t:mi ja ulosotto

niko43

olen perustamassa toiminimeä...
minulla on ulosottossa velkaa...
voiko ulosottomies ulosmitata toiminimen rahoja tai ainoastaan minun palkasta
terv niko

12

10752

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ölklkl

      voi, sillä Tmi = sinä itse

    • etyjtuk

      toiminimen rahat on sinun rahoja, eli kyllä voi.

      Toiminimi yrittäjä ei voi maksaa itselleen palkkaa.

      • ggii6987y

        Joten kannattaa perustaa OY,niin uo-mies jää nuolemaan näppejään.toinen hyvä konsti on se ota itsellesi palkkaa yrityksestä vain suojaosuuden rajaan saakka.Ei euroakaan yli.Olisipa hauska vain tietää paljonko uo-mies voi ottaa toiminimen pankkitililtä?Siis vaarantamatta liiketoimintaa?


      • Ay, ky vai oy
        ggii6987y kirjoitti:

        Joten kannattaa perustaa OY,niin uo-mies jää nuolemaan näppejään.toinen hyvä konsti on se ota itsellesi palkkaa yrityksestä vain suojaosuuden rajaan saakka.Ei euroakaan yli.Olisipa hauska vain tietää paljonko uo-mies voi ottaa toiminimen pankkitililtä?Siis vaarantamatta liiketoimintaa?

        No voihan perustaa avoimen yhtiön tai kommandiittiyhtiönkin. Kommandiiittiyhtiössä voi olla kaverina nimellinen äänetön yhtömies joka sijoittaa muutaman satasen yhtiöön. Em. yhtiöt ovat yhtälailla omia oikeushenkilöitä kuin oy:kin.

        OY:ssä on ongelma, kun palkat pitää maksaa palkkoina sivukuluineen tai odottaa vuosi tuleeko tulosta ja nostaa sitten. Henkilöyhtiöissä rahaa voi nostaa vapaasti ja se katsotaan tulevan voiton nostamiseksi - tai tappion lisäämiseksi.

        Ja sekin vielä, että jos osakeyhtiö ei menesty, on se haettava selvitystilaan tai voi joutua syytteseen ja korvausvastuuseen.

        Osakeyhtö on vain siksi parempi, että yllättävissä ja äkillisissä tilanteissa yrittäjä ei itse joudu vastuuseen. Eikä aina hitaammassakaan velkaatumisessa jos tuo edellä kerrottu ei laukea.


    • henk.koht. TOIMI

      Toiminimi on vain henkilökohtainen toimi jolla teet itsellesi ansiota.
      Se ei "tavallaan" ole mikään yritys (nyt moni suuttuu tästä lauseesta).

      Kaikki toiminimen tulot ovat henkilökohtaisia tuloja, joihin uo mies pääsee käsiksi. Toiminimessä ett maksa palkkaa...taino voit maksaa palkkaa mutta kaikki omat nostot ovat yksityisiä nostoja ja niitä voit tehdä mielin määrin. Kukaan sitä ei sanele. Maksat toiminimestä tulleiden tulojen verot kuin ne olisi henkilökohtaisia tuloja/ansioita koko vuoden vuositulojesi mukaan (oman henkilökohtaisen veroprosentin mukaisesti).
      Toiminimen toiminnasta olet yksin vastuussa koko omaisuudellasi.

      zemiä !

    • Heli321

      Jos olet perustamassa toiminimeä niin älä ainakaan huutele keskustelupalstoilla ulosotostasi valokuvan kera. Asiakkaasikin kyllä löytävät tänne.

    • Arska2

      onko laillista,että 100% KY:n tuloista ulosmitataan,siis yhtiömies ei saa pennin latia?
      mihin asiasta voi valittaa,tilanne on jatkunut jo 8 kk?

      • dsfrtghjklöjh

        Kyllä se on laillista. Ulosottomies voi esimerkiksi ulosmitata kaikki kortilla maksetut myynnit suoraan luottokunnan tilityksistä. Eräs kaveri harjoittaa sellaista kauppaa että koko liikevaihdosta noin 80% maksetaan korteilla. Jokin aika sitten kaveri alkoi ihmettelemään kun pankkitilillä oli aika hiljaista. Luottokunta(Nets) olikin ohjannut kaikki tilitykset suoraan ulosottoon. Toisen kaverin kohdalla ulosottomies oli ottanut yhteyttä kaverin asiakkaaseen ja pyytänyt tilittämään 20% kaverin laskuttamasta summasta ulosotolle.

        Eli kyllä ne voi tehdä melkein mitä tahansa, mutta se että ne ulosmittaa alvillista liikevaihtoa suoraan, tappaa yritystoiminnan suht nopeasti. Kannattaakin pyrkiä tekemään ulosoton kanssa maksusuunnitelma ja noudattaa sitä pilkulleen niin saattavat jättää elinkeinotoiminnan tulot rauhaan.

        Sitä ihmettelen että jos 100% tuloista on ulosmitattu niin miten olet pysynyt pystyssä 8 kuukautta?


      • Munista-mittaa

        Tässäkin ketjussa ollut pers´aukisia Kela pummeja jo vuosikausia, vailla mitään facta tietoa, joiden yritykset eivät olisi säilyneet pystyssä edes puolta vuotta.
        Toiminimeä ei saa ulosmitata noin vaan.

        http://www.minilex.fi/a/toiminimeä-ei-saa-ulosmitata


      • Eli-sanasta-sanaan

        """Toiminimeä ei saa ulosmitata
        Suosittele tätä artikkelia:
        >> Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 >>

        Toiminimen osalta on voimassa ehdoton ulosmittauskielto. Toiminimeä ei saa ulosmitata sellaisenaan, elinkeinotoiminnasta erillisenä osana. Toiminimi on käytännössä erottamaton osa elinkeinonharjoittajan toimintaa, joten irrallinen ulosmittaus ei ole mahdollista.

        Siinä tapauksessa, että yksityinen elinkeinonharjoittaja, avoin yhtiö tai kommandiittiyhtiö asetetaan konkurssiin, kuuluu toiminimi konkurssipesään, jollei velallisen tai yhtiömiehen sukunimi sisälly siihen. Konkurssipesään kuulumatonta toiminimeä saadaan kuitenkin käyttää sinä aikana, jona toimintaa jatketaan pesän lukuun."""


      • Mikä-lie-oikea-totuus

        # Pääsääntö on muutenkin että toiminimeltä ulosmitataan vain yksikuudesosa, jotta toiminta voi edes käytännössä jatkua (verot,yel,palkka,kulut ja tarvikkeet). Ulosottomiehen toiminta rikkoo perustuslain mukaista oikeuttasi harjoittaa elinkeinoasi mutta saattaa olla että henkilökohtainen tilisi sekoittaa asian kokonaisuuden ymmärtämistä, eli sinun tulee osoittaa että henkilökohtaisella tilillä on pääsääntöisesti toiminimestä johtuvia varoja.#


    • Suomessanäin

      sanoi laki mitä hyvänsä niin uo voi ottaa tmi:n tililtä vaikka kaikki. minulta otti muutama vosi sitten 900 e. valitin ja tietysti mun maksettavaksi tuli oikeuskulut. ne rahat eivät olleet minun!! tällä ei ollut mitään väliä, vaikka oli kaikki todisteet ja toimintani oli sellaista, että välitin palkkioita ja mulle oli vana provikka.

      hirveä häpeä, jos tosiaan asiakkaalle ilmoittavat suoraan, että palkkiosta pitää osa maksaa ulosottoon. sehän on yritysten välistä laskutusta. törkeää suorastaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6402
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4123
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      268
      2543
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1508
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1367
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe