Ulosotto ja maksuhäiriö: Toiminimi?

Yrityshaaveilija

Onko estettä perustaa toiminimi kun makselen ulosottoon joka kuukausi sovitun summan ja lisäksi vielä on maksuhäiriömerkintöjä.

Kannattaako tähän toiminimiyritykseen ylipäänsä ryhtyä ettei leimaannu heti maksukyvyttömäksi nuoruuden tyhmyyksien takia?

27

23059

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 34f34g34g34g34

      No siis mikään velka, konkurssi, ulosotto tai muukaan ei ole este firman perustamiselle. Ei vaikka et velkoja maksaisikaan. Ainoastaan jos saat liiketoimintakiellon oikeudessa, niin et voi olla yrittäjä. Jos sinulla olisi kielto, muistaisit kyllä istuneesi oikeudessa. Tämän saa erittäin harva, ja vain jos tekee jotain todellä törkeätä.

      On kyseessä sitten TMI tai OY, niin ei siinä leimaannu vanhojen velkojen takia maksukyvyttömäksi, ellei joku halua varta vasten katsoa yrittäjän omia luottotietoja. Toiminimellä on siis oma y-tunnus, kuten OY:lläkin. Eli kummassakin muodossa firma on puhdas, ellet mokaa. Mutta OY:llä on enemmän uskottavuutta kuin toiminimellä. OY:stä on myös se hyöty, että jos tulee velkoja, niin et saa niitä omille niskoillesi, vaan ne kuolevat firman mukana, ja niitä ei maksa silloin kukaan (ellei firmassa sitten ole varoja tai omaisuutta mitä voidaan myydä). Sinun omaisuus ja tiedot ovat turvassa, ELLET ole takaamassa esim. lainoja henkilökohtaisesti, tai ellet tahallisesti ole pistäny rahoja taskuun ja jättäny kaikki maksamatta. Tällöin oikeus voi tuomita sinut korvausvelvolliseksi.

      Toiminimen ainoa etu on se, että vaikka sillä on oma y-tunnus niin se on sama kuin sinä (helpompi käsitellä rahoja kirjanpidollisestikin)... ja tietenkin hieman vähemmän paperihommia, mutta se ei ole mielestäni kovinkaan merkittävä asia.

      • Anonyymi

        Kiitos sinulle paljon.


    • yrittaja...

      Nykyään y-tunnus toiminimessä on aina sama, eli seuraa elinkeinonharjoittajaa loppuiän, tosin tmi on sama kuin sinä itse eli omat luottotietosi ovat samalla yrityksen luottotiedot.

      Muissa yhtiömuodoissa y-tunnus on aina uusi yritykselle, mutta hallituksen tai toimitusjohtajan henkilökohtaiset luottotiedot kyllä katsotaan läpi.

    • grggbnmjm,k,k,k

      Totta, että kerran perustetun toiminimen y-tunnus on aina sama, vaikka sen laittaisikin välillä lepotilaan, tai vaikka menisi konkkaan tai muuttaisi nimeä.

      MUTTA vaikka toiminimi olet sinä, sinun luottotiedot EIVÄT ole toiminimen luottotiedot. Toiminimen tiedot voivat olla puhtaat, mutta yrittäjän ei välttämättä. Tämä siis korjauksena edellisen kommenttiin.

      Loppupeleissä on siis kuitenkin ihan se ja sama vaikka firmalla on puhtaat tiedot, jos itsellä ei ole. Siinä ei ole enää väliä yhtiömuodolla. Tämähän ei jokapäiväisessä toiminnassa tule siis esille, mutta jos haet lainaa, luottoa tavarantoimittajilta tmv. jossa teet velkaa / laskulle tilauksia, niin voivat katsoa yrittäjän taustat. Kaikki ei kuitenkaan tee sitäkään. Riippuu paikasta.

    • yrittaja...

      Totta tuo luottotiedon jakautuminen juridisen ja luonnollisen henkilön välille, siitä huolimatta ja oikeastaan yhtiömuodosta riippumatta yrityksen vastuuhenkilöiden omat luottotiedot vaikuttavat myös yrityksen lainansaantiin, varsinkin jos kyseessä on uusi yritys.

      Pelkästään luottokorttia hakiessasi (firman korttikin on aina jonkun nimissä) katsotaan sinun omat tiedot vaikka maksaja ja velallinen onkin yritys.

    • Heli321

      Kannattaa nyt miettiä sitä yrityksen perustamista tarkkaan, sillä minun mielestäni vaatii jo taitoa saada maksuhäiriömerkintöjä useampia.

      Jos uskot liiketoimintaideaasi vahvasti niin kannattaa ryhtyä, jos olet epävarma niin älä ryhdy!

    • Yhtiö on juri niin huono kuin sen hallitus OYssä tai tmi kaverin luottotiedot. Sellaisella firmalla ei ainakaan saa luottoa tai tilejä auki mistään.

      Voin Vuokrata Oy,n se on puhdas ja kaikki rekkarit kunnossa. Ei muuta kuin töihin ja laskuttelemaan. Otan pienen% palkkiota.

      • 40.

        Heh, näin sivusta mikä se sellainen oma yritys oikein olikaan?


      • rekkakuski2

        vielläkö on toi mahdollisuus?itse olisin perustamassa yritystä.itse ajattelin laittaa auton ja laittaa sen ajoon.eli siis puhe on rekasta.


    • Epävarma

      vaikuttaako ehdollinen vankeusrangaistus toiminimen perustamiseen?

      • Kokemusta on

        Ei vaikuta.


    • asdfghjklöä'

      Estettä ei ole mutta muuten saattaa tulla ongelmia. Jos vanhat ulosotossa olevat velkasi on veroja, niin saattaa olla vaikeuksia päästä ennakkoperintärekisteriin ja se taas haittaa toimeksiantoja. Toinen taho joka saattaa kiukutella on pankki. Ne ei välttämättä anna toiminimelle pankkitiliä jos yrittäjällä on nauhaa perässä.

      Osakeyhtiön osalta voi törmätä samanlaisiin ongelmiin jos hallituksen jäsenellä on vastaava menneisyys. Puoli vuotta sitten perustin OY:n asiakkaalle, mutta hänellä oli kamaa ulosotossa joten verottaja ei päästänyt ennakkoperintärekisteriin eikä pankki antanut tiliä. Jouduimme hankkimaan bulvaanin hallitukseen. Pankki nieli bulvaanin ja tili aukesi mutta verottajalle piti vielä tehdä kirjallinen selvitys asiakkaani roolista yhtiössä. Koska asiakkaani jäi kuitenkin yhtiöön toimitusjohtajaksi ilman ainoatakaan osaketta, verottaja ei niellyt asiaa eikä päästänyt yhtiötä ennakkoperintärekisteriin.

      Rekisteristä poistaminen ei asiakkaani tapauksessa haitannut toimintaa koska hänen asiakkaansa taas ovat yksittäisiä kuluttajia. Yritysten välisessä kaupassa ja eritoten rakennusalalla on käytännössä aika vaikea toimia ilman että kuuluisi ennakkoperintärekisteriin.

    • Hurretton

      Se on 100% fakta, että luottotiedot kulkevat SOTU:si alla. Minne tahansa perustat TMI:n tai KY:n on aivan varma, että luottotieto tuosta yrityksestä on sama kuin sinun henkilötunnuksen alla kulkevat luottotiedot.

      KY ja TMI ovat henkilöstöyritysmuotoja eli yksityiselle elinkeinoharjoittajalle suunnattuja. SILLOIN, Y-tunnus on vain ALV, ennakkopid ja SV rahojen maksuun. Yrityksen luottotieto on sama kuin sinun henkilötietosi.

      KY:ssä luottotiedot haetaan vastuualaisen yhtiömiehen sotusta.
      TMI:ssä tämä nyt on päivän selvä asia. Eli elinkeinoharjoittaja tmi alla on yksi tai kaksi henkilöä mutta TMI perustaja eli "pomo" on vastuussa ja luottotiedot tulevat häneltä.

      OY onkin sitten eri juttu.

      Mutta tänä päivänä asiakastiedoista tulee henkilötunnuksella/Y-tunnuksella henkilöstöyrityksestä tieto kuka yritystä johtaa. asiakastiedon kautta sai muistaakseni vielä tiedon siitä mihin henkilötunnukseen Y-tunnus on sidottu ja luottohäiriömerkinnät näkyvät myös.

    • Tietämätön

      Näitä nyt lueskelleena, jälkiviisaana helppo tietty retostella mutta..

      Onko OY:lle siis mitään mahdollisuutta avata tiliä jos luottotiedoissa merkintöjä, maksut melkein maksettuja ja viimeisin merkintä poistuu 2/2016.

      Aloitetulla yrityksellä on tili mutta nyt pankkivirkailija tuumasi että tili pitäisi sulkea. Tili siis avattu samassa rysässä kun osakepääoma maksettu tilille.

      Ja perustettu OY ei tarvitse mitään luotollista tiliä eikä maksukorttia tällä hetkellä. Luotolliset tilit on tarvittaviin paikkoihin, vakuutukset on kunnossa ja hommiakin on puoleksi vuodeksi eteenpäin. Nyt vaan tilihomma meinaa rueta kiristämään..

    • keij3

      kysymys?yksi tuttava pyöritti ky firmaa noin 7-8kk tekemättä kirjanpitoa tai muita paperitöitä lainkaan veroista ja alv ilmoituksista puhumattakaan!lopetti sen ky:n 26.5.2013 ja ny kuukausi sitten perusti toisen firman ky muotoisena ja sai eri ly tunnuksen!miten se on mahdollista ?saako hän muka epr otteen tuosta vaan ja voi aloittaa puhtaalta pöydältä??eli ky muotoiselle yritykselle tulee aina uusi ly tunnus toisin kuin esim tmi yritykselle?vastatkaa joku viisaampi koska olen eri mieltä!!

    • muhonen

      Täällä yksi joka menetti tmi:n seitsemän vuotta sitten. Verovelkoja oli, mutta kaikki vanhenee nyt joulukuussa ja olen perustamassa uutta yritystä samalla Y-tunnuksella. Onko kokemuksia? Antaako verottaja lupaa? Jos, niin miten pankin laita ja vakuutusyhtiöiden? Pitäähän yritys vakuuttaa ja työntekjät myös.

    • Toimitimo

      Minultakin löytyy yksi maksuhäiriömerkintä. Luottotiedot ovat menneet. Suunnittelen hyvin pienimuotoista liiketoimintaa. En tarvitse lainaa mistään, en tarvi edes luottokorttia, jos se ei ole pakollinen. Toiminimi riittäisi itselle vallan mainiosti, jotta voisin sitä kautta tehdä pienimuotoista laskutustoimintaa. Voinko perustaa tässä tilanteessa toiminimen?

    • asdfthgjyhukjlö

      Huoh... tuolla taas väitetään että TMI:n luottotiedot on samat kun omat henk.koht. Joo, näin oli joskus vuosia sitten, ei enää. TMI:llä on ihan omat tiedot, ja siinä ei näy yrittäjän omat tiedot... ne tietenkin voidaan katsoa erikseen, kuten keneltä tahansa.

      • m.m.m.m.

        tmi.n luottotiedot on samat kun omistajan faktatietoa...mutta jokaiselle tmi-lle tulee uusi y-tunnus vaikka omistaja on sama eli se on paska puhetta et tunnus seuraa.mulla on ollut 4 tmi.10v sisällä.viimeisen kun perustin ei mennyt kun viikko soitti verottaja vaati 1000e kuussa ettei sulje veronumeroa.oli nimittäin pikkasen piikkiä...kieltäydyin epr kiinni heti alv numero jää silti auki joten kotimaan kauppaa saa tehdä sekä töihin käyttää alihankkioita laskutuksella(toimii noin vuoden)sitten se menee kiinni.nyt odotan liiketoiminta kielto päätöstä jo kolmatta vuotta,sinänsä hullua jos kielto on esim 3v ja tutkinta tehty 3v sitten mutta päätös 5v kuluttua on kielto 8v,suomen laki...mutta kerkee verot ainakin vanheta...


    • kksjjaa

      ei omat luottotiedot vaikuta siihen millään tavalla onko yrityksesi tiedot kunnossa vai ei..fakta.

      • Yrittäjäkin

        Miten niin?Jos sinulla on maksuhäiriömerkinnät voimassa ja perustat Tmi:n, et saa luottoa mihinkään josta tuotteita ostat. SINÄ = Tmi, SInun luottotieodot->Tmi:n luottotiedot.


    • Pankit on perseestä

      Jos on luottotiedot mennyt niin et saa pankkitilä esim oy lle. Toiminime voi pyörittää omalla pankkitilillä tai avata toisen yksityis tilin. Kyllä sä saat laskullakin muista yrityksiltä tavaraa. Aika harvoin tarkistaa omistajan tietoja!! Itelläni kohta 2 vuoden kokemus tästä. Hoitaa yritys hommat hyvin niin kaikki menee ihan hyvin vaikka olis itsellä luottotiedot menneet.

    • Hei. Viestini tulee hiukan myöhään tähän viestiketjuun mutta haluan tarkentaa teille epäileville suomen kansalaisille tmi:n y tunnuksen vahvaa voimaa.... Minulla on mennyt luottotiedot noin 10v sitten ja ulosotossa on kaikkiaan yli 20 000 e vieläkin... verovelkaa on noin 800 e.... aloin haaveilemaan rakennusalan yrityksestä alkuvuodesta... otin yhteyttä te-toimistoon ja sovin tapaamisen... esittelin liike ideani ja starttiraha hakemukset lähtivät välittömästi eteenpäin seuraavaan isompaan te-toimiston konttoriin... hakemus jäi odottamaan liitteeksi enään verovelka todistusta... no menin verottajalle ja pyysin todistuksen missä näkyi tuo kyseinen summa noin 800e... toimitin lappusen liitteenä te-toimistoon ja jäin odottamaan päätöstä... noin viikko meni kun puhelin soi ja täti soitti te-toimistosta ja kertoi että nyt on saatu lupa ilmoittaa yritys kaupparekisteriin ja starttiraha hakemus on hyväksytty.. no eli firma lähtee nyt pyörimään... noin 2kk tästä ensimmäinen työtä tilaava yritys on yksi johtavista rakennusliikkeistä suomessa... sopimuksia tehdessä he ilmoittaa että täytyy olla vastuu vakuutus... uups.. no marssin vakuutus yhtiöön esitän asian, täti katsoo firman tietoja ja mainitsee minun omista luottohäiriömerkinnöistä, kyselee yrityksestä niitä näitä ja tulostaa vakuutus paperit ja se siinä... vakuutukset tuli ja työt voi siis alkaa... nyt olen ollut itseni palkan maksaja josta ulosotto nyhtää sen muutaman sata euro kuukaudessa... firman tilejä hoitaa tilitoimisto ja niihin rahoihin ei ole kukaan koskenut, ei verottaja eikä ulosotto... no noin kuukausi sitten kun olin ollut puolisenvuotta yrittäjänä ja päätin kokeilla kepillä jäätä... kävelin autoliikkeeseen, katselin paketti-autoja ja puhelin myyjälle että firma tarvitsee uuden auton... sellainen hiace siitä löytyi 13000e hintaan, mainitsin myyjälle että auto tosin tulee firmalle, liising-autona ja omissa tiedoissa on jotain häikkää... myyjä kysyy onko firmalla pää-omaa ja onko firman paperit puhtaat ja pyytää toimittamaan verotuksesta todistuksen, kirjanpidosta ja pää-omista tositteet... paperit järjestyy seuraavalle päivälle ja kaupat syntyy käden käänteessä... no jos nuorempana olen hölmöillyt luottotietoni typeryyksissäni ja saan tälläisen mahdollisuuden vielä kerran elämässä niin en aijo sitä pilata.. minulla on hyvin toimiva yritys jossa työskentelee minun lisäksi 4 henkilöä, firmalla 2 autoa ja pää-oma karttuu tilille roimaa vauhtia.. mielestäni yrittäjä on suomessa hyvässä asemassa... tsemppiä tuleville yrittäjille mutta muistakaa olkaahan kunnolla sillä tätä mahdollisuutta ei kannata mennä mokaamaan

      • einiinonnekas

        outoa. ei saa perustaa firmaa jos on verovelkaa. ihan ehdoton asia. olet ihme onnenveikko.


    • tiedoton3

      entäs jos perustaa oy:n ns puhtailla nimillä ilman luottohäiriömerkintöjä. perustaa yhtiön ja avaa tilit ja maksupäätteet jne ja myöhemmin lisää ihmisen jolla on maksuhäiriömerkintä? miten vaikuttaa sitten muutoksen tekeminen yrityksen puhtaisiin papereihin vai onko niillä enää mitään merkitystä kun kaikki on jo hallussa?

    • eeey6y6y6y

      ei mitään merkitystä

      • Taas kerran ok homma

        Ei kai nuissa mitään ongelmaa samassa pankissa oltu 15 vuotta myötä ja vastamäessä, yhtiöni on tunnollinen laskunmaksaja, itsellä luottohäiriöitä reilun tonnin edestä ja sain sovittua että lyhennän ne pois. Sai perustettua toisenkin firman, veroja voi ja kannattaa maksaa vaikka joka päivä verotolille.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe