Vinkkejä Australiaan lähtijöille.

Aussiemate

Oon tosi kade teille kaikille lähtiöille. Omasta reissusta tulee heinäkuussa kuluneeksi vuosi ja kaipuu takaisin on kova. Onneksi sain toisen wh-visan, joten sitten kun opinnot on hoidettu pois alta niin lähden takas pallon paremmalle puolelle.

Älkää missään nimessä lähtekö minkään järjestön (Work & Travel, Allianssi, Kilroy Travels) kautta Australiaan. Ne on pelkkää rahastusta! Säästäkää mielummin se 400-600 e mikä järjestöihin uppoaa näkemällä itse hiukan vaivaa.

Viisumin saa hommattua vaivattomasti netistä osoitteesta http://www.immi.gov.au/e_visa/working-holiday.htm

Verokortin saa menemällä verotoimistoon tai Australiassa täyttämällä hakemuksen osoitteessa http://www.ato.gov.au/youth/content.asp?doc=/content/4716.htm . Verokortti on välttämätön, jos aikoo tehdä töitä Australiassa.

Australialaisen pankkitilin saa avattua joko menemällä paikan päällä johonkin pankkiin tai avamalla netistä. Australiassa on sellainen hölmö käytäntö, että joutuu maksamaan pankkinostosta 2 aud, jos nostaa rahaa jostakin muusta kuin oman pankin automaatista. Suosittelen Westpac tai Commonwealth bankia (http://www.commbank.com.au/personal/international/moving-to-australia/default.aspx) koska ne ovat maan suurimpia pankkeja, joten automaatteja löytyy ympäri maata.

Kännykänliittymän saa lehtikioskeista, huoltoasemilta sekä ruokakaupoista. Optus, Telstra ja Vodafone ovat maan suurimmat operaattorit. Telstra on kallis, mutta parhain kuuluvuus. Optus on edullisempi ja parempi kuuluvuus kuin Vodafonella, mutta Vodafonella on parhaimmat puheaikatarjoukset.

Medicare (http://www.medicareaustralia.gov.au/) kortti kannattaa hommata, koska se on ilmainen sairausvakuutuskortti, jonka avulla saa ilmaista terveyspalvelua. Kortin saa hommattua Medicare toimistoista.

Duunia on tarjolla vaikka millä mitalla ja sitä saa varmasti jos ei ole nuuka. Hedelmänpoiminta on yleisin työ wh-reissareiden keskuudessa. Working hostelleista (http://www.jobfortraveller.com.au/working_hostels) saa helposti hedelmänpoimintaduunia, mutta edellytyksenä on, että hostelleissa majoittuu koko hedelmänpoiminnan ajan. Osoitteesta http://jobsearch.gov.au/harvesttrail/default.aspx löytää tietoa hedelmänpoiminta paikoista ja ajankohdista. Grunt Labour Services Pty Ltd, QITE Cairnsin alueella (http://www.qite.com/) sekä The Job Shop (http://www.thejobshop.com.au/) WA alueella organisoivat erilaisia duuneja aina hedelmänpoiminnasta baari- ja raksahommiin. Brisbanen alueella asuu reilu 3000 australiansuomalaista, joten kannattaa myös heiltä tiedustella duuni mahdollisuuksista, jos on kontakteja tai vierailemalla Suomiseuran tapahtumissa. Ainakin itse sain 5 kaverin kanssa duunia australiansuomalaisesta raksafirmasta.

Ilmainen majoitus: Jotkin hostellit tarjoavat ilmaista majoitusta duunia vastaan. Osoitteesta http://www.wwoof.com.au/ löytyy ilmaista majoitusta farmitöitä vastaan. Kannattaa myös kokeilla sohvasurffailua eli couchsurfingiä (http://www.couchsurfing.org/).

Osoitteesta http://globalgossip.com/default.aspx sekä http://sydney.gumtree.com.au/ löytyy esim. duunia, kimppakyytejä, vuokra-asuntoja, autoja yms hyödillistä.

Mikäli ajatteli päästä Australiaan halvalla, niin suosittelen seuraavia sivustoja.

http://www.airasiachart.com/ (AirAsia halpalentoyhtiön hintaseurantasivusto, mistä näkee nopeasti päivämäärät ja hinnat milloin on edullista lentää esim. Lontoo / Pariisi - Kuala Lumpur - Perth / Melbourne / Gold Coast).

http://www.budgetflightfinder.com/ (hakukone, mikä näyttää halpalentoyhtiö reitit paikasta a paikkaan b mutta hinnat joutuu erikseen katsomaan hakukoneen ehdottamilta halpalentoyhtiöiden kotisivulta).

Australian sisäisiälentoja kannattaa seurata osoitteessa http://iwantthatflight.com.au/

Mikäli lentojen suhteen ei ole kiirrettä niin suosittelen joko charter tai standby-lentoja, tosin lentokentillä joutuu olemaan pienen tovin, mutta lennot ovat ainakin edulliset.

48

3486

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • brissy-suomalainen

      Hienosti olet tehnyt tutkimustyötä, täytyy sanoa! Asun Brisbanessa, enkä juuri osaa lisätä tuohon mitään.

      Tervetuloa vaan kaikki suomalaiset. Tehdäänkös suomalaisista yksi suuri etninen ryhmä:)

    • jennihautala

      Kukaan lähdössä Sydneyyn syyskuussa?? Menisin joskus alkukuusta ja olisin 3 viikkoa.. mutta lähden yksin. Niin ajattelin sitten kysellä, meneekö kukaan muu :) Ajattelin muutamalla retkellä siellä käydä. Muuten ei mitään erityistä suunnitelmaa. Vinkkejä saa myös antaa ...

      • elinakatr

        hei
        olen miettinyt ausseihin lähtöä ja jos lähden menisin silloin syyskuussa. oletko jo lennot varannut? jos lähden jäisin kyllä sitten koko vuodeksi mutta silti voisi yhdessä lähteä


      • Aussiunelma

        Ehkä pidemmäksikin aikaa...Lue lisää osoitteesta Aussiunelma ja laita viestiä!:)


    • Surfmania

      Kiitos!

      Silto yksi kysymys? Tarvitsen EU-aussi sähköadapterin.
      Onko Jenkkisähköpistoke erilainen kuin ausseissa, vaikka virtasysteemi sama?

      • Aussietraveller

        Ei. Vasemmanpuoleinen reikä hieman erikulmassa.
        Ostin tuolta kohtuuhintaan laatuadapterin jossa yhdessä paketissa kaikki maailman standardit. Sopii myös aussitöpseleihin.
        http://www.triptek.eu/


    • Aussit aus

      Varokaa kuitenkin menemästä laivalla tai veneellä australiaan. Rajaviranomaiset upottavat veneenne turhia kyselemättä. Ainakin jos ihonvärinne ei ole vaalean punakka. Maapallon puoli voi olla parempi mutta ihmiset eivät varmasti sitä ole tuolla kengurujen maassa

      • kahjuja riittää

        Jospa täsmentäisit noin röyhkeän syytöksen? Mikä vene on upotettu, ja miksi sinne kukaan täysipäinen veneellä lähtisi? Jos joku miljonääri huvijahdillaan, tai nämä kilpapurjehtija? Ei taatusti upoteta yhtään normaali-ihmistä veneineen!


    • aussit aus

      Otapas hieman selvää Aussien maahanmuutto- ja pakolaispolitiikasta ennen kuin syytät kahjoksi ketään. Sinulle tietenkään köyhät työtä etsivät tummaihoiset eivät ole normaali-ihmisiä, vaan heidät voi jättää merelle kellumaan ilman ruokaa ja vettä odottaen että paatti uppoaa.

      • Perdone

        Sinä et täsmentänyt sanomaasi! Ei tuollainen mielipide osoita yhtään mitään. Ainuttakaan siviilivenettä ei oikeasti ole upotettu eikä jätetty janoon ja nälkään kuolemaan! Sinä varmaan työllistät tänne Suomeen tulevat "köyhät työtä etsivät tummaihoiset", kun noin vaahtoat? Kerro todistettava esimerkki väitteittesi tueksi! Siis todistettavissa oleva tapahtuma! Antaa tulla, ja laita ne todisteet mukaan, ettei ole edelleen sitä suun (sormien) pieksäntää!


    • ausaus

      Älä pelkää, ei punaniskan venettä upoteta. En jaksa vanhoja uutisia arkistoista kaivella. Kyllä ihmistä on hädässä autettava olisipa sitten laillinen tai laiton maahan pyrkivä.

    • whwhwhwhwhwh

      ausseihin > elo syyskuu > wh > tarviiko sitä muuta edes suunitella ;)
      ja kyl noista melkein kaikki sivut oli tuttuja jo.. :)
      seikkailumielta!

    • :)

      mitäs jos matka tyssää siihen että he sanovat rajalla että ei sulla oo tarpeex rahaa mukana?? aud 5000 on aika paljon.. mulla on puolet tosta mukaan ja toivot pääsen maahan :)

      ja paluulippua on aika vaikea ostaa vaikka he sitä saattavat kysyä,mutta miten sen voi tietää milloin lähtö tulee kotiin??

    • 200€maahan

      On todennäkösempää voittaa lotossa, kun että tiedostustelevat pankkitilin saldoasi lentokentällä. Eikä mitään paluulippua ollu. Ei ne ny rehtejä suomalaisia epäile. Maahan tulee niin paljon turisteja päivittäin, ettei ala jokaisen tietoja kattomaan ellet vaikuta rikolliselta tai narkkarilta. Löyvät leiman passiin leimaan ja toivottavat tervetulleiksi. Nimimerkillä 200 € taskussa, kun Australiaan menin.

    • :)

      hienoa hienoa :) hyvä kuulla ja eikun menoksi siis!!

      hyvää kesää vaan

    • 777sydney111
    • Beachbum12

      Tiedän että tää on aika aikasta miettiä tätä, mut ens syyskuussa olisin lähdössä down underiin, tarkotuksena siis kerätä rahaa matkaa ja reppureissausta varten tämä kesä. 20v seikkailunhaluinen tyttö pk-seudulta ja matkaseuraa vailla - kellään muulla vastaavanlaisia suunnitelmia syksylle 2012? :-)

      • j90_

        itse lähössä kans mut vasta joulu-tammikuussa.:)


      • pk 22
        j90_ kirjoitti:

        itse lähössä kans mut vasta joulu-tammikuussa.:)

        itse suunnitelmissa lähteä helmikuun 4 päivä


      • valiso
        j90_ kirjoitti:

        itse lähössä kans mut vasta joulu-tammikuussa.:)

        Hei! Oletko vielä lähdössä australiaan näihin aikoihin?


      • Mariiiia1
        j90_ kirjoitti:

        itse lähössä kans mut vasta joulu-tammikuussa.:)

        Minnepäin ausseja ajattelin suunnata?


    • ikocdjscioshfcoia

      minä myös lähdössä syyskuun tienoilla kaverini kanssa :)

    • ausseihinausseihin

      Minäkin olisin lähdössä syksyllä jos vaan saan matkakassan ja uskallusta kasaan :)

    • jantteri oz

      Hyvä aloitus viesti tosissaan! Täällä on lähössä 20v miehen alku yksin tukimaan mitä Australialla on tarjottavana. Matka alkaa syyskuussa ja loppuu joskus! Liput ja viisumit hoidettu kuntoon

    • Annmarie<3<3

      Hejssan! Ite oon kanssa lähössä Ausseihin mut jo heinäkuun lopus. Liput on finskillä singaporen kautta sydneyhin. ja viisumi kohta vetämässä. Ja päätin loppujen lopuks lähtee järjestön kautta, vaikka etukäteen tiesinkin et on vähä rahastusta :) mut sain sisäsen mielenrauhan ja ihan kiva ku ei tartte mitää stressata noista. mut jokanen tyylillään! Ostin viimekesänä jo 55l rinkan valmiiks (onneks, ei siihen enää uppoo satasia!) joten enää pitäis päättää mitä sinne laittaa. (mikä onki aika vaikeeta tälläselle vähä muotifriikille ;) mut yksin oon mäkin lähössä. jos olisin lähteny kaverin kans nii en varmaa olis menny järjestön kautta.

    • Pitääpä pistää tämä keskustelu muistiin, kun on suunnitelmissa ollut pidemmän aikaa reissu ausseihin.

    • redstriper

      kertokaas joku viisas, kuika kauan menee, että saa hoidettua pankkitilin, tax file numberin, medicaren? Maksaako nämä kyseiset jutut jotain? Medicare ei vissiin.

      Ajanvietto Sydneyssä riippuu aika paljon tästä :)

    • projectaaa

      Medicaren ja tax file numberin saa käsittääkseni heti, mutta pankkikortin saamisessa menee pankista riippuen 1 viikko. Korjatkaa jos olen väärässä!

    • jebajeewee

      Jeah, kiitos kun olet jaksanut nähdä vaivaa ja kasata hyödyllisiä linkkejä tänne =) Ensin mietin, että olisin lähtenyt järjestön kautta, mutta ei siinä taidakaan olla mitään järkeä.. :D

    • Chica

      Mulla olis kans tarkotus lähteä tänä syksynä Ausseihin, mielelläään jo syyskuussa! I know, kiire taitaa tulla :) Siksipä haluaisinkin tietää, miten kauan esim viisumin hommaamisessa menee? Saako sen heti, vai pitääkö odotella? Ja ylipäätäänkin, onko jotain mikä vois jäädä jarruttelemaan ja hidastamaan lähtöä? Ja sit toi verokorttihomma, mistä sen saa hommattua?
      Kiitoksia ihan älyttömästi vinkeistä, auttaa tosi paljon! Olin nimittäin meinaamassa kääntyä jonkun järjestön puoleen minäkin...

    • aaaööö

      viisumin saa aika nopeesti kun on sen hakemuksen täyttänyt, itsellä hyväksyvä vastaus tuli muutamassa tunnissa sähköpostiin :)

    • ausseihiiiin

      täälläkin ois yks ausseihin lähtijä lisää! oon 19-vuotias tyttö ja tarkoitus ois lähtee matkaan tossa elokuun lopussa ekana stoppina sydney! että jos joku on siinä holleilla sillon niin seura ei tosiaan ois pahitteeksi kun yksin lähden matkaan :) perillä oon ausseissa siinä elokuun viimesellä viikolla eli ihan syyskuun alussa toisinsanoen.

    • australiaaan

      29.8 kanssa lähtö frankfurtin ja hong kongin kautta, onko muilla samaa kenties?

    • Chica

      Hei ausseihiiiin! Mä oisin Sydneyssä siinä 11.9. tietämillä, mahdatko vielä olla sillon siellä? Yksin matkustavalle ei seura ois nimittäin pahitteeksi :)

      • ausseihiiiin

        hitsi en kyllä yhtään osaa sanoo vielä! mut jos oon viel siinä hoodeilla niin ois kyllä kiva nähä ja tehä jotaki vaik :)


    • EM

      Täälläpä 2 (23v ja 27v) tyttöä..taikka no, naista suuntaa 2.10 working holiday viisumeilla Helsingistä Melbourneen! Ja paluulippua ei ole. Olisi kiva törmäillä/tutustua muihinki suomalaisiin ja kuulla teidän suunnitelmista!

      • Moikka! Mä oisin ite lähdössä matkaan lokakuun lopulla. Kaveri just ilmotti ettei lähdekkään matkaan niinpä kerään tässä rohekeutta ja lähden sitten ihan ominpäin. Ois kiva löytää matkaseuraa ja seikkailla yhdessä!


    • Sgt. Pepper

      Hei! Kaikki ihmiset. Oon 22v. (lokakuussa täyttävä) öö mies/poika/poikamies. Tulin Ausseihin viime lauantaina 1.9. ja majailen tällä hetkellä kaverin luona Canberrassa. Halu ois kuitenkin kova lähteä tutkimaan vähän muitakin seutuja, joten jos kaipaat rauhallisen rentoa seuraa, ehdotan, että reissaillaan jonkun aikaa yhdessä! onhan 2 aina parempi kuin 1.

      Suunnitelmia ei mulla tosiaan oo, mutta mahd. kauniita seutuja ja halpoja majotuksia odottelen :) Työtä ei nyt ihan heti välttämättä jaksais tehdä.. mutta ei sitä koskaan tiedä

    • brisss

      Moikka! Mulla on lähtö ausseihin 18.10 suuntana Brisbane. Mulle voi heittää sähköpostia jos on Brisbanen alueella ton jälkeeen [email protected]! Ja tarkotuksena olis olla sielä pidemmänkin aikaaa eli jos oot myöhemmin sinne alueelle tulossa niin laita ihmeessä viestiä :)

    • cröwn
    • Hdi24

      Hei!
      Olen lähdössä Ausseihin marraskuun lopussa. Menen aluksi ystäväni luokse kuukaudeksi Brisbaneen, minkä jälkeen suunnitelmani ovat täysin auki. Olisi mukava tavata suomalaisia ja jos jollekkin/joillekkin sopii liittyä remmiin mukaan. Mukavampi se on porukassa reissata kuin yksin.

    • brisss

      Heippa!

      Mä ooon brisbanessa lokakuun puolestavälistä eteeenpäin, laittelehan viestiä jos haluisit suomalaista seuraaa!! [email protected]

    • Mariiiia1

      Hei!
      Onko kukaan lähdössä Sydneyyn tammikuun alussa? Oon lähössä yksin sinne reppureissaamaan alkuvuodesta ja ois kiva tavata siellä suomalaisiakin:)

    • kohta lähtemässä

      moi kiitos tosi paljon näistä sivuista! googlaamalla tulee paljon asiaa mutta monet sivut ihan huuhaata:) mietin tuota verokorttia, tiedätkö tarviiko siinä vaiheessa kun sen hakee niin olla joku osoite? vai saako sen kortin heti siellä käteen ku käy verotoimistossa täyttämässä hakemuksen?

    • tietoaVailla

      Jos laitan esim. WH hakemuksen tänään ja saan esim. huomenna vastauksen, niin alkaako viisumi siitä päivästä raksuttamaan? eli lähden vasta heinäkuun alussa.

      • Thebe

        "Viisumin haltijalla on 12 kk aikaa matkustaa Australiaan ja viisumin sisältämä 12 kk maassa oloaika alkaa siitä hetkestä kun viisuminhaltija astuu maahan"

        Tuollaisen bongasin jostain sivulta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2486
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1399
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      61
      1372
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1156
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1101
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1032
    Aihe