Toimeentulotuki

juuri muuttanut.

Miten Tampereella voi tehdä sähköisen toimeentulotukihakemuksen?

35

1081

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Krakspi

      Tampereella EI voi tehdä tt-hakemusta sähköisesti. Vanha paperiversio, kaikkine liitteineen on ainoa mikä käy.

    • ZZxZXX-!

      Eihä sellanen peli vetele!

    • ö..ö

      taitaa vedellä tätin pitää nähdä että tietää antaako sulle..
      Koiraa katsotaan aina karvoihin.

    • Lakia ei noudateta!

      Turun hallinto-oikeus on marraskuussa 2010 antanut päätöksen, että toimeentulotukea saa halutessaan omalla vastuullaan hakea sähköpostitse. Tampereen kaupunki ei kuitenkaan päätöstä noudata. Tampereen kaupungilla ei muka ole valmiuksia hakemusten sähköiseen käsittelyyn.

      Koska Turun hallinto-oikeuden päätöksessä kuitenkin edellytetään sähköisten hakemusten käsittelyä kaupungin tietojärjestelmien tietoturvatasosta huolimatta, tiedustelin myös mahdollisuutta lähettää hakemuksia salaamattomana. Tähän vastattiin, ettei kaupungilla ole sähköpostiosoitetta, johon hakemuksia voisi lähettää. Tällaista ei myöskään perusteta. Mikäli hakemuksen lähettää toimeentulotuen päällikölle Timo Ruoholalle sähköpostitse, hakemuksia ei kuulemma käsitellä.

      Miksi toimeentulotuen hakeminen tehdään asiakkaalle tarpeettoman hankalaksi. Jos asiakas omalla vastuullaan haluaa lähettää hakemuksensa sähköpostitse aikaa ja paperia säästääkseen, miksi tämä erityisesti kielletään vetoamalla sähköpostiosoitteen puuttumiseen? Nykyaikana uuden sähköpostiosoitteen perustaminen ei kauan aikaa vie.

      Mielestäni Tampereen kaupungilla on velvollisuus noudattaa lakia ja parantaa sosiaalipalvelujensa laatua. Kun kyseessä on näinkin yksinkertainen parannus, ei liene mahdotonta saada jotakin aikaan nopeastikin.

      Sossussa sanottiin että "meillä on tiukkalinja että sähköpostia EI SAA LÄHETTÄÄ!". Jos lähettää, niin kukaan ei lue sitä eikä vastaa siihen mitenkään. Miksei Tampereen sosiaali suostu noudattamaan lakia?

      • -70-luvulla

        Milloin Tampereen kaupunkia on tämän maat lait säädökset koskeneet tai velvoittaneet. Valitusteissä on materiaalia ties mistä asioista. Junttila valtio valtiossa.


    • kehiin!

      Paukkuja

    • Petu...

      Seuraavan mielipidekirjoituksen lähetin Aamulehteen 2.3.2011, eivät taida julkaista:


      Toimeentulotukihakemukset sähköpostitse myös Tampereella!


      Tampereen sosiaalitoimi väittää, että se ei voi hyväksyä sähköpostitse tehtyjä toimeentulotukihakemuksia. Väite perustuu kaupungin "asiantuntijoiden" puutteelliseen tietämykseen, ja täysin virheellisiin käsityksiin ja näkemyksiin. Kaupunki perustelee laitonta toimintaansa mm. viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetulla lailla (julkisuuslaki) ja lailla sähköisestä asioinnista. Laki sähköisestä asioinnista kuitenkin nimenomaan antaa toimeentulotuen hakijalle oikeuden hakea tukea sähköpostitse niin halutessaan. Asiakkaan oikeutta sähköiseen hakemukseen tukevat myös laki sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista, ja hallintolaki. Asiakirjojen salaamista edellyttävä julkisuuslaki puolestaan koskee vain viranomaisen toimintaa. Asiakas ei ole viranomainen joten hän saa omat asiakirjansa julkistaa vaikka Aamulehden etusivulla niin halutessaan.

      Tampereen kaupungin "asiantuntijoiden" mukaan Turun hallinto-oikeuden päätös joka velvoittaa myös Tampereen kaupunkia koski vain yksittäistapausta. Kyseisessä päätöksessä (10/0850/2) sanotaan kuitenkin mm.:"Toimeentulotukea ei voida edellyttää haettavan tietyllä lomakkeella vaan myös sähköisesti tehty hakemus on käsiteltävä. Myöskään täydennyksia ei voida edellyttää annettavan kirjallisesti vaan vaikka viranomainen ei tietoturvasyistä käyttäisikään sähköpostia toimeentulotukiasioissa, hakija on voinut vastuullaan antaa pyydetyt tiedot sähköpostitse. Sähköpostitse toimitettu selvitys on tullut ottaa huomioon." Kyseisessä tapauksessa hakemus liitteineen, sekä pyydetyt lisäselvitykset, oli toimitettu sähköpostitse vaikka kunta oli nimenomaan pyytänyt kirjallisia asiakirjoja. Päätös löytyy netistä: http://www.toimeentulotuki.net/2010/toimeentulotuki/sahkopostilla.php

      Oikeuskanslerin ratkaisussa (OKV/945/1/2008) todetaan mm.:"Toimeentulotuki voidaan sähköisestä asioinnista annetun lain nojalla lähettää myös sähköpostitse. Mikäli hakemus on puutteellinen, tulee sosiaaliviraston lähettää hakijalle yksilöity täydennyskehotus. Joka tapauksessa hakemus on käsiteltävä toimeentulotuesta annetun lain säännösten mukaisesti."

      Oikeusasiamies antoi 31.1.2011 toimeentulotukea koskevan päätöksen jossa todetaan mm.:"Toimeentulotukilaki ei kuitenkaan sisällä mahdollisuutta asettaa ehtoja päätöksen tekemiselle esimerkiksi siten, että toimeentulotuen hakijan tulisi toimia viranomaisen edellyttämällä tavalla uhalla, että päätös jätetään kokonaan tekemättä. Mikäli viranomainen on päätöksessään tai muussa asiakasta koskevassa asiakirjassa asettanut päätöksentekoon vaikuttavia tai niihin liittyviä ehtoja, eivät ne vaikuta viranomaisen velvollisuuksiin päätöksenteossa. Tällaista ehtoa ei voida myöskään asettaa esimerkiksi päätöksen täytäntöönpanon edellytykseksi."

      Kaikki edellä esitetty huomioon ottaen ei Tampereen sosiaalitoimessakaan pitäisi olla epäselvyyttä siitä, että sen on käsiteltävä saamansa sähköiset toimeentulotukihakemukset. Asiakas päättää millä tavalla hakemuksensa toimittaa, ja jos hakemus sisältää kaikki tarpeelliset tiedot niin se on käsiteltävä (myös Tampereella) ja siihen on annettava valituskelpoinen päätös. Hakemuksen voi toimittaa: paperilla, sähköpostitse, muistitikulla, CD-levyllä, kiveen hakattuna, jne. Tapa on asiakkaan valittavissa kunhan "asiakirja" vain on viranomaisen mahdollista lukea.

      Lisäksi jos asiakas sitä pyytää niin sosialitoimen on ilmoitettava asiakkaalle koska toimeentulotukiasiassa annetaan ratkaisu (hallintolain 23§). Lisäksi kun viranomainen ([email protected], kaupungin sosiaalitoimi) saa sähköisen hakemuksen niin viranomaisen on välittömästi toimitettava sähköpostin lähettäjälle tieto siitä, että sähköposti on vastaanotettu, ja hallintolain mukaan ilmoitettava jos viesti siirretään toiselle viranomaiselle. Sähköpostin lähettäjän vastuulla on, että viestissä on hallintolain 16 §:n tarkoittamat tiedot, eli: sähköpostiviestistä on käytävä ilmi, mitä asia koskee. Asiakirjassa on mainittava lähettäjän nimi sekä tarvittavat yhteystiedot asian hoitamiseksi.

      Nyt sujuu sähköpostiasiointi myös Tampereen sosiaalitoimessa?

    • kts kts

      Kiitos tiedoista, että toimeentulotukihakemuksen saa periaatteessa laittaa myös sähköisesti!

      • lisäverojaa vitusti

        muuttakaa persaukiset pois täältä, muittein verorahoja tuhlaamasta vitun ihraperseet.


      • kts kts
        lisäverojaa vitusti kirjoitti:

        muuttakaa persaukiset pois täältä, muittein verorahoja tuhlaamasta vitun ihraperseet.

        Sori, vapaa palsta, en ole persaukinen tamperelainen, vaan persaukinen ihan muualta...


      • Bjarne Halpa
        lisäverojaa vitusti kirjoitti:

        muuttakaa persaukiset pois täältä, muittein verorahoja tuhlaamasta vitun ihraperseet.

        Kaikki somalit ovat tietysti tervetulleita Tampereelle sikiämään veronmaksajien kustannuksella. Eläköön sosialismi ja epätasa-arvo.


    • eMail on ilmainen

      Sähköpostilla annettu hakemus ja selvitys tulisi ehdottomasti hyväksyä, varsinkin kun minimaalisella toimeentulotuella elävillä ei välttämättä ole varaa tuhlata vähiä rahojaan kirjekuoriin ja postimerkkeihin!

      Myös soittaminen sossuun maksaa kohtuuttoman paljon. Sossun täytyisi tarjota ilmaisnumero, johon voi soittaa, mikäli he vaativat selvitystä puhelimitse.

    • Kraksi

      Tampereen kaupunki ei toimi lain mukaan - MUTTA - jos haluaa toimeentulotukensa AJALLAAN, niin vanha paperiversiosysteemi on ainoa toimiva keino.

    • :))

      Noinkohan?

      • kriksi

        Sopii kokeilla:)


    • KrääkkiöRiiviö

      Lainattu osiosta yhteiskunnan tuet ja avustukset:

      Tampereen sosiaalitoimi ilmoitti aluksi (9.3 kirjeellä), että sähköpostihakemusta ei käsitellä.

      Laiton "ison pyörän" pyörimään ja äsken kello 10 Toimeentuloturvan päällikkö
      Timo Ruohola soitti minulle ja kertoi, että asiakkaani hakemus käsitellään tänään ja tuki on maksussa huomenna tai viimeistään maanantaina.

      http://www.petrinurminen.net

    • Sossun mailiossa?

      Osaatko sanoa mikä on se maili osoite johon Tampereen sossulle voi hakemuksen lähettää?

      [email protected], kaupungin sosiaalitoimi ?

    • t-t-t-11

      Tuo se osoite on: [email protected]

      Kannatta lukea yhteiskunnan tuet ja avustukset palstaa. Siellä lisää juttua Tampereesta :)

      • Aina jano

        Hahaa mie oon 50v ja käyttänyt yhteiskuntaa hyväksi ikäni.En tee töitä enkä oo tehny,Mä nautin kun MUUT maksaa mun sossukulut,sairastusavustukset elatusavut jne.

        Tv.Mies tampere,keskusta.


    • weronmaksaja

      Voisitko olla muuttamatta tänne Tampereelle, jos sää kerran aiot elää sossun rahoilla. Hanki eka duuni ja muuta vasta sitten, kiitos.

      • näääääääääääääääs

        Hei, kaikkeen löytyy ratkaisu. Kun sinä muutat pois tampereelta pois, niin sinun ei tarvitse maksaa tampereen sossulle meneviä verorahoja.

        Valitettavasti Tampereella on ihan omat lait ja sen myötä ihan omat käytännöt.


    • Laiton sossu?

      Laki sähköisestä asioinnista viranomaistoiminnassa:
      2 luku Viranomaisen velvollisuudet
      5 § Sähköisten asiointipalvelujen järjestäminen
      Viranomaisen, jolla on tarvittavat tekniset, taloudelliset ja muut valmiudet, on niiden rajoissa tarjottava kaikille mahdollisuus lähettää ilmoittamaansa sähköiseen osoitteeseen tai määriteltyyn laitteeseen viesti asian vireille saattamiseksi tai käsittelemiseksi. Tällöin on lisäksi kaikille tarjottava mahdollisuus lähettää sähköisesti viranomaiselle sille toimitettavaksi säädettyjä tai määrättyjä ilmoituksia, sen pyytämiä selvityksiä tai muita vastaavia asiakirjoja taikka muita viestejä.

      6 § Viranomaisen saavutettavuuden turvaaminen
      Viranomaisen tulee huolehtia siitä, että sen sähköiset tiedonsiirtomenetelmät ovat toimintakunnossa ja mahdollisuuksien mukaan käytettävissä muulloinkin kuin viraston aukioloaikana.

      7 § Viranomaisen yhteystiedoista ilmoittaminen
      Viranomaisen tulee sopivalla tavalla ilmoittaa sähköisessä asioinnissa käytettävät yhteystietonsa.

      Miksei tämä laki tunnu koskettavan Tampereen sossun viranomaisia?

    • Tampere laiton sossu

      Juu Tampereen kaupungin sosiaalitoimi on toiminut lainvastaisesti jo vuodesta 2003: silloin tuli voimaan laki sähköisestä asioinnista viranomaistoiminnassa. Toimeentuloturvan päällikkö Timo Ruohola ohjeistaa alaisiaan tässä puuhassa eli on vastuussa ja lisäksi hankaloittaa omalta osaltaan kansalaisten asiointia viranomaisissa, joka sekään ei ole vastuullista ja lainmukaista viranhoitoa.

      Tampereen kaupungin virallinen sähköpostiosoite on [email protected] ja sinne lähetetyt toimeentulotukihakemukset liitteineen on käsiteltävä lakien mukaisesti, näin pitäisi olla.

      Tästä Tampereen kaupungin puuhastelusta voi tehdä kantelun oikeuskanslerille tai eduskunnan oikeusasiamiehelle, homma on kantelijalle maksutonta. Ja niin, kantelut VOI TEHDÄ SÄHKÖPOSTITSE xD

      Kaikki vaan tekemään kanteluita jotta saadaan Tamperekin tältä osin raahattua 2000-luvun puolelle ja toimimaan lakien mukaisesti.

      Ohjeet kanteluiden tekemisestä Oikeuskanslerin virastoon:

      http://www.okv.fi/
      ja tarkat ohjeet siellä löytyvät linkistä 'Kantelumenettely'

      Ohjeet kanteluiden tekemisestä eduskunna oikeusasiamiehelle:

      http://www.oikeusasiamies.fi/Resource.phx/eoa/kantelu/index.htx

      Ja muuten, kantelun voi tehdä kenestä tahansa virkaa hoitavasta. Kannattaa hankkia jotain kättä pidempää tuekseen eli suosittelen mp3 soittimen hankkimista että voi todistaa esim. keskusteluissa sanotun; sillä arvatkaa kumpaa uskotaan, viranhaltijaa vai tavallista ihmistä?

    • Kukkuuheinoset!

      kun lähetät toimeentulotukihakemuksen sähköisesti, ei viranoimainen voi olla 100 % varma, ettei tarvittavaa liitettä, esim. tiliotteita ole väärennetty, jos ne ovat vain skannattu ja lähetetty söhköpstin liitteenä, siinä on jo melko helppo muokkailla tilin saldoja jne. toinen on veroilmoitus -paperi. Kuinka monella köyhällä edes on SKANNAUSMAHDOLLISUUTTA?? Eikö sillä vaivalla, että menet kirjastoon skannauttaan paparereita, voisi niitä vain heittää kirjekuoreeseen 50 kertaa?? PIMPOM!!!

    • Minä elätän sinua

      Työttömällä on runsaasti aikaa rustata toimeentulotukianomus liitteineen kaikkineen paperiversiona ja kiikuttaa se pikku kintuillaan sossuun.

      Entä jospa vaan menisit töihin. Hyvä aloituspaikka on esim. www.tampererekry.fi,. siellä on runsaasti siistejä siivoustöitä.

      • Kukkahattutäti

        "Minä elätän sinua"
        Minulla on sinulle kysymys.

        Miten/mihin töihin MENNÄÄN? Yleensä nihiin HAETAAN ja hyvällä onnella sinut VALITAAN siihen hommaan. Mihinkää ei vain mennä ! Kun kehoitat niin menemään.

        Käykö se muka niin että jos esim mä lampsin tuohon lähikauppaan ja menen kassan taakse ja sanon toiselle työntekijälle/myymäläpäällikölle "Mä tulin ny töihin"? Ei si ihan noin vain mene.

        Ai että mä inhoon tommosiai ihmisiä jotka sanovat "Mene töihin".
        MENISIN jos minut otettaisiin siihen hommaan minne olen hakemuksen jättänyt !


      • ei työtön

        Kuules kun kaikki toimeentulotukiasiakkat eivät ole työttömiä vaan joukossa iso kasa töissä käyviä, kuten minä. Elämisen kulut vaan karanneet palkan tasosta kauas ja tullakseen toimeen täytyy tulopuolta täydentää toimeentulotuella.


      • elätä vaan

        Kaikkia ei oteta edes niihin siivoushommiin!!!! Itselläni hajusteyliherkkyys ja sanoisinko, sen vuoksi, vuosikausia jo työttömänä. Ja karennssia kerran sain kieltäydyttyäni hakemasta työpaikkaa missä en olisi voinut tämän takia olla. Ja todistusta lääkäristä ongelmaani en saa, ei ole kuulemma testejä olemassa. Ammattikoulutus on mutta tuota työtä en kykene tekemään. KELAN uudelleen koulutukseen en pääse kun ongelmaani ei voi diagnoosia antaa (ei ole olemassa). Ja minä olen sitten töitä karttava pitkäaikaistyötönluuseri????? Ongelmani vuoksi jota ei lääketiede vielä tunnista.


      • Hyvää kesää
        ei työtön kirjoitti:

        Kuules kun kaikki toimeentulotukiasiakkat eivät ole työttömiä vaan joukossa iso kasa töissä käyviä, kuten minä. Elämisen kulut vaan karanneet palkan tasosta kauas ja tullakseen toimeen täytyy tulopuolta täydentää toimeentulotuella.

        Nostan hattua ja kumarran nöyrästi kunnioituksesta teille kaikille, jotka koetatte töitä tekemällä ansaita elantonne.

        Surkeat palkat eivät ole teidän syytänne, ja teillä jos kellä on oikeus todellakin hakea palkanlisää sos.toimistosta.


    • feissis

      Siivoushommat kiinnostaisivat minua, esim siivoustyönjohtajan toimenkuva vaikuttaa mielenkiintoselta. Joku siivousaineitten kanssa läträäminen ei kiinnosta pätkääkään, eikä se että pitäisi jotain lattioita mopata.

      Myyntityö kiinnostaa. Saa olla kotona ja soitella ihmisille, kyllä joku aina jotain ostaa.

      Sämpylänmyynti mäkkärissä ei kannata, pitäisi suorittaa hygieniapassi. Opiskelu ei ihan ole mun juttuni. Mutta niistä myyjistä on kuulema pulaa.

      Ilmaislehtien jakelukin vaikuttaa aika hikiseltä, ei sovi mun hipiälleni.

    • Miten sujuu?
    • Elämänkokemusta on

      Kuinka on mahdollista että joku voi kieltäytyä töistä väittämällä että on joku allergia? Yleensä kyseessä on allergisuus työlle, ja tällaisille ei kannattaisi yhteiskunnan maksaa yhtään mitään.

      • Allergiasta

        Kieltämättä hieman...kuinkahan asian ystävällisesti muotoilisi.."ei niin järkevä" kommentti sinulta. Etenkin jos huomioidaan, että omaat tätä "elämänkokemusta". Jos oikeasti olisit asioita enemmän nähnyt ja kokenut ymmärtäisit jo lähtökohtaisesti, että kaaaiikkki on nyky-Suomessa mahdollista. Myönnän etten tunne tätä sosiaalitoimistojen toimintaa, mutta itse olin aikanaan tehdassiivoojana ja työterkkarin vuositarkastuksessa erehdyin kysymään voidetta käsiini, jotka olivat rohtuneet. Lopputulema oli, että hän esitti pomolleni ettei määräaikasuuksiani jatkettaisi allergian takia. Elä ja opi.. Hyvää jatkoa.


    • Sähköinenhakemus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe