Valikko
Etsi

facebook/vasemmassa sivupalkissa näkyvät kaverit

miten facebook valitsee ketkä kavereista näkyy profiilisivun vasemmassa sivupalkissa? Useinhan siinä pyörii samat naamat, vaikka kavereita olisi satoja, joten joku systeemi siinä on käytössä millä perusteella siihen naamat valikoituu.

Käyntimäärien perusteella se ei ainakaan suoraan mene, koska "ykkössija" ja muut sijat vaihtelee parin sekunnin välein jos sivun lataa uusiksi näkyviin lyhyin väliajoin.

Yksi mikä siinä varmaan vaikuttaa, on yhteiset kaverit, jotka näkyy listalla useammin. Eli jos käyn kaverin sivulla ja sitten menen toisen kaverin sivulle, niin se ensimmäinen frendi näkyy jossain vaiheessa (esim samana iltana tai seuraavana päivänä) sen toisen listalla. Mutta ei sekään minkään logiikan mukaan tunnu menevän vaan vaihtelee milloin mitenkin.

Ja olen huomannu että paras frendini, jonka sivulla vierailen useiten, ei näy muitten kavereitteni listoilla kovin usein. Facebook varmaan arpoo osaksi, ja osittain sitten käyttää jotain painotettua kerrointa homman pyörittämiseen, tehty tahallaan monimutkaiseksi.

Tämä keskustelu on suljettu
Ilmianna
Jaa

5 Vastausta


Kopsattu facebookin ohjeista:

Oletusarvoisesti Kaverit-otsikon alapuolella näkyy vaihtuva valikoima kavereita profiilisi vasemmassa sarakkeessa. Valikoimassa on monia kavereita, joiden kanssa olet eniten yhteydessä julkisesti. Julkista yhteydenpitoa ovat esimerkiksi seinäkirjoitukset, kommentit ja tapahtumat, joihin olette molemmat osallistuneet — Facebook ei näytä kavereita sen perusteella, kenen profiileja tarkastelet, kenelle lähetät viestejä tai kenen kanssa käyt keskusteluja.

Mutta itsekään en ymmärrä miten tuo voi pitää paikkansa. Siis mun yhden kaverin kuva on aina siinä vas.reunassa :o vaikkei koskaan kommentoida toisille mitään, yhteisiä tapahtumia ei ole. Mitään julkista yhteydenpitoa ei ole! Ja olen kaiken lisäksi piilottanut hänet, eli en näe hänen päivityksiään..

Keskustellaan vaan siinä chätissä usein (hänen aloitteesta), ei muuta.

Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

"Useiten"...?

Mitä sillä on väliä?

Ei naamassa mitään arpajaisia suoriteta...

Ilmianna
Jaa

Nokun ei se voi noinkaan mennä. Mulla on pyörinyt siinä jonkin aikaa ystävä, joka on kuollut n. vuosi sitten. o.O

Ilmianna
Jaa

Koitin selvittää samaa ja googletin tämän keskustelus. Vasemmassa reunassa näkyy mullakin aina 3 tyyppia siitä riippumatta ovatko he online eli "vihreänä" vai ei.Nämä henkilöt ovat minun offline listalla eikä pitäisi koskaan onlinea näkyäkään. Yhteisenä nimittäjänä näille tyypeille näyttäisi olevan se että fb ilmoittaa viestin menevän heille mobiliin.

Ilmianna
Jaa

Kertokaa ihmeessä miten ne henkilöt saa pois siitä vasemman puoleisesta keskustelusta jotka ovat offlinessä, mutta viesti toimitetaan mobiiliin. Häiritsee suunnattomasti kun sellaset henkilöt siellä ovat :D Haluun että siinä näkyis vaan ne jotka oikeasti on paikalla onlinessa facebookissa

Ilmianna
Jaa

Tämä keskustelu on suljettu

Voit yhä lukea viestiketjua, tykätä kommenteista ja ilmiantaa asiattomuuksia. Halutessasi voit aloittaa uuden keskustelun samasta aiheesta.

Aloita uusi keskustelu