Mopokortin lykkääntyminen.

pol11sitxd

Moro.
Elikkä oon ite huomannu et netis on kovaa keskusteluu siitä että voiko mopokortti siirtyä jos on alle 15 vuotias, ja jää kiinni ajamisesta. Itse jäin kiinni mopolla ajamisella ja tuli sakkoa vain 60 euroa ja ei lykkääntynyt kortti,olen siis 14v vielä. Ja naapurini( entinen poliisi) sanoi minulle että kortti ei voi siirtyä jos on alle 15 vuotias, ja poliisit pysäyttävät. Siks pyytäisin et joku vois kertoo et voikse oikeestki lykkääntyy jos poliisit pysäyttää ja on alle 15 vuotias. (toi mun naapuri on nykyää juoppo et siks haluun varmistusta asiaan) :)

19

5241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 14v mopoilija

      No ite kärähdin 13 vuotiaana kortitta ajamisesta. Ei tullut mitään sakkoja, varoituksia tai muutakaan seurauksia. Poliisi sanoi että jos vielä kerran jään kiinni niin kortti siirtyy. En oo onneks toiste poliiseihin mopoillessa törmänny ja syksyllä olis tarkotus kortti hommata.

      Kortti voi siis siirtyä, mutta siihen varmasti vaikuttavat semmoset asiat, että missä ajat ja minkä ikäinen olet. Jos oot 8v lapsi ja käyny vähä uutta mopoo testaamassa, niin tuskin siirtyy, mutta jos oot 14v ja ajelet kylillä kiesiä niin varmasti siirtyy. Kannattaa ajella varovasti ja jotain syrjäsiä teitä ettei kortti siirry. Mä ajelen yleensä jossai maaseudul ja semmosiin aikoihin joihin ei todennäköisesti ole poliiseja siellä päin. Esim. 21-03 yöllä ja joskus aamulla aikaisin.

    • 14v mopoilija

      Tuossa tutkiskelin vähän asiaa nii tuli mieleen, että koska alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisessavastuussa niin kortti ei voi siirtyä. En ole ihan vama :D

    • asdfgtgyh

      tietääkö kukaan?

    • kk

      14 vuotiaalla EI voi siirtyä kortti :)

    • ei_kannata_

      Yhdellä mun kaverilla siirty kortti ja toiselta ei, kun jäi kiinni.

      Ja muista tämä: Jos aiheutat kolarin ajaessasi ilman korttia, niin vakuutus ei korvaa aiheuttamaasi vahinkoa, ja joudut maksamaan mahdolliset tuhansien eurojen vahingot, mitkä esim autoon rysäyttämisestä voi tulla. Ja jos kuljettajallekkin tulee vammoja, niin voit joutua makseleen niitä sille koko elämäsi.

      Ja sitten siinä on vielä sellanen pieni kiva juttu, että jos ajat sen kolarin ilman korttia, niin vaikka kolari ei olisi sun syy (vaikka joku ajais punaisia valoja päin sua kylkeen), niin sää joudut siltikin maksamaan SYYLLISELLE korvaukset, sillä sulla ei ole ajo-oikeutta mopoos.

      Eli en suosittele ottamaan tuollaista riskiä, joka voi pilata mopoikäsi/elämäsi, niin turhan jutun takia...

      • yippee7

        kyllä se liikennevakuutus korvaa. mutta mopoilian syy se on vaikka joku vittu ajais sun päältä kännissä. vittu mitä touhuu mut ite ajelen syrjäsillä teillä jotka vie vaa jonnekkii hevon vittuun eläinlääkärille joka asuu kaukana kaupungista mihin on yksisuuntainen tie joka vie vaan sinne ja sitte sielt johokii pellolle


      • en_suosittele_ajamaan

        Kyllä sen vakuutysyhtiö maksaa vastapuolen vahingot,
        mutta perii rahat takaisin kortittomalta.


    • vittuuuu

      hei, sanokee että siirtyykö mulla kevarikortti jos 15v ajoin kylillä ilman korttii ja polliisit pyssäytti tuli 70 euroo sakkoja. eli siirtyykö mulla kevarikortti siis vuodella vai eikö siirry ??

      • acsqdsgf

        Mahdollisesti. Jos siirtyy, niin kyllä siitä sulle ilmotetaan. Tarkemmin sanottuna se on suorituskielto, jota yleensä määrätään 1 vuosi, ja sen vuoden aikana et saa suorittaa mitään korttia.

        Esimerkki: Topi täytti 15 tammikuussa 2012.
        Hän hurjastelee kylillä kevarilla, vaikkei oo ikää.
        Toukokuussa Topi jää kiinni, ja hänelle määrätään yhden vuoden suorituskielto.
        Topi saa suorittaa kevarikortin nyt vasta toukokuussa 2013.
        Mikäli Topi ei olisi siis möhlinyt, hän olisi saanut suorittaa sen tammikuussa 2013.
        Topin kevarikortti lykkääntyi siis neljällä kuukaudella.


    • bobobobonj

      ite jäin tänään kii 13v aluksi esittäydyin kaverinani jolla on jäänyt kortti kotiin mutta ei sillä pitkälle pötkitty ja jäin kiinni että kusetin henkilöllisyyttäni niin siitä sain jonkun ilmotuksen ja ei kortitta ajamisesta ei lykkääntynyt :D

    • anonymeeeeeeeeeeeeee

      ite jäin kiinni mopolla kortitta ajamisesta 22.9 olin sillon vielä neljätoista ja en oo kuullu mitään poliiseilta eikä oo tullu soittoo eikä mitään eli mitä teen nyt?saanko suorittaa kortin sillä täytin viime viikolla 15...:D ja mistä tietää lykkääntykö kortti vuodella?

    • anonymeeeeeeeeeeeeee

      vastatkaaa

      • :----)

        Kikkeli.


      • Jooh2

        Ei se varmaan oo siirtyny kerra poliisit ei oo mitää ilmottanu


    • mopollakovaaa

      alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisesti vastuussa joten ei mitenkään kortti voi siirtyä jos et ole vielä 15-vuotias... itelle poliisi kovisteli aikanaa kun jäin kiinni 2kk ennen 15v synttäreitä että "nytt sitten siirty kortti eikä tarvii sitä lähtee suorittaa" äkäsenä oikei ärhenteli ja luulinki sen siirtyneen enneku selvitin asian tutulta poliisilta...

    • MuorienMuori1967

      Käräytin justiinsa ison lauman pikkupoikia jotka ajaneet vuosia jo ilman mopokortteja. Nuorin vissiin 10 vee. Ihan oikein heille..... aiheuttavat vaaraa itselleen ja muille. Pennut ilman rajoja. Nyt on rajat. Hih hih hii....

      • Kuhankysynvaan

        Hei anna nuorten olla nuoria! Jos saat just pilattuu lauman kundeja päivän, ni on se nyt hih hih. Muuttuko sun elämä siitä kauheesti ku sait ne käräytettyy. Meniks sun elämä parempaan suuntaan kenties?


    • Entiiäq

      Jos 13 vuotias jää poliisille kiinni viritetyllä mopolla siirtyykö kortti ja sakot vai tuleeko vain isommat sakot virityksien vuoksi?

      • Jutustelija1

        Silloin kun kortti siirtyy niin se siirtyy aina tasan vuodella, eli esim 6.6.2017 jos täyttää 16v ja jää nyt kiinni vaikka autolla kortitta ajelusta. Niin saa kevari kortin aikaisintaan 22.5.2018 saat kevari kortin jos tänään jäät kiinni.

        Mutta mopo kortissa on se ero että tekijä ei välttis ole vielä riittävän vanha ollakseen vastuussa teostaan ja se voi vaikuttaa alle 15 kesäisellä siten ettei mopo kortti siirry.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5917
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3744
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2033
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1239
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe