KUMIVENE TYHJENEE

Onko hyviä vinkkejä kumiveneen paikkaamiseen ??
tyhjenee itekseen pikkuhiljaa eikä selvää reikää löydy , voisko esim autorenkaan paikkausainetta ruiskuttaa sisälle ponttoonniin vai mikä ois hyvä konsti ??
Ilmianna
Jaa

7 Vastaustasormi reikään
Ilmianna
Jaa
ÄLÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA LAITA RENKAAN PAIKKA-AINETTA KUMIVENEESEEN!!!

Meillä oli aikoinaan Vicmore merkkinen kumivene, jonka paikkaamiseen käytettiin aikaa ja rahaa. Nimesimme sen jo uudestaankin "KUMIRUSINAKSI". Mikään kohta veneestä ei vuotanut havaittavasti ja kaikki saumat oli varmistettu liimalla, silloin päätimme laittaa renkaanpaikka-aineen ponttooniin, kun se ei olisi enää mikään menetys. Puolen tunnin jälkeen aineen lisäämisestä, kaikki liimasaumat olivat sulaneet irti, ja päätimme ottaa veneestä talteen sen minkä voi; vetolenkit ja venttiilit....

Yhdeltä kumiveneen korjaajalta kuulin keinon, jolla porukkaa huijataan kun ollaan myymässä kumivenettä: laitetaan ponttooniin sisälle vedellä ohennettua Erikeeperiä ja pyöritellään litku joka puolelle ponttoonin sisäpintaa, silloin ponttooni saadaan ilmatiiviiksi, mutta se ei kestä veneen kokoamista rullalle.
Ilmianna
Jaa
Rengasspray on koostumukseltaan lateksia/dispersiota joka ei kestä vettä/kosteutta/mekaanista rasitusta. Eli ei sovellu aiottuun käyttöön. Autonrengas ei ole sisältäpäin kosketuksessa veteen, eikä rasitu mekaanisesti kuten "kumiveneessä".
Nuo kumiveneet ovat valmistettu merkistä/mallista/hinnasta riippuen eri materiaaliesta. Yksi ja sama paikka-aine ei sovi kaikkiin. Valmistajan juuri tuohon malliin toimittama paikkaus-setti on se ainoa oikea.
Vuodon löytäminen voi olla työlästä. En ole kokeillut itse mutta luulisin nestekaasulaitteiden vuotosprayn olevan kova sana tässä. Ellet pärjää itse vie laite merkkiliikkeeseen tai valtuutetulle myyjälle korjattavaksi. Kyseessä on kumminkin turvallisuus ja viime kädessä henkikulta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
laitappa johonkin suihkepulloon saippuavettä, jolla voit suihkuttaa täytetyn veneen päälle. Saippuavesi tekee hyvät kuplat sinne mistä veneesi vuotaa ja on sen jälkeen helposti paikattavissa materiaalille soveltuvilla menetelmillä
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
venettä. Ensin tietysti pitää selvittää mistä vuotaa. Ensimmäiseksi varmista, että venttiilit ovat tiiviit. Jos veneen ilmatäytteisessä osassa ei ole selvää vauriota = reikää, käy seuraavaksi läpi saumat. Saippualiuos tuo esiin melko pienenkin vuodon. Toki on olemassa myös vuodonilmaisunesteitä, mutta niistä ei ole henk koht kokemuksia. Jos vuotokohta ei yrityksistä huolimatta selviä, voi hitaaseen tyhjenemiseen olla syynä materiaalin ikääntyminen. Ts kangas ei enää pidä ilmaa "100 %:sti". Tällaisessa tapauksessa veneen käyttöikää voidaan vielä mahdollisesti jatkaa lateksoimalla ilmakammiot sisäpuolelta ko tarkoitukseen suunnitellulla lateksilla.
Kaikissa kumivenekorjauksissa on tärkeää käyttää veneen materiaalille sopivia liimoja ym aineita ja tarvikkeita, jotta ei käy kuten aiemmassa viestissä kerrottiin.

Jepu
Ilmianna
Jaa
Kumiveneen pakkaaminen ei onnistu site kuin kantokassi edelyttää??? onko kaikissa sama kaava ?
Ilmianna
Jaa
Jos reikä löytyy niin Liquisole liimalla on hyvä korjata.
Sitä löytyy melkein kaikista tavarataloista.

http://www.eraplus.fi/fi/Metsästysvälineet/Varusteet/174/Liquisole liima/897
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

KUMIVENE TYHJENEE

Onko hyviä vinkkejä kumiveneen paikkaamiseen ??
tyhjenee itekseen pikkuhiljaa eikä selvää reikää löydy , voisko esim autorenkaan paikkausainetta ruiskuttaa sisälle ponttoonniin vai mikä ois hyvä konsti ??

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta