Selätin aknen!

..........

Heippa,

Mä halusin tulla kertomaan teille kuinka selätin keskivaikean akneni monien hyödyttömien aknehoitojen ja yhdeksän vuoden jälkeen. Olen syönyt akneeni antibiootteja, Roanx3 ja kokeillut varmaan kaikki mahdolliset paikallishoidot Skinorenista Basironiin. Voin kuitenkin nyt todeta että ihoni alkaa olla normaali ja terve. Mikä sitten auttoi ihooni?

Afrikkalainen musta saippua. Pesen tällä netistä saatavalla saippualla kasvoni päivittäin. Se puhdistaa täysin meikin, lian ja muun moskan kasvoiltasi ja rauhoittaa ihon rasvoittumista. Iltaisin poistan sillä ensin meikkini ja sen jälkeen hieron sitä vielä uudelleen kasvoilleni, annan vaikuttaa hetken ja huuhtelen pois. Sama toistuu aamuisin. Afrikkalainen saippua ei kuivata ihoa, eikä ärsytä aknea. Minulla on todella herkkä, couperosainen akne-iho enkä ole huomannut minkäänlaista pahaa reagointia kyseiseen saippuaan. Päinvastoin ihoni ei enää rasvoitu kuin ennen vaan tuntuu vain hyvin kosteutetulta ja puhtaalta. Tottakai saan välillä näppyjä esim. alkoholista, hikoilusta tms. mutta ne eivät kauaa naamassa pysy tämän saippuan ansiosta.

Jos haluatte lisätietoja vastaan mielelläni! :)

Afrikkalaista mustaa saippuaa voi ostaa muunmuassa Etsy -nimisestä verkkokaupasta, googlettamalla löytyy varmasti suomalaisia kauppoja jotka tätä myyvät.

22

7648

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jeijjis

      Itsellä myös hyviä kokemuksia afrikkailaisesta black soapista. Nyt käyttänyt n. 1kk ja alkaa pikkuhiljaa tepsii. Mulla ollu sellanen lievä/keskivaikea akne. Olen myös sekoittanu jojobaöljyä kosteusvoiteisiin, joka saattaa olla myös osa syy aknen vähentymiseen.

    • jopjopp

      Olen tehnyt samoin kuin edellinen kirjoittaja eli käyttänyt tätä afrikkalaista saippuaa ja kosteusvoiteena apteekin humektania jojoba- öljyyn sekoitettuna, mutta silti ei meinaa toimia :/ Olen käyttänyt sitä nyt yhteensä noin kuukauden ja sain nyt viikko sitten todella jättimäisen suuren ihonalaisen patin otsaani ja poskeeni jotka alkaa onneksi jo hävitä. Tuntuu kuitenkin, että tämä saippua on ehkä liian kuivattavaa herkälle ja kuivalle sekaiholleni. Ainut mikä on nyt tähän mennessä on toiminut suhteellisen hyvin on dermalogican special cleansing gel joka ei ainakaa kuivata liikaa.

      Vartalon pesuun tuo afrikkalainen musta saippua on kyllä todella hyvää että jää se kuitenki käyttööni. :)

    • Alkup.

      Heippa!

      Unohdin kertoa että myyjä jolta ostan omat saippuani sekoittaa saippuoihini mukaan hieman afrikkalaista sheavoita (Shea Butter). Eli ihan raakaa mustaa saippuaa en käytä, sheavoi kosteuttaa ihoa saippuan samalla pestessä ja hoitaessa sitä. Myyjä kertoi minulle että raakana saippuaa käyttävät vain yleensä ihmiset joilla on extra-rasvainen iho - hän suositteleekin herkkä/kuivaihoisille tuota saippuaa johon on sulatettu ja sekoitettu sheavoita.

    • pakkosaajatietääää!!

      Mistä tuota afrikkalaista saippoaa saa????!!!!! Kaupasta? Apteekista??

      • stegdr

        Ruohonjuuressa olen nähnyt Suomessa.


    • :DDD

      Etsy verkkokaupasta saa kuulema

    • egfh4574

      Kai sitä voisi kokeilla... tässä tilanteessa olisi valmis hieromaan vaikka koiranpaskaa naamaansa, jos uskoisi sen auttavan.

      Minulla ongelma vaikuttaisi vaan olevan juuri ihon kosteus: iho pysyy ihan siedettävänä niin kauan, kun se on tosi kuiva. Esimerkiksi ROA-kuurin aikana finnejä tulee heti, jos alan rasvaamaan kasvojani. Samoin kesällä ihoni on paljon huonompi kuin talvella.

    • 4678gtj568

      Mistäs tätä saisi Suomessa ostettua? Kaikki suomalaiset nettikaupat näyttävät "ei-oota". Mitenkä tuo säilyy? Amazonista saisi tilattua, mutta toimituskulut huomioiden ei ole järkeä tilata mitään pari "palaa"...

    • Alkup.

      Hei!

      Itse siis tilaan saippuani Etsy -nimisestä verkkokaupasta. Se on sivusto jossa yksityishenkilöt voivat myydä tuotteitaan. Tässä linkki nettikauppaan josta ostan omat saippuani:

      http://www.etsy.com/shop/SimpleOrganicBeauty?ref=seller_info

      Kyseisen kaupan myyjä nimeltä Marla on erittäin ystävällinen ja jaksaa vastailla asiakkaiden kysymyksiin. Kaksi noin 100g mustaa saippua palasta maksaa noin 5-6 euroa valuuttakursseista riippuen ja postikulut näille saippuoille taisi olla 3-5 euron luokkaa nekin. Itse pilkon saippuat pienemmiksi, laitan yhden kylppäriin kasvojen pesua varten ja pakastan loput - näin säilyvät parhaiten. Musta saippuahan ei saa kerätä itseensä kosteutta joten ehdottomasti tärkein tekijä saippuan kestävyyden kannalta on ostaa sille oma tiivis saippuarasia jossa säilyttää sitä pesujen välillä. Marlalta saat ohjeet saippuan käytöstä säilytykseen eli hän kertoo kaiken tarvittavan ohjeissa jotka laittaa saippuapaketin mukaan.

      Saippuat saapuvat noin viikon tai puolentoista sisällä postituksesta. Huomaathan myös että tehdäksesi ostoksia Etsyssä, sinun tulee luoda itsellesi jäsentili - tämä on ilmaista ja helppoa.

      Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua!

    • minävaan1111234

      Mä oon käyttäny tota saippuaa nyt n. 2 vk ajan. mulla on tosi herkkä ja kuiva iho ja tuntuu että se vaan kuivattaa lisää ja tukkii huokoset että tulee lisää finnejä.

      Joillakin toimii joillakin ei, mutta kannattaa varmasti kokeilla

    • pois kemikaalit

      MITÄ NEUVOIS OIKEA IHOTAUTILÄÄKÄRI ?
      hätä on oikeasti monella kasvot on aina näkyvin kohta ja jos se on ihankauhea se tuottaa lisää ahdistusta ja ressiä ja lisää näppyjä.

      pitäiskö hoitaa sisäisesti auttaako vitamiinit ?
      hieronta että jännitus laukeais
      mennä metsään ja huuttaa ahdistus ulos?...

    • fdfs

      Löytyiskö tätä luontaistuotekaupoista?

    • trhrtsjjsrykj
    • entinen finninaama

      Jos kasvoihin jää meikkijäämiä, niin mikään saippua ei niitä poista. Silloin ongelmana on se, että sieltä suurentuneista ihohuokosista pitää saada se möhnä pois esim. pesemällä kasvot 2 kertaa käyttämällä kasvosientä. Itse olen saanut ihon puhtaaksi ihan normipesuaineilla (esim. apteekin Sebamed tai markettien puhdistusmaidot), kunhan pesee 2x päivässä huolellisesti ja käyttää meikin poistoon kasvosientä, jota saa pikkurahalla mistä tahansa marketista esim. Citymarket, Tarjoustalo, Prisma.

    • ............

      Voi kuule kun herkkä/couperosaihoiset eivät kestä päivittäistä kasvosienellä jynssäämistä. Että terve vaan sun neuvoille :)

    • DAG

      LÖYTYYKÖ TÄTÄ vittu LUONTAISTUOTEKAUPASTA? ON SE KUMMA KU KUKAAN EI VASTAA IKÄÄN TÄÄLÄ, LINKKEJÄ VAA vittu LAITETAA GHAANAAN ASTI MUTTA EI YHTÄÄ SUOMENKIELISTÄ. -.- VARMAA JOKU JÄRKEVÄ TILAA JOSTAIN TOISELTA PUOLELTA MAAPALLOA MUSTAN SAIPPUAN MIKÄ EI IKINÄ TUU TÄNNE ASTI. ANTAKAA VAA PANKKINUMEROT

      • Onhan tuolla joku sanonut että ruohonjuuressa on nähnyt...


    • jkfdjslk
      • musta saippua

        suomalaisista apteekeistä ja luontaistuotekaupoista voi löytyä myös nubian heritage mustan saippuan kaltaista tuotetta, mutta toki iherb halvin paikka ostaa saippuat ja muut.


    • roan syönyt

      Hei,

      olen 2 vkoa käyttänyt Ruohonjuuren mustasaippuaa ja tämä kyllä on lieventänyt akneani todella paljon! Tämä on varmaan ainoa tuote jolla olen saanut näkyviä tuloksia ihon kuntoon ja mikä todellakin "pesee" aknen pois. Suosittelen! Supistaa huokosia ja hillitsee selvästi talin eritystä. Kuivattaa jonkin verran ihoa, joten käytän vain iltaisin, käytän sen jälkeen kosteutukseen sheavoita joka sisältää A, E yms vitamiineja, ajattelin ostaa jostain jos löytyy/tilata iherbistä mustaa saippua johon on valmiiksi sekoitettu sheavoita ja muita ihoa hoitavia ainesosia http://www.iherb.com/product-reviews/Nubian-Heritage-African-Black-Soap-Bar-5-oz-141-g/11242/?p=1

    • Melli33

      Voin itse kertoa samanlaisista kokemuksista. Kärsin akneihosta, ja suurimman avun sain kyllä Roaccutan-lääkkeestä, mutta viimeistelyksi käytin mustaa saippuaa, jota ostin Lush-kaupasta. Siellä leikkaavat haluamasi kokoisen palan, ja kyllä tulee puhdasta ja sileää! Käsittääkseni kaikki hiiltä sisältävät luontaissaippuat toimivat.

      Nyt taas ihoon tullut näppylöitä, ja ostin eilen testiin Nurmen mustan saippuan (pinkissä suloisessa pakkauksessa), ja parin pesukerran jälkeen vaikuttaa hyvältä. Ja tuoksu on aivan ihana! Muutoinkin voi puhua noiden luontaisien saippuoiden puolesta (esim. Nurme ja Flow -merkkien saippuat)

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe