Mihin valitus?

Apua tarvitseva

Mihin voi tehdä valituksen koulukuraattorin epäasiallisesta käytöksestä?
Lapsi oli vanhemman pyynnöstä käynyt puhumassa kuraattorille. Apua varsinaiseen asiaan ei saatu, asiaan ei edes tartuttu vaan kuraattori oli enemmänkin kiinnostunut vanhempien alkoholin käytöstä, mikä on noin 1-2 saunaolutta viikossa.
Kuraattori oli hyvin huolissaan vanhempien alkoholiongelmasta, minkä ilmaisi lapselle ja toiselle vanhemmalle. (Kyllä tämä rakas maamme on täysin alkoholisoitunut jos 1-2 olutta viikossa lasketaan alkoholismiksi, niinkuin tämä kuraattori väittää. Tietysti 13 vuotias lapsi - hänen mukaansa - ei ymmärrä mikä on paljon tai mikä on vähän).
Lapsi kun seuraavalla käynnillä kysyi, miksi kuraattori hänelle väittää vanhemmillaan olevan alkoholiongelma, niin tähän kuraattori oli todennut, ettei hän koskaan ole näin sanonut. (ei muuten kuin suoraan lapselle ja tämän vanhemmalle).
Lapsen on nyt kai ilmeisesti PAKKO käydä kuraattorilla ja sossun tapaamiset päälle ja näiltä muilta kuraattori käynneiltä on ilmennyt myös vastaavanlaisia asioita, esim. kuraattori on huolissaan myös toisen vanhemman masennuksesta. Siis mitä ihmettä!!!?? Kuraattori ei ole koskaan edes tavannut tätä toista vanhempaa, eikä hän todellakaan kärsi masennuksesta. Kuraattori on siis vetänyt omia johtopäätösiä jututettuaan ja johdateltuaan lasta.
Miten ihmeessä tällaiseen saa oikaisun tai miten tämän saa loppumaan. Lapsella on kohta pää sekaisin jos jatkaa käyntejään kuraattorilla. Minultakin hän kyselee miksi, MIKSI hänelle vieras ihminen voi väittää näitä asioita, mitkä hän tietää etteivät ole totta. Hän ei ymmärrä.

Lapsi tässä kärsii ihan oikeasti. Iloinen ja valoisa lapsi on muuttumassa hiljaiseksi ja itkuiseksi.

8

1775

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tietämätön ??

      Onko kuraattorilla pakko käydä? Mitä tapahtuu, jos ei mene?

    • Minna2011

      Hei,
      ei ole pakko käydä kuraattorin luona. Meidän koulussa /helsinki vastaavanlainen kuraaattori. pyytää luokseen juttelemaan ja sen mukaan tekee päätelmiä kotioloista. aion tehdä valituksen ja pyydän kuraattorin esimieheltä ensin vastauksen millaisia menettelytapoja kuraattorin on suositusten mukaisesti käytettävä. esim joku nuorista oli uskoutunut kuraattori, kotona on vanhempien kanssa ollut riitoja ja kun mieltä painavista asioista ei voi kotona kertoa oli kuraattorille uskoutunut, kuraattori utelee vannomalle ettei asiasta kerro kenellekkään, ja tytön sitten uskouduttua hänelle niin olikin vuotanut suoraan kotiin ja tehty lastensuojeluilmoitus, minkä jälkeen tytöstä ei enää oltu kovin kiinnostuneita. ihmettelen kovasti, onko niillä provisiopalkka vai miten toimivat, kun lastensuojeluilmoitus oli tehty ei lainkaan oltu enää lapsesta kiinnostuneita. PItäisihän näillä nuorillakin olla joku oikeusturva ja tulla kohdelluiksi asianmukaisesti.. eikö?

    • Cloetta....

      Ota yhteyttä maakuntasi sosiaaliasiamieheen, joka on tällaisia tapauksia varten. Hänen avullaa voit tehdä huomautuksen epäasiallisesta käytöksestä ja mahdollisesti jatkaa vielä valitusta eteen päin, ellei huomautus riitä.

    • NuRmJäRvi

      Meidän perheessä vastaavanlainen tapaus,kuraattori väittää koulukiusaamisen johtuvan huonosta isästä joka kuraattorin mielestä käyttää alkoholia täysin pöyristyttäviä määriä???Ettei olisi saman koulun kuraattori???

    • ............

      Katsot nettisivulta kaupunkinne/kuntanne sivistyspalvelujenne/koulupalvelujenne korkeimman virkamiehen (esim sivistystoimenjohtaja, koulutoimenjohtaja, sivistyspalvelujen toimialajohtaja tms. millä nimikkeillä heitä nyt Suomen maassa onkaan) ja teet valituksen hänelle.

    • Oikeutta-saa-tuolta

      http://www.avi.fi/fi/web/avi/kantelu1#.Vrm8NVSLShc

      Jos näet köyhää sorrettavan sekä oikeutta ja vanhurskautta poljettavan maakunnassa, niin älä sitä asiaa ihmettele; sillä ylhäistä vartioitsee vielä ylhäisempi, ja sitäkin ylhäisemmät heitä molempia.
      (Ecclesiastes 5:8)

    • mikämuumuka

      eipä se tuo avikaan nyt niin ihmeellinen paikka ole.
      Son ihme, että kun kuvitellaan että vääryyksiä tapahtuu, niin heti ollaan tehtailemassa valituksia joka paikkaan ja soitetaan lakimiehille.
      Kannattais katsella peiliin siinä vaiheessa jos/kun sosiaalitäti tulee käymään tai kuraattori soittelee.
      Kaikki ei ole kultaa mikä kiiltää ja takuulla ihmiset näkevät kulissien läpi.

      • Anonyymi

        Lue enemmän. Saatat jopa viisatua


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      134
      1883
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe