Vinkkejä Australiaan lähtijöille.

Oon tosi kade teille kaikille lähtiöille. Omasta reissusta tulee heinäkuussa kuluneeksi vuosi ja kaipuu takaisin on kova. Onneksi sain toisen wh-visan, joten sitten kun opinnot on hoidettu pois alta niin lähden takas pallon paremmalle puolelle.

Älkää missään nimessä lähtekö minkään järjestön (Work & Travel, Allianssi, Kilroy Travels) kautta Australiaan. Ne on pelkkää rahastusta! Säästäkää mielummin se 400-600 e mikä järjestöihin uppoaa näkemällä itse hiukan vaivaa.

Viisumin saa hommattua vaivattomasti netistä osoitteesta http://www.immi.gov.au/e_visa/working-holiday.htm

Verokortin saa menemällä verotoimistoon tai Australiassa täyttämällä hakemuksen osoitteessa http://www.ato.gov.au/youth/content.asp?doc=/content/4716.htm . Verokortti on välttämätön, jos aikoo tehdä töitä Australiassa.

Australialaisen pankkitilin saa avattua joko menemällä paikan päällä johonkin pankkiin tai avamalla netistä. Australiassa on sellainen hölmö käytäntö, että joutuu maksamaan pankkinostosta 2 aud, jos nostaa rahaa jostakin muusta kuin oman pankin automaatista. Suosittelen Westpac tai Commonwealth bankia (http://www.commbank.com.au/personal/international/moving-to-australia/default.aspx) koska ne ovat maan suurimpia pankkeja, joten automaatteja löytyy ympäri maata.

Kännykänliittymän saa lehtikioskeista, huoltoasemilta sekä ruokakaupoista. Optus, Telstra ja Vodafone ovat maan suurimmat operaattorit. Telstra on kallis, mutta parhain kuuluvuus. Optus on edullisempi ja parempi kuuluvuus kuin Vodafonella, mutta Vodafonella on parhaimmat puheaikatarjoukset.

Medicare (http://www.medicareaustralia.gov.au/) kortti kannattaa hommata, koska se on ilmainen sairausvakuutuskortti, jonka avulla saa ilmaista terveyspalvelua. Kortin saa hommattua Medicare toimistoista.

Duunia on tarjolla vaikka millä mitalla ja sitä saa varmasti jos ei ole nuuka. Hedelmänpoiminta on yleisin työ wh-reissareiden keskuudessa. Working hostelleista (http://www.jobfortraveller.com.au/working_hostels) saa helposti hedelmänpoimintaduunia, mutta edellytyksenä on, että hostelleissa majoittuu koko hedelmänpoiminnan ajan. Osoitteesta http://jobsearch.gov.au/harvesttrail/default.aspx löytää tietoa hedelmänpoiminta paikoista ja ajankohdista. Grunt Labour Services Pty Ltd, QITE Cairnsin alueella (http://www.qite.com/) sekä The Job Shop (http://www.thejobshop.com.au/) WA alueella organisoivat erilaisia duuneja aina hedelmänpoiminnasta baari- ja raksahommiin. Brisbanen alueella asuu reilu 3000 australiansuomalaista, joten kannattaa myös heiltä tiedustella duuni mahdollisuuksista, jos on kontakteja tai vierailemalla Suomiseuran tapahtumissa. Ainakin itse sain 5 kaverin kanssa duunia australiansuomalaisesta raksafirmasta.

Ilmainen majoitus: Jotkin hostellit tarjoavat ilmaista majoitusta duunia vastaan. Osoitteesta http://www.wwoof.com.au/ löytyy ilmaista majoitusta farmitöitä vastaan. Kannattaa myös kokeilla sohvasurffailua eli couchsurfingiä (http://www.couchsurfing.org/).

Osoitteesta http://globalgossip.com/default.aspx sekä http://sydney.gumtree.com.au/ löytyy esim. duunia, kimppakyytejä, vuokra-asuntoja, autoja yms hyödillistä.

Mikäli ajatteli päästä Australiaan halvalla, niin suosittelen seuraavia sivustoja.

http://www.airasiachart.com/ (AirAsia halpalentoyhtiön hintaseurantasivusto, mistä näkee nopeasti päivämäärät ja hinnat milloin on edullista lentää esim. Lontoo / Pariisi - Kuala Lumpur - Perth / Melbourne / Gold Coast).

http://www.budgetflightfinder.com/ (hakukone, mikä näyttää halpalentoyhtiö reitit paikasta a paikkaan b mutta hinnat joutuu erikseen katsomaan hakukoneen ehdottamilta halpalentoyhtiöiden kotisivulta).

Australian sisäisiälentoja kannattaa seurata osoitteessa http://iwantthatflight.com.au/

Mikäli lentojen suhteen ei ole kiirrettä niin suosittelen joko charter tai standby-lentoja, tosin lentokentillä joutuu olemaan pienen tovin, mutta lennot ovat ainakin edulliset.
Ilmianna
Jaa

48 VastaustaHienosti olet tehnyt tutkimustyötä, täytyy sanoa! Asun Brisbanessa, enkä juuri osaa lisätä tuohon mitään.

Tervetuloa vaan kaikki suomalaiset. Tehdäänkös suomalaisista yksi suuri etninen ryhmä:)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Eikun mämmin syöntiin, sitähän saa sieltä Brisbanessa.
http://www.migrationinstitute.fi/articles/017_Koivukangas.pdf
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kukaan lähdössä Sydneyyn syyskuussa?? Menisin joskus alkukuusta ja olisin 3 viikkoa.. mutta lähden yksin. Niin ajattelin sitten kysellä, meneekö kukaan muu :) Ajattelin muutamalla retkellä siellä käydä. Muuten ei mitään erityistä suunnitelmaa. Vinkkejä saa myös antaa ...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
hei
olen miettinyt ausseihin lähtöä ja jos lähden menisin silloin syyskuussa. oletko jo lennot varannut? jos lähden jäisin kyllä sitten koko vuodeksi mutta silti voisi yhdessä lähteä
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ehkä pidemmäksikin aikaa...Lue lisää osoitteesta Aussiunelma ja laita viestiä!:)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kiitos!

Silto yksi kysymys? Tarvitsen EU-aussi sähköadapterin.
Onko Jenkkisähköpistoke erilainen kuin ausseissa, vaikka virtasysteemi sama?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ei. Vasemmanpuoleinen reikä hieman erikulmassa.
Ostin tuolta kohtuuhintaan laatuadapterin jossa yhdessä paketissa kaikki maailman standardit. Sopii myös aussitöpseleihin.
http://www.triptek.eu/
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Varokaa kuitenkin menemästä laivalla tai veneellä australiaan. Rajaviranomaiset upottavat veneenne turhia kyselemättä. Ainakin jos ihonvärinne ei ole vaalean punakka. Maapallon puoli voi olla parempi mutta ihmiset eivät varmasti sitä ole tuolla kengurujen maassa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jospa täsmentäisit noin röyhkeän syytöksen? Mikä vene on upotettu, ja miksi sinne kukaan täysipäinen veneellä lähtisi? Jos joku miljonääri huvijahdillaan, tai nämä kilpapurjehtija? Ei taatusti upoteta yhtään normaali-ihmistä veneineen!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Otapas hieman selvää Aussien maahanmuutto- ja pakolaispolitiikasta ennen kuin syytät kahjoksi ketään. Sinulle tietenkään köyhät työtä etsivät tummaihoiset eivät ole normaali-ihmisiä, vaan heidät voi jättää merelle kellumaan ilman ruokaa ja vettä odottaen että paatti uppoaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Sinä et täsmentänyt sanomaasi! Ei tuollainen mielipide osoita yhtään mitään. Ainuttakaan siviilivenettä ei oikeasti ole upotettu eikä jätetty janoon ja nälkään kuolemaan! Sinä varmaan työllistät tänne Suomeen tulevat "köyhät työtä etsivät tummaihoiset", kun noin vaahtoat? Kerro todistettava esimerkki väitteittesi tueksi! Siis todistettavissa oleva tapahtuma! Antaa tulla, ja laita ne todisteet mukaan, ettei ole edelleen sitä suun (sormien) pieksäntää!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Älä pelkää, ei punaniskan venettä upoteta. En jaksa vanhoja uutisia arkistoista kaivella. Kyllä ihmistä on hädässä autettava olisipa sitten laillinen tai laiton maahan pyrkivä.
Ilmianna
Jaa
ausseihin > elo syyskuu > wh > tarviiko sitä muuta edes suunitella ;)
ja kyl noista melkein kaikki sivut oli tuttuja jo.. :)
seikkailumielta!
Ilmianna
Jaa
mitäs jos matka tyssää siihen että he sanovat rajalla että ei sulla oo tarpeex rahaa mukana?? aud 5000 on aika paljon.. mulla on puolet tosta mukaan ja toivot pääsen maahan :)

ja paluulippua on aika vaikea ostaa vaikka he sitä saattavat kysyä,mutta miten sen voi tietää milloin lähtö tulee kotiin??
Ilmianna
Jaa
On todennäkösempää voittaa lotossa, kun että tiedostustelevat pankkitilin saldoasi lentokentällä. Eikä mitään paluulippua ollu. Ei ne ny rehtejä suomalaisia epäile. Maahan tulee niin paljon turisteja päivittäin, ettei ala jokaisen tietoja kattomaan ellet vaikuta rikolliselta tai narkkarilta. Löyvät leiman passiin leimaan ja toivottavat tervetulleiksi. Nimimerkillä 200 € taskussa, kun Australiaan menin.
Ilmianna
Jaa
hienoa hienoa :) hyvä kuulla ja eikun menoksi siis!!

hyvää kesää vaan
Ilmianna
Jaa
Tuossa kertomus ja valmisteluvinkit Australiaan aikoville: http://minnematka.com/content/view/68/60/
Ilmianna
Jaa
Tiedän että tää on aika aikasta miettiä tätä, mut ens syyskuussa olisin lähdössä down underiin, tarkotuksena siis kerätä rahaa matkaa ja reppureissausta varten tämä kesä. 20v seikkailunhaluinen tyttö pk-seudulta ja matkaseuraa vailla - kellään muulla vastaavanlaisia suunnitelmia syksylle 2012? :-)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
itse lähössä kans mut vasta joulu-tammikuussa.:)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
j90_ kirjoitti:
itse lähössä kans mut vasta joulu-tammikuussa.:)
itse suunnitelmissa lähteä helmikuun 4 päivä
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
j90_ kirjoitti:
itse lähössä kans mut vasta joulu-tammikuussa.:)
Hei! Oletko vielä lähdössä australiaan näihin aikoihin?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
j90_ kirjoitti:
itse lähössä kans mut vasta joulu-tammikuussa.:)
Minnepäin ausseja ajattelin suunnata?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
minä myös lähdössä syyskuun tienoilla kaverini kanssa :)
Ilmianna
Jaa
Minäkin olisin lähdössä syksyllä jos vaan saan matkakassan ja uskallusta kasaan :)
Ilmianna
Jaa
Hyvä aloitus viesti tosissaan! Täällä on lähössä 20v miehen alku yksin tukimaan mitä Australialla on tarjottavana. Matka alkaa syyskuussa ja loppuu joskus! Liput ja viisumit hoidettu kuntoon
Ilmianna
Jaa
Hejssan! Ite oon kanssa lähössä Ausseihin mut jo heinäkuun lopus. Liput on finskillä singaporen kautta sydneyhin. ja viisumi kohta vetämässä. Ja päätin loppujen lopuks lähtee järjestön kautta, vaikka etukäteen tiesinkin et on vähä rahastusta :) mut sain sisäsen mielenrauhan ja ihan kiva ku ei tartte mitää stressata noista. mut jokanen tyylillään! Ostin viimekesänä jo 55l rinkan valmiiks (onneks, ei siihen enää uppoo satasia!) joten enää pitäis päättää mitä sinne laittaa. (mikä onki aika vaikeeta tälläselle vähä muotifriikille ;) mut yksin oon mäkin lähössä. jos olisin lähteny kaverin kans nii en varmaa olis menny järjestön kautta.
Ilmianna
Jaa
Pitääpä pistää tämä keskustelu muistiin, kun on suunnitelmissa ollut pidemmän aikaa reissu ausseihin.
Ilmianna
Jaa
kertokaas joku viisas, kuika kauan menee, että saa hoidettua pankkitilin, tax file numberin, medicaren? Maksaako nämä kyseiset jutut jotain? Medicare ei vissiin.

Ajanvietto Sydneyssä riippuu aika paljon tästä :)
Ilmianna
Jaa
Medicaren ja tax file numberin saa käsittääkseni heti, mutta pankkikortin saamisessa menee pankista riippuen 1 viikko. Korjatkaa jos olen väärässä!
Ilmianna
Jaa
Jeah, kiitos kun olet jaksanut nähdä vaivaa ja kasata hyödyllisiä linkkejä tänne =) Ensin mietin, että olisin lähtenyt järjestön kautta, mutta ei siinä taidakaan olla mitään järkeä.. :D
Ilmianna
Jaa
Mulla olis kans tarkotus lähteä tänä syksynä Ausseihin, mielelläään jo syyskuussa! I know, kiire taitaa tulla :) Siksipä haluaisinkin tietää, miten kauan esim viisumin hommaamisessa menee? Saako sen heti, vai pitääkö odotella? Ja ylipäätäänkin, onko jotain mikä vois jäädä jarruttelemaan ja hidastamaan lähtöä? Ja sit toi verokorttihomma, mistä sen saa hommattua?
Kiitoksia ihan älyttömästi vinkeistä, auttaa tosi paljon! Olin nimittäin meinaamassa kääntyä jonkun järjestön puoleen minäkin...
Ilmianna
Jaa
viisumin saa aika nopeesti kun on sen hakemuksen täyttänyt, itsellä hyväksyvä vastaus tuli muutamassa tunnissa sähköpostiin :)
Ilmianna
Jaa
täälläkin ois yks ausseihin lähtijä lisää! oon 19-vuotias tyttö ja tarkoitus ois lähtee matkaan tossa elokuun lopussa ekana stoppina sydney! että jos joku on siinä holleilla sillon niin seura ei tosiaan ois pahitteeksi kun yksin lähden matkaan :) perillä oon ausseissa siinä elokuun viimesellä viikolla eli ihan syyskuun alussa toisinsanoen.
Ilmianna
Jaa
29.8 kanssa lähtö frankfurtin ja hong kongin kautta, onko muilla samaa kenties?
Ilmianna
Jaa
Hei ausseihiiiin! Mä oisin Sydneyssä siinä 11.9. tietämillä, mahdatko vielä olla sillon siellä? Yksin matkustavalle ei seura ois nimittäin pahitteeksi :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
hitsi en kyllä yhtään osaa sanoo vielä! mut jos oon viel siinä hoodeilla niin ois kyllä kiva nähä ja tehä jotaki vaik :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Täälläpä 2 (23v ja 27v) tyttöä..taikka no, naista suuntaa 2.10 working holiday viisumeilla Helsingistä Melbourneen! Ja paluulippua ei ole. Olisi kiva törmäillä/tutustua muihinki suomalaisiin ja kuulla teidän suunnitelmista!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Moikka! Mä oisin ite lähdössä matkaan lokakuun lopulla. Kaveri just ilmotti ettei lähdekkään matkaan niinpä kerään tässä rohekeutta ja lähden sitten ihan ominpäin. Ois kiva löytää matkaseuraa ja seikkailla yhdessä!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hei! Kaikki ihmiset. Oon 22v. (lokakuussa täyttävä) öö mies/poika/poikamies. Tulin Ausseihin viime lauantaina 1.9. ja majailen tällä hetkellä kaverin luona Canberrassa. Halu ois kuitenkin kova lähteä tutkimaan vähän muitakin seutuja, joten jos kaipaat rauhallisen rentoa seuraa, ehdotan, että reissaillaan jonkun aikaa yhdessä! onhan 2 aina parempi kuin 1.

Suunnitelmia ei mulla tosiaan oo, mutta mahd. kauniita seutuja ja halpoja majotuksia odottelen :) Työtä ei nyt ihan heti välttämättä jaksais tehdä.. mutta ei sitä koskaan tiedä
Ilmianna
Jaa
Moikka! Mulla on lähtö ausseihin 18.10 suuntana Brisbane. Mulle voi heittää sähköpostia jos on Brisbanen alueella ton jälkeeen pampaa@hotmail.fi! Ja tarkotuksena olis olla sielä pidemmänkin aikaaa eli jos oot myöhemmin sinne alueelle tulossa niin laita ihmeessä viestiä :)
Ilmianna
Jaa
Darwinissa tällähetkellä mies 28v ja täti 30v jos kysyttävää.
zpede@live.se
Ilmianna
Jaa
Hei!
Olen lähdössä Ausseihin marraskuun lopussa. Menen aluksi ystäväni luokse kuukaudeksi Brisbaneen, minkä jälkeen suunnitelmani ovat täysin auki. Olisi mukava tavata suomalaisia ja jos jollekkin/joillekkin sopii liittyä remmiin mukaan. Mukavampi se on porukassa reissata kuin yksin.
Ilmianna
Jaa
Heippa!

Mä ooon brisbanessa lokakuun puolestavälistä eteeenpäin, laittelehan viestiä jos haluisit suomalaista seuraaa!! pampaa@hotmail.fi
Ilmianna
Jaa
Hei!
Onko kukaan lähdössä Sydneyyn tammikuun alussa? Oon lähössä yksin sinne reppureissaamaan alkuvuodesta ja ois kiva tavata siellä suomalaisiakin:)
Ilmianna
Jaa
moi kiitos tosi paljon näistä sivuista! googlaamalla tulee paljon asiaa mutta monet sivut ihan huuhaata:) mietin tuota verokorttia, tiedätkö tarviiko siinä vaiheessa kun sen hakee niin olla joku osoite? vai saako sen kortin heti siellä käteen ku käy verotoimistossa täyttämässä hakemuksen?
Ilmianna
Jaa
Jos joku lähiaikoina suunnittelemassa matkaa, Qatar Airways Lufthansa yhdistelmällä olisi mahdollista varata lennot 762 eurolla ylihuomiseen saakka.Vaatii lentojen kanssa säätämistä enemmän, joten ei sovi kaikille. Laitoin ohjeet omaan blogiini http://www.lentodiilit.fi/2012/11/07/lennot-australiaan-762-euroa/
Ilmianna
Jaa
Jos laitan esim. WH hakemuksen tänään ja saan esim. huomenna vastauksen, niin alkaako viisumi siitä päivästä raksuttamaan? eli lähden vasta heinäkuun alussa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
"Viisumin haltijalla on 12 kk aikaa matkustaa Australiaan ja viisumin sisältämä 12 kk maassa oloaika alkaa siitä hetkestä kun viisuminhaltija astuu maahan"

Tuollaisen bongasin jostain sivulta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Vinkkejä Australiaan lähtijöille.

Oon tosi kade teille kaikille lähtiöille. Omasta reissusta tulee heinäkuussa kuluneeksi vuosi ja kaipuu takaisin on kova. Onneksi sain toisen wh-visan, joten sitten kun opinnot on hoidettu pois alta niin lähden takas pallon paremmalle puolelle.

Älkää missään nimessä lähtekö minkään järjestön (Work & Travel, Allianssi, Kilroy Travels) kautta Australiaan. Ne on pelkkää rahastusta! Säästäkää mielummin se 400-600 e mikä järjestöihin uppoaa näkemällä itse hiukan vaivaa.

Viisumin saa hommattua vaivattomasti netistä osoitteesta http://www.immi.gov.au/e_visa/working-holiday.htm

Verokortin saa menemällä verotoimistoon tai Australiassa täyttämällä hakemuksen osoitteessa http://www.ato.gov.au/youth/content.asp?doc=/content/4716.htm . Verokortti on välttämätön, jos aikoo tehdä töitä Australiassa.

Australialaisen pankkitilin saa avattua joko menemällä paikan päällä johonkin pankkiin tai avamalla netistä. Australiassa on sellainen hölmö käytäntö, että joutuu maksamaan pankkinostosta 2 aud, jos nostaa rahaa jostakin muusta kuin oman pankin automaatista. Suosittelen Westpac tai Commonwealth bankia (http://www.commbank.com.au/personal/international/moving-to-australia/default.aspx) koska ne ovat maan suurimpia pankkeja, joten automaatteja löytyy ympäri maata.

Kännykänliittymän saa lehtikioskeista, huoltoasemilta sekä ruokakaupoista. Optus, Telstra ja Vodafone ovat maan suurimmat operaattorit. Telstra on kallis, mutta parhain kuuluvuus. Optus on edullisempi ja parempi kuuluvuus kuin Vodafonella, mutta Vodafonella on parhaimmat puheaikatarjoukset.

Medicare (http://www.medicareaustralia.gov.au/) kortti kannattaa hommata, koska se on ilmainen sairausvakuutuskortti, jonka avulla saa ilmaista terveyspalvelua. Kortin saa hommattua Medicare toimistoista.

Duunia on tarjolla vaikka millä mitalla ja sitä saa varmasti jos ei ole nuuka. Hedelmänpoiminta on yleisin työ wh-reissareiden keskuudessa. Working hostelleista (http://www.jobfortraveller.com.au/working_hostels) saa helposti hedelmänpoimintaduunia, mutta edellytyksenä on, että hostelleissa majoittuu koko hedelmänpoiminnan ajan. Osoitteesta http://jobsearch.gov.au/harvesttrail/default.aspx löytää tietoa hedelmänpoiminta paikoista ja ajankohdista. Grunt Labour Services Pty Ltd, QITE Cairnsin alueella (http://www.qite.com/) sekä The Job Shop (http://www.thejobshop.com.au/) WA alueella organisoivat erilaisia duuneja aina hedelmänpoiminnasta baari- ja raksahommiin. Brisbanen alueella asuu reilu 3000 australiansuomalaista, joten kannattaa myös heiltä tiedustella duuni mahdollisuuksista, jos on kontakteja tai vierailemalla Suomiseuran tapahtumissa. Ainakin itse sain 5 kaverin kanssa duunia australiansuomalaisesta raksafirmasta.

Ilmainen majoitus: Jotkin hostellit tarjoavat ilmaista majoitusta duunia vastaan. Osoitteesta http://www.wwoof.com.au/ löytyy ilmaista majoitusta farmitöitä vastaan. Kannattaa myös kokeilla sohvasurffailua eli couchsurfingiä (http://www.couchsurfing.org/).

Osoitteesta http://globalgossip.com/default.aspx sekä http://sydney.gumtree.com.au/ löytyy esim. duunia, kimppakyytejä, vuokra-asuntoja, autoja yms hyödillistä.

Mikäli ajatteli päästä Australiaan halvalla, niin suosittelen seuraavia sivustoja.

http://www.airasiachart.com/ (AirAsia halpalentoyhtiön hintaseurantasivusto, mistä näkee nopeasti päivämäärät ja hinnat milloin on edullista lentää esim. Lontoo / Pariisi - Kuala Lumpur - Perth / Melbourne / Gold Coast).

http://www.budgetflightfinder.com/ (hakukone, mikä näyttää halpalentoyhtiö reitit paikasta a paikkaan b mutta hinnat joutuu erikseen katsomaan hakukoneen ehdottamilta halpalentoyhtiöiden kotisivulta).

Australian sisäisiälentoja kannattaa seurata osoitteessa http://iwantthatflight.com.au/

Mikäli lentojen suhteen ei ole kiirrettä niin suosittelen joko charter tai standby-lentoja, tosin lentokentillä joutuu olemaan pienen tovin, mutta lennot ovat ainakin edulliset.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta