Ribsit?

-Ribs-

Mieheni toivoi, että tekisin Grilli Ribsejä uunissa, mutta en löydä mistään kunnollista ohjetta. Osassa ohjeista käsketään keittämään liha ensin 3-4tuntia ja sen jälkeen laittamaan uuniin, kun taas osassa kerrotaan että keittäminen pilaa koko lihan. Voiko tätä tehdä ilman keittämistä? Ja olisikos kenelläkään hyväksi todettua ohjetta Ribsien valmistukseen? Kiitos jo etukäteen jos jostain löytyy apua! :)

36

17222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 19+2

      Mausteet pintaan ja uuniin alhaiseen lämpöön (125 astetta) kunnes liha on vetäytynyt selvästi paljastaen luiden päät. Luiden pitää myös irrota lihasta helposti. Tässä kohtaa voi halutessaan vetää päälle jonkun BBQ-soosin tai muun glaseerauskastikkeen ja laittaa kuumaan (225 astetta) uuniin kunnes pinta vähän rapeutuu ja karamellisoituu.

      Netistä löytyy pilvin pimein ohjeita jos kaipaat tarkempia.

    • Cinta senese

      Yksinkertaisesti tehtynä: Grillatessa tuosta keittämisestä saadaan suurin hyöty, kun keitetystä lähtee liha irti helpommin, muuten joutuu grillailemaan varsin pitkän ajan.
      Uunissa paistetulla ribsillä asialla ei niin suurta merkitystä, koska uunissa ribsit hautuu itsestään, kunhan varaa tarpeeksi aikaa.
      Laita uunni kuumaksi 220 C on hyvä. Hiero ribseihin suolaa ja pippuria ja jos mitä mausteita haluat käyttää, öljyä myös pintaan.
      Laita ribsit uuniin ja anna paahtua puolisin tuntia. Käännä toisinpäin ja kun liha alkaa vetäytyä luiden päältä on homma selvä.
      Ote ribsit uunista ja nauti sellaisenaan tai halutessasi sivele vaikka bb-soosia pintaan.

      • 16+20

        Juu ei kuumaan uuniin, ellei halua kuivaa ja sitkeää lihaa syödä. 125 astetta on hyvä kypsennyslämpö, kuumassa tai vastuksen alla sitten rapeus pintaan.


    • Stadin kundi

      Asiantuntevia neuvoja senkun satelee ja kaikki päin seiniä!
      Teppo opastaa sinut oikealle tielle, et sillei!

    • -ribs-

      Voi kiitos! Nyt päästäänkin sitten herkuttelemaan! :D

    • 9+2

      Ribsejä, keitä tunti sopivan suolaisessa vedessä. Sivelet pintaan valkosipuli-chili-öljymarinaadia. Puoleksi tunniksi 150 asteiseen uuniin eli kunnes pinta ruskistuu. Siitä ei makkara parane. Keittäminen on kaiken aa ja oo.Testattu resepti ja toimii.

      • 7+11

        P.S. Siitä keitinliemestä saa hyvän keittopohjan, älä kaada sitä pois!


    • bbq- master

      Kyllä erittäin hyvän tuloksen saa myös ensin keittämällä - jos osaa maustaa sen liemen. Eli mukaan lihalientä, sipulia, laakerinlehteä, suolaa, pippuria, timjamia, liperiä, lageriolutta - kaikkea mistä pitää. Lihan pitää tässä vaiheessa ottaa kaikki hyvät maut sisäänsä. Itse laitan keittoliemeen myös kuivattuja chilejä antamaan hieman potkua.
      Ja sitten kun liha on mureaa, niin pistät pintaan sen tumman bbq- maustetökötin ja otat värit. Tästä sitten saat sen ulkonäön ja pintamausteisuuden.

    • asiantuntija......

      Juu puurot ja vellit täysin sekaisin, jos grillaa niin sitä ennen kannattaa keittää, niinkuin joku jo totesi, muuten turhaa touhua kun uunissa tulee keittämättä mureampaa. Keittämällä vain rasvat lähtee ja lihasta tulee kuivaa kämpyrää uunissa. Uunissa tehden jos raaka-aine kunnon kylkeä, pitää myös lämpötilan olla aika korkea 175C, rasva tirisee silloin hyvin ja lihasta tulee mureaa.

      • 1+1

        Miksi ihmeessä keittäisi ennen grillaamista? Sama pätee kuin uuniinkin: alhainen lämpö ja pitkä aika. Mitä kauemmin se kylki siellä grillissä muhii, sitä paremmat savuaromit se saa. 110-120 asteinen grilli, kostutettuja omenapuun paloja puolen tunnin välein, 4-5 tuntia grillissä välillä valellen ja käännellen.

        Keitot sitten erikseen.


      • 19+3
        1+1 kirjoitti:

        Miksi ihmeessä keittäisi ennen grillaamista? Sama pätee kuin uuniinkin: alhainen lämpö ja pitkä aika. Mitä kauemmin se kylki siellä grillissä muhii, sitä paremmat savuaromit se saa. 110-120 asteinen grilli, kostutettuja omenapuun paloja puolen tunnin välein, 4-5 tuntia grillissä välillä valellen ja käännellen.

        Keitot sitten erikseen.

        Ja luonnollisesti epäsuorassa lämmössä, eikä polteta sitä lihaa käppyräksi hiilten päällä.


      • Grillillä esivalmist
        1+1 kirjoitti:

        Miksi ihmeessä keittäisi ennen grillaamista? Sama pätee kuin uuniinkin: alhainen lämpö ja pitkä aika. Mitä kauemmin se kylki siellä grillissä muhii, sitä paremmat savuaromit se saa. 110-120 asteinen grilli, kostutettuja omenapuun paloja puolen tunnin välein, 4-5 tuntia grillissä välillä valellen ja käännellen.

        Keitot sitten erikseen.

        Sen takia kannattaa keittää, että lkiha tulee mureammaksi, irtoaa helpommin luista ja keitinliemen saa säilöttyä kastikkeeksi johonkin liharuokaan.
        Lisäksi keittämällä esivalmistettu rimpsuluu säilyy yön yli keitinliemessään jääkaapissa.
        Eli eiköhän tuossa ole jo muutama syy?


      • 19+7
        Grillillä esivalmist kirjoitti:

        Sen takia kannattaa keittää, että lkiha tulee mureammaksi, irtoaa helpommin luista ja keitinliemen saa säilöttyä kastikkeeksi johonkin liharuokaan.
        Lisäksi keittämällä esivalmistettu rimpsuluu säilyy yön yli keitinliemessään jääkaapissa.
        Eli eiköhän tuossa ole jo muutama syy?

        Ei ollut, tai ei ainakaan yhtään hyvää syytä. Grillissä/savustimessa/uunissa tulee mureampaa, irtonaisempaa (tai kiinteämpää, ihan miten pitmaster haluaa), savustetun kyljen voi kääriä folioon ja pyyhkeeseen ja pistää kylmälaukkuun kypsymään jos haluaa viedä "valmiin" tuotteen vaikka tuliaisiksi, perillä sitten vaan nopeasti soosi niskaan ja väri pintaan. Lisäksi maku on luonnollisesti parempi kun se on kaikki yhä siinä lihassa eikä liutettuna mihinkään kattilanpohjaan.

        Liemen voi yhtä hyvin keittää niistä luista ja rääppeistä jälkeenpäinkin, joten sekään ei kelpaa syyksi.

        Keittämällä saat vetisen ja kalpean lötkön josta on rasva ja maku jäänyt kattilaan. Ei kiitos.


    • Nasi Ehkanen

      Aloittajahan puhuu UUNISTA! Oletteko lukutaidottomia vai onko vaikeuksia luetun ymmärtämisessä?

    • Expert:D

      onkyllä todella hyvä ohje koko perheelle maistui hyvät Ribsit ja ristikkoperunta nam!:D

    • tykkään

      hyvii tulee uunissaki

    • Kyllä niitä ohjeita löytyy, mutta älä keittä. Minä laitan mausteet jne. päälle ja siten useammaksi tunniksi jääkaappiin. Siten pariksi tunniksi 125°:ssa uunissa ja siten lyhyt ruskistus 225:ssä ja siten toiselle puolelle sama.

    • Setälisamuli
    • Namia

      Mä olen tehnyt seuraavasti:

      Otetaan babyback-ribsejä, eli selän puolen possun kylkeä. Poistetaan luupuolen kalvo, hierotaan kuivarubi pintaan. Voiveitsi on paras työkalu kalvon poistoon. Rubeille saa netistä ohjeita, esim. about.bbq.com. Laitetaan paistopusseihin, ja jääkaappiin yöksi.

      Aamulla uuni lämmitetään 110 asteeseen, sitten ribsit sisään, ja välittömästi uunin lämpötilaksi vaihdetaan 100 astetta. Kypsennetään pusseissa viitisen tuntia.

      Ribsit ulos, glaseerauskastike pintaan (myös ohjeita bbq.about.comissa), uuni 225 asteeseen, paistetaan kastikkeen pinta vain rapsakaksi, eli joitain minuutteja saavat olla. Valmista on. Tämän stepin voi tehdä myös kuumassa perusgrillissä.

      Ribsithän ovat aika sitkeää lihaa, eli niistä saa parhaimman makuisia kypsentämällä pitkään. Tosi pehmeän lihan päälle on mielestäni mukava tehdä rapsakka kuori, ja se onnistuu tuolla nopealla glaseerauksella. Paistopusseja tykkään käyttää siksi, että liha ei kuivu, ja kypsyvät omissa mehuissaan ja rubissa tosi maukkaiksi.

    • rimpsuttaja

      Teen juuri ribsejä uunissa.
      ribsipötkö kahteen osaan, että mahtuu lasivuokaan.
      200 astetta 35-40 min sitten kääntö ja 30 min.

      näin ne tulee ainakin valmiiksi.

    • Kokko 62

      Ainutta ja oikeata tapaa ei ole olemassakaan. Pitkä kypsytys ja pinnan paahtaminen toimii aivan yhtä hyvin kuin keitinliemessä hauduttaminen ja pinnan paahtaminen.

      Koska olen laiska ja kokki haudutan lihan mausteliemessä kypsäksi noin kolme tuntia. Pinta kuivaksi ja oma kastkike pintaa (mm. chiliä, paprikaa, pippureita, oreganoa, laakerinlehteä, sokeria ja suolaa) uuni kuumaksi 225-250 ja viimeinen vartti - valmista tulee. Liha saa vetäytyä hetken ennen leikkaamista. Toimii eikä jää sitkeäksi.

    • ÄLÄ KEITÄ RIBSEJÄ!!!

      Jos keitätte ribsejä, niin terroristit voittavat, koiranpennut kuolee ja olut laimenee pilsneriksi.

    • totuusIshere

      Väärin - keittäkää aluksi ja sitten uuniin isolle lämmölle!

    • tgyhuijolpöå

      Ihan viisain kun ei osta ollenkaan. Ne on tavisnimeltään grilliLUITA, eikä niissä ole loppujen lopuksi syötävää paskan vertaa. Hinta on nykyään jo 6-7 euroa per kilo, sen voi kertoa huoletta kahdella että saadaan lihalle kilohinta.

    • menomeni989

      >eikä niissä ole loppujen lopuksi syötävää paskan vertaa.

      Jos ei ole varaa, niin osta vaikka jauhelihaa. Ribseissä se luu tekee vain lisää makua.

      • Mesu1

        Kyllä ribsit on aivan turha myyntiartikkeli, ostakaa kunnon grillikylkeä siinä sentään on lihaa ja on sitten se "makua" antava luukin.


      • ytf7ugih9o8j

        Ei ole kyse siitä etteikö ole varaa, mutta jos ihan puhtaasti lihan hintaa ajattelee, niin onhan ne sikakalliita.


    • Marde1212

      Laitan nyt tänne miten itse teen ribsit uunissa, kun oli niin vaikea löytää kunnon ohjetta. Eli laitan ribsit foliossa uuniin, ihan "normivastuksella" 125-150 astetta ja kolmisen tuntia. Sen jälkeen ribsit ovat niin mureita, etteivät pysy haarukassa. :) Tämän jälkeen grillivastuksella nelisen min (kannattaa olla tarkkana, uuneissa on tietty eroja) per puoli. Tulee todella hyviä! En lähtisi itse keittämään, turha siihen keitinveteen on niitä makuja liotella..

    • MasterC666

      Vaikea tehdä ribsejä, jos ei osta ribsejä mistä niitä haluaa tehdä. Ääliömäisiä neuvoja ja mukanäppäriä kommentteja täynnä tämä postaus, liekö aloittaja ikinä saanut selvyyttä asiaan?

      Itse teen babyribseille marinadin omalla reseptillä, mukaan marinointipussiin timjamia ja basilikaa silputtuna. Jääkaappiin yöksi, tai ainakin pariksi tunniksi. Ennen kuositusta uunissa n. 1 tunti aiemmin huoneenlämpöön.

      Teen BBQ, eli glaseerauskastikkeen jälleen omalla reseptillä. Uuni 110C - 120C, BBQ kastiketta pintaan ja ritilän päällä uuniin keskitasolle, leivinpaperi tietty ritilälle. Alle uunipelti, johon vettä. Uunissa kypsyttelyä välillä BBQ kastikkeella lisää sivellen reilu 3 tuntia. Ei tarvitse mitään lopun "225C 4 minuuttia" -paahtoja, voin vakuuttaa että on mehevää ja irtoavaa liha ribseissä! Malttia väsäilyyn, paistivässykät siiryköön niihin tarkoitettuihin postauksiin pätemään. Tämä oli RIBS aiheesta, dorkat!

      • 13+8

        Miksi teet glaseerauskastikkeen mutta et kuitenkaan glaseeraa sillä, vaan käytät sitä valeluun johon se ei sovi alkuunkaan?


    • NorjalainenViikinki

      Oivoi.. täytyy kyllä kommentoida, vaikka vanha ketju onkin.

      JOS tykkää lihasta, jota ei tartte pureskella tai vastaavasti kuivista hitusista, keitä ensin ja sitten uuniin/grilliin. Tämä on amerikan tapa ja mielestäni pikavoitto lihan tuhoamiseen. Ei sitä possun reppanaa tarvitse kahtee kertaan tappaa!

      Itse maustan, oli sitten kunnon paksua luullista grillikylkeä tai babyribsejä, annan olla huoneenlämmössä ( kuten lihan AINA kuuluisi olla ellei ole jääpaistista kyse....). Sitten tunkeen uuniin, varmaanki joku 150-175 tai jtn. Annan olla siä sen aikaa ku tuntuu hyvälle. mielellään niin, että liha jää aavistuksen punertavaksi. Näin saadaan mun mielestä parhaimmat ribsit, meheviä, maukkaita ja inasen sitkeitä. NOM NOM. Kivasti työtä hampaille, ja saa sotkea joka paikan niitä järsiessään.

      • 4+17

        Ei todellakaan ole ameriikan tapa pilata ribsit keittämällä. Siellä karkoitetaan maasta moiset terrorismin tukijat.


    • Väiski lihatiskiltä

      Uskoisin että puupäät suomalaiset ovat hätäpäissään menneet säveltämään keittämisen amerikkalaisesta tavasta kypsentää ribsit bbq soossissa. Älkää hyvät ihmiset OIKEESTI keittäkö niitä makuja pois siitä lihasta... Olen testannut montaa eri tapaa joista kaksi on mielestäni parhainta. Hitaasti kunnon weber pallogrillissä epäsuoralla lämmöllä kypsytellen. Mahd. Hitaasti ja kun liha ready niin leikkaa ribsit miltei poikki, mutta jättää "sormiksi" ja soossiin lepäämään kunnes syö.
      NOPEAMPI tapa on höyryttää ribsit uunissa ennen grilliä. Vettä uunipellille 110c. Ja noin pari kolme tuntia. Sitten ruskistus kunnon hiiligrillissä samalla soossia päälle sivellen. Avot. ÄLÄ PILAA KEITTÄMÄLLÄ. Kyllähän ne luut irtoo helposti ja niin lihan oma maku ja rasvakin... Kuka sanoo keittävänsä kun on niin, morjens.

    • 234234234

      > En lähtisi itse keittämään, turha siihen keitinveteen on niitä makuja >liotella..

      Ymmärrät aivan väärin keittämisen. Keitinvesi maustetaan kunnolla. Tällöin ribsi on todella paljon maukkaampaa.

      • Ribsman

        Maustamisesta huolimatta lihasta irtoaa lihan maku ja rasva nesteeseen. Jos haluaa esikypsentää niin liha pintamaustetaan (toki voi myös marinoida) ja kypsennetään uunissa suht. Miedolla tiivisti suljettuna ettei liha kuiva. Astiassa tai pussissa voi olla vähän muuta nestettä hyörystymässä siis vähän. Irroneen nesteen voi hyödyntää bbq soosissa. Sitten grilliin. Keittäminen ei mitään etua minkään suhteen. Baby ribs on ohut ja liha heittää maut pellolle. Siinä ei porkkana ja laskerinlehti auta keitinvedessä.


    • Suomen paras!

      Menkää Kotkaan maistamaan suomeen parhaita ribsejä Pub Albert tai Pub Eduard. Eivät reseptiä yllättäen kertoneet, mutta syödä onneksi sain. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2763
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      74
      1480
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      42
      1446
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      33
      1223
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1163
    7. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1161
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1161
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe