Valikko
Etsi

Syömishäiriöt

Keskustele syömishäiriöiden oireista ja hoidosta.

ALOITA UUSI KESKUSTELU

Keskustelut

27.07.2015
Kuraattori ja anoreksia??
tai siis asia on sillee et saako kuraattori mennä kertomaan/puhumaan vanhemmille oppilaan anoreksiasta ilman lupaa? Ku mun kaverit siis oli menny valittamaan siitä kuraattorille et oisin anorektikko vaik oon myös sanonu kaikille ettei ole .ku en syö jne. Ja ne ääliöt meni vaa sen kuraattorin luo ja kuraattori oli halunnu puhua mun kanssa ja kysyi tietääkö mun vanhemmat ja sanoin ettei mulla ole mitään piste!! Ja että tietäis ne jos mulla ois mutta kun ei ole mitään ongelmia mulla, oon terve jne. Ja vaik sanoin että ri kuuluis muutenkaa kellekään muulle jos oiskin ja miks ei usko mun puhetta ku oon oikees ja se vaa et plaaplaaplaa ja halus soittaa mun vanhemmille ja sanoin et EI ja sanoin et täs on tullu väärinkäsitys. Ja se sit sopi mun kaa ajan millon meen sen luo puhumaan siitä >:( ja se oli laitellu vapaa-ajallakin viestii mulle ja soittanu mut en vastannu ku kusetti nii paljo se juttu. Ja en menny kertaakaan sen kaa puhumaan siitä koska en halunnu ja kerroin mun kavereille et täs ois tullu väärinkäsitys ja oon terve ja mut tyyliin pakotetaan teijän takii puhumaan kuraattorille. Ja ne sit pälpätti jotau ettei uskoneet ja pakottivat mut sinne kuraattorille sillo ku piti mut en menny ja ne yritti siis vetää mut sinne ja olin sille ettei ne voi pakottaa mua minnekään vaan ku ne ite on käsittäny väärin. Enkä menny ja ne hermostu niinku minäkin ku ne pakottaa mua. Enkä millnu niit usomaan et oisin ihan TERVE!! Se kuraattori soitti sit vikana koulupäivänä ku koulut loppu nii mun vanhemmille enkä tiiä mist ne puhu mut mua niinkusettaa nyt ku ne tarkkailee mua. Mut saako kuraattori soittaa siitä asiasta ilman oppilaan lupaa ja vaik on kieltäytyny??? Ja siis kyl mä tiiän etten ole ihan tervekään mutei myönnä kellekkään et ois. miks pitäis ja miks mun pitäsi"parantua" vaik ei haluiskaan
8
Anoreksia 
27.07.2015
Miten tunnistaa "vaarallinen" alipaino?
En sairasta anoreksiaa, mutta muuta mielenterveyshäiriötä kyllä, mikä onkin sekä syy että seuraus nyt fyysisenkin kunnon kanssa. Olen nainen, 172 ja paino viimeksi liikkunut välillä 52-54 (< jälkimmäinen aivan jees), en ole hetkeen punninnut. Lihaksia löytyy tuskin ollenkaan. Alimmillaan oli 49. Ja kyllä kuulen olevani hyvin laiha. Olen kuitenkin taaperosta asti ollut hieman liian pitkä >< hieman liian laiha kaikkien käyrien mukaan, ja kun painoni oli huipussaan (62), kuulemma "ihannepainoni", koin selvästi olevani jo yli luonnollisen ihanteeni. Päällä on taas ahdistuskausi (tunnen kuolevani) ja tuntuu, että olisin laihtunut, koko kroppa tuntuu ja näyttää niin luiselta ja pieneltä itselle. En uskalla punnita, enkä tiedä onko oikeasti huomattavaa muutosta vai hahmotanko nämä piirteet vain selvemmin vaihteeksi. Tässä johdanto. Vaikka tuolloin alle 50kg sain jo selkeitä vatsavaivoja ja kävin lääkärissä, ei silloinkaan jäänyt kuukautiset pois vielä, vaikka niin kovasti varoittelivat ultran perusteella. Enkä nyt koe huomaavani mitään erikoista muuten. Olen aina ollut viluinen ja herkkävatsainen (+ hitaasti mitään tulee ulos), ehkä kynteni nyt ovat ohuet, mutta ei huimaa, ei mitään hurjaa mistä aina kuulee juttuja. Sairastun tuskin koskaan. Hiukset hyvässä kunnossa. Hyvä olo. Minulla on kuitenkin ollut jo vaikka kuinka pitkään erittäin selkeitä rytmihäiriötuntemuksia ja outo käytöstä pulssilta, saattaa kestää pitkäänkin hirveä tykytyskohtaus tai sitten sydän skippailee lyöntejä putkessa. Kukaan ulkopuolinen ei ole kommentoinut juuta eikä jaata, ei edes lääkäri, ja ahdistus tahtoo vetää pään sekaisin. En pelkää viimeisintä punnittua painoani, mutta jos se hyppii vielä alas, kauanko uskaltaa hoitaa kotikonstein? Varoittaako kroppa itsestään ennen jotain dramaattista? Onko joku kriittinen raja, jolloin täytyisi hakeuta ammattilaisille? Jos joku tietää sanoa.
0
Anoreksia 
27.07.2015
Mikä mulla on?
Oon 14-vuotias, 160cm ja 48kg...mikä mulla on ku ennen talvea mä aloin laihduttaa, pudottaa painoo, jne ja rupesin olla syömättä. Se alkoi pikku hiljaa ja sit huomasin et paino putos sen verran ku halusinkin mut sit halusin pudottaa lisää ja lisää ja oon siis ihan normaalipainone ja painotavoite 38 kg. Painan siis nyt 48kg...Olin järkyttyny ku en pitkäst aikaa oo käyny va'an päällä ku se vietii jonnekki eikä oo ollu käytös ja olin iha järkyttyny ku painoin noin paljon ja oon kai sit lihonnu.. Mut siis olin noin yli 4kk melkee syömättä et söin 200kcal per päivä. Ja nyt ku kesäloma alkoi niin en tajua ku yhtäkkiä oon ruvennu syömään aika paljon ( alle 600kcal) ku oon myös joutunu syömään kaverin luona jotai roskaruokaa. Ja sit mul on menny tää juttu iha käsist et syön ja syön ja oon yrittäny olla syömättä mut sit syön ja nykyää syön aika täytee ja meen oksentamaan ne pois ku tulee nii ahdistava ja kamala olo??? Mä oksennan joka päivä ku joudun syömään ja sen jälkeen en voi olla enää syömättä. Joudun oksentamaan ne pois ja tulee aina sen jälkeen kova päänsärky ja "sydämeen" sattuu tai pistelee ja oksentaminen tuntuu iha jees ku se tyhjentää mut kuitenkin tulee paha olo. Mulla on vieläkin se että oon peilin edessä ja rupeen itkemään, ku oon niin lihava ja painava ja ruma läski ääliö. Mitä mä teen mikä mulla on tää on muuttunu iha sikana ku ennen en syöny ja nyt syön liikaa ja oksennan...mä käytän iha sikana näitä laihdutus sovelluksii XD kivoja vinkkejä ja treenaan myös aina ruoan jälkeen. Ja siis oikeesti en tiiä oikeest mikä mul on? En usko et oon sairaskaan mut haluan tietää et onko tätä muillakin ku alkaa ärsyttää. Ja pliis ei mitää "oot väärällä palstalla" " mitä sä tänne tuut valittamaan"... Ja oisko teil jotai laihdutus vinkkejä jne. Ja yritän nyt oikeasti olla syömättä!!
10
Anoreksia 

Sivu /915