Kauppatieteellisen valintakoe

tulevaktmkö

Miten meni ja mitä tykkäsit aineistosta. Onneks ei ollut matikkaa!

55

1749

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gt44

      Milloinkas tuo pääsykoe ilmestyy nettiin? Oikeat vastaukset sitten joskus illalla, vai? Pitäisi päästä vähän pinnoja laskemaan.
      Kansis ja laskis tuntuivat överihelpoilta, voi olla että pisterajat nousevat jälleen jonkin verran. Myöskään viime vuoden markkinoinnin kaltaista tappo-osuutta ei ollut. Ihan mukavasti kai tuo meni, jätin vastaamatta vain yhteen, mutta eivät kaikki vastaukseni todellakaan mitään satavarmoja olleet.

    • Johnsson1987

      Kansis ja laskis tuntu kyl mullekin helpolta. vastasin 25 ja aika pomminvarmoja kaikki. sit pari ensisijasuuspistettä kaupan päälle. Saa nähdä riittääkö

    • ?????????????????21

      No löytyykö sitä oikeaa riviä jostain?

    • Lottoaja

      Kansis ja laskis tuntu mustakin melko helpolta. Johtis ja markkis olivat paikoin haastavampia... Vastasin 35 kysymykseen, joista muutamat meni vähän arvauksen puolelle. Oikeaa riviä odotellessa!

    • Lottoaja

      Kiitos paljon!!

    • hhrehehrehh

      kiitti vaan!

    • huh ????

      siis miten ihmeessä teht 40 voi olla vastaus 2??
      kirjassa on kyllä vähän erilailla...

      • ksagjegeg

        Samalla lailla on. Ensiksi nousivat korot -> asuntojen arvo alas -> subprime -kriisi -> pankkikriisi -> korkojen lasku -> valtioiden velkaantuminen.


    • jeeppss

      BTW miten noi yo-todistuksen pisteet?
      siis otetaanko huomioon siis matikka, äikkä ja kaksi muuta vai kolme muuta?
      ja äikkä, matikka, kaksi reaali ja joku muu vai miten??

    • fasfafa

      matikka, äikkä kolme reaalia, yks pitää olla kieli tms

    • VonGylder6767

      Kaksi reaalia, muuten sama.

    • spammibotti

      Nyt kun alustavat oikeat vastaukset on netissä niin mites teillä meni? Laskin että sain kokeesta 28,5 pistettä. Tuohon vielä kaksi pistettä ensimmäisestä hakupaikasta niin näyttää hyvältä. :) Ensimmäisena hakupaikkana Kuopio ja toisena Joensuu.

      Johto ja kansis oli minusta tänä vuonna ne vaikeimmat osiot. Laskis taas oli selkeästi helpoin ja markkinointi "keskivaikea".

      Onko täällä muita Kuopioon hakijoita?
      Kertokaa toki muutkin millaisia pisteitä saitte ja mihin yliopistoon haette!

    • jonssuliponso

      Miten kysymys nro. 38? Eikös kirjassa sanottu että pitkän aikavälin käyrä on missä on ja suhdannevaihtelut vaikuttaa tohon lyhyen ajan käyrään... suhdanne vaihteluihin vaikutetaan raha- ja finanssipolitiikalla, mutta ennen pitkään kaikki on pitkänajan käyrällä? Eikös silloin vastaus 4 olisi oikein? Eli ennen pitkään siirrytään takaisin pisteeseen a ilman finanssi- ja rahapolitiikkaakin?

      • fafaafaa

        ite järkeilin ihan samalla lailla. näköjään kysyttiin sitten lyhyellä aikavälillä


      • spammibotti

        D:n tapauksessa SAS-käyrä siirtyisi ja silloin kyllä oltaisiin tasapainossa, mutta ei pisteessä A, vaan tasapaino olisi jossain täysin uudessa pisteessä (SAS-käyrä siirtyy alas/oikealle).


      • 39/40 oikein

        Siirrytään tasapainoon takas mutta hinta tehtävän tapauksessa alempi. Eli tuotannon määrä ja työllisyys tasapainos hinta ei.


    • jonssuliponso

      Mutta jos kysymyksessä on "ennen pitkään", voiko kysymyksessä olla lyhyt aikaväli? Mielestäni ei.

    • Kauppakorkeeseen2011

      Samaan kompastuin (tehtävä 38!). Enkä siis myöskään ymmärrä, miksi oikea vastaus oli 1 eikä 4... Joku fiksumpi selittäkää? Kansis oli mielestäni muutenkin vaikeampi kun viime vuonna. Laskis selkeesti helpompi.

    • ktmtobe

      Muistakaa, että joitain tehtäviä voidaan hylätä jos ovat virheellisiä/harjaan johtavia yms

    • Viiksimursu

      Mihin osoitteeseen voi laittaa kirjeelliset valitukset tuosta tehtävä 38:sta? Olen itse(kin) sitä mieltä, että kokeessa on virhe tuossa kohtaa. Osoitetta kehiin ja joukolla valittamaan!

    • tietämätön...

      Mites 33? Kun ALVia nostetaan niin ihmisillähän on entistä vähemmän rahaa käyttää edes niihin inferiorisiin tuotteisiin saati sitten ylellisyyshyödykkeisiin? Eikö ainakin tilapäisesti rahojen käyttö pitäisi siirtyä yhä enenevässä määrin inferiorisiin hyödykkeisiin?

      Joku selittää kiitos?

      • muuttolappeenrantaan

        ja tehtävä 33: se että sille tuotteelle laitetaan alvi niin ei ainakaan lisää sen kysyntää vaan päinvastoin, samoin tulojen kasvu kun kyse on inferiorisesta hyödykkeestä, molemmat siis vaikuttaa vähentävästi.


    • muuttolappeenrantaan

      tehtävä 38: pitkän aikavälin tasapaino saavutetaan siis tarjontakäyrän liikkuessa oikealle, ei siten että se kysyntäkäyrä menee samaa reittiä takasin. eli leikkauspiste on kyllä LAS:n kohdalla ja bkt potentiaalisella tasollaan mutta hintataso on eri kuin pisteessä a. ei oo mitään virhettä tossa, vähän pitää vaan soveltaa tietojaan. 31pistettä rapsahti itelle kokeesta toivottavasti riittää 8)

    • urpot

      Tehtävässä 38 saavutetaan kyllä tasapainopiste, mutta se ei ole piste a. Pitkä aikavälin tasapainossa katsos kun ei ole hintatasolla mitään merkitystä. Uusi tasapaino syntyy pistettä a alemmaksi pitkän ajan tasapainosuoralla. Kysyntäsokissa työttömyys ja inflaatio kulkevat eri suuntiin eli kun työttömyys kasvaa niin inflaatio vähenee. (tarjontasokissa taas samaan suuntaan) Jos te pohditte jota kuinka kyseessä saattoi olla lyhyenaikavälin juttu tai vastaavaa niin teillä ei ole kyllä mitään käsitystä suhdannevaihteluista.

      Tehtävässä 33 kyse oli inferiorisesta hyödykkeestä mikä tarkoittaa sitä, että kuluttajien tulojen lisääntyessä sen kulutus vähenee (tällaisia ovat esimerkiksi peruna) alvin korotus taas vähentää entisestään kysyntää.

      • töööt

        Minä taas ajattelin tuon 38 tehtävän siten, että ennen pitkää se tasapainopiste siirtyy sille pitkän aikavälin käyrälle ja inflaatio nostaa hintoja koko ajan, joten loppujen lopuksi se tasapainopiste ja hintakin hilautuu ylöspäin.

        Mietin tuota tehtävää tosi kauan, enkä edes muista, miten loppujen lopuksi vastasin.


    • stressi

      mitä veikkaatte pisterajoista, tuskin nousee niin paljon, kuin viime vuonna? toivottavasti ei hirveenä ... :s

    • llhkghjhghghghghuu

      no tuskin. oli mun mielestä johtaminen ja kansiskin sen verran vaativampia. en siis sano, että mitenkään supervaikeita, mutta kinkkisempiä kuin viime vuonna. Muuten: hirveästi porukkaa jäi tulematta kokeeseen, ainakin puolet jos meidän (suurimmän) salin mukaan laskee...

    • jos nyt tällä kertaa

      jeps 38 vastaus löytyy kyl ihan kirjasta, se siirty uudelle tasapainoalueelle mut se ei todellakaan oo piste a. 25.5 pisteitä, jos ei ouluun tai kuopioon noil pääse nii sit kyl harmittaa.. saa nähdä kuinka paljon pisterajat nousee, joka vuos ne on pompannu korkeammaks..

    • Helsinkiinkö?

      Mitäs porukka veikkaa Helsinkiin pisterajojen nousuks? Itellä Aaltoon 62,5 yhteispisteitä joista 26,5 kokeesta. Viime vuonna oli pisteraja 57 eli pitäis nousta 6pts etten sinne pääsis.

      Toisaalta paikkoja vähennettiin 50, on iso ikäluokka ja muutenkin helppo koe mutta 6pts nousussa ruvetaan puhumaan jo kaksnumeroisista %-luvuista pisterajojen heilahtelussa.

      Toisaalta 2009-2010 kun matematiikka poistettiin ja oli yks kirja vähemmän nous rajat vaan 3pts 54 -> 57. Miten on, uskaltaako jo elätellä toiveita aallosta vai onko kuinka tiukalla?

    • viduddaa

      eiks teistä tossa tehtävässä 26 toi 1. vaihtoehto
      "Jos asiakas saa laitteen hankkiessaan ylimääräisenä etuna laitteen käyttöön
      liittyvän henkilökohtaisen käyttökoulutuksen, kyse on laajennetusta tuotteesta."

      kuullosta enemmän menekin edistämiseltä?

      "ylimääräinen etu" kuullostaa joltai bonukselta tai kampanjalta.. Tietenkin se on laajennettu tuote jos muut firmat ei tarjoo tätä etua. Mutta tosta lauseesta saa fiiliksen että se olis tollekki firmalle sellanen ylimääränen etu.

      23 meni kans väärin. mut kirjassa kyl lukee "Ongelmien ja mahdollisuuksien tunnistamisen jälkeen määritellään tavoitteet. Nämä tavoitteet voivat olla
      -kvalitatiivisia
      -kvantitatiivisia."

      Onhan tää vähän tulkinnan varainen?

      • duppaduurixx15

        http://www.mediaopas.com/menekinedistaminen/ Tuolta voit lukea lisää menekinedistämisestä ja siitä huomaat, että se ei ole sama asia kuin laajennettu tuote. Se ylimääräinen etu ei tarvitse olla kampanja- tai bonussidonnainen, autoissakin on laajennettuna tuotteina erilaisia huoltotakuita ja muita juttuja lisänä.


      • Ristoporvari

        Kysymykseen 23 liittyen:

        Itsekin vastasin väärin. Jälkeenpäin olen järkeillyt, että Ilmeisesti knoppina oli vastausvaihtoehdon muotoilu "joko kvalitatiivisia tai kvantitatiivisia", mikä kaiketi tarkoittaa, että molempia ei voisi olla käytössä samalla kertaa. Näin ainakin jos pilkkua oikein viimeisen päälle viilataan. Toiminnan ohjaus vaimikäsenytoli on tietty ehdottoman oikein myöskin. Kuitenkin hieman harmittaa, koska itse en tulkinnut antamaani vastausta sellaiseksi, että toinen sulkee toisen pois.

        No, turha valittaa.


    • joi!!!!!

      Aika vaikee kyllä sanoo miten pisterajat nousee. Ite sain 26,5 ja mun mielestä toi oli aika lailla saman tasonen vaikeudeltaa ku viime vuoden koe...

    • helsinkiinkö?

      itelläkin meni 26 pieleen. Päättelin että jos asiakas saa ylimääräisen edun vielä tuotteen päälle niin kyse on ilmiselvästi menekinedistämisestä. Jos kyse olisi laajennetutsta tuotteesta se sisältyisi jo itse tuotteeseen eikä siis ylimääräisestä edusta.

      Jos veneennostamisen yhteydessä saa pullakahvit on kyse eri asiasta kuin jostain "veneenostajille rajoitetun ajan vielä pullakahvit kaupan päälle ylimääräisenä etuna!!" -jutusta.

    • viduddaa

      Juuri näin... tulkinnan varainen mielestäni tuo 26...
      Tietenkin laajennetun tuotteen ja menekin edistämisen välillä on selkeä ero. Mutta tässä oli kuitenkin sanat valittu niin ettei voinut olla varma kummasta oli kyse. Juuri niinkuin "helsinkiinkö?" sanoi (ottamalla tuon rajoitetun ajankin pois) niin kuullostaa se hieman menekin edistämiseltä.. EMT.. voiks näist valittaa johonki? ainahan se kannattaa jos piste puoltoista heruis...

    • eikannata9

      Ei kande tuosta 26 tehtävästä valittaa, kun se on ihan selvä juttu. Ette ole kovin hyvin opiskelleet, jos ette laajennettua tuotetta ja menekinedistämistä erota toisistaansa.

    • 67

      joo kyllä se mulle on ja oli ainaki iha selvä toi 26 tehtävä.. laajennettu tuote siis ihan selvästi. sitäpaitsi vielä selvempää oli et ne muut on vääriä

    • viduddaa

      34 pistettä, kehtaan väittää että aika hyvin oon lukenu, ja tiedän tasan tarkkaan mikä on laajennettu tuote. Mutta silloin laajennettu tuote kuuluu tarjontaan joka päivä, AINA. Silloin se ei ole ylimääräinen etu.

      Se on ehkä ylimääräinen etu toisiin samanlaisiin tuotteisiin(ydin) nähden, MUTTEI ylimääräinen etu yrityksen asiakkaille, ovathan he aina sen saaneet (ydin)tuotetta ostaessaan.

      • Floenf

        Laajennettu tuote on ydintuotteen ylimääräinen etu. Se on siis nimenomaan ydintuotteen ylimääräinen etu, koska se ei kuulu ydintuotteeseen. Ylimääräinen se on sen vuoksi, että et osta ydintuotetta sen laajennetun tuotteen vuoksi. Jos saat kahvit autokaupassa, se ei todennäköisesti edes vaikuta ostopäätökseesi, mutta se on kuitenkin ylimääräinen etu, vaikka sen saisi joka päivä kauas tulevaisuuteen.

        Toisilla samanlaisilla (ydin)tuotteilla ei ole tässä asiassa merkitystä.


    • Hyvinmeni

      Laskin et 39/40 oikein ja kakkiin siis vastasin. Eiköhä se aalto nappaa :) helppo oli koe. Aineisto kiva ku tarvi kirjaa siihe eikä tarvinnu yksiyiskohtii aineistosta poimii. Ja kuiteki sopiva vaikee.

    • Täh mikä koe?

      Mul meni koe ihan hyvin, vastasin kaikkiin 40 kysymykseen, eikä tainnut yksikään mennä väärin. Helvetin helppo koe, en ymmärrä miten tyhmä pitää olla, jos ei kokeesta täysiä pisteitä saa. 42 p koevalintapisteitä --> luultavasti Aalto kutsuu

      • hupsistakeikkaa16

        Sori, nähtävästi tänä vuonna raja on 43 pistettä :).


    • PESOnen JOO!!

      morjesta pöytään, 30 2 pinnaa tulossa ja turun kauppakorkea kutsuu todennäköisesti! Markkinointi selvästi vaikein, laskis helpoin ja kansis ja johtaminen melko sopivat. ei tule pisteraja ainakaan viidellä turkuun nousemaan. se on fakta

    • kauppiksen tytteli

      Kuinka moneen kysymykseen keskimäärin vastasitte ja millä tekniikalla? Nyt kysyn ihan sellasilta keskitason tyypeiltä suurinpiirtein.. Alkuun ajattelin että jos saisi 25 vastattua ja että ne olisi suurinpiirtein oikein, noh ylläri vastasin jokaiseen kysymykseen! Eli en tiedä oliko toi taktisesti hyvä veto??? Ainakin 10 väärin eli miinuksia luvassa.

      • "keskiverto"

        35 kysymykseen ainaki ite vastasin, ei välttämät ihan paras veto oo vastata kaikkiin kysymyksiin jos ei oo suht varmaa hajua. 7 meni itellä väärin et ehkä oon siin "keskiverto" luokas :) mut oon luottanu aika vahvasti siihen, et jos 2 vastausvaihtoehtoa tietää varmuudella vääräks, nii sit lottoaa oikean vastauksen kahden väliltä, toimii ihan hyvin kun väärästä vähennetään vaan 0.5 pistettä :)


    • sepi007

      Luotettavasta lähteestä olen saanut tietää, että koepistevalinnan raja nousisi 32 pisteeseen ja yhteispistevalinta 60 pisteeseen.

      • sepi007

        Tarkoitan Aaltoa


    • 33

      Viimevuotisen pisteidennousun suurin syy oli matikan poistuminen ja hakijoiden määrän radikaali kasvu toissavuoteen. Millä perusteilla pisteet pomppaisivat tänä vuonna noin huimasti? Koe oli medium- tasoa ja suosi hyvin lukeneita. Pisteet voisivat siis nousta sen 2p, mutta mitään perusteita korkeammille 5 pisteen nousuille ei kukaan ole vielä onnistunut esittämään, toisin kuin viime vuonna...

    • viduddaa

      "Ylimääräinen se on sen vuoksi, että et osta ydintuotetta sen laajennetun tuotteen vuoksi"

      Hyvin usein ostopäätös nimenomaan perustuu laajennettuun tuotteeseen.

      • ttrtrt23

        Korostuu eniten tilanteissa, joissa kaksi yritystä tarjoaa samaa ydintuotetta, mutta toisella onkin joku laajennettu tuote siinä mukana niin ostetaan se sitten (ei tietenkään aina, mutta se on se idea). Tärkeintä on sen ydintarpeen tyydytys.


    • viduddaa

      juuri näin.

    • helsinkiinkö?

      yllä oleviin "vaan" -0,5 pts: se pudotushan on oikeasti 1,5pts koska väärästä vastauksesta menettää lisäksi oikean vastauksen 1. Yllä olevan 40 tehtävään vastanneen tytön pisteet eivät putoa siis 5pts vaan 15 pts eli 25:teen.

      Se miksi rajat aaltoon voivat nousta on puolestaan se fakta että opiskelupaikkoja vähennetään 50kpl, eli nousua voi olla luvassa

    • Huh Huh

      Aaltoon tänä vuonna raja 32,5 p. Huh Huh!!! Turkuun 29,5 ja Lprntaan 25

      • kivakesä

        Kävipä tuuri, sain 32,5 pistettä, mutta paikkaa Aaltoon ei tullut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      139
      2033
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1918
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1670
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1468
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe