Vaimolla toinen mies - vai voinko olla väärässä?

Doctor No

2vuotta aviossa, vajaa 10 yhdessä. Ollaan menty työni perässä viimeiset 7vuotta,takaisin Suomeen 1.5 vuotta sitten. Ei ongelmia, keskusteltiin lapsista jne. Ongelmat alkoivat pikkuhiljaa talvella kun vaimo löysi uusia kavereita ja uuden harrastuksen. Eikä siinä mitään, välillä vaimon ehdoilla, tosin minulla kesti muutama kk tottua siihen, että vaimolla olikin parempaa tekemistä kuin olla kanssani samalla kun itselläni töissä elämäni vaikein vaihe. Silloin osoitin välillä mieltä, jälkeenpäin ajatellen tarpeettomastikin, mutten silloin itse tajunnut käyttäytyväni huonosti kunnes kerran riitelimme asiasta ja pyysin anteeksi.
No siihen mennessä vaimo oli jo vaihtanut salasanansa, puhelin mukana vessassakin ja oli uuden miespuolisen, harrastuksesta saadun ystävänsä (kihloissa) kanssa viettänyt aikaa yhdessä mm. leffoja katsellen. Vielä ok, aina vaimolla ollut paljon miespuolisia ystäviä. Seksi loppui, joskaan se ei ikinä ollut mitään hurjan aktiivista vaimon puolelta. Aina kun vaimo oli tämän miehen kanssa, ei vastannut puhelimeen, korkeintaan lähetti lyhyen viestin. No kerran vaimo tuli aamulla kahdeksan aikaan baarista kotiin vastaamatta puhelimeen kun heräsin kuudelta, ja toisella kerralla sentään kahdeksalta vastasi puhelimeen ja olisin mennyt hakemaan mutta halusi jäädä kavereiden kanssa nukkumaan uuden ystävän luo.
Tietenkin siinä keskusteltiin ja vaimo pyysi anteeksi, mutta luottamus alkoi mennä kun samalla alkoi kuulua kommentteja "en ole oikeantyyppinen nainen sinulle" jne. Samalla vaimo sanoi jatkavansa opiskeluja vielä kolme vuotta toisessa kaupungissa, missä tiesi ettei minulla olisi töitä. En ollut ottanut kovin vakavasti hänen juttujaan, vähän haihattelijaluonne, ja uskoin tämänkin menevän ohi. Ei mennyt.
Sitten kerran ottaessani kolikoita vaimon lompakosta, löysin kirjeen, jonka oli kirjoittanut tälle "ystävälle". Siinä puhuttiin, miten hyvä olla yhdessä, miten haluaisi vaan syliin, tai miten horoskoopit osuvat yhteen (ennen vaimolla ei mitään tietoa näistä). Olin heittämässä vaimoa ulos, mutta en pystynyt. Halusin uskoa hänen selityksensä, että ollaan vaan tosi hyviä kavereita, kuin siskoksia jne.
Ajattelin, että olisikohan tämä ollut herätys hänelle,ja uuden vauhdikkaan elämän löytäminen olisi saanut vaimoni vähän sokeaksi. Olisin ollut valmis hyväksymään sen, oltiinhan monta vuotta menty ehdoillani ja nyt vaimolla oli vihdoinkin omakin elämänsä. Enkä halunnut evätä vaimolta uutta, miellyttävää harrastusta ja näin ollen tätä uutta ihmistä. Ehkä tyhmää jälkeenpäin, mutta uskon, että jos olisin vaatinut, niin mahdollisesti tämän kerran vaimo olisi sen mun haluamaani tapaan suostunut, mutta entä seuraava kerta? En voi loppuelämää estää häntä tapaamasta ihmisiä.
Jarrua ei vaimolla näkynyt, ja itselläkin alkoi olla vaikeaa olla normaalisti vaimon kanssa, kun näki miten asiat kehittyvät..
Sitten tein jotain, mitä ei saisi ikinä tehdä, menin tonkimaan vaimon tavaroita, ja löytyi samantyyppistä sähköpostittelua, jossa tämä "ystävä" puhui, miten haluasi antaa tilaa, mutta haluaisi kuitenkin tietää missä toinen menee, että tietäisi mistä lähteä etsimään... tai miten hiipisi sängyn viereen ja antaisi suukon poskelle niin ettei toinen heräisi. Ja kehui miten kaunis vaimoni on ja miten ehkä he joskus yhdessä pääsisivät kokemaan liitetyssä maisemakuvassa olleita näkymiä. Vaimolla samat sisarusselitykset ja samalla miten voin tonkia hänen tavaroitaan. Sanoin, etten luota enää, enkä pysty olemaan enää näin. Ja pyysin miettimään muutaman viikon haluaako oikeasti olla kanssani. Ei pystynyt vastaamaan, oli kuulemma inhottavaa tulla kotiin kun piti pelätä mikä raivo täällä repeää ja nyt etsii omaa kämppää, jotta saa aikaa ajatella.
Sanoo edelleen, ettei hänellä mitään tämän toisen kanssa, ja sanoo että tällä miehellä nyt vaikeaa, eikä hän nyt pysty kaveria jättämään, kun mies oli silloin se kuunteleva olkapää hänelle. Ja miten hän voi luottaa, että minä olen tulevaisuudessa aina läsnä, kun viime talvena en ollut oma itseni enkä jaksanut aina olla tarpeeksi kiinnostunut hänen asioistaan.
Aika monta kk olen soimannut itseäni, ja miettinyt omaa käytöstäni talvella, mutta olen tullut siihen tulokseen, että jos vaimo minun muutaman kuukauden satunnaisen mökötyksen takia (huom. ei muuta), niin varmasti ennemmin tai myöhemmin elämässä tulee jaksoja, jolloin ei suju. Miten voin olla varma mitä seuraavalla kerralla tapahtuu?
Minusta tuntuu, että vaimo haluaa säästää minut petetyksi tulemisen tunteelta, olemme hyvissä väleissä (ehkä sen takia, että minulla elää pieni toivo ja vaimo ei halua satuttaa), mutta ehkä haluaisin totuuden, jotta pääsisin eteenpäin. Nyt kun päivästä toiseen jahkailen onko vaimolla toinen vai johtuuko tämä omasta käytöksestä, niin yöunethan tässä perkele menee.
Kertokaa siis arvon naiset, onko mitään mahdollisuutta, että tämä on vaan vaimon yhdistetty irtiotto ja 30-kriisi eikä suhdetta "sisarussuhteen" lisäksi ole ollutkaan? Vai koijataanko nyt liian kilttiä apinaa?

7

2891

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lennis

      Itselle ainakin vaikeeta ymmärtää tuollaista... Aika pahaltahan toi näyttää.
      Jaksamista!

    • jnöhö

      No onpa hankala tilanne! Voi olla tosiaan 30-kriisiä jokin muutostarve elämässä... Tai sitten on rakastunut tähän ystäväänsä, muttei halua sitä sinulle tai itselleenkään myöntää... Häslää kaikenlaista muuta selittäen, että haluaa "omaa elämää". Oli miten hyvänsä, kehnosti voi käydä. Jos haluat kuitenkin pitää vaimostasi kiinni, ei tuohon auta kuin äärimmäinen kärsivällisyys... Eikä tietysti siitä sittenkään ole takeita, etteikö vaimo olisi lähdössä joka tapauksessa...
      Mutta tiedäthän: jos toista oikein rakastaa, sen päästää vapaaksi ; jos se tulee takaisin, se on "sun", jossei tule, ei ole ikinä oikeasti ollutkaan "sun".
      Voimia !!!

    • J..ki

      Lyhyt vastaus: On sillä suhde ja aikoo sen kanssa jatkaa jos kerran hakee jo omaa kämppää. Älä mieti enempää vaan hae uutta! Meri on täynnä ihania kaloja.

    • sydämen vauriot

      Olin samankaltaisessa tilanteessa. Sitä jatkui kauan, varmaan kolme vuotta. Silloin oli terveys kovilla henkisesti ja fyysisesti. Ei vain voitu puhua oikein mistään. Oli sellainen epämukava ja ahdistava jännite, tuntui että läheisyys puuttui, aivan kuin kaikki energia keskittyisi muualle. Uskoin silti, että ei ole mitään meneillään, koska hän niin väitti.

      Sen kolmen vuoden aikana olin monesti valmis lopettamaan suhteen, koska tuntui ettei se toimi. En siltikään tahtonut, sillä rakastin häntä, mutta se ei vain toiminut. Teki mitä vain, niin pian oltiin samassa tilanteessa. Suhde tuntui paskalta, kumpikaan ei tuntunut uskaltavan puhua mistään. Mies oli muka onnellinen kanssani. Yhdessä vaiheessa tuli eräs miehen naispuoleinen kaveri puheeksi. Ei suostunut kauheasti hänestä kuitenkaan kertomaan. Hänen olemuksestaan sai sellaisen kuvan, että tässä salataan jotain.

      Ajan myötä tästä naisesta paljastui vain lisää salaisuuksia. Ne siksi, koska tongin asioita. Vain siksi, koska se ahdistava tunne ei mennyt pois. Meillä oli paljon asioita, joista ei voitu puhua. Menimme vain kauemmaksi toisistamme ja välit oli todella tulehtuneet, ilman että tajusimme sitä kuitenkaan itse. Luin miehen kännykästä viestit, joissa toinen nainen lateli miehelleni rakkaudentunnustuksia ja kaikkea muuta diipadaapaa. Kanssakäyminen oli minusta outoa. Väitettiin, että "ollaan kuin sisaruksia" ja kaikkea sitä selitettiin sillä. Minusta se "henkinen sisarussuhde" meni ylilyönnin puolelle, epärealistisen yliromantisoiduksi. Minusta tuntui monesti, että jäin suhteessamme yksin, ja että nämä kaksi olivat keskenään enemmän suhteessa kuin me. Sanoin tästä kyllä miehelleni. Hän suuttui ja koki sen loukkauksena, puolusti aina tätä naista. Siinä vaiheessa terveys oli romahtanut toisen kerran ja se meni vielä pitemmälle. Piti juosta jatkuvasti erilaisissa tutkimuksissa: mitään ei löydetty ja silti oli jatkuvasti myös fyysistä oireiluja, kaikkialla, mutta etenkin sydämessä.

      Lopulta käskin miehen valita. Joko minä tai se toinen nainen. Lopetti sitten suhteen kiukutellen kuin pahainen lapsi, vedoten sisaruskorttiin. Oli minulle kauan vihainen, ja sanoi jos todella rakastaisin häntä en olisi laittanut häntä tekemään tällaista valintaa. Kun aikaa oli kulunut, alkoi vasta silloin nähdä oireitteni vakavuuden. Oireet jatkuivat vielä jokusen kuukauden, sillä pelkäsin sen vain jatkuvan, lievenivät tosin. Nyt siitä on jo pitemmän aikaa ja välimme ovat paremmat kuin koskaan. Puhumme enemmän ja olemme läheisiä. Miehestä on tullut pikkuhiljaa enemmän omistushaluinen. Aikaisemmin ei tainnut edes tietää, mitä koko sana tarkoitti. Olen myös fyysisesti terve ja toipunut. Mielestäni käytös meni henkisen pettämisen puolelle ja sinun tilanteessasi väittäisin sitä samaa. Vaikka fyysistä pettämistä ei olisi tapahtunut, eikö tuo käytös jo anna ymmärtää muuta. Eikä todellakaan välttämättä myönnä sitä kenellekään, saati sitten itselleen. Ihminen on joskus hölmö ja uskoo jopa omiin selityksiinsä. Myös huomio toiselta mieheltä voi olla vetävää.

      Vaihtoehtoja on kaksi: Joko päästät naisesi vapaaksi ja katsot minne lähtee menemään tai sitten taistelet ja näytät kaapin paikan, että hän ei voi tehdä aivan mitä haluaa. Tilanne tulee muuten jatkumaan tuollaisena tai sitten heidän suhteensa vain syvenee ja jäät armotta hänen elämässään pelkän varjon asemaan, jollet jo siinä ole. Kyseessä on sinun vaimosi ja teidän parisuhteenne. Parisuhde on parisuhde ihan siksi, että siinä on kyse parista. Ei esimerkiksi kolmesta tai neljästä henkilöstä.

    • Työ tärkeämpää?

      Pakko sanoa oma mielipiteeni. Jos naisesi on muuttanut mukanasi sinun työsi perässä ja ollut vähintään näin tukena, ei mikään vaikea vaihe töissä anna oikeutta laiminlyödä naistasi tai parisuhdettasi. Liian kova hinta maksaa töiden takia.

      Ymmärrän täysin naistasi. On varmasti kokenut olevansa yksin ja itsestäänselvys. Täysin luonnollista on hakeutua seuraan jossa on haluttu, kiinnostava ja jossa saat toisen ihmisen huomion.

      Nyt on vain aika katsoa peiliin ja miettiä antoiko kumpikaan kaikkensa? Ja mihin eväät riittävät. Toivottavasti punnitsette asioiden tärkeysjärjestystä. Mitä ilman voi/ei voi elää.

      Voimia!

    • sdfsdfsdf

      En ymmärrä AP:tä. Itse heittäinsn vaimon kylmästi pihalle jos se tulis kotia vasta kahdeksalta. Jos löytäisin intiimiä viestittelyä, en keskustelisi enääs mitään vaan löisin kotiin tullessa suoraan tauluun.

    • Särkynyt_

      Mulla niin samanlainen tilanne. Ollaan oltu avovaimon kanssa yhdessä kymmenen vuotta. Kesällä vaimo aloitti uuden urheiluharrastuksen ja alkoi nopeasti viettää kaiken aikansa siellä, siis ihan joka päivä. Aloin ihmetellä mikä siinä nyt voi olla NIIN kiinnostavaa.

      Syksyn alussa vaimo sitten pamautti: alkaa katsoa omaa kämppää. Eikä kestänyt kuin kaksi viikkoa kun oli hommannut uuden osoitteen ja työpäiväni aikana tyhjentänyt itsensä omistusasunnostamme. Jäljelle jäi puolikas, ja yhteiset villakoirat.

      Vaimo ei halua asiasta puhua. Olen sanonut hänelle, että minun on pakko saada jonkunlainen selitys, muuten en kestä, tai spekuloin vain. Aika varmaa on, että hänellä on uusi, mutta minun täytyy saada siitä jonkunlainen tieto. Muuten alan syyllistää itseäni.

      Tuntuu ettei hän kestä tilannetta itsekään. Meillä kun ei ole ollut mitenkään isompia ongelmia tai riitoja. Ehkä hän vain hurmaantui, teki äkkipikaisen muuvin, eikä kestä selittää minulle.

      Minulle ongelma on se, etten tiedä mitä nyt. Toisen rakkautta on aika vaikea pyyhkiä hetkessä pois ja uutta tietysti tosi vaikea aloittaa ennen.

      Miten saisin hänet puhumaan ja itse ymmärtämään tilannetta? Tällaisen jälkeen todella miettii, voiko keneenkään luottaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      91
      4286
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4202
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      3966
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2807
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2521
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2108
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2084
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2003
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1649
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe