyöhyke täytyy olla asetettuna kesäaikaan Suomessa GMT 3. Jos on vain kello muodossa ilman satelliittiyhteyttä menne melko nopeasti väärään aikaan joten kellonakin melko kehityskelpoinen. Luokittelisin tuotteen sarjaan kehityskelpoinen ja ohjett sarjaan osaamista lisättävä.

      • 3+54

        onko kyseessä sama kuin Tieteen Kuvalehden GeoTech GPS-kello
        http://tieku.fi/

        Kauanko akut kestää?


    • kotitarveajattelija1

      Kyllä Bonniersin pitäisi laittaa vaikkapa Nat Geo-lehteen kattavat käyttöohjeet. Toki toimituksellinen sisältä suomennoksineen taitaa kaikki lähteä Tanskasta, joten odotus voi osoittautua pitkäksi.
      Vähimmäisvaatimus olisi, että maastossa laite ilmaisisi edes suunnan ja etäisyyden lähtöpisteeseen.
      Meillä näkyvät satelliitit sijaitsevat aika matalalla, joten käynnistys ja kello voivat häiryityä maastonmuotojen ja puustonkin takia.
      Jonkinlaista asiakkaiden huomioonottamista toivoisin, ettei jäisi näin paha maku tuosta kylkiäisestä.

      • teekkari2

        Kyllä tuo osaa kertoa suunnan ja etäisyyden tallennettuun pisteeseen. Ohjeet löytyvät vaikka täältä: http://historianet.fi/gps


    • älä haksahda!

      Mistähän Vi...ta ne on saaneet siihen ns. gps-kelloon niin pienet tekstit, että tarvitsee kellosepän luuppia nähdäkseen esim. viikonpäivän?
      Eikä laite pelitä sisätiloissa. Kompassi seisoo yhdessä paikassa kuin mu..kku juhannusjuhlissa.
      Aivan karsea härveli muutenkin ja minkäs sitten teet kun olet kaukana skuugessa ja akku loppuu kesken, eikä mukana satu olemaan kännykkää?
      Ei muuta kuin suunta kohti nenänpäätä?

    • mikol

      se on paska kello

    • urpot_metsässä

      Sain pelaamaan lyhyen opettelun ja räpläämisen jälkeen. Jäi sellainen vaikutelma että soveltuu suunnilleen vain johonkin polkupyörävaelluksen dokumentointiin koskapa ajettu matka ilmenee jälkikäteen kotona karttapohjalla tietokoneella. Paikkaansa pitävyys jää jälkikäteen avoimeksi ja oletuksena että pyörävaelluksella on ehtymätön virransaanti mukana.

      Mitä muuhun tulee luuleeko joku yhä Bonnierin edustavan laatujournalismia kaikkine gizmoineen vai perusteleeko joku lehtitilaustaan niillä? Ja: ylipäänsä minkään valmistajan gps:n varassa pelkästään metsään eksyvä syyttäköön itseään. Laatu-gps:n manuaaleissakin asia ilmaistaan, jollei vieläkään usko lienee vähän pöljä.

    • RikiSorsanVeli2aito

      Mistä tuon ohjelmiston voi ladata. Ajurit löysin kyllä. Mutta aikaisemmassa kommentissa oli maininta jostakin "tracker" tms. ohjelmasta.

    • 1746

      onnex ostin alekirpparilta kusetusta ,älä haksada tähän surkee.rahan meni hyväntekeväisyyteen.

      • Rekku9

        Jostainhan se mullekin tuli maksamatta, mutta jos olis maksanut 50 snt, olisin vienyt koko paskan kuluttaja-asiamiehelle. En ole vähäänään avuton teknisten vehkeiden kanssa, mutta kun ei laitteessa ole edes virtakytkintä, niin kaatakaa ittellenne vaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      139
      2013
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1918
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1660
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1468
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe