Apua ontelosyyliin?

molluska

Vuoden ikäisellä pojallamme on käsivarsissa ontelosyyliä (ollut jo n. kolme kuukautta). Osa syylistä on isoja ja nyt näyttää osa myös ärtyneiltä (=punoitusta). Edellisellä neuvolakäynnillä neuvolantäti vaan tuumi, että ontelosyyliä usein on pienillä lapsilla ja ne siitä aikaa myöten häviävät. Varmasti niinkin, mutta olisiko kellään mitään vinkkiä mitä voisi kokeilla helpotukseksi? Syyliä on mielestäni tosi paljon, erityisesti olkavarsien sisäpinnoilla.

12

8978

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kummi

      Hei!

      Siskoni molemmilla lapsilla oli erittäin runsaasti ontelosyyliä. Luontaistuotekaupasta saa (en muista tuotenimeä) kapseleita, jotka on sisältää kuivattua sientä. Niillä sai syylät häädettyä. Asiantuntevat myyjät osaa kyllä auttaa.

      t. Kummi

      • mamma

        Kyseessä ovat osterivinokaskapselit tai jauhe, en tunne tuotetta tarkemmin mutta olen kuullut sen tepsivän. AIheesta oli hyvä juttu Kaksplus -lehdessä n. vuosi sitten (veikkaisin lehteä 6-7/2003) ja se sai ainakin minut niin vakuuttuneeksi että jos muksuilleni tulisi molluskoita niin kokeilisin.


    • vanha kettu

      oli lapsilla(4kpl) paljon ontelosyyliä, ja ei neuvolantädit puuttuneet asiaan mitenkään,kun ne syylät olivat häirinneet minua tarpeeksi niin otin yhtenä iltana kaikki lapset käsittelyyn ja puristelin ne molluskat ulos ja iho parani hyvin ja nyt on yhdellä joka on 21 vuotias muutama syylä vasta käsivarsissa sen minun tehokuurin jälkeen. ei niihin auttanut kuivaharjaukset yms kotikonstit ne oli yksinkertaisesti poistettava, sattuuhan se poistaminen, mutta jos niistä haluaa eroon...

    • -sarah-

      Muistan, kun itselläni oli ala-aste iässä ontelosyyliä polvitaipeissa ja käsitaipeissa. Niille alueille levitettiin puudutusrasvaa ja nypittiin pinseteillä pois. operaatio tehtiin terveydenhoitajalla, mutta saimme vastaisuuden varalle myös kotiin rasvaa.. Kannattaa kysyä rasvaa terveydenhoitajalta, niin ei tunnu niin ikävälle niiden poistaminen. :)

    • Teija

      Mikä on ontelosyylä? Miltä ne näyttää?

    • äitee

      ... valkoisella vaseliinilla, joka tukehduttaa molluskat pois. Valkoista vaseliinia saa apteekista ilman reseptiä. Levität vain rasvaa molluskoiden päälle esim. suihun jälkeen puhtaalle iholle... kyllä lähtee... ja ilman nyppimistä ja lapsen turhaa "kiduttamista".

    • molluskan poistaja

      Saat ontelosyylät pois joko nyppimällä tai puhkomalla. Voit ensin puuduttaa syyläalueet Emla-geelillä (saa apteekista ilman reseptiä) ja sitten nytpit ne pois pinseteillä. Toisena vaihtoehtona voit puhkaista molluskan steriilillä neulalla ihon suuntaisesti. Syylä kuivuu ja virus häviää myös joten pääset niistä näinkin helposti ja kivuttomasti eroon.
      Kysy toki tarkempia ohjeita omalta terveydenhoitajaltasi mutta nämä saisit minulta.

    • mmm

      Meillä ontelosyylät lähtivät muutamassa viikossa kun rasvasimme Helosan-nimisellä rasvalla(apteekista)Rasvasimme tytön kauttaaltaan eikä vain syylien kohdalta,koska hän on muutenkin erittäin kuivaihoinen.En tiedä sitten oliko sattumaa,mutta syylät ainakin hävisivät.Luin jostakin,että ne ovat usein kuivaihoisten ongelma

    • äiti

      Meillä ja kaverin perheessä syylät on onnistuneesti häädetty Remasan-osterivinokaskapseleilla, joita saa luontaistuotekaupasta.

      Kapselien sisällön voi tyhjentää ruokaan, jos lapsi ei pysty isoa kapselia nielemään. (ovat isoja)

      Täytyy olla kärsivällinen, syylät eivät hetkessä lähde, pari pakettia (a 72 kpl, 2 aamuisin ja iltaisin) on riittänyt, eli hoitoaika vähintään pari kuukautta.

      Syylät "kuivuvat" vähitellen kasaan, ja saattavat hoidon alussa jopa "pahentua", kun nousevat koholle ihon pinnasta. Mutta kapselit auttavat!

      • molluska

        Olen tuosta osterivinokasjauheesta muualtakin kuullut ja lukenut, mutta edelleen se vähän arveluttaa, kun kyseessä on kuitenkin näin pieni lapsi... Edelleenkin 1-vuotisneuvolassa sanoivat vaan, että voisihan ne syylät puhkaista, mutta häviävät ajan mittaan itsestäänkin. Ja että kun sitten joskus häviävät, tulee niille immuuniksi, eli ei pitäisi uusia. Rasvailua on kyllä kokeiltu, mutta siitä ei meidän kohdalla tunnu olevan apua (johtuisiko siitä että poika ei ole lainkaan kuivaihoinen?). Nyt isi on pari pahinta molluskaa kokeeksi puhkaissut. Häviävätköhän nuo pari tuolla konstilla vai pitäisikö kaikki syylät käsitellä kerralla ennen kuin on mitään tehoa? Jotenkin tuokin puhkominen tuntuu vaan ylivoimaiselle urakalle, kun syyliä on niin paljon ja ovat semmoisella kohtaa, että kun niitä nykii (esim. rasvatessa) niin poika kutiaa, kikattaa ja kiemurtelee hillittömästi.............. Toistaiseksi odotellaan, rasvaillaan edelleen ja odotellaan.... Kaipa noista joskus vielä eroonkin päästään. Kiitos kaikille vastauksista ja hyvää kesää! =)


    • toimii!

      Siskoni nuorin poika kärsi yli 2-vuotiaaksi saakka sitkeistä molluskoista, joista osa sitten myös tulehtuivat ja rupesivat punottamaan. Osa oli niin kivuliaita että poika itki jo ajatuksellekin että joku niitä hoitaisi. En suosittelisi minkäänlaista molluskoiden nyppimistä, puhkomista tai muuta rikkomista. Varsinkaan näin kesäaikaan, koska rikkoutunut iho tulehtuu äärettömän helposti.

      Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen keino on esimerkiksi luontaistuotekaupoista saatava Teatree (teepuu) -öljy! Sitä kun pari tippaa levittää molluskoihin, ne rupeavat parissa päivässä kuivumaan ja antiseptinen öljy ehkäisee tulehtumista todella tehokkaasti. Lapsi tottuu nopeasti öljyn levittämiseen esimerkiksi iltapesun jälkeen tms.

      Ehdottomasti kivuton, helppo ja nopea keino päästä eroon ontelosyylistä! :)

      • molluska

        Tätä testataan! Kiitos. =)


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6462
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4183
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2577
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2010
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1528
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1387
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1036
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1021
    Aihe