tumma "hilse"

äimänä

Reilulla vuotiaalla kultaisella noutajalla on ollut koko ajan jonkunlaista iho-ongelmaa. Ei kuitenkaan raavi eikä revi, joten ei kauheen kutisevaa. Mutta ihosta nousee aika ajoin kuin vanhaa ihoa harjaan, eikä se ole niinkuin jotain valkeaa pölyä vaan ruskehtavaa ja todella irtoavaa. Olen koitttanut öljytä ravintoa ja ruokkia kai suht terveellisesti ym. Mutta hilseen määrä on aika ällöttävä. Irrottaako ns. hilseshamppoo ihosta irti hilseen vai onko lopputulos ihan sama. Vaihtaisin ruokavalion jos tietäisin miten ruokkia.

19

5496

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ichtyosis

      Googlaa iktyoosi! Ihosairaus, joka ei parane.

    • Toinenr5

      Olisko tästä lisää kuvalinkkejä, minuakin kiinnostaa sama asia.

      • äimänä

        Äimänä tässä vastaa. Katselin tässä jonkun linkkiä iktyoosi kuvia ja tuntuu todella, että se taitaa valitettavasti olla vaivana meidän koiralla. Tästä täytyy ottaa itsekin selvää enemmän, eli onko mitään tehtävissä. Erään sivun mukaan ei ole. Tuli vaan tunne, että itse on aiheuttanut jotenkin oireet. Meillä on ollut 2 sekarotuista koiraa ja täytyy todeta, että taitaa ne kuitenkin terveimpiä olla, mitään vikaa ei löytynyt pitkän iän päätteeksikään, joten ei osaa epäillä mitään tulevaa rotukoirallakaan vaan miten kävi. Toivottavasti kaikki käy parhain päin teille.


    • äskeinen

      kiitos, lisääkin saa laittaa :)

    • Ichtyosis

      Valitettavasti mulla ei ole enempää linkkejä laittaa. Etsinnät on itselläkin kesken. Iktyoosihan se tuolla meidänkin kultsulla oletettavasti. Vielä siitä ei ole ollut sen kummempaa haittaa kuin, että ruman näköistähän se on, ja kaikki matot on tässä ihotöhkässä. :(
      Voihan sitä äimänä vielä käydä eläinlääkärissä näyttämässä, ettei ole jokin muu sairaus.

    • 9+3

      Lääkäriin ihan ensimmäiseksi. Samalla ostaa sieltä myös lääkärin suosittelemaa shampoota. Itse ruokin iho-ongelmaista koiraani Royal Caninin Skin supportilla (saa myöskin sieltä eläinlääkäristä) ja lisäksi annan päivittäin Eforion-öljyä (apteekista).
      Tuo RC:n Skin supporthan on tarkoitetty iho-ongelmaisille koirille, mm kalansuomutautiin. Meillä ei luultavasti loppujen lopuksi ollut kalansuomutauti, ja jos olikin niin noilla ruoilla ja öljyllä on ainakin pysynyt iho kunnossa. Ja kun ollaan saatu hilseily ym oireet kokonaan pois, olen myös lakannut pesemästä koiraa, pesen vain pari kertaa vuodessa. Tassut tietenkin jos on kuraiset, mutta muuten en läträä shampoolla ja vedellä, kun tuntui että se ei tehnyt iholle hyvää.

    • ichtyosis

      Toivoa siis voisi olla. Onko 9 3 sun koiralla iho vaalentunut ihan normaaliksi tuolla hoidolla?
      Me ollaan siis käyty lääkärissä mutta ei sieltä paljo mitään apuja saatu. Royal caninin kallista allergiaruokaa mikä ei kyllä auttanyt yhtään.

      • 9+3

        Meillä ei iho tummentunut paljoa,parista kohtaa vähän, mutta oli välillä hiivaa ja ties mitä ja iho hilseili tahmeina laattoina ja jäi karvohin kiinni.
        Allergiaruokaakin kokeiltiin, sen jälkeen siirryin kokeilemaan tuota RC: Skin supportia ja öljyä, loppu hilseilyt. Nyt olen syöttänyt niitä yhä, en ota riskiä että alkais taas oireilemaan jos nyt vaihtaisin takas "normaaliin" ruokaan.
        Mutta kuten sanoin, meillä ei välttämättä ollut iktyoosi. En usko että silti on haittaakaan kokeilla tuota: http://www.royalcanin.fi/Koira/Elainklinikat/Erikoisruokavaliot-Kuivaruuat/IHO/ALLERGIA/Skin-Support-SS23
        ja lisäksi meillä tämä: http://www.verkkosivuapteekki.fi/Aptus-Eforion-oeljy-200-ml
        Kannattaa käydä ihosairauksiin erikoistuneella eläinlääkärillä, "tavalliset" eläinlääkärit tosiaan eivät välttämättä osaa auttaa, kun on kuitenkin sen verran harvinainen tuo kalansuomutauti.


    • ichtyosis

      Meillähän koira on ihan musta selkää lukuunottamatta. Hiivaa siinä ei ainakaan ole ollut. Kokeillaan varmaan tuota skin supporttia seuraavaksi. Ei siitä varmaan haittakaan ole kun ihan tuo kalansuomutautikin tuolla mainitaan.

    • ntyhbtyhr

      Onko lääkäri ottanut teillä jotain näytteitä ihosta vai miten diagnoosin saa?

      • 16+3

        Varmin tapahan on koepalan otto.


    • Kokeilkaa tätä...
    • hämmässtynyt

      Myös meidän koiralla on maha tummunut. Näyttää suht samalta kuin yksi noista kuvista. Eli maha on sellainen ruskea. Samoin korvien iho on tumma. Koira ei kuitenkaan rapsuttele itseään eikä iho näytä sitä haittaavan. Olen luullut että iho olisi ruskettunut auringossa, kun tuo tykkää köllötellä auringossa. Mutta ny tkun luin tuosta sairaudesta niin onkohan meilläkin sitten sama tauti? :O

      Onko tämä tauti siis kuinka vaarallinen? Jos sitä ei hoida, voiko se pahentua? Miten tautia voi hoitaa? Vain ruokavaliota muuttamalla vai?

    • 9+19

      Kyllä siinä koiran ihossa on sellaisia "suomuja" nähtävissä, jos se tätä tautia on. Pahimmissa kohdissa tuntuu sormissa sellaisena röpöläisenä terveeseen ihoon verrattuna.
      Nämä "suomut" sitten irtoavat sinä "hilseenä". Tai näin ainakin meillä.

    • jdkdjsba

      Hmm no ei se sitten varmaan ole tuota tautia, koska vatsan iho näyttää ennemminkin likaiselta. Mutta ei se likaa voi olla, koska ei lähde pesussa pois.

      Voiko ihon tummuminen olla ihan normaalia? Voisiko johtua auringosta?

      • 128

        Luultavasti se on vain ruskettunut.


    • I

      Iktyoosiin löytyy nykyään geenitesti. Lisätietoa Goldenring.fi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4463
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      94
      4454
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4066
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2997
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2611
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2163
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      342
      2115
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      204
      2079
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1705
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1462
    Aihe