Summan Kartanon Testamentti

t i e d o k s i

Koska Summan Kartanon testamenttiasiaa ei voi käsitellä suomi24 keskustelupalstalla, tiedoksi, että keskustelu on siirtynyt Facebookiin.

39

4505

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mjölleri

      on vissii valonarka aihe kun noin pitää suojella. jos testamentti on rehellinen niin ei näitä juttuja varmaan tarvi poistella täältä...

    • kaljapelle

      Aika läheltä olen asiaa seurannut mutta viime vaiheista en tiedä mitään. Jotakin toki voin arvella mutta onhan yleisesti tiedossa, että vahustenhoito on hyvä bisnes. Ihan oikein, että keskustelu on siirretty koska asianomaisia lukuunottamatta, kenelläkään ei ole tietoa siitä, mitä lopultakin on tapahtunut.

    • puavoperkele!

      ja paljon kuuluu sulle ???? Ihme spedei !

    • ennakkotapaus jo on

      Ei kannata. Tulee syyte vielä perässä jos puhutte vastoin faktaa tai tietojanne.

      • hohohoooo

        hui! nyt pelottaa!


    • hgfjhgjf

      Valonarkaa on

    • Mulle toi.

      Missä keskustelu jatkuu?

      Jos itse Summan kartanosta ei voi käydä keskustelua, voisimme sen sijaan käynnistää keskustelua yleisellä tasolla vaikkapa vanhojen ihmisten omaisuuden itselleen testamentilla kusettamisen moraalisesta oikeutuksesta. Onko kyseessä silkka ahneus vai onko kylmän harkitusti suunnitelluille teoille löydettävissä moraalinen peruste? Voiko olla kyse pelkästään silkasta väärinymmärryksestä ja kateellisten panettelusta?

      Tarkasteltaessa asiaa verkon hakupalveluiden avulla, ilmiö on selvästi olemassa mutta näyttää siltä ettei siihen ole suoraa laillista keinoa puuttua.

    • kevätterveisin

      Keskustelu tuntuu jatkuvan vähän joka paikassa, netistä en osaa kyllä sanoa. Ei ihmiset ihan sokkoja ole olleet. Jospa ne laki-ihmiset älyäisivät tutkia muutakin kun papereita, kun niitä on varmaan ihan sekavuudeksi asti laadittuna.
      Hyvää kevättä kuitenkin kaikille.

      • junamän

        Eiköhän ole niin, että lakimiehillä on eri perusteet kuin juoruämmillä, oli mistä asiasta tahansa kyse.


      • PYKÄLISSÄ LÖYTYY

        Laki-immeiset on ihan tietävää sakkia eivät mutu-immeisiä


      • KATEUTTA KYMESSÄ

        Mitähän muille ihmisille kuuluu yksityisten ihmisten henkilökohtaisia asioita pohtia näin julkisesti ? Kannattais hoitaa vaan omat asiat kuntoon...


    • rysänpaikkaja

      Museovirasto anto ensin 8 tuhatta siihen pihaläävän seinään, sitten 15 tuhatta, seuraavaksi 35 tuhatta ja viimeksi taas 35 tuhatta. Olis mukava nähdä ihan verot maksvana millanen yleishyödylline hanke se seinä oikeen on. Nämä on asioita, jotka poika kaivo täältä internetistä, julkista tietoo, ei mitää juoruu, mutta onhan tässä muulaistakin erikoista, tässä koko jutussa, en kuitenkaa viitti enempää kirjottaa, toivotaa vaan, että tulee valoon kaikki.

      • kysyvä ei eksy

        Hyvä rysänpaikaja!
        Tunnut olevan niitä tyyppejä, jotka paheksuvat kaikkea mitä eivät itse ymmärrä. Summan tallin entisöinnissä on lehtitietojen mukaan kyse harvinaisesta työkohteesta ja työmenetelmästä. Tätä ainutlaatuista ja tietysti kallista ei kuka tahansa muurari hallitse, eikä saa edes tehdäkään. Ymmärtänet varmaan sen, että ei esimerkiksi kirkon alttaritaulun restaurointia (entisöintiä) tilata tavalliselta maalausliikkeeltä. Edelleen on hyvä tietää, että historiallisissa kohteissa, kuten Summan kartano, kaikki tapahtuu museoviranomaisten valvonnassa ja vaatimuksin. Samoin jos esimerkiksi Haminan keskustassa haluaa korjata ja maalata lauta-aidan on jopa sekin tehtävä tarkkojen ohjeitten mukaan eikä esim. väriä- saa itse valita.
        Jos nimimerkillä on muu syy ihmettelyynsä kuin pahansuopuus, niin Haminan entisöinneistä varmasti saa tietoja Museoviraston toimipisteestä.


    • Pahansuopainen ukko

      Puutalon saa kyllä purkaa Haminan keskustasta tai rannalle saa tehdä millaisen venevajan tahansa, jos on oikeissa piireissä. Pitää vain ensin olla korjaamatta rakennusta 15 vuotta, eikä korjaus ole sen jälkeen enää järkevää.

      Olisi kyllä kiinnostavaa tietää, mitä käyttöä ko. rakennuksille oli Museoviraston hakemuksissa kaavailtu. Ei ole mikään salaisuus, että holhooja pääsee manipuloimaan holhottavaa ja voi muokata asioita haluamaansa suuntaan. Ilman sukulaisia olevat ihmiset ovat vapaata riistaa.

    • ihmiset pihalla

      olkoon sitte pahan suopaa tai sitä hienompaa munasaippuaa mutta tässä jutussa ei vissiin kaikki ole ihan kaunista. ei tartte olla pahansuopa, jos hakee valoon tätä asiaa, on tällä talolla joilleki ihmisille joku muu arvo, kun rahan, se on osa meidän alueen elämää ja historiaa. jos sitä julkisilla rahoilla laitetaan ja summat on tota luokkaa, niin kait se on selvä, että kiinnostaa tietää mitä siellä laitetaan ja varsinki että miksi. ei kai se valoon tulo pitäis kiukuttaa ketään jos on puhtaat jauhot pussissa.

    • My my

      Siis Luoja. Mitä toi kellee kuuluu. Teistä kirjottelijoista yksikää olis kartanon rouvaa periny kuitenkaa. Kateus!!! Menkää töihin, sieltä saa jokainen itelleen ihan omaa rahaa mihin kellään ei oo nokan koputtamista.. Verottajalla juuh, mut verottajan ei tarvi täällä itkeä..

      • Suku on paras

        "Teistä kirjottelijoista yksikää olis kartanon rouvaa periny kuitenkaa."


        Kysehän ei tällaisessa manööverissä ole mistään muusta kuin että jaksaa pitää muut ihmiset pois vanhuksen luota ennen ja jälkeen testamentin kirjoittamisen. Sikäli, perintö oli kaikkien tilanteen tietävien ulottuvilla. Hintana ei enempää eikä vähempää kuin julkinen halveksunta. Siitä on mielestäni vaikea olla kateellinen.

        Aivan kaikilla on tällaisesta asiasta mielipide, jo oman moraalinsa perusteella. Se että raadolla ei ollut ketään muuta kilpailemassa kertoo jotakin tästä mielipiteestä.


        Elämä on valintoja. ;)


    • mymy myy

      joo siis luoja joo, mut ku perii jotaki yli yks aivosoluu et osaa sanoo sanoo mymy ja laskee yhtee 15 8 ni saa ite kellee millee ja luulee et ku se ite vaan peris ja peris rouvaa tai neitii tai herraa ni kaikki ei sorivaa haluu perii yhtää mitää mut onks pirun ihme jos kiinnostaa jonku porukan junailut ja senki voi joku tietää et joka iikka keikahtaa ja ne omat rahat on laina vaa ja killut sun omillas lopuks, baby

    • hukka perinen

      Näin on, hyvin kiteytetty! Kuolema tosiaan korjaa meidät kaikki, ja se tapahtuu ennemmin kuin taidamme ymmärtää ja ilman mukaan otettavia matkatavaroita.

    • summassa28.toukok

      eikös se kartano ole jo myyny maat sille perijättärelle, onkohan ne sitten jo muut papaerit niitten kans. sillon kun oli vielä baari ni siihen aikaan emäntä oli vielä ihan vapaa juttelemaan ihmisten kanssa

    • Hamina-Porvoo

      Tietääkö kukaan, onko se kartano ollut koskaan avoinna yleisölle? Se on saanut paljon kunnostusrahaa Museovirastosta, joten olisi mielenkiintoista nähdä jotakin tuloksia. Vai mahdetaanko niitä antaa ihan vain yksityisten tilojen kunnostukseen. Aika kummallista, jos niin on, sillä eikös ne tulisi olla edes jollakin tavoin julkisia ja nähtävillä edes joskus. Vaikuttaa hyvin salaperäiseltä tuo paikka ja varsinkin se kumma testamentti sillä perusteella, mitä olen kuullut. Ajan ohi siitä kesäviikonloppuisin ja olisi mielenkiintoista joskus päästä näkemään. Kertokaa, jos tiedätte mitä siellä tapahtuu nykyisin ja onko kukaan edes nähnyt rakennusta sisältä?

      • ÄLY HOI

        Kuka sitä kotiinsa tuntemattomia kutsuisi?


      • lsajhf346
        ÄLY HOI kirjoitti:

        Kuka sitä kotiinsa tuntemattomia kutsuisi?

        Juu kyllä ne tulee kotiin kutsumatta nm. kokemusta on.


      • summalainen3

        Minäkin haluaisin käydän katsomassa, mitä/miten kartanoa on hoidettu ja korjattu. Lapsuus Summanjoen varrella oli ihana, olen muutaman kerran päässyt viemään kauppatavaroita keittiöön, kun vanha paronitar vielä oli. Vilaukselta näin kirjaston, voi sitä kauneutta ja kirjojen määrää. Kartanossa oltiin tarkkoja mitä kautta kukakin kulki sisään, tietysti. Vanha paronitar tiesi arvonsa ja käyttäytyi sen mukaisesti, oli kuitenkin aina ystävällinen ihminen. Christina-neiti oli sitten toisaalta aivan eri tyyppinen kaikin tavoin. Kaipaan kovasti lapsuuteni kartanoa, sen näkemistä ja elämää.


    • omakotikummitus

      Tuntemattomat ovat ne tiet, joilla vähintään yhtä tuntemattomat ujuttautuvat sopiviin asemiin, saadakseen etuja, jotka ovat vanhoja ja hyvin tunnettuja.

    • heppatyty

      Se sadalla tuhannella eurolla remontoitu tallirakennus olisi kiva joskus nähdä.

    • kipitikopp

      Siellähän se pihan perällä on. Ei kummonen, vaaleenpunanen. Hevosenpaskalla korjailtu, itse "perijätär" ollut paskaa ja savea sotkemassa.

    • bara jag

      Olen käynyt kartanossa jo aikaa sitten ja vielä monesti uudelleen viime vuosina paronitar Bruunin aikaan. Voin vakuuttaa, ettei se olen mitenkään hyvin säilynyt. Valitettavasti.

    • heppahöpero

      Kuka ihmeen perijätär ja miten se voi pysyä pystyssä jos on lannasta tehty?

    • fgd

      Onko perustettu ryhmä? vai miten löytää facebookista?

    • aprillia?

      Avaus on puhdas trolli. Ei löytynyt mitään naamakirjasta.

    • j & S & a

      Hei aprilli, kaikki tietää, että naamoissa on eri julkisuustason keskusteluja, ja sun ilmo on sikäli ihan outo.

    • syvä joki

      Hei, onkos ne kummitukset jo asettuneet risukon takana?

    • Markus Petteri Laine

      Summan kartano on ollut aikoinaan sukuni hallinnassa. Myöhemmin kartano on palanut kertaalleen ja siihen on rakennettu lisätilojakin tämän jälkeen. Minulla ei ole mitään kiinnitystä eikä oikeutta tilan suhteen. Kävimme Summassa Paronitar Brunin vieraina vuonna 2001. Tuolloin kartanon päärakennus oli vanhaa kalustusta lukuunottamatta tyhjillään ja Paronitar asui itse pienemmässä piharakennuksessa, josta käsin hänen oli helpompi hoitaa asioitaan. Paronitar oli erittäin ystävällinen ja vieraanvarainen meitä kohtaan ja näytti meille paikkoja. Kartanon piha kasvoi villinä, tallit olivat tyhjillään ja sisätiloissa vallitsi viime vuosisadan alkupuoliskon järjestys. Toivon, että erittäin inhimilliseksi kokemaamme Paronitarta kunnioitetaan vanhuksena ja ihmisenä, ja että kaunis kartano puhkeaa vielä uudelleen eloon.

      • summalainen3

        Olisiko sinulla valokuvia kartanosta vuodelta 2001? Olen entinen kyläläinen ja minua kiinnostaa kylän historia edelleen, etenkin kartano. Muistan perheen hyvin, erityisesti vanhan paronittaren, mutta myös poikansa ja tyttärensä Christinan.


    • Rastuit

      Joo kyllä tulee elämä. Harasoo elämä. Dasvitanja.

    • Nimimerkki-

      Kirjoita vastauksesi...

    • Tyytyväinenminäparas

      Katkeria vanhoja pieruja.

      • vonkapusta

        jokainen valistunut paronitar välttää suolessa palavia aineksia kuten lanttua


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe