Walker pakoputket

Nyt meni hermot..

Meille myydään Parkanossa hitsattuja Walker pakoputkia Saksalaisina pakoputkina ja hinta on sen mukainen. Eilen juuri jouduin uusimaan puolitoista vuotta sitten asennetun Walker pakoputkiston joka oli pöntön molemmista saumoista ruostunut poikki ja pituussuuntainen saumakin oli melkein ruostunut puhki.

Parkanossa ei osata tehdä pakoputkia vaikka sitä tehdasta aikoinaan hehkutettiin Suomen hi-tech yrityksenä.

Ostin siis Saksasta alkuperäisen Walkeri jossa, yllätys yllätys, oli 1mm paksumpi seinämänvahvuus sekä 1.5mm suurempi sisähalkaisija. Autoon tuli paljon vääntöä lisää sekä äänikin hiljeni huomattavasti.

Kun siis sinulle tarjotaan ensi kerralla pakoputkea, niin katso onko se lyttääntynyt pokkausten kohdalta. Kun koputat äänenvaimentimia, niin koliseeko ne onttouttaan vai onko ääni tukahdutettu villalla. Alkuperäisessä pakoputkessa ei pokkaus lytistä putkea sisäkurvin puolelta. Ja äänenvaimentimissä koputus on ontto, koska ääntä ei vaimenneta mineraali villalla vaan se vaimenetaan huiluilla. Näistä tulee tehoero ja ännen hiljaisuus.

Jos oletetaan että Parkanon pakoputki maksaa 45e/pätkä ja alkuperäinen 80e/pätkä niin ei ole mitään mieltä hankkia Parkanon putkia koska ne kestävä mainitun 1.5 vuotta. Alkuperäinen teräksestä valmistettu kestää minimissään 9 vuotta, mutta yleensä 12 vuotta. Ja se sopii paikoilleen ilman rälläkkää ja hitsiä.

12

4090

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höpöhöpöpö

      Se on ensiasennusputki, joten laatu on sama kuin merkkiliikkeen varaosatiskilläkin.

      Jos et sattunut tietämään, niin Suomessa on valtavasti autotehtaiden alihankintatoimintaa, vaikkei kokonaisia autoja juuri täällä päin kasatakaan.

    • valikoidaan

      Niin mikähän pakoputki kestää 9-12v ei ainakaan käytössä täällä Suomensuolassa,olen nähnyt elämäni aikana Rediä,Walkeria,Fugoa,Mufflexia ym ym ja poikki tai puhki ruostuu kaikki jos ajetaan.
      Tuo on kyllä totta jos materiaali on ohutta tai äänenvaimennin ei paina mitään,onkuin tyhjää nostelisi niin ei semmoinen kestäkkään mitään!!
      Mistäpä tuon sitten tietää mikä on millainen kun yleensä joutuvat putket tilaamaan varaosaliikkeeseen niin eipä paljoo siinä tiskillä ole aikaa tutkia ja punnita ja pahimmassa tapauksesa maksattavat tilauksen ja putken jos ostaja alkaakin empimään että empäs tätä ötakkaan!!
      Ei se valinta niin helppoa olekkaan hieman on toista kuin valita jugurttia K:kaupasta.

      • lkjoiugiguui

        Ladan putki kesti 20 vuotta.


      • keijjo

        eli 10000km.. ;)


    • HUIJATTU

      FIAT PUNTON VM 96 PARI VUOTTA SITTEN UUSITTU KESKIMMÄINEN JA TAKAPÖNTTÖ WALKERIN VALMISTAMAT. ETUPÖNTÖSSÄ SISUSKALUT JO IRTI JA TAAS PALAA 200E PUTKISTON KORJAUKSEEN .AJATTELIN OTTAA YHTEYTTÄ MAAHANTUOJAAN JA VAATIA HYVITYSTÄ NOIN HUONOSTA LAADUSTA.

    • Npfu#k

      -95 nissanin alkuperäinen putki kesti 15 vuotta. Nyt on walker takapöttö, palaan asiaan 1-2 vuoden päästä ja katsotaan miten on kestänyt. Ellei koko auto mene romikselle ennnen sitä ,

    • Johnwalker

      Nykyauto kun tuottaa litratolkulla vettä niin mitäpä meinaat kun se villa imee vedet itteesä??
      Eipä taida kauaa kestää nekään pöntöt ja tukkoon menevät,sempä vuoksi olisikin hyvä hommata se ainoa ja alkuperäinen putki uusiinautoihin että kaikki olis ok,monesti kun ajelee toisen perässä niin vettä tulee pakoputken päästä todella paljon jos ette usko niin katselkaapas vaan,ei taida olla hyvä sitä imeyttää villaan??

    • petollisetmarkkinat

      En tiedä minkä merkkinen pakoputkisto mun 22 v. vanhassa autossa on, mutta se on alkuperäinen ja edelleen ehjä. Nykyään useimmat tuotteet noudattaa tuottolaskelmissa huomioitua lyhyttä toiminta-aikaa. Kestävä tuote ei ole tuottava tuote, joten sellaisia ei haluta valmistaa.

    • tapsavaann

      Juuri tänään totesin että putki pitäis uusia, alla on nyt alkuperäinen vuodelta 2004 joten on kestänyt 12v. (Almera 1.5). Etsin kokemuksia eri merkkisten putkien laaadusta/kestosta mutta en vielä ole löytänyt.

      • ääntämahtuu

        Rosteriputket kestäisivät hyvin, mutta niitä ei taida tuohon automalliin ainakaan valmiina saada.

        Tavallisista äänenvaimentimista kestää omien kokemusteni mukaan parhaiten merkkiliikkeestä hankittu äänenvaimennin. Noin tupla-aika verrattuna tarvikeosaan. Painoakin on alkuperäisessä huomattaasti enemmän, eli ainevahvuudet ovat toista luokkaa. Hintaakin on sitten tietysti enemmän.

        Aiheen Walkerista on myös minulla huonoja kokemuksia. Kestoaika vain 3-4 vuotta.


    • öööööööööööööööö

      Saksalainen? Vaikka saksalaiset ovatkin varsin tunnettuja kaasujen käsittelystäån, niin Walker on kuitenkin Yhdysvaltalaisen Tennecon tuotemerkki.

      • Anonyymi

        Teksas Walker on omaa sukua Chuk Norris.

        Pakoputkitehtaiden propaganda on nykyään rajua, koska kaikki ihmiset ovat siirtymässä pakoputkittomien autojen käyttäjiksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe