Miksi ihmiset käyttää veistä tai syö ruokapöydällä

goottipojka

En ole käyttänyt veistä varmaan 20 vuoden aikana kertaakaan. En tajua mihin sitä tarvii, ku voi pilkkoo haarukalla yhtä nopeasti ja harvoin tarvii edes pilkkoa ellei syö paljon pihvejä. Ruokapöydässä en ole syönnyt koskaan. Jos syön himas teen sen telku/tietsika edessä.

Toki vieraiden kanssa on sopivampaa samas pöydäs.

17

536

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ölaskdfjöjkl

      Veitsi on aika turha ruokapöydässä. Pihvien kanssa toki paikallaan, mutta muuten se on vain nirppanokkien hienosteluväline, voivat kytätä toisiaan että kuka pitää veistä oikeakka otteella ja jättääkö tasan 20 yli neljään ruokailtuaan.

      • hei kerran kun mä ol

        in syönyt mansikkaa jonka olin pilkkonut veitsellä kello olikin 20 yli neljä just sillon kun olin lopettanu sen syömisen. Vähän mystinen juttu.


    • Raipe.

      Hyvät ruokatavat opitaan kotona tai sitten ei. Surullista, mutta jatka valitsemallasi tiellä. Yhdessä perheen kanssa jos semmoinen sattuu olemaan, syöminen on paljon mukavampaa. Olen vähän katsellut kirjoituksiasi ja teet taas ihan tarkoituksellista provoa, jolla haet jotain huomiota. Miksi?

      • tätä taas

        ei elämää.. todennäkösesti kohta alkaa tulla pissi-kakkajuttuja


      • goottipojka

        Olen cyberpunkkari


      • .............
        goottipojka kirjoitti:

        Olen cyberpunkkari

        olet cyberrunkkari


      • goottipojka

    • .....

      Ei kai se niin vakavaa ole, jos syö pelkällä haarukalla kotioloissa. Tietysti veitsen käyttöä voi harkita, jos syö ravintolassa tai jossain hienommassa tilanteessa. Jos syö yksin tietokoneen ääressä, niin saahan silloin syödä vaikka sormilla.

      • Frank Haramillo

        Tiesitkö, että amerikkalaiset syövät haarukalla, ja käyttävät veistä vain leikkaamiseen.

        Amerikkalaiset saattavat hienoissakin ravintoloissa leikata pihvin useaan suupalaan ja sen jälkeen laittaa veitsen lautasen sivuun sekä nauttien ruokansa oikeaasa kädessään pitämällä haarukalla. Veitsi otetaan taas käyttöön, kun tarve vaatii, esimerkiksi levitettä tai hilloa paahtoleivälle levittämiseen.

        Suu pyyhitään, sielläkin, ennen kuin juomaa nautitaan aterian yhteydessä.


      • jfjfhjfhhjfdg

        Veitsen kanssa syöminen vain luontevaa ettei tarvitse ihan haarukalla sotkea koko lautasta kun ruokapalaa ajetaan takaa.Nytkin vain sormiruokaa tarjotaan jo joka paikassa kun jenkeissä tahdotaan autoilu ruokaa mistä juontuu.


    • veitsen ihmettäkö?

      Sen vähän mitä tiedän ruokailuvälineiden historiasta, niin haarukkahan on aika uusi keksintö suhteessa veitseen ja lusikkaan. Jos olet ikinä käynyt kotiseutumuseoissa tai lukenut Suomen historiaa, niin meillä oli kapustat (=puiset lusikat) ja ne vain nuoltiin puhtaaksi sekä laitettiin hirren rakoon kuivumaan. Veitsi tai ennemminkin puukko oli kallis työväline, joka yleensä kulki omistajansa mukana ja se oli kätevä leikkaamaan myös ihmiselle ravintoa alkaen eläimen veren laskemisesta leivän siivuttamiseen. Sitä myös käytettiin syömiseen ja tungettiin viipale suuhun veitsen avulla.

      Haarukka on ollut ylhäisön työväline, jolla syöminen on sujunut sirosti ja etikettien mukaisesti.

      Syömäpuikkoja käyttävissä maissa haarukan käyttöä pidetään sivistymättömänä ja ne annetaan yleensä pienille lapsille, jotka harjoittelevat vasta syömistä omin avuin. Kokeile joskus vaikkapa Japanissa ja sinua katsellaan kohteliaan huvittuneesti haarukkasi kanssa :)

      Sinun ravintosi on mitä ilmeisemmin melkoista mössöä, joten jos söisit monipuolisesti ja erilaista oivaltaisit nopeasti veitsen käytön idean. Minäkin käytän helposti vain haarukkaa ruuissa, joissa ei tarvitse pureskella erityisesti. Hampaittesi vuoksi kannattaisi tutustua näin kesäaikaan laajaan vihannes- ja juuresvalikoimaan ja hakea haastetta hampaillesi, jolloin joudut leikkaamaan suupalasi veitsellä.

    • veitsen ihmettäkö?

      Ruokapöytäosuudesta sen verran, että alkujaan siihen on ollut ihan hygieniaan ja käytännöllisyyteen perustuvat hyvät syyt. Keittovälineet ovat olleet painavia ja annostelu on tapahtunut tulisijojen ääreltä, eikä ruuan säilyvyys ole ollut samaa luokkaa kuin jääkaappien ja pakastimien aikakaudella. Ja puolestaan suurissa linnoissa ruuan toimittaminen yhteen pisteeseen on taannut ruuan pysymisen lämpimänä kaikille kuin jos ruoka olisi kiukutettu jokaisen omaan soppeen.Ruokaahan voi tänä päivänä syödä koska tahansa ja missä muodossa vain ilman, että kukaan alkaa sitä erikseen ja työllä valmistamaan. Sen vuoksi mielikuva ruokailusta ruokapöydän ääressä hämärtyy ja muuttuu, koska voihan sitä todellakin syödä omissa oloissaan telkun ääressä.

      Koska olen niin laiska siivoamaan en sen vuoksi kulje ruuan kanssa ympäri kotia, mutta onkohan sinulla niin että sinun murennukset siivoaa joku muu? Se, että ruokailu tapahtuu yhdessä paikassa ja pöydän päällä on huomattavasti helpompaa siisteyden ylläpitoa, koska pöydän saa nopeasti rätillä pyyhittyä. Ja näin mökkeilyn aikaan tajuaa hyvin nopeasti, miten paljon hiiret ja rotat tykkäävät ihmisen ravinnosta etsien niitä ruokamurenia myös sisätiloista. Miksei myös muut ötököt, joten jos asut yksin vilkaise välillä oletko saanut kavereita.

    • Mitävittuahh

      -.-

    • remonttipöytä

      Ruokapöytä on paras remontintekotaso.

    • snapring-tool

      Lukkorengaspihdit on paras ruokailuväline.

    • Kysyensin

      Alkuperäistä kirjoittajaa kommentoin.

      Kun sinun ruokasi on pelkkää muussia, soossia ja sellaista mössöä ja sopotusta, niin haarukkakin on sinulle turha väline. Lappaa vain ensin suuhusi lautaselta lusikalla isommat sattumat ja nuole sitten lautaselta soossin jämät.

      Ei sinun tarvitse ihmetellä, miksi jotkut ihmiset tarvitsevat veistäkin aterioillaan. He syövät erilaisia ruokia kuin sinä.

    • yhky

      Ruokapöydän ääressä kantsis opetella kuitenkin syömään edes sen takia, että elämässä tulee eteen tilanteita, jolloin syödään siinä pöydän ääressä. Silloin on hallittava edes jotkut tavat. Esim. että ei pidetä kyynärpäitä pöydällä syödessä. Veistä käytetään ruuan pilkkomiseen, mutta toki muuten voi syödä pelkkä haarukka kädessä. Veistähän ei kuulu edes suuhun pistääkään.

      Tapa, että syödään jossain nojatuolissa samalla telkkaria vahdaten tms on tullut nykynuorten mukana. Minun kotonani vielä oli ruoka-ajat ja koko perhe söi yhdessä siinä katetun pöydän ääressä. Nyt kun katsoo vaikka noita amerikkalaisia tositeeveeohjelmia, niin niissähän ihmiset istuu kuka missäkin lautasiensa kanssa syömässä. Hakevat vaan hellalta lisää ruokaa.

      Kuitenkin tulee juhlia ja tapahtumia, joissa pitäisi osata syödä siinä pöydän ääressä. Jos aina on mussutettu vaan siellä sängyn päällä tai sohvalla, niin voi tuntua oudolta. Jos tää ap ei ole ikinä syönyt ruokapöydässä, niin eikö hän sitten ole koskaan käynyt edes pitsalla tai hampurilaispaikassa? Kyllähän niissäkin syödään pöydän ääressä, ellei sitten kiikuteta aina annosta kotiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      368
      4543
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1865
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1600
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      213
      1397
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1390
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1361
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1347
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe