Kiinteistön velaton myyntihinta/ostotarjous

omakotitalon ostaja

Omakotitalon osto on nyt tullut ajankohtaiseksi. On hieman epäselvää ostotarjousprosessin kulku. Oletetaan että talon josta olemme kiinnostuneita velaton myyntihinta on 153 000 euroa. Jos teemme talosta ostotarjouksen 153000 euroa niin onko myyjän myytävä talo tuolla hinnalla? Jos taas teemme hieman alakanttiin olevan tarjouksen, esim. 145 000 ja joku toinen ostajaehdokas ylittää tarjouksemme tarjoten esim. 150 000 niin onko meillä oikeus korottaa tarjoustamme, tarkoitan siis sitä että ilmoittaako välittäjä meille tarjouksemme olevan ylitetty jolloin saisimme mahdollisuuden korottaa sitä.

1

514

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Partnevia

      Myyjä saa myydä ja jättää myymättä asuntonsa tai minkä hyvänsä omaisuutensa ihan millä hintaa tahansa ja kenelle tahansa. Jos pyyntihinta on 153.000 €, niin tämä on ainoastaan hinta, jolla sitä TARJOTAAN OSTETTAVAKSI, mutta kysymyksessä ei ole myyjän TARJOUS ostajalle.

      Tarjous on aina kokonaisuus, johon vaikuttaa kaupan kaikki ehdot. Olen ollut mukana useissa kaupoissa, joissa suurin kauppasumma ei ole ollut tarjouksen hyväksymisen peruste. Eräskin tarjous vanhasta omakotitalosta hyväksyttiin ostajan iän perusteella! Myyjä oli yli 60 vuotias, talo oli lähes 50 vuotias, ja myyjä ei halunnut vanhaan taloonsa liian nuorta omistajaa, koska nuorilta usein puuttuu kokemus vanhan talon asumisesta ja päätyi hieman alempaan tarjoukseen, jonka teki vanhassa talossa aiemminkin asunut keski-ikäinen ostaja. Puoltavana seikkana oli myös houkuttelevammat maksuehdot.

      Kiinteistöissä ostotarjous sitoo osapuolia vain, mikäli se on tehty MK 2 luvussa säädetyllä tavalla. Jos talo on oy, niin tarjous sitoo tarjouksen ehtojen mukaan. Jos myyjä on hyväksynyt tarjouksen, hän voi edelleen myydä kohteen myös kolmannelle. Järkevä ostaja sopii tällaisen tilanteen varalta riittävän sanktion.

      Välittäjien toimintatavoissa on isojakin eroja. Välttämättä ette saa mitään ilmoitusta korkeammasta tarjouksesta, mutta aktiivinen välittäjä kyllä ilmoittaa, mikäli tarjousmahdollisuus on vielä olemassa. Hyvässä välitystavassa ns. vedättäminen on epäkorrekti/ kielletty toimintatapa. Välittäjä ei siis voi kahden asiakkaan välillä hilata hintaa tonni kerrallaan ylös, vaan käytännössä kilpailutilanteessa kohteen myyjä päättää uudesta tarjouskierroksesta ostajaehdokkaiden kanssa. Toisinaan uusi tarjouskierros on voinut koitua myyjän kohtaloksi, kun ostajat ovatkin vetäytyneet kokonaan kohteen tarjoamisesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5339
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3447
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      193
      1484
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1003
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe