Itse asetettu luottokielto?

apua kaivataa

Onko joku asettanut itselleen luottokiellon? Minulla on tilanne solmussa ja ajattelin tuhlata omatieto.fi tarjoamaan luottokieltoon. Sitten olisi pakko selvitä niillä rahoilla jotka tulee eikä elää velaksi. Olen siis heikko ja sortunut kaiken maailman vippeihin. Olen myös ostosaddikti ja jos asetan kiellon en saa luottoa. Joka olisi ihana asia! Nyt vaan mietin miten pankki tms suhtautuu ko. kieltoon? Eli meillä on asuntolaina yhteisenä mieheni kanssa tms. Ärähtääkö pankki ja perii heti maksua koko lainasta tms.?

14

10631

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20+17

      Jos on itse asetettu luottokielto niin näkyykö se siellä jotenkin eri tavalla kuin esim velan maksamatta jättämisestä tullut merkintä. Jos on "oma" merkintä niin voiko olla mahdollista hommata puhelinliittymä tai esim nettiliittymä ilman ennakkomaksuja? Tai saako liikennevakuutusta ilman ennakkomaksuja ?? jne. jne. Onko jopa vuokra-asunnon saanti vaikeaa ??


      Kai tuon nyt pitäisi olla jotenkin määritelty josta näkee ettei kysessä ole ns. "luihu" velallinen...

      • 5+14

        Työni puolesta katson päivittäin ihmisten luottotietoja. Kun on henkilö on asettanut itselleen oman luottokiellon, se näkyy yhtenä lauseena luottotiedoissa ja muistaakseni siellä lukee tyylin "henkilö asettanut oman luottokiellon". Ihan sanatarkalleen en muista miten se lukee, koska niitä ei kovin montaa ole tullut vastaan. Tästä luottokiellosta tuskin lähtee mitään tietoa pankkeihin jne. Se ei tule vaikeuttamaan puhelinliittymän saantia tai vuokra-asunnon saantia. Jos haette pankista lainaa, sinulla tulee olla mukana asiakastiedon kirje jossa on maininta että sinulla on itse asetettu luottokielto. Tämä luottokielto auttaa juuri siinä, että jää ne turhat vipit otettua pois. Pankkilainaa ja luottokortteja voit siis hakea. Oma luottokielto auttaa juuri esim niitä ihmisiä, joiden mielestä pikavippi on hyvä keino saada väliaikaisesti lisää rahaa käyttöön.
        Itse suosittelen oman luottokiellon asettamista.


      • dskjfalöjköldsjk

        Itse asetettu luottokileto näkyy eri tavalla kuin häiriömerkintä luottotiedoissa, nehän ovat ihan eri asiat. ihminen voi myös laittaa itselleen luottokiellon vaikka mistä syystä tahansa.

        Mutta jos on todellinen ongelma rahan käytön kanssa, niin itse asetettu luottokielto on yhtä tyhjän kanssa, koska sen sa itse purettua lainakohtaisesti. Jos ei ole itsekuria, talouden hallintataitoa ja rahna käytön taitoa, niin ei se auta. tavat pitää muuttaa myös.

        Omakielto ei ole luottohäiriö, joten se ei estä puhelin- tai nettiliittynmien hankkimista eika vakuutuksen hankintaa normaalilal tavalla. Saat omatiedosta todistuksen, jota näyttämällä kaikki hoituu.

        Olet heikko ja ostosaddikti. Haluat luottokiellon, mutta heti pohditkin kännykkä- ja nettiliittymiä ja autoa. Huh-huh.

        Olevaan asuntolainaan ei ole vaikutusta.

        Jotkut ottaa luottokiellon, koska heidän heidän henkilötiedot on konnien käytössä ja niitä on käytetty väärin. otettu esim. kännykkä-kytkyliittymiä, myyty känny ja jätetty lasku muiden maksettavaksi.


      • vipitön

        Itse olen sen asentanut ja kyllä se helpottaa elämää puhelinmyyjät jättänyt rauhaan ja liittymän saat mutta et kytkykauppaa jollet poista hetkeksi luotonestoasi.
        mutta toisaalta ei ole vaikeuttanut elämää mitenkään PÄIN vastoin helpottanut.
        rahaa jää käteen enemmän eikä tule sorruttua niin sanottuun helppoon rahaan/vippiin.
        nyt kun vuoden olen ollut ilman luoton saantia niin on laskukasa oikeesti pienentynyt ja leivän päällekkin levitteen lisäksi varaa ostaa juustot/leikkeleet.


    • VIKKK

      Luottokielto on hyvä juttu, jos on syytä epäillä että tietoja voidaan käyttää väärin. Mutta käytännössä mitään sopimuksia ei voi tehdä puhelimitse tai netissä, paikanpäällä pystyy, kun luottokelpoisuus tarkistetaan ennen 16:00. Vaivaahan siitä on ja se on monessa paikassa hyvinkin tuntematon asia - asiakaspalvelijoille pitää selittää ettei se ole maksuhäiriömerkintä.

    • kaasukammioon

      Otin tuon ku manne varasti mun henkilöllisyyden tilaamalla paskaa. Nyt en saanut sonerasta puhelinta... hohhoijakkaa. Kiitti suomen syöpäläiset.

    • Tidoksi

      Oma luottokielto on juuri niitä varten, jotka ovat kadottaneet henkilötietonsa. Se ei estä omia ostoksia. Asiakastieto Oy:ssä 19,90e ja Bisnode Finland Oy maksuton.

      • Villikyssäri

        Meneekö tiedot asiakastieto oy ja bisnodessa ristiin vai onko syytä rekisteröityä molempiin jos epäilee sotunsa varastetuksi


      • Anonyymi
        Villikyssäri kirjoitti:

        Meneekö tiedot asiakastieto oy ja bisnodessa ristiin vai onko syytä rekisteröityä molempiin jos epäilee sotunsa varastetuksi

        Molempiin kuulemma pitää rekisteröityä, koska nyt selvisi, että Banknirwegian tarkistaa vain Suomen asiakastiedosta.Eli identiteettivarkailla hakea sieltä ainakin lainaa, mikäli ei ole tehnyt kieltoa molempiin
        Iso pankki ja tällaiseen ei pysty tai halua pystyä


    • fsfgfd

      Itse suosittelen ainakin "tuhlaamaan" tuohon. Mulla meinasi vippailu karata käsistä, mutta onneksi älysin 500e jälkeen et kohta oon kusessa jos en lopeta. Velan maksoin nopeasti pois kun oli joustoluotossa niin korkea korko. Pari kymppiä on hiluja noihin vippikuluihin nähden.
      Postissa saa todistuksen mitä voi näyttää esim. pankissa.

    • Kuitsetusko

      Myin auton ja printtasin Trafin esitäytetyn luovutuskirjan. Auton tiedot tuli automaattisesti ja mun tiedot myöskin. Tarvitsi vain täyttää ostajan tiedot, joka oli firma. Ostaja ei "ehtinyt"menemään rekisteröimään autoa katsastuskonttorille samantien. Ei vaikka tiesi auton olevan seisonnassa. Eikä varmenne riitä firman rekisteröintiin. Kotona huomasin kopiosta, että mun henkilötunnus oli siinä Trafin luovutuskirjassa . Lisäksi tutkin firman tietoja tarkemmin, niin osoite oli posterestante. Soitin poliisin neuvontaa ja he kehoitti ottamaan oman luottokiellon. On iso riski, että juipit ostaa tavaraa yms, mun nimiin. En käsitä sitä Trafin menetteyä henkilötunnuksen kanssa., mutta selvitän sen.

    • Anonyymi

      Läheiseni teki omaluottokiellon Biscoden kautta ja silti sai lainaa Norwegiailta!!

      • Anonyymi

        Sama täällä.Olen Finanssivalvontaan yhteydessä


      • Anonyymi

        Jospa Norwegian ei käytä Bisnoden palveluita? Ei ole mikään pakko.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1408
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1271
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1215
    4. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      28
      1157
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1155
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1053
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1048
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1043
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe