Valikko

Kysy esitäytetystä veroilmoituksesta

On taas esitäytetyn veroilmoituksen aika! Askarruttaako sinua jokin veroilmoitukseen liittyvä asia?

Verotiimi vastaa tällä palstalla kysymyksiisi 31.3.-15.5.2015 maanantaista perjantaihin klo 9-15. Tavoitteemme on vastata viimeistään seuraavan työpäivän aikana.

Olemme apunasi esitäytetyn veroilmoituksen tarkistamisessa ja täydentämisessä - teetpä sen paperilla tai verkossa!

Palstamme on julkisessa verkossa, joten ethän lähetä henkilötietoja tai yksilöityjä veroilmoitustietojasi tälle palstalle!

Terveisin Verotiimi

ALOITA UUSI KESKUSTELU


Keskustelut

Tänään 17.38
Rautaruukin osakkeiden murto-osien ilmoittaminen
Minun esitäytetyssä veroilmoituksessani luki: Selvitä voitot / tappiot seuraavista arvopaperitapahtumista... Arvopaperikaupat Danske Pankki Oyj Rautaruukki Oyj x kpl Luovutusaika (pvm) Ihmettelen, mihin tämä pyyntö perustuu. Rautaruukin osakkeet vaihdettiin (tai mikä liekään oikea termi) SSAB:n A- ja B-sarjan osakkeiksi, mutta en ole myynyt mitään, joitain osakkeiden "murto-osia" kuitenkin ilmeisesti. Miten kirjaan nämä "muutamat eurot" vero.fi -palveluun? Verottajan sivuilta löysin mm. tällaista Osakkeiden murto-osat (0,52 A-sarjan osaketta ja 0,31 B sarjan osaketta) myydään ja niistä saadaan yhteensä 5,67 euroa (= 0,52 kpl x 7,124945 euroa + 0,31 kpl x 6,353881 euroa) ja niiden luovutushinnasta vähennetään verotuksessa 20 % hankintameno-olettama, koska omistusaika on alta 10 vuotta. Näin murto-osien verotettavaksi luovutusvoitoksi jää 5,67 euroa – (5,67 euroa x 20 %) = 4,54 euroa. Luovutusvoitto on verovapaa, jos kaiken verovuonna luovutetun omaisuuden luovutushinnat ovat yhteensä enintään 1.000 euroa. Vastaavasti luovutustappio on vähennyskelvoton, jos kaiken verovuonna luovutetun omaisuuden yhteenlasketut hankintamenot ovat enintään 1.000 euroa ja kaiken verovuonna luovutetun omaisuuden luovutushinnat ovat samalla yhteensä enintään 1.000 euroa (tuloverolain 48 §:n 6 momentti). Palautetta verottajalle: Kyseinen pyyntö oli esitäytetyn lomakkeen vihoviimeisenä kohtana viimeisellä sivulla ja luin selvityspyyntönne vain sattumalta luin, sillä minun osakeomistuksissani ei ollut tapahtunut muita muutoksia ja SSAB:n osakkeet oli kirjattu omistuksina oikein ja muut tiedot loppuivat jo edelliselle sivulle. PYYNNÖT PITÄÄ LAITTAA SELVÄSTI!
2
Talous > Kysy esitäytetystä veroilmoituksesta

Sivu /304