Kauppahalli Hämeenlinnaan

9+10=19

Nyt olisi lähes ainutlaatuinen tila tähän tarkoitukseen tyhjänä., sillä vanha Skogerintalo olisi lähes täydellinen miljöö wanhan ajan kauppahallille. Sijaintikin olisi loistava ja se ehkä hieman jarruttaisi edes hieman keskustan painopisteen siirtymistä moottoritielle päin.

Kyllä vanhassa kuttuurikaupungissa nyt kauppahalli pitäisi olla. Turhemmistakin asiosta on kansanliikkeitä viritelty. Kaavankaan ei luulisi suunnitelmia estävän. Edellisen vuokralaisen vielä aika pitkään voimassa oleva vuokrasopimus vaan varmaankin ei motivoi kiinteistön omistajaa kovin ripeisiin toimenpiteisiin.

41

681

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • järkeä asioihin.

      EI tuommoisissa kauppahalli höpötyksissä ole mitään järkeä.
      se ei ole kannattavaa liiketoimintaa.
      Eiköhän tuolla tiiriössä ole ihan tarpeeks "kauppahallia" ja järkevöitynä/modernina versiona.

      Ei kukaan yrittäjä lähde toteuttamaan noin järjetöntä ideaa, missä tietää 100% että miiinusta tulee.

      Ei muutaku asunnoiks koko talo.

    • Aattelepa sitä!

      Jaa ettei järkevää toimintaa? Täällä ilmoittautuu yksi, joka käyttää hyväkseen muiden kaupunkien kauppahalleja, kun tässä tuppukylässä ei sitä ole. Tuleepa sitten sieltä muualta ostettua paljon muutakin....

    • Ahtaanpaikankammio

      No, entäpäs se hotellisuunnitelma, saman talon taakse. Onko Hämeenlinnassa 100 % käyttöaste nykyisillä. Tohtinee epäillä.
      No, mitäs siinä, jos energiapulaa ei ole, siitä vaan lämmittämään takapihaa.
      Istuttakaa vaikka puita, joskus siitä ssa ainakin takanllämmikettä. Kasvun aikan voimme nauttia kauniista vihreydestä betonien keskellä. Ja ehkäpä joku saaisi siitä myös suojaa naapurin katseilta.

    • 9+10

      Jonkunlainen kauppahalli se sopii hyvin Verkatehtaan tiloihin, kun on parkkitilatkin niin hyvät. Tuskinpa kaupunkilaiset ovat valmiita tukemaan kulttuuribisnestä miljoonilla vuosittain pitemmän päälle.

    • kauppahalli

      Kannatan ehdottomasti kauppahallia, sellainen kuuluu jokaiseen vanhaan kulttuurikaupunkiin .Toimii monessa kaupungissa, joten ei liene mahdoton yhtälö. Paikka on hieno.
      Voi olla kuin kuulu Hakaniemen halli, alakerrassa ruoka ja yläkerrassa muut, myös kahvilat kuuluvat kauppahalliin . Kauppahallilla on paljon suuremmat mahdollisuudet menestyä kuin katteen kauppakeskittymällä, niitähän meillä on jo tarpeeksi!

    • kkjkjhk

      Idea on hyvä, mutta mutta ...kannattaakseen kauppahallin pitäisi saada kauppiaita, jotka osaavat tarjota laatutavaraa ja jotain spesiaalia. Muuten kansa laukkaa prismaan samaan tapaan kuin ennenkin.

    • kauppahalliasiakas

      Ehdottoman kannatettava ajatus. Lähialueilta löytyy paljon pieniä tuottajia, joille kauppahalli olisi sopiva paikka tuotteiden myyntiin, koska isot ketjut eivät näitä tarjolle ota.

    • jesse james

      Ei menesty Hämeenlinnassa torilta saa taas sitten kesällä.Viimeksi kävin Lappeenrannan hallissa ei ollut kauppiaita juurikaan eikä asiakkaita.Tyhjää oli.Mutta jotain siihen arvokkaaseen taloon pitäs saada?

    • PJ

      Niin...kauppahalli olisi kyllä oivallinen ajatus ja sopisikin tuohon vanhaan miljööseen mutta.......suuri vaikeus ja samalla iso ongelma on saada asiakkaita kun ei ole osoittaa helppoja ja toimivia pysäköintipaikkoja...!

      Ei ihmiset leiki keskustan olemattomien parkkipaikkojen kanssa ja näin ollen kauppakeskus ei tule toimimaan...ikävä kyllä tiiriössä on paikkoja eikä parkkipatet ja -pirkot kiusaa...!

    • Kaakelit&kalatiskit

      Kauppahallihan on ollut, tosin pieni mutta muistan olleen siisti ja tarjonta hyvää. Voisiko joku vanhempi/viisaampi muistaa syyn, miksi se sittemmin suljettiin? Ja onko ko. ex-kiinteistö (nykyinen Lelusoppi Kasarmi- ja Palokunnankadun kulma) mahdollista muuntaa takaisin alkuperäiseen käyttöönsä jos ihmeitä tapahtuisi? Vanha pääovi on päädyssä paikallaan Hilja Haahden muistolaatta vierellään, ja näyteikkunajako sekä ilmeisesti sisäpihan puolen lastauslaiturit ovat ennallaan.

    • 9+10=19

      Leluliikkeellä taitaa bisnekset mennä niin hyvin, että tuskin heillä on intoa muuttaa mihinkään. Jos oikein muistan, niin muuta vuosi sitten jopa laajensivat niin, että ottivat koko rakennusken kiviijalan liiketilan käyttöönsä. Muutenkin lelukauppa on vielä erinomaisesti keskustaan sopivaa liiketoimintaa, vaikka muualla ne lähes kaikki sijaitsevat jossain kauppakeskuksessa tai jonkun marketin yhteydessä olevassa liiketilassa.

      Muutenhan se kiinteistö olisi myös sopiva kauppahalliksi. Torin läheisyys puolustaa Skogsterin taloa mutta todennäköisesti toteutuva moottoritien kate taas nykyisen leluliikkeen kiinteistöä. Molempi parempi, mutta keskusta-alueen palvelujen tasapainon vuoksi olen edelleen Skogsterin talon kannalla.

      • Kulta Kausi

        Skogster on rakennettu tavarataloksi, vanha kauppahalli kauppahalliksi. Sijainti ensinmainitulla on autoistuneessa nykymaailmassa ja väen ostostottumuksissa surkea, jos päättelee Pohjantähteä (omistaja?) ja ruokapaikkaa lukuunottamatta kaikkien yrittäjien/hyyryläisten muuttaneen pois. Hämeenlinnaa on vuosikausien ajan kaavoitettu ja asuttu kuin Ameriikan metropoleja, eikä kate muuta asiantilaa.

        Leluliikkeelle kaikki kunnia (ja kiitos, sekä omasta että "lahjottujen" puolesta), on vain mielestäni näiden vähemmän kuin 25 vuotta kaupungissa asuneiden syytä tietää jolleivat ole nähneet vaivaa perehtyä/tutustua asioihin että elettiin sitä ns. ennenkin. Ruutukaava-alue on näivettynyt ja kulahtanut, kuin Hakaniemen tori.


    • Simeoni Tuomo

      Kannatan kauppahallia, mutta en varmaankaan tule siellä käymään. Ehkä kerran tai kaksi vuodessa, ja silloinkin itken kalliita hintoja. Mielummin menen Lidliin ja ostan sieltä halpoja eineksiä. Miksi väitän tällaista? Olen paluumuuttaja, ja oppinut puolessa vuodessa kulttuurikaupunkilaisten tavoille.

    • Saluhalle

      Nyt olisi kauppahalli-intoilijoilla mahdollisuus vuokrata osa vanhasta kauppahallista.

      • tbnhunw

        Ei niillä ole latinlatia.


      • hiljahaahdenlaatta

        Mitä loppuiko Leleshoppi??


      • hiljanenAivolaatta
        hiljahaahdenlaatta kirjoitti:

        Mitä loppuiko Leleshoppi??

        EiEiii...! Eihän tuo Leleshoppi ole mitenkään voinut vielä loppua kun ei sitä edes kaupparekisterin tietojen mukaan olisi edes perustettukaan ikinä !

        Mitäköhän tuo edellä kirjoittanut on oikein ajatellut?


      • shoppitorin.lelushop

        Poliisin toimintaa ajattelin, vaikkei se nyt tähän liity kuin mainitsemasi aivolaatan osalta.


      • ShokkiaaltoaPukkaa
        shoppitorin.lelushop kirjoitti:

        Poliisin toimintaa ajattelin, vaikkei se nyt tähän liity kuin mainitsemasi aivolaatan osalta.

        Aijaa, yritätkö sanoa että poliisin aivolaatan toiminnassa olisi jotain säätövaraa....vai mikä on pointtisi?
        Itse en uskaltaisi kyllä argumentoida tuohon sävyyn. :(


      • bannit.sulle.mulle.bond
        ShokkiaaltoaPukkaa kirjoitti:

        Aijaa, yritätkö sanoa että poliisin aivolaatan toiminnassa olisi jotain säätövaraa....vai mikä on pointtisi?
        Itse en uskaltaisi kyllä argumentoida tuohon sävyyn. :(

        Itsehän niin ajatuksesi ilmaiset. Mulla on tässä vaan lukijan ja puhtaaksikirjoittajan rooli. Muu on tulkintaa ja/tai ns. kansanviisaudeksi/sanonnaksi miellettävää - jotka siis itse otit puheeksi.


      • aivolaattaRenko

        Onko Lelushoppilla liiketilatarjontaa??


    • EiJumaliste

      Mä oon joskus miettinyt, kuka pelle vaatii kauppahallia Lelushopin tiloihin? Siis kun mä olen käynyt kauppahalleissa ainaskin Hesassa, Tampereella, Kuopiossa ja Lappeenrannassa. Niin kyl mä kauhiasti ihmettelen, kuinka kummassa se ollenkka hoitus? Piäniä pitäs silakoiden ol.

      • kaakelikourut

        Kuten provoamisesta huolimatta tiedät, niin kyseinen talo on rakennettu kauppahalliksi ja ihan normaalikokoisia silakoita muistan sieltä ostetun. Pieni kaupunki vaatii pienemmät puitteetkin.


      • SunnyMarketHall

        Ei todellakaan!!! Nyt ei piperretä. HHT-akselin helmi vaatii tänne ISOMMAN kauppahallin kuin Helsingissä ja Tampereella yhteensä. 8-kerroksinen aurinkosähköllä toimiva Kauppahalli sopisi suunnitellun Centran paikalle, kunhan sähkölinjat, 10-tiet ja Vanajavesi siirretään pois alta. Myynnissä kaikki makkaramerkit. Ostajia tulee Marsista asti.


      • nuoriso.työllistyy.taas

        Ihana päivä! Olen onnellinen.


    • GoodmanRiittääJaKiittää

      Mikä helkkarin kauppahalli? Onhan meillä Goodman ja sieltä saa kaikkea, mitä ihminen tarvitsee! Ja kohtuuhinnalla!!!

      • rimanalennusHML

        DDR:n uudenaikaisin ostokeskus.


      • Ostosparatiisi

        Mummot pääsisi ostamaan perunaa 5x hinnalla markettiin nähden, kun nyt torilla maksavat vain 3x hintaa.


    • vatunlehti1

      Sieltä saa nuorison muotivaatteita, nuorison muotivaatteita, nuorison muotivaatteita, nuorison muotivaatteita, nuorison muotikenkiä, krääsää, krääsämpää ja kaikkea muutakin mitä muotitietoinen nuori ihminen voi kuvitella tarvitsevansa. Ja se on ruma, tulit pohjoisesta tai etelästä, se on susiruma. Ennen sanottiin Rautaruukkia rumuuden absoluuttiseksi nollapisteeksi, mutta kyllä tämä itäsaksan värinen peltilaatikko voittaa sen mennen tullen. Kakkosena sitten Verkatehtaan miljööseen täysin sopimaton sininen seinä.

      • hattarakehitystä

        Sieltä saa nuorison muotivaatteitakin ja kaikkea, mihin vähä-älyisten mielikuvitus yltää.


      • VähäÄlykki

        Mielikuvitus riittää jopa tukkimaan moottoritien sopivan pienellä.


      • ihan.käellä

        Aina on tilaa unelmille.


    • HämeenlinnanPasila

      Kuten Kantolan rautatieasemalle.

      • KokDem-tuhontie

        Ja Kantolan Tapahtumapusikolle...... koirankakattajat ja Lujabetoni kiittää KokDem-koaliitiota!


    • ideaaaa

      Kauppakeskus G on ihan täynnä samanlaisia vaateliikkeitä ja muuta siellä on vain nimeksi. Esim sopivia pitsisiä naisten alusvaatteita ei löytynyt ja ainoa erikoisliike on se lehtikioskin kokoinen yritys.
      Koko kauppakeskuksesta puuttuu Burger King, Arnolds, Lastentarvikeliike, Erikoiskahvila (jossa muutakin kahvia, kuin Pauligia), Dressman normaalikoisille (nyt vain tarjolla enimmäkseen suuria kokoja vaatteista), Jokin muu tekniikka-/elektroniikka-/sähköliike Ohlsonin lisäksi, Isompi Alko (todella suppea viinivalikoima), Jokin rojukauppa jossa voi tehdä löytöjä (tällainen jonka tuotteet myydään eränä, eikä jatkuvina tuotteina).
      Ja osan kauppakeskuksesta voisi pitää auki 24h (ravintoloita) ja toki paikalla tulisi olla vartija.

      • Kaameakäry

        Hyvä ettei sitä A:ta ole, haisisi munkkirasvalle koko paikka...
        Eiköhän siellä vartija ole koko ajan, mutta ei sinun näköpiirissä koko aikaa.
        Itse suosisin Espresso Housea, jos tulisi, mutta saahan niistä nykyisistäkin kahviloista eri kahveja...
        Dresmannilla on hieman naftit koot tai sitten kaikki on vaan "slimmiä" ja siinä hepene liikkeessä C-kuppi onkin E-kuppi..., mutta kuulostaahan se paremmalle, kun suuri on kauniimpaa.


    • Kauppahallitonpop

      Lähi- ja luomuruoka on muodissa ja suosio kasvaa kasvamistaan! Minä kävisin kauppahallissa ja tukisin paikallisia pienyrittäjiä mielummin kun marketissa ostaisin ulkomaisia tuotteita. Vanhassa kauppak linnassa olisi hyvät tilat voisiko näitä hyödyntää? Vanhanajan meininkiä kaivataan kaiken maailman nykypäivän hömpötyksen tilalle......

      • KuollutIdea

        Et sinä vähemmistönä kuitenkaan pysty ylläpitämään kauppahallin katetta että liiketoimi olisi kannattavaa kun valtavirran myötä kassavirta kulkeutuu kuitenkin Tiiriön suuntaan!

        On hyvä että ihmisellä on unelmia mutta elämässä realiteetit (raha) kuitenkin ratkaisee.
        Kauppahallit ja kauppatorit on eilispäivän arkea, nyt on kauppakeskukset ja se on tämä yhteiskunnan murros sekä pysäköintistrategia yhdessä saaneet aikaan ja tämä tilanne ei muutu väärillä haaveilla tai hifistelyllä kauppahallista!


    • TalousNobelisti

      Muista kuitenkin että pysäköinti ei ole ilmaista Tiiriössäkään, vaan sinä maksat sen ostamiesi tuotteiden hinnoissa.

      • hallipallitalli

        Erittäin kaukaa haettu esimerkki, toki jossain mielessä totta mutta suuret massakeskittymät joissa käy runsas asiakasvirta on kuitenkin pienempi kustannuserä asiakkaalle kuin jokin pieni kauppahalli 10-20-asiakkaansa kanssa


      • Vastauksiakiitos

        Ok. Paljonko esim. Maito on halvempaa Hallituskadun mäessä sijaitsevassa K-Marketissa kuin Tiiriön Prismassa?

        Entä kuinka paljon halvemmalla saa burana paketin torin apteekista kuin Tiiriöstä tai Goodmanista?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3963
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2328
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2046
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      94
      1713
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1252
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe