Valikko
Etsi

Syömishäiriöt

Keskustele syömishäiriöiden oireista ja hoidosta.

ALOITA UUSI KESKUSTELU

Keskustelut

Tänään 17.38
Mulla on bed ja alkava anoreksia!!??
Moi. Mä oon 12v tyttö. Pienenä en syönyt melkein yhtään.karkkia, mutta joskus 9.v alko tulla himo ruokaan. Söin joka ikinen päivä kaikkea makeeta, mitä kaapista vaan löyty. Lisäks pelasin koko illan koneella. Jostain kumman syystä en kuitenkaan läskiintyny... Mun äiti on koko mun elämän ajan ollu ylipainonen ja jatkuvasti joku dieetti, jonka jälkeen lihominen. Oon siis ottanu äitistä mallia ja puristelin läskimakkaroita joskus 8v silleen "nää lähtee pois", vaik olin tosi hoikka. Kummiski äiti on mulle aina ykkönen, hän on maailman ihanin ihminen! ku vähän kasvoin, aloin oikeesti miettimään kuinka terveellistä toi jokapäivänen ahmiminen on. Lisäks aloin lihomaan, mutta ahmin silti joka päivä, enimmäkseen mulla oli sokerihimo. Saatoin heti, kengät jalassa marssia herkkukaapille ja tyhjentää koko kaapin... Mun mitat: 43\45kg(ahmimispäivän jälkeen), 154cm. Viime jouluna tavallaan s airastuin anoreksiaan. Laihduin n.32 kiloseks ilman et kukaan sai tietää ja sitten vaan lihominen takas, korkojen kera, kontrolli petti... Pääasiallinen tarkotus laihutukseen oli tuleva rratsastusleiri, ja halusin ratsastaa shetlanninponeilla(painoraja 45kg). Enää en kuitenkaan laihtunut: ajattelin joka ikinen päivä 5 kk että "huomenna alotan uudestaan", kunnes leiri sit oli. Ja olin sopiva shettiksille, olin koko ajan ollu. Nyt olin saanu pidettyy syömiset jotenkuten kurissa noin kuukauden(laskin kalorit tarkkaan kaikesta, ja lenkkeilin) mut sit sorruin ahmimaan ja siitä se lähti. Lihoin 3 kiloa lisää: painoin 47kg vaatteilla!! Nyt teen jokapäivä sillee jos en saa pidettyy itteeni kuris nii lenkkeilen tai teen lihaskuntoo..Noh, nyt ajattelen, että aloitan maanantaina skinny girl dieetin tms... ja laihdun sen 10 kiloo...tai sit en... Pelkään molempia syömishäiriötä. Laihdutan nyt ainakin 5kg entisiin mittoihini, ja jatkan sitten siitä normaalia elämää, saan laihdutuksen kyl pidettyy kurissa. Kummiski 30-35kg kuulostaa kuolettavan houkuttelevalta.... En tiiä mitä teen!! Auttakaa....!! D"; Ajattelin puhuu täst äidille mut en uskalla...Meiän koulun terkkari on ttosi mukava mut sit ku äiti saa tietää se ihmettelee miks en kertonu sille... Oon läski mut mul näkyy 2 vatsalihasta lihon joka päivä äskenki söin 200kcal eestä makeeta...Mut ennen sitä olin 1h lenkillä, tää on hirveetä.... P.s, tää on vähän niinku bulimia mut en oksenna vaan urheilen...auttakaaaa:(
5
BED 
24.11.2015
Minua pelottaa
Ajattelin kirjoittaa hieman tilanteestani vaikka tuskin se ketään kiinnostaakaan: Olin aina pienenä aika laiha,painoin 5. luokallakin 40kg ja ihmettelin kun muut painoivat n.50kg.Päätin myös silloin etten ikinä haluaisi painaa niin paljoa.Mennessäni seiskalle terkka mittasi ja punnitsi 165/53.Olin jonkin aikaa tyytyväinen siihen,että olin niin sopivan painoinen,mutta ajatus lihavuudesta hiipi hiljalleen mieleeni.Aloitin vaa´alla käymisen aina kun mahdollista,pakonomaisen liikkumisen ja syömisen tarkkailun.Minulle tuli siitä kuitenkin rauhallinen olo,odotin onnistuvani.Yritin laihduttaa ja paino pysyikin hetken 51-49 välillä,mutta sitten jätin asian sikseen pariksi viikoksi ja söin suht normaalisti.Sitten käydessäni vaa´alla se näytti 56 ja olin tuolloin 166 pitkä.Se sai jotenkin minut havahtumaan etten tahdo lihoa enää yhtään enempää ikinä.Aloitin taas laihduttamisen ja nyt noin vuoden kuluttua mittani ovat 168/47. Haluan laihtua vielä sillä en koe olevani vielä tarpeeksi laiha tavoitteeni on 45 ja siitä ehkä vielä alaspäin.Olen kai nyt noin vuoden ollut myös koko ajan hyvin masentunut.Kaverini ovat udelleet laihdutustani,mutta olen kieltänyt kaiken.En halua kenenkään puuttuvan elämääni sillä voin mielestäni ihan hyvin. En haluaisi terkan huomaavan laihtumistani ja minua mietityttääkin nyt voinko joutua tarkkailuun painoni suhteen? Pelkään myös,että minut lähetetään labraan sillä olen kuullut niin tehtävän jos laihtumiselle ei löydy syytä. Olen lähes puoli vuotta miettinyt mitä vastaan terkalle jos hän kyselee laihtumistani ja aijon uskotella sen johtuvan vain terveellisemmistä elämän tavoista,joka on oikeastaan totta. En halua,että minut pakotetaan syömään.Asia ahdistaa aivan suunnattomasti.En vain halua katsoa peilistä sitä rumaa ja lihavaa oliota enkä kuullä joka ikinen päivä niitä ilkeitä kommentteja tai nähdä inhoavia katseita.Olen joutunut kestämään sitä liian kauan ja haluan lopettaa sen.Minua on kiusattu niin kauan kun kouluja olen käynyt.Haluaisin kelvata ihmisille,pystyä olla heidän kanssaan ilman huolta,että jään taas yksin. Toisinaan haluisin apua ainaiseen ahdistukseen,suruun,joka hetkiseen pakko ajatukseen ruuasta,pelkoon että jään yksin sekä siihen pieneen ääneen päässäni joka kieltaa minulta kaiken ruuuan ja pakottaa vain kuluttamaan mahdollisimman paljon.En haluaisi olla vain arvoton ja inhottava läski....En usko,että veitsi auttaa enää viiltäessän ihoani. ps.olen nyt 8.luokalla,mutta en jaksa sellaisia kommenttteja,että olen joku pikkukakara joka ei tiedä mistään mitään.Minullakin on tunteet ja voimakkaat sellaiset. Haluaisin vastauksia...kiitos.
13
Anoreksia 
23.11.2015
Miten uskallan kertoa terveydenhoitajalle ?
Hei vaan kaikki palstalaiset.(jos teitä vielä on olemassa) Vaihdoin koulua viimeiseksi vuodeksi ja tottahan toki edessä on uusien opiskelijoiden terveystarkastus.. Itselleni se napsahti jo ensi viikolle. Siihen mennessä pitäisi tietää että miten ihmeessä saisin tämän kaiken ulos, niin että voisin joskus nähdä sen kuuluisan valon tunnelin päässä. Voitte vaan kuvitella mitä ajatuksia on kiertänyt koko päivän päässä; "jos tänään syön karkki- ja sipsipussin ja alan huomenna paastoamaan niin voin olla siihen päivään mennessä niin monta kiloa keveämpi, ettei ongelma tule esille.." Terveydenhoitajan olen jo kerran tavannut, joten itsessään hänen tapaaminen ei jännitä tai pelota, mutta se vaaka ja se, että pitäisi saada suu auki. En ole käynyt vaa-alla moneen moneen moneen kuukauteen, mutta epäilen että se liikkuu siellä 65-70kg paikeilla. Hyi helvetti.. Senttejä kun on vaan se 160cm.. Olen oksettava. Luulin päässeeni syömishäiriöstä mutta oikeasti olen kokoajan vain menossa syvemmälle. Laihdutan, voin hyvin, näännytän itseäni, sorran itseäni, pakotan itseni tekemään asioita jotka saavat minut oksentamaan, näen itseni vääränlaisena kuin mahdollisesti olen, oksennan taas lisää, ahmin, syön paljon, syön vähän, syön liikaa, syön liian vähän, voin pahoin.. Olen laihduttanut, lihonut ja taas laihduttanut noin 7 vuotta elämästäni ja onhan se aika surullista että 18-vuotias on tässä tilanteessa. Että on lapsesta saakka laihduttanut ja sitä myötä ajautunut vääristyneelle tielle ruoan ja painon kanssa. En tiedä mikä siinä oikein on, että pelottaa niin julmetusti kertoa asiasta jollekin.. Ehkä se on häpeä, pelko siitä että ei oteta tosissaan tai ettei saa apua. Häpeä se voisi olla.. Häpeän tätä sairautta niin paljon etten kykene katsomaan itseäni peiliin. Miten joku voi olla riippuvainen ruoasta, ahmia niin valtavia määriä ja samalla luulla itsestään liikoja? Terveydenhoitajahan tekee vain työtään. Mutta silti pelottaa aivan kamalasti.. Hävettää myöntää, että minulla on ongelma. ongelma RUOAN kanssa.
6
BED 

Sivu /925