Jomotus???

Terve. Mulla on ollu nyt muutamia kuukausia laaja-alaisia nivelsärkyjä yms.

Epäillään kaikenlaisia sairauksia, mm. nivelreumaa. Onko teillä muilla nivelsairauksia sairastavilla kokemuksia kivuttomasta jomotuksesta??? Mulla esimerkiksi tuntuu, että ikään kuin jomottaisi paikkoja sydämen sykkeen tahdissa. Syke siis tuntuu varsin voimakkaana erityisesti käsissä ( sormissa ) ja jaloissa ( jalkapohjissa ).

Tuli vaan mieleen, että eikös tulehdus yleensä aiheuta juuri tuollaista - nimenomaan kivutonta - jomotusta...?
Ilmianna
Jaa

4 VastaustaMiten mahtaa olla hivenainetasosi? Kalkki-Magnesium? Otatko mitään hivenainetta?
Tuollaista voi esiintyä hivenaineiden epäsuhteessakin. Niin että jotain on liikaa, ja jotain toisita liian vähän, joiden suhde toisiinsa pitäisi olla tietty suhde.
Myös joku virusinfektio, joka kuppaa elimsitössä, ei paranae, muttei pahenekkaan, voi ilmetä tuollakin tavalla.

Eipähän tuo selviä ennenkuin käyt lekurilta kyselemässä, josko selviää sittenkään.
Ilmianna
Jaa
Kummaa tosiaan. Olen käynyt reumatologeilla, yleislääkäreillä yms. monen monta kertaa, mutta tuntuu,että hekään eivät tiedä mikä vaivaa. Tosin tuntuu, että he eivät oikein usko tuota sykejuttua, vaan kuvittelevat, että se johtuu stressistä, hermostuneisuudesta tai verenpaineesta.

Tuo jomotus on siis kipujen lisäksi. Vasen kantapääkin on lievästi turvonnut, ja siitä tuo jomotus alkoi. Sen jälkeen levisi käsiin ja muualle jalkateriin. Nyt on kipuillut vasen polvi, ja eiköhän tuo jomotus tunnu nyt siinäkin.

Otan melko paljon lisäaineita. Lähinna aloittanut nivelkipuilujen jälkeen. Mm. multitabs, Möller-nivelille, b-vitamiinia, glukosamiinia, jossa msm:ää ym, kalkki-lisää, ja kaiken kukkuraksi olen aloittanut magnesiumin syönnin vajaa viikko sitten.

Mahtaakohan tuossa olla jo liikaa kaikkea. Muuten onko mitään tietoa kuinka saisi selville hivenainetasot. Saakohan arvauskeskuksesta sellaista tutkimusta??
Ilmianna
Jaa
"Mahtaakohan tuossa olla jo liikaa kaikkea. Muuten onko mitään tietoa kuinka saisi selville hivenainetasot. Saakohan arvauskeskuksesta sellaista tutkimusta??"

Nää on semmosia "henkimaailman" asioita. TK:sta ei kyllä hivenainemäärittelyjä saa. Itse olen teettänyt sen hiuksista, koska jos verestä sen teettää, se ei kerro totuutta. Veressä voi virrata vaikka kuinka hyvin hivenaineta ja antioksidantteja, mutta mitä niistä kiinnitty elimistöön, ja mitä niistä elimistö pystyy hyödyntämään, onkin sitten jo toinen juttu kokonaan.

Mutta ei se hivenaineanalyysikään ratkaissut minunkaan tilanteessani mitään. Oikein mitään vajauksia ei ollut, silti riivatun tulehtunut ja kivulias olotila.

D-vitamiinilla olen saanut aika hyvin otetta noihin kipuihin. Talvisaikaan vetelin 250 µg:aa päivässä kun suomalaiset uskaltavat ottaa keskimäärin 10 µg ja ovat huolissaan, että meneeköhän liikaa kun elintarvikkeisiinkin sitä on lisätty.

Mutta kyllä kamalaa salapoliisityötä tämä on. Ennakkoluulottomasti kokeilen kaikkia vinkkejä, joita liikenteessä liikkuu. Toisista olen saanut valtavasti apua, toisista en yhtään.
Ilmianna
Jaa
Tämä tulee ehkä sinulle myöhässä sillä uskon että olet päässyt jo tutkimuksiin, mutta toivon että tästä on jollekin lukijalle hyötyä. Minulla oli samat oireet kymmeniä vuosia ja kun vanhenin, enkä jaksanut liikkua säännöllisesti, niin vaivat ja kivut, ottivat yliotteen ja tulin työkyvyttömäksi ja jouduin konttaamaan työvoimatoimistosta Kelan konttoriin. Noin 50m onneksi olivat samalla kadulla.
Vuosien pyörittelyn jälkeen pääsin magneetti röntgeniin jossa löytyi selkäranka reuma. Sitten pääsin ENMG neulamagneetti tutkimukseen jossa löytyi pitkäaikaisen ja hoitamattoman tulehduksen aiheuttamia herojuurivaurioita jotka aihettavat suonenvedon omaista jomotusta ennen nukkumaan menoa.
Pääsin sitten ortopedin vastaanotolle joka totesi minulla olevan krooninen kantaluukalvon tulehdus joka aiheuttaa sykkivää jomotusta joka tuntuu kantapäästä, päälakeen. Terveyskeskuslääkäri oli todennut minulle et sinä ole kipeä aina sinä olet tänne omin jaloin tullut ja et saa aikaa terveyskeskus vastaanotolle.
Poikamme Nintendo Wii Sport mode ilmoitti, sinun selkäsi on kipeä ota yhteyttä lääkäriin välittömästi.

Kelan minulle järjestämässä kuntoutus tutkimuksessa oli tullut Kelalle myönteinen lausunto, jossa ilmoitettiin täysin työkuntoinen mutta ei halua tehdä työtä. Kelan päätöksistä tehdään Vakuutus oikeuteen 30 000 valitusta vuodessa ja niistä valituksista on kaikki olleet jo muutoksenhaku lautakunnassa käsiteltävänä vuosia.

Kela sen byrokraatit yrittävät kiduttaa sinut hengiltä ennenkuin maksavat kuntoutusta tai hoitoa. Minä menetin 10 vuoden palkat ja eläke etuudet siltä ajalta. Kela ei ole ottanut vieläkään vastuuta mistään.

Sain työeläkekassalta eläkkeen Kelan vastustuksesta huolimatta ja Kela ei olisi muutenkaan joutunut maksamaan mitään koska eläkkeeni oli niin suuri työeläke kassalta.

Kun sain Eläkkeen muutin Espanjan lämpöön jossa saan eläkeläisenä ilmaisen terveydenhuollon ja lääkkeet. Lämpö tekee myös hyvää nivelilleni eikä jomotukset ja kolotukset enää vaivaa niin paljon.

Ruoka ja asumine on täällä Espanjan lämmössä halvempaa. Täällä Alicanten maakunnassa on paljon suomalaisia joista suurin osa viettää vain kesänsä suomessa. Ei tarvitse kärsiä räntää eikä loskaa.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Jomotus???

Terve. Mulla on ollu nyt muutamia kuukausia laaja-alaisia nivelsärkyjä yms.

Epäillään kaikenlaisia sairauksia, mm. nivelreumaa. Onko teillä muilla nivelsairauksia sairastavilla kokemuksia kivuttomasta jomotuksesta??? Mulla esimerkiksi tuntuu, että ikään kuin jomottaisi paikkoja sydämen sykkeen tahdissa. Syke siis tuntuu varsin voimakkaana erityisesti käsissä ( sormissa ) ja jaloissa ( jalkapohjissa ).

Tuli vaan mieleen, että eikös tulehdus yleensä aiheuta juuri tuollaista - nimenomaan kivutonta - jomotusta...?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta