Illon vesiosuuskunta

Paskapytty

Kertokaahan kaikki kokemuksianne Illon vesiosuuskunnan toiminnasta.
Millaisia ovat uudet Wilon pumppaamot? Kuulemma eivät saa niitä toimimaan?
Millaisia kokemuksia puheenjohtajasta? Kuulemma käy huutamassa taloissa, jos ei heti liity mukaan osuuskuntaan? Onko "oma lehmä ojassa?

91

3041

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Silmät auki

      Eiköhän tyrviksen nettisivut valaise asiaa tietyltä suunnalta.

    • on

      Joo, käyppä katsoon tyrviksen verkkosivuilla, siellä se on Illon vesiosuuskunnan puheenjohtaja lööpeissä!!
      Toi oli hei hyvä kysymys tuosta lehmästä ojassa...sama mies joka osti varmaan puolen miljoonan euron wilot osuuskunnan rahoilla, jokkei pidä vettä eikä p....
      Epäillä sopii onko puheenjohtajalla ihan puhtaita jauhoja pussissa?! Ja entäs sitten tämä toinen touhuveikko? Osuuskunnan sihteeri sattumoisin istuu hallituksen puheejohtajan paikalla yrityksessä, jonka palveluita Stormilaiset nyt myös pakotetaan käyttämään! Hei haloo...Herätkää nyt hyvät ihmiset, voiko tommosta oikeesti tapahtua tänä päivänä yhteisillä rahoilla?

      • Silmäkkii

        Ei jumalauta sentään, eikai siä kaks äijää asioista päätä yksistään?
        Kai sillä orkesterilla on sentään joku haliitus tai johtokunta tai jotain!!?
        Eiks tää ninku oo jo poliisiasia?


    • lusikka kuivuu

      Osuuskunnan toiminta näyttää ja kuullostaa vapaamuurarien touhulta: kukaan ei tiedä mistään mitään, tai jos tietää , ei ainakan kerro!
      Lehmänkauppoja tehdään puolin ja toisin "hyvä veli" meiningillä ja jääpä nähtäväksi miten osuuskunta tästä vielä selviää.
      Wilo on takuulla halvin, ei ne muuten sitä olisi ottanu!
      Puheenjohtajahan on täysin pääkkö diktaattori joka öykkäröi vanhalla Patriaformaatilla osuuskunnassa. Uskottelee ihmisille ihan vakavalla naamalla, että verkosto on suunniteltu toimimaan wilon pumpuilla ja puhuu siinä ihan varmasti paskaa ja ihan kirjaimellisesti!

      • 5 v

        Kovasti luvataan pitkiä takuita, mutta kukaan ei osaa kertoa mitä takuu edellyttää. Mitä pitää tehdä ja kenen, jotta takuu olisi voimassa.


    • piiri pieni pyörii

      Illon vesiosuuskunnan Wilo- kytkennät taitavat olla pelkkää kusetusta ja piiri pieni pyörii ja pyörii ja pyörii ja pyörii vaan.. mutta kenen rahoja piirissä oikein pyöritelläänkään?

      • illon veden urpo

        Hei toi jeppehän on tosiaan sama urpo, joka käy täällä Stormissa räyhäämässä, mikäli ei liity Illon vesiosuuskuntaan. Nyt rupee ymmärtämään, mistä on kyse. Kukahan tuolla kaupungin puolella on vastuussa näistä Illon vesiosuuskunnan asioista?
        Pitäisiköhän Illon vesiosuuskunallekin pyytää ylimääräinen tilintarkistus. Onnea vaan kaikille, joilla on rahaa kiinni Wilon punpuissa.


    • Illon veden rötökset

      Tottakai täytyis toimittaa ylimääräinen tilintarkastus! Osuuskuntalain mukaan se on mahdollista jos 10% osakkaista sitä vaatii. Illon osuuskunnassa liennee about 700 jäsentä, se tarkottaa siis 70 nimen atressia...taitavat löytyä sinisilmästen stormilaisten joukosta helposti? Ei muuta kun nimilista vireille!

      • Vastaus urpolle

        Sastamalan kaupungilla asiasta kaiketi vastaa apulaiskaupunginjohtaja Erjo, joka on monessa muussakin mukana...Se on tehokas virkamies, kysy siltä!


    • Illon osuuskunta

      Hämmästyttää kuunnella tommosta touhua!
      Onko ihmiset oikeesti noin sokeita..näkeehän ton jo ottakulmallansakkin ettei tää ny ommenny ihan niinkuin elokuvissa...palloo pitäs sovitella useammankin jalkaan!
      Eiks tolle asialle oikeesti ole mitään tehtävissä?

      • tormilainen

        Ei tormilaiset olleet liittyessään sinisilmäisiä. Silloinhan kaupattiin Onnisen pumppuja. Ei sitä kukaan olen kertonut, jotta pumpun toimittaja olisi vaihtunut.
        Sitte tormilaiset ovatkin olleet paskahousuja, kun hiljaisesti hyväksyvät muutoksen.


    • Otan ossaa

      Ai teillekkö kaupattiin onnisia? Olishan se ollu oikeus ja kohtuus, koska kaikilla muillakin Illon veten asiakkailla tähän mennessä sellanen on...en käsitä mitä järkee oli vaihtaa ne tommosiin paskoihin, ellei sitten tosiaan ollut oman edun tavoittelu lähempänä kuin osuuskunnan etu!
      Ny olis aika stormilaisten nostaa äläkkä asiasta kun toi Ylisen juttukin noussee tapetille lehrisä ihan tänäpänähuamena ja vaatia tasapuolisempaa kohtelua ossuuskunnalta.
      Vai saittekos halvemmalla liittymismaksun?

    • Faktat esiin

      No mikä pumppu olisi parempi tai parempia. Myös hintavertailu olisi paikallaan nähdä. Onko tietoa vai ollaanko taas mutu ajatuksia kertomassa.
      Takuun antaa laitteen valmistaja ei osuuskunta!

      • Tyrwää

        Osuuskunta on tässä myyjänä, ja täten velvollinen selvittämään takuuasiat. Eivät vaan kykene siihen.
        Mistähän nämä pytyt vuotavat. Meneekä ulkoa vettä sisälle? Vuotaako pytyt paskaa ympäristöön? Voisiko joku valaista asiaa?


    • Mitä tehrään?

      Varmasti olis tietoa jos sitä olis osuuskunnasta saatavissa.
      Mutu taitaa olla ainoa kriteeri hankinnoissa?
      Eihän sieltä edes vastaa kukaan puhelimeen.
      Nettisivujakin päivitetty viimeksi 1.10.2009 eli 19 kuukautta sitten!
      Faktoja tässä tosiaan kaivattais.

    • Jotain tarttis

      Jotain tarttis tehrä sano Manukin aikoinaan...
      Yksittäisen jäsenen vaikuttamisen mahdollisuudet taitavat olla osuuskunnassa minimaalisen pienet..
      Koskahan seuraava osuuskuntakokous mahtanee olla?
      Sinne vaan kaikki joukolla mukaan valitsemaan parempia edusmiehiä yhteisen asian päälle. Loppuu koplaukset ja muu ja saadaan osuuskunta taas oikeille raiteille!

    • Faktat esiin

      Onko osuuskunnan johto toiminut omavaltaisesti vai mistä nyt on kyse? Kaikilla jäsenillä on vuosikokouksessa mahdollisuus tuoda mielipiteensä julki. Myös hallitukselle kokous antaa toimivallan määrätyissä puitteissa. Mikä tässä mättää.

      Käsittääkseni talouksilla on mahdollisuus jättäytyä pois liittymisvaiheessa. Pitää vain laittaa vesiasiansa itse kuntoon. Silloin on mahdollisuus ostaa lain täyttävät laitteet itse.

      • Vellikulho

        Mutta jos asuu toimenpidealueella, niin silloin kuulemma kaupunki ei hyväksy muita jätevedenkäsittelytapoja?? Näin ainakin osuuskunta asiaa markkinoi. Miksi joku muu tormilainen saa Onnisen pumpun, mutta muiden pitää ottaa Wilolainen? Edelleenkin suurin avoin kysymys on takkuehdot. Wilon pumppuja on jo asennettu, eikä heille ole kerrottu takuun voimassaolon ehtoja?
        Ylisen mukaan takuu on voimassa, mikäli Telilä asentaa pumpun. Wilon edustajien mukaan tilanne on vaikea ja edelleen auki??
        Ottaa tästä nyt sitten selvää.


    • Vanha kettu

      Yhteisen rahan peseminen kaupan teossa on helpompaa kuin peruskoulun matematiikka. Myydään jokainen yksikkö paperilla sata euroa kalliimmalla ostajalle, ja myyjäliike tilittää ostohankinnoista vastaaville samaisen summan esim. edustustilinsä kautta. Paljon pieniä yksiköitä sisältävä kauppa muodostaa helpon reitin ja aikaansaa mittavan potin helpottamaan päätöksen tekoa...

    • Lakia!

      Toimenpidealueet lienevät määritelty Sastamalassa jo viime syksynä, kuten monessa muussakin kunnassa.. Vesihuoltolain mukaan jokaisen kiinteistön joka kuuluu vesihuoltoverkoston toimenpidealueeseen , on velvollisuus liittyä keskitettyyn vesihuoltojärjestelmään. Kunnalla ja verkkoa hallinnoivalla organisaatiolla on silloin mahdollisuus vetäytyä tämän lain "taakse" ja ryhtyä "pakottamaan" asukkaita liittymään asettamalla liittyminen esim. rakennusluvan tai muun toimenpideluvan ehdoksi.
      Miten se asia toteutuu tai miten valvonta ja sanktiot järjestetään, ei varmaan kenelläkään ole tällä hetkellä tiedossa.
      Laki ja sen tavoitteet eikä tulkinnat eivät sinänsä ole mitenkään valtakunnallisesta tasosta ristiriidassa eivätkä pokkeavat.
      Illon vesihuolto-osuuskunnan toimintatavat ja tavoitteet sen sijaan ovat enimmäkseen tätä nykyä olleet vähintäänkin arveluttavia siihen osuuskunnan hallitukselta mandaatin saaneiden päättäjien kautta jäsenistölle väkipakolla sitoutettujen toimittajien ja urakoitsijoiden pakkokäyttöön liittyen.
      Tässäkin keskusteluketjussakin on jo varsin selkeästi tullut esiille se seikka, että mahdollisia ja tulevia osuuskunnan osakkaita on jo sekä uhkailtu tai kiristetty, lahjontaan liittyviä asioita ei ole vielä saatu kaikkia kirjattua..ehkä sitten toukokuun lopulla sitten vasta!

    • Olli Kuhta

      Voisiko joku, jolla on Wilon pumppu, kertoa millaiset takuuehdot teille on annettu??

    • vilo 5v ??

      Hei ootteks huomannu että tormin pyttyasennus on topissa?
      Ei se ainakan pytyistä ole kiinni, niitähän on koko tormi väärällänsä!
      Kylällä puhutaan että pyttykatselmuksia on tehty, useita..
      Onkoos wilo on vetäny takuut puihin vai mikä ny o?

    • Kuukerin nelli

      Taitaa pytty vuotaa. Onnea vaan kaikille vuotavan pytyn omistajille.
      Mutta onhan edelleen saatavissa muitakin pumppuja. Ei kaupunki voi pakottaa toimenpidealueella olevia ottamaan jonkun tietyn toimittajan pyttyä!!
      Jos on pakko liittyä, on oltava oikeus valita itse pyttynsä.

    • Ylle Kalinen

      Ei kaupunki varmaan pakota mitään, mutta Kalle&kumppanit.. sillä tavalla ne tykkikaupatkin laitettiin luistamaan!?

    • Jäsentiedote

      Kuullostaa siltä niin kuin kaikki ei olisi ihan tyytyväisiä? Essolta kuulin, että osuuskuntakokous olisi kesäkuussa. Heimo saa kyllä joltain selville tarkemmankin päivämäärän..Eikös mennä porukalla kuulemaan mitä siellä esitetään...puhutaanko epätosia ja hymyillään kuin Hangon keksi...pokkuroidaan, kätellään ja kumarrellaan kaljun säihkeessä (reipanit mukaan!) ja samaan aikaan puukotetaan selkään ja ollaan niinkuin ei oltaiskaan??! Hyvin menee, mutta menkööt ja wilo maailmankartalle!

    • 38220 Tyrwää

      Voisiko joku selvittää tuon kokouksen ajan ja paikan ja laittaa sen sitten tänne kaikkien näkyviin. Osuuskunta kun ei enää vastaa minun yhteydenottoihin :D.
      Minä ainakin olen silloin paikalla ja luulenpa, että moni muukin. Toivottavasti Wilonkin edustaja.
      Kukakohan on tällä hetkellä osuuskunnan puheenjohtaja? Ylinen vai Mäkelä??

    • Tiaronkeräilijä

      Sastamalan Shelli ja Neste taitaa olla parhaita paikkoja josa asioista tiäretään, ja ihan vimpan päälle...
      Heti kukkuullaa jotain, tiato on siellä ja ihan ensmäisten joukosa! Ja sen jälkeen vasta täälä!
      Parempi ku vilommiähet eitu kokkoukseen, joutuvat pian ahtaalle!!!
      Vastuu asiasta ommiälestäni ossuuskunnalla jokon tommotten sekundapytyn tännehhaalinu.
      Ylinen onkkuulemma terveyrellisistä syistä vettäytyny sivvuun, tiärähäntä kunneno lääkäri...luattamuspullaakin kuulemma kokkee, ja siten imehtele yhtään...!!!
      Oli sitte nintakka näi...paska juttu ja ihan kirjaimellisesti!!!
      Ylinen tullaan muistamaan lämpimästi(jossei suorastaan kuumasti) vielä PITKÄÄN tormilaisten keskuuressa...(ei siis kannata pimmeellä aikaa kulkee siä päi)
      Nykyjohtohahmosten sa mittää...Veijo o jo ikämiäs ja tehny pitkän ja kunnioitettavan uran monessaki eri orkesterissa...
      Veijo on tiukka ja jämpti miäs, mutta AINA puhheensa mittane! Eikä tavottele ikinä ommaa etuansa , vaan aina erustamansa yhristyksen!
      Voi kunnoita veijoja olis enämpi, nimmailma olis paljo parempi paikka ...!!!

    • shaishea

      Menevät kuulemma pytyt vaihtoon. Luultavasti pitää kaivaa ylös jo asennetutkin pytyt, kun kerran vuotavat. Kuka maksaa. Osuuskunta. Osuuskunnan säännöissä on pykälä, jonka mukaan tarvittaessa voidaan kerätä osakkailta lisää maksua. Siis kaikilta. Pian pääsevät Illon ja Heinoonkin osakkaat maistamaan tormilaista paskaa, osallistumalla lisäkustannuksiin?

    • Hjalpa hinta

      Mutta nehän oli kai monta sattaa euroo halvempia/kpl kun onnislaiset...mihinkäs se säästetty raha nyt on joutunut? Ja mihinkä ne vilolaiset sitten lykätään? Tehdäänkö niistä kukkamaan reunuksia, kun tuskimpa myyjäkään niitä takaisin ottaa mistään hinnasta, minä en ainakaan huolisi edes ilman!
      Tästä sooloilusta tuli joka tapauksessa aika arvokas lysti osuuskunnalle ja saa syyttää pelkästään itseään päästämällä päättäjiksi hemmot joiden ammattitaito ei riitä arvioimaan edes sitä seikkaa ettei halpaa ja hyvää saa samassa paketissa.

    • lahjontaa

      Joo kuulin, että Ylinen saa jokaisesta wilon pumppaamosta 200 euroo, jonka Wilo ja Telilä maksavat puoliksi

      • naapuri kerto että..

        Kaikki mitä nesteellä tai shellillä kuulee pitää varmasti paikkansa. Mitä muheempi juoru sitä varmemmin tyrwääläiset sen nielee. Sen olen huomannut, että missään muulla ei puhuta niin paljon P**KAA kuin täällä.


    • WTF TYRWÄÄ

      WTF

      • -T.L.-

        Eikös siälä oo melkein joka paikassa omatt kaivot. mikä pakko tommosiin on liittyä!


      • 12345678900987654321
        -T.L.- kirjoitti:

        Eikös siälä oo melkein joka paikassa omatt kaivot. mikä pakko tommosiin on liittyä!

        LOL , nuo omat saostuskaivot ei oikein uusien pykälien mukaan taida riittää.


      • -T.L.-
        12345678900987654321 kirjoitti:

        LOL , nuo omat saostuskaivot ei oikein uusien pykälien mukaan taida riittää.

        Niihin ei kai kovin suurta muutosta tehdä että täyttää uudet direktiivit.


    • wilo

      sakokaivot ulospäin!!! wilot sisään päin!!! sano kalle ku tihkuvia tiilen päitä laski!!!!!!!!!!!

    • Illo-Tormi 6-0

      Täälä ne mustat astiat lojuu pitkin Tormia, pitäskö laittaa Finskan kyytiin? Eikä täälä juuri mitään tapahdu, vaikka joku jo sano nähneensä vilauksen ittestään Erjosta...
      Delekaatioita kihvelien kansa yhden jos toisenkin kaivon ympärillä on nähty, muttei taida mitään löytyä? Kuuluu kyllä, lotinaa kaivoista!
      Tyät näyttäis olevan topissa ihan tykkänään, eikä kukkaan tiä mistään mittään!
      Antakaas kumä arvaan: Osuuskunnan puheenjohtaja ja sihteeri on junaillu ihan kahrestaan tämän koko wilo-kupletin menemään ihan hiljaisin äänin niin ettei siitä liikoja ole hiiskuttu oikeastaan kenellekkään. Toimittaja on ihan pikkusen voidellu ko.herroja jotta asiat alkaisivat luistamaan hiukan paremmin. Takuukuvioitkin on hiottu hiukan verran kotiopäin. Asiasta innostuneet herrat ovat menneet ja tilanneet koko projektin kamppeet kertarysäyksellä katsomatta ensin yhdistyksen lompsaan. Sitten tulee jotain pikku ongelmaa jota ensin yritetään pimittää mutta yllätys yllätys herrat hoksaa että kupla meinaa puhjeta ja kupru uhkaa paljastua. Takuuasiat onnahtelevat eikä kaikki menekään ihan niinkuin on annettu ymmärtää...Tulee yllättäen terveydellisiä ongelmia ja luottamuspullaa joihin vedoten koko paskan voi jättää muitten hoidettavaksi!
      Ja mitä jäi käteen? No herrat sai voitelunsa eikä kukaan koskaan saa sitä selville, viemärilaitokselle paljon hulevettä pumpattavaksi ja Tormilaisille ikkuinen murhe!!
      Mutta täähän nyt oli vaan ihan pelkkää arvailua!!

    • Wilo Finland

      Onkos pytyistä kuulununna mittään uutta? Koneet ainaskin ovat topissa.
      Entäs rakas puheenjohtajamme, onko hänestä tietoa?
      Ja koskas se osuuskunnan kokous onkaan?

    • KOKOUSKUTSU

      Illon vesihuolto-osuuskunnan varsinainen osuuskuntakokous pidetään Lantula-talolla osoitteessa Vatajantie 396 7.6.2011 klo 18.00.
      Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kahvitarjoilu ennen kokousta. Tervetuloa. Hallitus.

    • KOKOUS

      "Sääntömääräiset asiat" tarkoittaa siis vain toimintakertomusta, tilinpäätöstä sekä niiden vahvistamista. Vastuuvapauksien myöntämistä tilivelvollisille, yli tai alijäämän käyttämisestä, toimintasuunnitelmaa ym. Päätetään hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten sekä kirjanpitäjän palkkioista.!!??
      Valitaan jäsenet ja varajäsenet hallitukseen.

      Nyt olisi sitten sen vaikuttamisen paikka jota tässä keskusteluketjussa on paljon peräänkuulutettu!
      Ainoa mahdollisuus kerran vuodessa jäsenen vaikuttaa osuuskunnan asioihin, koska kaikilla on vain yksi ääni.
      Myös valtakirjalla voi osallistua...

    • Kiitos kutsusta!

      Paljonks sinne Lantula taloon mahtuu väkkee?
      Voi olla että tullee vipinää ja ainakin tiivis tunnelma...
      Kepulikonnille kenkää vaan ja kytkykaupat päivänvaloon!
      Puheenjohtaja onkin jo konnaksi havaittu kauan aikaa sitten vaan eipä taida jäädä yhtään huonommaksi sihteerikään, ettei vaan olisi pahempi!
      Jokos se nimilista siitä erikoistilintarkastuksesta on vireillä?
      Jos on ni ilmotelkaa misä, kyllä määkin siihen nimeni laita heti.

      • Lantulalainen

        Ei sinne mahdu kuin 50 henkeä "isoon luokkaan".
        Saattaapi tulla ahdasta.


      • Totuus esiin

        Onko syytä epäillä kavallusta tai petosta? Muuten ei erikoistilintarkastusta tehdä. Tuntuu, että pieniä on silakat joulukaloiksi


      • Kokouksesta
        Totuus esiin kirjoitti:

        Onko syytä epäillä kavallusta tai petosta? Muuten ei erikoistilintarkastusta tehdä. Tuntuu, että pieniä on silakat joulukaloiksi

        Totuutta kai tässä ollaan hakemassakin, enkä usko, että stormilaiset nyt kyllä ihan purematta nielee tätä asiaa, mutta sehän nähdään sitten 7.6.
        Alla katkelmia osuuskuntalaista.

        Osuuskuntalaki 28.12.2001/1488

        15 §
        Kokousasiakirjat ja niiden nähtävinä pitäminen

        Jos osuuskunnan kokouksessa käsitellään tilinpäätöstä, tilinpäätöstä koskevat asiakirjat tai niiden jäljennökset on pidettävä vähintään viikon ajan ennen kokousta osuuskunnan pääkonttorissa tai Internet-verkkosivuilla jäsenten nähtävinä ja viivytyksettä lähetettävä jäsenelle, joka sitä pyytää. Jos kokouksessa käsitellään osuuskunnan sulautumista toiseen osuuskuntaan, jakautumista tai osuuskunnan muuttamista osakeyhtiöksi, asiakirjat on pidettävä nähtävinä vähintään kuukauden ennen kokousta ja lähetettävä viivytyksettä jäsenelle, joka sitä pyytää. (28.12.2007/1417)

        18 §
        Jäsenen kyselyoikeus

        Hallituksen ja toimitusjohtajan on osuuskunnan kokouksessa jäsenen pyynnöstä, jos hallitus katsoo sen käyvän päinsä osuuskunnalle olennaista haittaa tuottamatta, annettava tarkempia tietoja sellaisista seikoista, jotka saattavat vaikuttaa osuuskunnan tilinpäätöksen ja taloudellisen aseman tai muun kokouksessa käsiteltävän asian arviointiin. Velvollisuus antaa tietoja koskee myös osuuskunnan suhdetta samaan konserniin kuuluvaan toiseen yhteisöön sekä emo-osuuskunnassa lisäksi konsernitilinpäätöstä ja tytäryhteisöä koskevia edellä tarkoitettuja tietoja.

        7 § (22.12.2009/1406)
        Erityisen tarkastuksen määrääminen

        Jäsen voi hakea osuuskunnan kotipaikan aluehallintovirastolta erityisen tarkastuksen toimittamista osuuskunnan hallinnosta ja kirjanpidosta tietyltä päättyneeltä ajanjaksolta taikka tietyistä toimenpiteistä tai seikoista. Edellytyksenä on, että ehdotusta on osuuskunnan kokouksessa käsitelty ja kannatettu 2 momentissa tarkoitetulla tavalla. Hakemus aluehallintovirastolle on tehtävä kuukauden kuluessa osuuskunnan kokouksesta.

        Ehdotus tarkastuksen toimittamisesta on tehtävä varsinaisessa osuuskunnan kokouksessa tai siinä osuuskunnan kokouksessa, jossa asiaa kokouskutsun mukaisesti on käsiteltävä. Hakemus voidaan tehdä, jos jäsenet, joilla on vähintään neljäsosa jäsenten koko äänimäärästä tai kolmasosa kokouksessa edustettujen jäsenten äänimäärästä, ovat ehdotusta kannattaneet.

        Aluehallintoviraston on kuultava osuuskunnan hallitusta ja, jos tarkastus hakemuksen mukaan koskee tietyn henkilön toimenpiteitä, tätä henkilöä. Hakemukseen on suostuttava, jos tarkastuksen toimittamiseen katsotaan olevan painavia syitä. Aluehallintovirasto voi määrätä yhden tai useamman erityisen tarkastajan. Määräys voidaan panna täytäntöön lainvoimaa vailla olevana.


      • LAKIpykälistä
        Kokouksesta kirjoitti:

        Totuutta kai tässä ollaan hakemassakin, enkä usko, että stormilaiset nyt kyllä ihan purematta nielee tätä asiaa, mutta sehän nähdään sitten 7.6.
        Alla katkelmia osuuskuntalaista.

        Osuuskuntalaki 28.12.2001/1488

        15 §
        Kokousasiakirjat ja niiden nähtävinä pitäminen

        Jos osuuskunnan kokouksessa käsitellään tilinpäätöstä, tilinpäätöstä koskevat asiakirjat tai niiden jäljennökset on pidettävä vähintään viikon ajan ennen kokousta osuuskunnan pääkonttorissa tai Internet-verkkosivuilla jäsenten nähtävinä ja viivytyksettä lähetettävä jäsenelle, joka sitä pyytää. Jos kokouksessa käsitellään osuuskunnan sulautumista toiseen osuuskuntaan, jakautumista tai osuuskunnan muuttamista osakeyhtiöksi, asiakirjat on pidettävä nähtävinä vähintään kuukauden ennen kokousta ja lähetettävä viivytyksettä jäsenelle, joka sitä pyytää. (28.12.2007/1417)

        18 §
        Jäsenen kyselyoikeus

        Hallituksen ja toimitusjohtajan on osuuskunnan kokouksessa jäsenen pyynnöstä, jos hallitus katsoo sen käyvän päinsä osuuskunnalle olennaista haittaa tuottamatta, annettava tarkempia tietoja sellaisista seikoista, jotka saattavat vaikuttaa osuuskunnan tilinpäätöksen ja taloudellisen aseman tai muun kokouksessa käsiteltävän asian arviointiin. Velvollisuus antaa tietoja koskee myös osuuskunnan suhdetta samaan konserniin kuuluvaan toiseen yhteisöön sekä emo-osuuskunnassa lisäksi konsernitilinpäätöstä ja tytäryhteisöä koskevia edellä tarkoitettuja tietoja.

        7 § (22.12.2009/1406)
        Erityisen tarkastuksen määrääminen

        Jäsen voi hakea osuuskunnan kotipaikan aluehallintovirastolta erityisen tarkastuksen toimittamista osuuskunnan hallinnosta ja kirjanpidosta tietyltä päättyneeltä ajanjaksolta taikka tietyistä toimenpiteistä tai seikoista. Edellytyksenä on, että ehdotusta on osuuskunnan kokouksessa käsitelty ja kannatettu 2 momentissa tarkoitetulla tavalla. Hakemus aluehallintovirastolle on tehtävä kuukauden kuluessa osuuskunnan kokouksesta.

        Ehdotus tarkastuksen toimittamisesta on tehtävä varsinaisessa osuuskunnan kokouksessa tai siinä osuuskunnan kokouksessa, jossa asiaa kokouskutsun mukaisesti on käsiteltävä. Hakemus voidaan tehdä, jos jäsenet, joilla on vähintään neljäsosa jäsenten koko äänimäärästä tai kolmasosa kokouksessa edustettujen jäsenten äänimäärästä, ovat ehdotusta kannattaneet.

        Aluehallintoviraston on kuultava osuuskunnan hallitusta ja, jos tarkastus hakemuksen mukaan koskee tietyn henkilön toimenpiteitä, tätä henkilöä. Hakemukseen on suostuttava, jos tarkastuksen toimittamiseen katsotaan olevan painavia syitä. Aluehallintovirasto voi määrätä yhden tai useamman erityisen tarkastajan. Määräys voidaan panna täytäntöön lainvoimaa vailla olevana.

        No jopas oli pykälää ja parakraahvia..ei jääny kellekkän epäselväks että jotain sentän voidaan tehdä..yhresä.
        Vaikka olipa joku jo käyny kyselemässä osuuskunnan tilinpäätöstietojakin joita ei oltu näytetty..siis selvästi jotakin salattavaa taikka koplinkia siällä on, mutta mitä, sitä ei saara selville ilman tommosta erityistä tarkastusta, jos silläkään.
        Näyttää siltä, että ketkut toisiaan tukee ja pimittelee asioita sen ku kerkiivät..
        petosta ja kavallusta ei varmasti saada toteen näytettyä sen verran ammattimaisia pelimiähiä nämä tirehtöörit ovat.!
        Kaikki ommenny jutstiinsa niinku kilpailutuslaki summuut erellyttää, ja nää muut asiaan liittyvät konnankoukut on hoideltu ohi kirjanpidon ja ninkun joku jo sano: "hiljasin äänin".. saas nährä mitä tästä viä tullee?
        Osuuskunnan sekä maine että kunnia ommenny jo pohjalukemiiinsa, miten siis tommonen yhristys voi ylipäätänsä olla olemassa, jonkun lain varjolla vai???


    • Totuus esiin

      Kaupungin avustusta nauttivana osuuskuntana pitää esittää tilinpäätöstiedot. En usko, ettei olisi niihin tutustuttu ennen avustuksen myöntämistä . Tilinpäätöstiedot on nähtävillä vuosikokouksissa. Silloin pitää tutustua niihin.
      Mikä tässä nyt mättää, ettei vaan tyrvääläinen kateus olisi vallalla.

      • Jopas välähti

        Sinäpä sen sanoit!!
        Ekkös oo huomannu että tämä koko juttu on ihan alun alkujaan just siitä lähtösin?


    • Wilo 5v??????

      Ei kai siinä katteuresta oo kyse, jos penää omia etujaan. Ostaisitko sinä tuotteen, jonka takuuehdot myyjä lupaa kertoo vasta, kun oot maksanu tuotteen???

      • Muavimiäs

        Äläkäs muuta sano!!!
        Näyttää Illon vesiosuuskunnallekkin jo riittäneen noit wilo seikkailut kun kotiseuturetkellä huamasin, että sammaalle on osuuskunta taas hommattu onnislaiset pömpelit....taisi tulla kalliiks Kalle Antero Wilo myötäjäisineen.!?
        Heräs vaan kysymys, että mistä ny sitte raha löyty kunnolliseen kaivoon???? Wilolaisista kannattaisi ensi tilassa hankkiutua osuuskunnan eroon mitä pikimmiten!!!
        Vaikka mimmonen profeetta pantas keksiin, wilosta ei taira saara tivistä millään!?
        Mokoman klisun ämpärin hitsaus, liimaus taikka tervaus ei sovi tämmösen tavallisen muovimiähen järkeen, ei sitten ollenkan!!!!!
        Ihan sääliks käy siis tormilaisia , ovat ihan sijaiskärsijöitten asemassa.
        Teki niin tai näin niin murhetta riittää vuosikausiks eteenpäin!
        Olis paree kun palautettas koko hivakka takas sinne mistä on tullukki!!!!
        Onnee ja menestystä sekä osanottoni valitsemallenne ämpärille!!!


    • OsuuskuntaHaiskahtaa

      Jassoo...
      Sääliks käy tormilaisia minunkin!
      Poppakonsteilla koetetaan saada ihmiset uskomaan että musta on valkonen...
      voi perkule sentään, yrittäkääs nyt ymmärtää suoraan sanottuna että Teitä on kustu silimään ja ihan tuelta!!!
      Tää juttu haiskahtaa...en tiä miltä, mutta kaikki ei oo nyt ihan kohillaan, äijät jokka tommosia päättää ei kulje ihan täysillä, taikka sitten pitäis lääkitystä vaihtaa..

    • Wilo vs Onninen

      Siis onko asia niin, että osuuskunta on jo nyt hankkinut Onnisen pumppaamoita Wilolaisten tilalle? Onko siis Onnislaisia Sammaalla varastossa? Kuka maksaa erotuksen? Vaihdetaanko jo maassaolevat pytyt uusiin?

    • Onninen vs wilo

      Eikai...
      Sammaalla on alkamassa uusi rojekti, ja sinne tuleekin vissiin taas onnisen pöntöt, kyllä tormilaisten taitaa olla nyt tyytyminen vaan niihin wilon tekeleisiin! Tormilaistenkin on syytä kattoo tällä kohtaa vähän peiliin, olisitte nostanu äläkän asiasta hiukan aikasemmin! Voivoi sentään.

    • Huijjaustako????????

      No voi vittu, milläs nostat äläkän, kun ensin puhutaan pelkästään Onnisen pytyistä ja sitten kun olet tehnyt sopimuksen sinulle kerrotaan, että saatkin Wilon pytyt. Harhaanjohtavaa kaupankäyntiä!!!!!
      Paljonkos siellä Sammaalla uudessa projektissa tulee maksamaan liittyminen veteen ja viemäriin? Täällä Wilolaisilla se on 7500 €.
      Kyllähän täällä tormissakin Onnisen pytyn saa, jos vaatii ja maksaa lissää.

    • Tiedote Jäsenille

      Tiedote jäsenille ja liittyjille 2010
      Maanantai, 1. Lokakuuta, 2009

      Illon vesihuolto-osuuskunnan hallituksen 14.5.2009 tekemällä päätöksellä, ovat liittymismaksut vuonna 2010 seuraavat:
      Vesi- ja jätevesiliittymä yhden huoneiston kiinteistöön (rakennukseen) maksaa yhteensä 7500 € arvonlisäveroineen, jos molemmat putket asennetaan tontilla samaan kaivantoon.

      Tässä viimeisin päivitys osuuskunnan sivuilta, missään ei kerrota minkä tyyppisen pytyn saat!
      Sammaalaisethan maksaa tän perusteella just saman verran, koska ei ole hinnastoa eri toimittajien tavaroista...eikoös siinä ole jo riittävästi perustetta harhaan johtamisesta?

      Kilpailuttamisella ei varmaankaan tarkoiteta sitä, että otetaan markkinoiden halvin mahdolline tuote, vaan verrataan hinta/laatu suhdetta jo olemassa olevaan ja käytössä osuuskunnalla olevaan tuotteeseen!!?

      Tässä on nyt on nyt sekoitettu halvin mahdollinen ja luotettava kilpailukykyisin tuote keskenään.

      Vaan eipä mittään, osuuskunnan elikkä meitin rahojammehan tässä poltetaan, niin että antaa mennä vaan kalle ja antero, jos ei riitä niin kerätään vaan lissää...

      Annamme teille molemmille sovinnolla potkut 7.6.2011 ilman eri pyyntöä.

    • totuus esiin

      Toisilla on kova tarve päästä Illon vesiosuuskunnan johtopaikoille. Kirjoittelusta päätellen on olemassa jo valmiit henkilöt. Uskon, että ei nykyinen johto tahallaan huonoa osta toimittajan laadun tarkastus vain petti.

      Seuraajilla on vuoden kuluttua yhtä hikiset paikat. Aina sattuu ja tapahtuu!!

    • Koplaus

      Kuka hullu nyt noille paikoille enää haluaisi. Sen verran on lupauksia jäänyt pojilta pitämättä, jotta hoitakoon pojat ensin aiheuttamansa sotkut pois.

    • Koplattu totuus ..

      Vai petti toimittajan laaduntarkastus!!??
      Ja paskat!!! Päättäjät vain voideltiin tarpeeksi, niin että silmät ummessa vaan tilattiin koko tormin mälli niin että tyrät vaan rytky että saatiin kotiutettua omaan taskuun wilon voitelurahat ajattelematta ollenkaan osuuskunnan osakkaitten etua!!!
      Samaa mieltä "koplauksen" kanssa...eihän kukaan hullu enää voi lähtee osuuskunnan hallituspaikkoja tavotteleen, kun sekä kunnia että maine on jo ruvella ja ihan pohjia myöten!!!!

    • Kokous 7.6.2011

      Tiistainnahan tuo sitten nähdään minkälaisia vastauksia meille annetaan.
      Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, ovatko keksineet jotain uutta....olis vaan nättiä ilmaan voi olla ettei kaikki sovi sisälle.

    • Wilon pikkulintunen

      Näin siellä kuulemma kävi, että Wilon 5 vuoden takuu onkin jokin "ehdollinen".
      Jotta se olisi voimassa, tulee tehdä sitä ja tätä. Mutta mitä oikeesti tulisi tehdä, jotta takuu olisi voimassa 5 vuotta? Se jäi kuulemma edelleen auki.

    • wesi

      Edelleenkö samat jatkaa johdossa? Mikä on ehdollinen takuu ?

    • Ehdollinen takuu

      No se on vaan Kallen ja Anteron kytkykauppa eräälle sähköliikkeelle jossa wiloo käytettiin esiliinana!!! Eihän toi ehdollinen 5 v takuu kata käytännössä yhtikäs mitään..rakenne ja valmistusviat kuulemma kyllä kuuluvat, mutta onhan se nyt jo nähty etteivät käytännössä myönnä edes niitä. Entäs sitten tämä 30 vuoden "takuu" sisäpuolisille metalliosille!!?? Luuletteko tosiaan että 24 karaatin kalvanoitu patarauta kestää paskan höyryissä sen aikaa!? Mielenkiintoista nähdä kenen piikkiin näitä korjauksia tehdään, noin seuraavan sukupolven ajan?

    • OnniNok

      Asia on niin että Onninen on kuin Nokia. Joskus oli edelläkävijä ja sitten on perässähiihtäjä ja tekee tappiota ja hiipuu kansainvälisten rinnalla. Keskitetty johtaminen Vantaalla on johtanut koko talon harhaan. Vääriä päätöksiä ja osaamattomuutta ja ammattitaidottumuutta. Johtajat vaihtoon ja osaamista tilalle

      • Illo kuuluisaksi!!

        Aijaa...vihjaatko että Wilolla olisi sitten kansainvälistä osaamista ja ammattitaitoa vai...??? Ja sehän on kyllä jo nähtykin Stormissakin ja ihan toden teolla?!!
        Keskitetty johtaminen ties missä johtaa ennen pitkää siihen että Wilo Finlandin pumppaamo toimtukset loppuvat ennen kuin ovat kunnolla edes alkaneetkaan! Silloin on turha kysellä edes normaalin tuotetakuun (24kk) perään, vai kuinka?
        Nykyiset kaupat on tehty varmastikkin emofirman kowan rahan tuella ainoastaa markkina osuutta Suomessa haettaessa, ja jo ihan pakolla ja lopetus uhankin edessä!
        Niinkuin sanoit: "vääriä päätöksiä ja osaamattomuutta ja ammattitaidottomuutta" pitää kyllä hakea ihan paikalliselta tasolta ennenkuin mennään kansalliselle tai kansainvälisellekään tasolle.. uskoisin että pelkkä peiliin katsominen riittää!!!
        Opettele ensin vaikka tuo oikeinkirjoitus ja puhu vasta sitten.


    • Dorka

      Illo kuuluisaksi. Opettele lukemaan....???. Opettele kirjoittamaan myös "toimtukset. ainoastaa. markkina osuutta". Dorka. lukihärö ja kirjoitushärö ja ymmärryshärö

    • Ja sammaalta moro!

      Tuollainen ärhentely kielioppiseikoista antaa vahvat viitteet siitä, että viimeinenkin wilon rintama paikkakunnalla alkaa olla murtumassa, ja hywä niin.
      Jos wilon toimitukset ja toiminta kaatuu toimimattomuuden lisäksi kielioppiwirheisiinkin, niin jopas oli wahwalla pohjalla "isojen poikien" touhut.
      Onneksi järki alkaa taas voittaa, ja "perässähiihtäjien" laadukas ja hyväksi havaittu tuote otettiin taas käyttöön.
      Tuli ihan hyvään saumaan meidän Sammaalaisten puolesta että moinen wilopelleily saatiin vihdoin loppumaan.
      Emme olisi edes liittyneet Illoon paskaputkeen, jos tänne olisitte wiloja tyrkyttäneet!
      Ei mekän sentän kuuroja olla, saatikka sokeita...

    • TUOMIO TULI!!

      Ja nythän se sitten saatiin jonkunmoiseen päätöksen tämä tykkimiehenkin asia: tuomio tupsahti kirjanpitorikoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta...rikos katsottiin sikäli vähäiseksi että 3 kk ehdollisella siitä selviää! "Hyvä veli"- organisaatio tuli heti hätiin paikallisen kansanedustajakuuluisuuden hahmossa vähätellen asiaa niin pieneksi ettei vaikuta oikeastaan mihinkään.
      Joka tapauksessa tuomio tuli rikoksesta! Kyllä se taas nähtiin miten tässä piiri pieni vaan pyörii ja villasella painetaan mokoman koijarin tekoset. Ottakaa vaan kaveri mukaan kaikkiin mahdollisiin yhdistyksiin sun muihin seuroihin, saatte varmasti Illon vesiosuuskunnaltakin hyvät suositukset!!!!

    • Vapaamuurareita?

      Mikähän peijakkaan vapaamuurariyhdistys se on tämä Sastamalan kokoomus?? Huomasittekos, että Tyrviskän nettipalstoilla asioita kommentoitiin tiukasti puolesta ja vastaan, osa kommentteja jopa poistettiin kokonaan..tosi on, että Ylisen rikosta yritetään pehmentää ja saada siten asia unohtumaan mitä pikimmiten.
      Tykkisählinkien ansiosta kaveri viksusti siirrettiin patrian talkkariksi, taitaa nyttemmin olla taaksejäänyttä elämää sekin???
      Eläkkeellä, kortistossa vai kultaisella kädenpuristuksella elelevä vapaaherra??? Hepun omatkin raha-asiat näyttävät olevan kuralla...veljeily wilon kanssakaan myötäjäisineenkään ei ilmeisesti ole raha-asioita parantanut riittävässä määrin!
      Voikoos noinkin isossa vesiyhdistyksessä kukaan toimia noin pitkälle yksin???
      Ei varmastikkaan, joten jonkun on tarvinnut olla myötävaikuttamassa asioiden onnistumista "yhteisen edun" nimissä...eikä jää montaa vaihtoehtoa, vai jääkö?

    • Paskispönttö

      Ja mitäs Stormiin kuuluu nykyään???
      Laittavakko niitä mustia sekundapönttöjä sinne vielä? Vaikka jollain poppakonstilla saisivakkin ne vettä pitämään nyt, niin entäs viiden vuoden päästä?tai kymmenen! Sammaalla ollaan tyytyväisiä kun saivat ne toiset, onhan ne ny ihan eri luokkaa ja saman hinnan maksatte siellä!
      Pankaas viestiä tormilaiset miten on homma pelannu, mites ne luvatut 5v takuut ja asennukset on siellä sujunut?

    • ammattilainen

      kalleinpia liittymiä mitä minä tiedän suomessa.
      todellisuuden luulisi olevan 1000-2000€ paikkeilla.
      esim lähikunnassa alle tonnin.
      joku on taitanut tuon puhetaidon,ja sanontahan sanoo että sääli on sairauta,eli pyytää saa mitä vain .

    • pyytää voi,hullu jok

      näin muualla liitymä hiinnat
      y / vesi = 900 €
      y / viemäri= 1 400 €
      y / hulevesi = 700 €

      "Kakkosasunto" vesi jäte hulevesi

      ... 70 m2 450,00 700,00 350,00
      71 ...150 m2 900,00 1 400,00 700,00
      151 m2 .... 1 125,00 1 750,00 875,00

    • kakkakikkare

      Osuuskunnan ukko kiertelee pelottelemassa ihmisiä että viemäröinti on pakko hommata.
      Kuinka moni menee ja liittyy osuuskuntaan pelkästään tietämättömyyttään/tyhmyyttään.
      Mikään pakkohan osuuskuntaan ei ole liittyä eikä hommata kallista viemäröintiä.
      Että näin.

    • entinen illosta

      vesiosuuskunnan ukolla taitaa olla kiire!

    • ei ole hullua pyytä-

      on hintaa tupla,triplat,triplat tuplana.

    • valokuitu kaivantoon

      Mitenkähän ajatukselle valokuiden vetämisestä samaan kaivantoon kuuluu? Parivuotta sitten valokuidun vetäminen samalla olisi vetäjien mielestä nostanut kustannuksia todella paljon. Kuitenkin he olivat juuri aiemmin selvittäneet kuinka työlästä on saada kaivauslupia kaikilta osapuolilta ja vielä mahdolliset historialliset alueet aiheuttaa lisä ongelmia ja kustannuksia. http://www.lvm.fi/fileserver/0708.pdf voi lukea LVM:n laskelmat kustannusten noususta.

      Jopa liikenne ja viestintäministeriössä on huomattu tämä, että samalla kun vedetään jätevesiputkia taloihin kannattaisi vetää myös samaan kaivantoo valokuitu tai ainakin putki sille. Kun valokaapelin vetämiseen voisi vielä saada lisätukia, voi olla että valokaapeli jopa laskisi kustannuksia.

      Lainaus yllä linkitetystä julkaisusta:"Kunnille ja sen kautta vesiosuuskunnille myönnettävän tuen ja avustusten ehtona tulisi olla että samoihin kaivantoihin vesi- ja viemärijohtojen kanssa asennetaan vähintään suojaputket (tai valokaapelit) tulevia kuituyhteyksiä varten. Tämä ei nosta oleellisesti vesi- ja viemäröintikustannuksia." Liikenne ja viestintäministeriön julkaisuja 7/2008 - Vesiosuuskunnat haja-asutusalueiden kuituverkkojen rakentajina.

    • hemmetin realisti

      Sastamalan johto on ihan kuralla. Ei mitenkään ihme että olemme jääneet takapajulaksi jota markkinoidaan isolla rahalla jollain hemmetin kirjoilla ja miniatyyri kivitaloilla joita tarvii vielä tukea. Nettiyhteyksissä on kamala monopoli ja hinnat sen mukaisia. Olo on kuin jossain kehitysmaassa missä johto arpoo päätöksiä omaan taskuun.

    • illon emiirikunta

      ilon vesiosuuskunta perustaa pian elisallekin kilpailijan, tele-illo liittyminen 15000€,kk maksu 55€

    • valokuitu kaivantoon

      Ei tuossa ole oikeen mitään järkeä jos ei laiteta samalla edes putkia kuidulle, kun lähes joka taloon kuitenkin kaivetaan ojaa. Samaan kaivantoon vielä pitäisi laittaa sähkökin, kun sekin mene vielä monin paikoin ilmassa.

      Yhteistyö taitaa vain olla täysin mahdoton ajatus. Taitaa sopia paremmin alueen ideologiaan että kaikki kaivaa omat ojansa, vaikka sitten tulisi kolme ojaa vieretysten.

    • Se ei käy=ILLO

      Juu eihän se nyt käy millään, onhan se nyt ihan selvä, ettekös nyt ymmärrä?!
      Elisalla ei liene tarvetta voidella salamyhkäisesti päättäjiä kuten wilolla ja se selittänee yhteistyöhaluttomuuden... osuuskunnan sihteerikään, joka käytännösssä asioita osuuskunnassa hoitaa, ei saa sukulaisfirmallensa tästä mitään lisähommia...porkkanat ei yksinkertaisesti riitä näin monelle pupujussille!!
      Vinkkinä Elisalle: tehkää wilot ja muuttakaa nimi Telisaksi, niin homma lähtee rullaamaan ihan toiseen malliin!

    • Onneksi muutin pois

      Joo ei muuta kuin mahtavat salaliittoteoriat käyntiin oikein wanhan Wammalan malliin... Puheenjohtaja saa rahoitusta kiikoislaisten al-Kaidalta ja vesiosuuskunta myrkyttää ihmisten vedet jotta Kiikoisten ei tarvitsisi liittyä Sastamalaan.. vielä kun keksitte miten Saspe, seurakunta, Kiviniityn autohuolto ja Äijänkiven hiipparit saadaan sovitettua tähän samaan tarinaan niin ollaan jo tyrvääläisyyden alkulähteillä!

      • Laukula

        Olkaa ihmiset tarkkana, paljonko kaivuriyrittäjä teiltä laskuttaa ylimääräistä.
        Pyytäkää selvitys asiasta. On ollut tilanteita, jossa yrittäjä ei ole pystynyt erittelemään laskun sisältöä. Erittelyä voi pyytää jälkeenkin päin, vaikka laskun olisikin jo maksanut. Älkää maksako turhasta.


      • Illonmiäs
        Laukula kirjoitti:

        Olkaa ihmiset tarkkana, paljonko kaivuriyrittäjä teiltä laskuttaa ylimääräistä.
        Pyytäkää selvitys asiasta. On ollut tilanteita, jossa yrittäjä ei ole pystynyt erittelemään laskun sisältöä. Erittelyä voi pyytää jälkeenkin päin, vaikka laskun olisikin jo maksanut. Älkää maksako turhasta.

        Taisi kovilla pakkasilla maahan laitettu paskaputki jo haljetakkin siellä Stormissa?
        Olisikohan pitänyt noudattaa 15 asteen pakkasrajaa?


      • maksaja2
        Laukula kirjoitti:

        Olkaa ihmiset tarkkana, paljonko kaivuriyrittäjä teiltä laskuttaa ylimääräistä.
        Pyytäkää selvitys asiasta. On ollut tilanteita, jossa yrittäjä ei ole pystynyt erittelemään laskun sisältöä. Erittelyä voi pyytää jälkeenkin päin, vaikka laskun olisikin jo maksanut. Älkää maksako turhasta.

        Onko yrittäjän nimi salaisuus? Olen muualla törmännyt tuollaiseen laskuun. Blanko lasku antaa mahdollisuuden kaikenlaiseen kivaan.


    • Illonmiäs

      Ja nyt taisi ensimmiäinen Wilolainen pyttykin mennä vaihtoon siellä Lantulassa.
      Ei tainnut tiivistysmassa saumassa pitää?

    • Tupiin vaan ja onnea

      Oli tyrviksessä "kiva" juttu osuuskunnan kaivurimiehestä.

      • Willin Lännen touhua

        Eipä kovin hyvää mainosta taaskaan osuuskunnalle. Voi olla että sama kuumakalle leipoo turpaan jokaista Sammaalaista isäntää joka vaan esittää poikkipuolisen sanankin asian tiimoilta. Mahtaneeko olla suvunloppua sille entiselle kallelle jolla oli pikkusen samanlaisia ominaisuuksia?


    • valopääs

      Kuinkas nykyään hommat etenee, kun on ollut pitkään hiljaista?

      Vähän ihmettin kun ESP tarjosi valokuitua, jota ilmeisesti alkavat kaivamaan maahan alueelle. Samalle alueelle pitäisi joskus tulla Illon vesi/viemärit, mutta ilmeisesti nuo nyt ei oikeastikkaan mahdu samaan kaivantoon.

    • Valtuusto

      Illoa ollaan jo ajamassa alas. Sen taru on lopussa.

      • Maaseudun lukija

        Eipä taida olla sammaalla asiat sen paremmin, sieltähän muuttaa asukkaat paskaputken takia muualle!


    • sukua samasta p-reij

      Räjäytetään koko vtun illo ja illolaiset niin ongelma on ratkastu. Mitä silläkin kylällä on tarjottavissa tälle maailmalle. Sieltä ei ole tullut mitään hyvää. Preikä sakkia koko kylä.

    • v.....ntunut

      Oma kokemus on huono!
      Tekivät mun tontille "hautakummun" pari vuotta taakkepäin.
      Sinisiä ja mustia putkia törröttää mun tontilla????
      Sanoivat että on PAKKO liittyä viemärilinjaan!
      Vastasin notta menkää helevettihin, Mun mikään pakko ole.
      Odotan edelleen pihani maisemointia.....
      Kuusiaitaani sille kohdin voinut istuttaa.
      Tulkaas vesikunta korjaan piha entiselleen!
      Ei muuten mutta korjautan sen ja lasku tulee vesikunnalle!

    • JK67A

      Kannattaa tarkastaa Illon taloustilanne ennenkuin lupautuu heille mitään maksamaan. Jotenkin tuntuu että rahat on loppu ja nyt tarvitaan nopeasti uusia asiakkaita... niin nopeasti ettei asiakkaat ehdi tarkastamaan taustoja vaan sopimus pitää tehdä heti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1429
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe