Varokaa Leenalan perhekotia!

Valepsykologi ja pedofiili yövahti töissä samassa laitoksessa

Kaleva: Perhekodin yövahtijaa epäiltiin lapseen kohdistuneesta haureudesta

Pohjois-Pohjanmaalla toimiva perhekoti on hyllyttänyt yövahtijansa, koska hänestä tehtiin syksyllä tutkintapyyntö poliisille. Asiasta uutisoi Kaleva.

Vahtijaa epäiltiin lapseen kohdistuvasta haureudesta, mutta poliisi totesi epäillystä teosta olevan kulunut liikaa aikaa. Teko on rikosoikeudellisesti vanhentunut, joten poliisitutkinta päättyi.

Perhekotiyrittäjän täytyy lähiaikoina päättää, jatkuuko yövahtijan työsuhde.

Kalevan mukaan samasta perhekodista on tehty lukuisia kanteluita aluehallintovirastoon ja poliisi epäilee erään työntekijän toimineen psykologina ilman lupaa."

Olen itse ollut kyseisessä perhekodissa.. sielä käytettiin kohtuuttomia rankaisukeinoja lapsille, minut pakotettiin jääkylmän suihkun alle ja käskettiin tulemaan syömään yhteistä iltapalaa pelkissä alushousuissa.
paikassa teetettiin myös ruumiillista työtä vaikka olin kuumeessa, eikä sitä otettu vakavasti.. onneksi lähetin kaksi valitusta lähettänyt lääninhallinnon käsiteltäväksi"
Ilmianna
Jaa

58 VastaustaEikös jääkylmä suihku ole lapsen pahoinpitelyä? Jos tuota teikisi kotona, niin heti olisi huostaanotto edessä, huh huh!
Ilmianna
Jaa
Vieläkö Leenalan perhekoti pyörii?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Pyörii se vielä, ja on siellä vielä nuoria/lapsia. Tuli kyllä täytenä yllätyksenä että Leenalan Perhekodissa tälläistä tapahtunut. Vai pitääkö tämä edes paikkansa? vai onko tämä joku huhu vain?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Yllättynyt kirjoitti:
Pyörii se vielä, ja on siellä vielä nuoria/lapsia. Tuli kyllä täytenä yllätyksenä että Leenalan Perhekodissa tälläistä tapahtunut. Vai pitääkö tämä edes paikkansa? vai onko tämä joku huhu vain?
http://keskustelu.suomi24.fi/t/11370329/vale-psykologi-haapajarvelta-

.........
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Koko Leenalan perhekoti systeemi oli ainakin entisen johtajan aikaan pelkkää törkeää lastensuojelubisnestä.

Johtaja/omistaja: Alpo autio, työtoverinaan "psykologi": Paavo Hokkanen, hankkivat taloon lapsia ja nuoria kuin huutolaispojiksi.

Sen lisäksi, ettei Alpolla edes ollut minkäänlaista lastensuojelualan koulutusta, hän rääkkäsi lapsia ja nuoria todella julmalla ja törkeällä tavalla.

Leenalassa käytettiin myös tehokkaasti uhkailua, painostamista ja manipulointia,
niin että sijoitetulla ei ole mahdollisuuksia saada puolustusta ja oikeutta mistään.

Jos sijoitettu kertoi kaltoinkohtelusta omalle sosiaalityöntekijälle, tai kotona vanhemmille, niin siitä sai leenalassa huudot, uhkailut ja rangaistukset.

Leenalan henkilökunta myös valehteli törkeästi vanhemmille, ja sosiaalityöntekijöille, (vale-sosiaalityöntekijät ???..)
että ei kannata uskoa mitä lapset ja nuoret keksii ja kertoo.
Törkeimmillään sanottiin että sillä on mielenterveysongelmia ja siksi vilkas mielikuvitus.

Alpo sanoi usein minulle että toivoo, että minä saisin vielä kunnolla selkään että tuntuu.

Kun itse olin juuri pääsemästä pois leenalasta, sanoi omaa patoutunutta vihaansa täynnä oleva Alpo, painokkaalla, ja erittäin vakuuttuneella äänensävyllä, että katsoppa vain, niin olet kuukauden sisällä leenalasta pääsyn jälkeen saanut jo kunnolla selkään.
ja niin kävi.

Kolme täysin tuntematonta henkilöä pahoinpiteli minut ja pisti puukolla.

en kyennyt, enkä jaksanut lähteä hakemaan itselleni oikeutta asian tiimoilta, sillä minut oli leenalassa rääkätty, ja manipuloitu henkisesti niin huonoon kuntoon ettei olisi kyennyt puollustamaan itseä.
Tuskin olisin saanut edes oikeutta, koska minusta oli tehty ja mustamaalattu henkisesti sairas valehtelija jonka puheisiin ei kannata luottaa.

Uskon että Alpo järjesti minulle pahoinpitelyn.
Se ei ole mikään yllätys sellaiselta ihmiseltä.
Tapahtumasta on jo useita vuosia, mutta päätin vielä nostaa asian päivänvaloon.
Enkä todellakaan ole mikään luulotautinen, enkä valehtelija.
En myöskään huvikseni kirjoittele tällaista.

Lastensuojelun epäkohdat, ja muut karmeat tosiasiat, pitää reilusti nostaa päivänvaloon, eikä lastensuojelun parissa työskenteleviä rikollisia pidä suojella ja puollustella.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Poliisitutkinta on käynnistynyt uudelleen. Ei ole huhu, vaan totista totta.
Ilmianna
Jaa
missä paikkakunnalla tämä perhekoti on?? tietääkös kukkaa??
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
www.leenala.com

Oksavalla eli lähellä Haapajärveä, en tiedä kuuluuko kyseiseen kuntaan vai ei.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
mykiäiskä kirjoitti:
www.leenala.com

Oksavalla eli lähellä Haapajärveä, en tiedä kuuluuko kyseiseen kuntaan vai ei.
Haapajärvellähän se on. Justiinsa omistajan vaihdos tehty, tuli uusi yrittäjä etelästä. Hommat selkenee varmaankin, kun uudella on useita perhekoteja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
seiskaäiti kirjoitti:
Haapajärvellähän se on. Justiinsa omistajan vaihdos tehty, tuli uusi yrittäjä etelästä. Hommat selkenee varmaankin, kun uudella on useita perhekoteja.
Ei tainnut mennä etiikat yhteen, koska ei tullut omistajan vaihdosta. Sama sähkömies siellä toimii edelleen "isänä"
Lapsi parat..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Olen myös ollut kyseisessä perhekodissa ja pitkät tarinat olisi kerrottavana. Yritin useasti valittaa omalle sosiaalityöntekijälle sekä omille vanhemmilleni, mutta ymmärrettävästi minua (kuten muitakaan siellä olleita nuoria) ei otettu tosissaan. Tein heti lääninhallitukseen valituksen, kun ko. paikasta pääsin. Tästä on aikaa reilusti yli 10 vuotta jo mutta edelleenkään jäljet Leenalasta eivät ole parantuneet. Johtaja ja johtajatar olivat hyvin kylmiä ja rahanahneita, kasvatusmetodeina käytettiin pääsääntöisesti hyvin autoritäärisiä keinoja, nolaamista ja mitätöimistä sekä ruumiillista työtä. Toivon, ettei kukaan lapsi joudu enää kokemaan vastaavaa. Itse paikkailen edelleenkin itsetunnonrippeitä, onneksi nykyinen työterveyshuoltoni mahdollistaa psykoterapian.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
etpä ooo ainua :D näillä mennää ja täällä pysytää
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Nyt onneksi entiset johtaja ja johtajatar ovat jääneet eläkkeelle. Jospa uusi johtaja olisi parempi. Itsekkin sielä jouduin olemaan vuosituhannen vaihteessa.
Ilmianna
Jaa
Miten minun pitää tuota perhekotia varoa? Eikö se riitä, että pidän lapsistani vain hyvää huolta, rakastaen heitä enemmän kuin itseäni?

En juo, polta enkä käytä huumeita. Koulutan lapseni niin pitkälle kuin heillä rahkeet ja omaa halua opiskella riittää. Katsoen aina että lapsillani on henkisesti ja aineellisesti parhaat mahdolliset olot - tietenkin omassa kodissa.
Ilmianna
Jaa
Älä huoli IhmeellistäKummallis , kyllä se riittää. Mutta viesti ei ollut varmastikkaan juuri ja ainoastaan SINUN korkeudellesi tarkoitettu.

Vai onko se nyt niin, koska sinä olet niin äärettömän hyvä ihminen ja sinun lapsillasi on niin mielettömän hyvät olosuhteet, voi sitten perhekodeissa käyttää lapsia hyväksi ja kurittaa fyysisesti? Viis muista kunhan MINULLA ja MINUN lapsillani on hyvä olla. Siltä viestisi kuulosti. Mene itseesi.

Ihmeellisen itsekeskeistä ja omaa napaa tuijottavia yksilöitä joka puolelta tursuaa.

ÄRSYTTÄÄ!
Ilmianna
Jaa
Olen itse ollut kyseisessä paikassa ja ikuiset arvet sieltä jäänyt. Alpo romutti mun itseluottamuksen täysin todella kyseenalaisilla keinoilla en tajuu miten kaikki ohjaajat pysty vaan seuraan sivusta kun lasta kohdellaan niin todella sairasta hommaa. Nyt pitkän tovin ollu jo sieltä pois vieläkään en ole saanut ammattia hankittua ahdistuksen takia. Kyllä jos nyt Alpon näkisin niin se sais kyllä maksaa todella kalliisti.
Ilmianna
Jaa
Ite ny pari kk ollu leenalassa eikä täällä mittää oteta vakavasti eikä tärkeitä asioita järjestetä...
Ilmianna
Jaa
Nämä jutut täällä on ihan paskaa. Olen monelta kaverilta kuullut juttuja muista perhekodeista ja voin sanoa että Leenala oli hyvä paikka. Säännöt tietenkin välillä ärsytti, mutta missäpä ei. Uusi johtaja Petri oli mukava ja reilu, ei mitään epäasiallista kohtelua ollut. kiitos Petri ja muutkin työntekijät. Minut ainakin pelastitte.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
no on varmasti ollu aivan erillaista ja monin tavoin parempaa jos edellinennen johtaja ei ole enää ollut kuvioissa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ja kyllä entisen johtajan aikaan meno oli juuri sellaista kärsimystä mitä vanhoissa kommenteissa kerrotaan. keskitysleirimeininkiä
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
"Tämä on niin totta 20.1.2014 11:19

Hakupalvelulla (Fonecta) löysin pelkästään Pohjois-Pohjanmaalta 47 (!) perhe- tai lasatenkotia. Ei tämä huonoa bisnestä ole. Yksikin perhekoti pyörittää isoa ravibisnestä siinä sivussa, mutta nimenomaan tämän "perhekodin" nimissä. Sillä on jopa omia nimikkolähtöjä Äimäraution raveissa."
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
http://teemuvehkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/159506-huostaanottobisneksen-lapsikaupan-on-loputtava

Leenalan Perhekoti Oy, Oksava (Haapajärvi): liikevaihto 1007 t€, liikevoitto-% 26,6 % (puhdasta voitto siis yli 260.000 euroa!)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Koen, että leenalassa käytettiin tietynlaista mielen manipuloimista kasvatusmetodina (ainakin vuosia sitten kun entinen johtaja oli vielä kuvioissa), niin että oma minä-identiteetti tavallaan "vaihdettiin toiseen". ei pelkästään se että talossa oli autoritaarinen kasvatus ja kuri, vaan myös se että lapsen oma ego tavalaan pyrittiin nujertamaan niin että muuttuu tottelevaiseksi robotiksi. pahimmillaan kadottaa oman itsen täysin. itelläni kävi niin. muistan kuinka silloin alussa kun tulin leenalaan, sanoi minulle toiset nuoret että olet eri ihminen kun pääset pois. se pelottava tosiasia tapahtui. en enää ollut todellakaan entiseni päästyäni leenalasta. myös se, kun sen aikainen johtaja "varoitti", että täälä ei kannata valehdella, tarkoitti sitä että jos ja kun valehtelee niin siinä saa itsensä niin solmuun aikuisten edessä niin että se vahingoittaa omaa psyykettä. pelon alle alistaminen on väärin. vaikka lapsi ja nuori olisi vaikea, niin ei pelon alle alistaminen ole hyväksyttävää. on ovelaa miten siinä saatiin murrosikäinen nuori tavallaan itse saamaan itsensä solmuun. ja siinähän ei voi silloin suoraan syyttää aikuisia väärin toimimisesta yms... vaikka siinä toimittiin todella väärin. myös se että tavallaan oma ego korvataan johtajalla. ja niinhän ainakin ennenvanhaan autoritaarisen kasvatuksen mallissa usein yleisesti olikin, ainakin osittain tarkoituskin. "karsitaan oksat pois", ja samalla aiheutetaan vahinkoa kehittyvälle persoonallisuudelle.
muistan kuinka tunsin miten aloin kokemaan henkisiä romahduksia leenalassa ollessani. mainitsin siitä terveydenhoitajalle ja lääkärille, mutta ei sitä kai osattu aavistaa että se johtui leenalan ankarasta "kasvatuksesta". sain monta hermoromahdusta jatkuvan huutamisen ja simputuksen seurauksena. minut rääkättiin aivan piipuun, että vielä 10 vuoden jälkeen joudun kokoamaan oman itseni rippeitä kasaan.
leenalassa käytettiin myös "keppi ja porkkana" menetelmää, jossa ensin johtaja raivoaa naama punaisena ja simputtaa. sitten tulee joku työntekijöistä, ja puhuu mukavasti miten tämä on kehityksen kannalta hyväksi yms.. ja näin saadaan lapsi ja nuori uskomaan että aikuiset toimii oikein ja että se todela on hyväksi. totuus on se että siinä tuhotaan kehittyvän lapsen ja nuoren persoonallisuus törkeällä tavalla.
Ilmianna
Jaa
Jatkuu...
Leenalassa pyörälenkin pituus oli aina yli 20 kilometriä. joskus harvoin 40 km tai enemmän.
talvisin piti hiihtää jokapäivä ainakin sen 10 kilometriä.
myös halkotyöt ja muut, johtajan karjuessa raivoisasti vieressä kuului talon tapoihin. vanhanajan poikakoti meninki.
kesällä ojan kaivamista lapiolla. ja jos teki väärin kävi johtaa käsiksi niin että paidan hiha repesi.
Johtaa raivosi kokoajan.
se huusi ihan jatkuvasti, ja ihan turhista asioista. kaikki normaali asiat johtaja puhui ja kertoi huutamalla.
Uskon että leenalassa käytettiin myös mielenhallintaa.
saatan kuulostaa hieman höyrähtäneeltä kertoessani tällaista, mutta moni asia leenalassa viittasi siihen että siellä nujerretaan ja manipuloidaan lapsen ja nuoren persoonallisuus aivan solmuun, kuten keppi ja porkkana jutussa kuvasin aijemmin.

Mielenhallinta on toimintaa, jolla sen kohde saadaan käyttäytymään, tuntemaan ja ajattelemaan toivotulla tavalla.
Mielenhallinta voi sisältää muun muassa tunteiden hallintaa, ajatusten hallintaa, käyttäytymisen hallintaa yms...
Mielenhallinta voidaan kohdistaa ryhmään, sekä yksittäiseen ihmiseen.
Aivopesu on pakottavien tekniikoiden soveltamista aivopesun kohteen uskomusten ja käyttäytymisen muuttamiseksi.

meni monta vuotta leenalasta pääsyn älkeen että edes itse tajusin mitä minulle on tehty. olisi pitänyt päästä pois sieltä hyvissä ajoin ettei olisi ehtinyt traumatisoitua niin pahasti.
mutta minkäs teet, kun sosiaalityöntekijälle ja kotona vanhemmille valitin huonosta kohtelusta, niin sain johtajalta hirveät huudot ja uhkailut.
johtaja raivosi minulle piha-saunassa, että mitä olet mennyt sanomaan että leenalassa on kaltoinkodeltu ja simputettu.
ja niin minun piti vain kestää sitä kaikkea rääkkäämistä melkein 3-vuotta.

sitten psykologi ja muut leenalan työntekijät aina puhui vakuutellen miten hyvää tämmöinen tekee yms..
Aivan sairasta touhua.

Entinen johtaja huusi myös työntekijöille (alamaisilleen) joskus.
Ilmianna
Jaa
Leenalan entinen johtaja aina juorusi ja kertoi sijoitettujen lasten henkilökohtaisista asioista kaikille ääneen.
Leenalassa piti myös monesti, kun oltiin koko talon väki koolla olohuoneessa, niin nousta seisomaan ja kertoa kuin partiopoika kaikkien kuullen omat kuulumiset ja
sitten piti kertoa myös henkilökohtaiset kuulumiset ja kotiongelmat jotka ei kuulu kenellekkään.
leenalassa kyllä revittiin ihmislapsi henkiesti niin auki ettei voi kuin kauhistella ja ihmetellä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
vaitiolovelvollisuuttahan rikottiin ihan kaikin puolin
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
LATO LENKKI KELLOA VASTEN!!
Ilmianna
Jaa
tässä hiukan lainausta minkä tapaista mielen manipulointia leenalan vanhassa kasvatusmetodissa todennäköisesti käytettiin ainakin joltain osin.

Sulattaminen.

Uhrin ”vanha minä” nujerretaan heikentämällä hänen puolustuskykynsä esimerkiksi valvottamalla tai syöttämällä hänelle jatkuvasti tunteisiin vaikuttavaa materiaalia. Kaksoissidosilmausten käyttö on tällöin olennainen osa prosessia. Lopulta uhri antaa periksi ja sopeutuu oppeihin.

Muuttaminen.

Uhrille syötetään uusi käsitys itsestä, ja uusi tapa ajatella, tuntea ja käyttäytyä. Sulattamisvaiheen tekniikat ovat edelleen käytössä. Ulkopuolisesta maailmasta annetaan huono kuva, kultin yhteisöä väitetään paremmaksi paikaksi. Kultin oppeja paljastetaan sitä mukaa, mitä uhri niitä hyväksyy. Kielteisesti suhtautuvia saatetaan erottaa kultista.

Uudelleen jäädyttäminen.

”Uusi minä” vakiinnutetaan. Entisen elämän hyviä puolia vähätellään. Mikäli vanhat kiinnostuksen kohteet ja erityistaidot ovat kultin kannalta haitallisia, ne hylätään. Ryhmä on uhrin uusi perhe. Jäsen saattaa joutua luovuttamaan omaisuutensa kultille, jolloin pois lähteminen on sekä psyykkisesti että taloudellisesti vaikeaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Onhan tuota jollain tavalla vieläkin ilmapiirissä mukana
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
tässä vielä toinen hieman kaukaa haettu mutta melko osuva...

Tunteiden hallinta.

Lahko ohjaa ja manipuloi jäsenen tuntemaan tiettyjä tunteita. Lahko määrittelee, millaisten tunteiden tunteminen on sallittua ja suotavaa, kun on kysymys lahkon johdosta, lahkotyöstä, oppinäkemyksistä tai entisistä lahkolaisista. Totalitaristiset poliittiset järjestelmät harjoittavat erityisen näkyvää tunteiden hallintaa, mikä näkyy muun muassa puolueen varauksettomana tukemisena sekä henkilökulttina.

Ajatusten hallinta.

Lahko ohjailee ajatuksia sallittuihin ja suotuisiin uomiin, niin että henkilö oppii ajattelemaan asioita, jotka ovat lahkon kannalta myönteisiä. Henkilö opetetaan torjumaan kielteiset ajatukset. Jäsenet oppivat pysäyttämään omat ajatuksensa, jos ne menevät kielteiselle tai kriittiselle alueelle.

käyttäytymisen hallinta.

Lahko ohjailee elämää tiukoin käyttäytymissäännöin. Lahkotyö tai muu lahkon määräämä rutiinikäyttäytyminen sitoo ihmistä, koska sitä mitä jatkuvasti tekee ei kyseenalaista.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Eihän täällä leenalassa oteta vakavasti mitään (jokaista nuorta kuunnellaan ja tehdään asiat eri tavalla) on niitä nuoria joita totellaan ja jne ja sitten On niitä vihattuja nuoria joita ei oteta kuuleviin korviin. Itse olen tällä vihattujen puolella. Mua ei täällä kuuntele aikuiset + enkä saannu soittaa kuukauteen sossulle kun kysyin numero ja heti ku soitin niin viikoksi puhelin pois???? Sitten päälle valehellaa että mulla menee niin hyvin ku alussa vaikka oikeesti mulla menee paskasti.
Ilmianna
Jaa
Se on aivan totta mitä ALPOSTA kerrotaan.Olen monet kerrat joutunut seuraamaan hänen huutamistaan ja simputustaan pieniä lapsia kohtaan.Hän on hermoraunio ihminen jonka pitää saada kaiken mitä hän näkee ja luulee olevan aina yksin oikeassa.Te joita hän kiusannut viekää asiaa eteenpäin ja vaatikaa hänet tilille teostaan.Olihan ennenkin mullin ja metsän ostajilla salkussa viinapullo ja raamattu. Riippuen talosta se otettiin salkusta joka helpotti kaupantekoa.Ilman omaatuntoa näillä evä'illä pääsee pitkälle.Mutta on olemassa kuitenkin se viimeinen portti jossa sen salkun sisällys tyhjennetään ja joutuu vastaamaan viimeiselle tuomarille tekosensa.
Ilmianna
Jaa
Itselleni jälkeenpäin ajateltuna leenala oli hyvä kokemus. Elämä on tällä hetkellä mallillaan. Ja jos Alpo ei ois välillä huutanu niih eihä sitä mittää ois tullu! Vellihousu räkänokkia oltii koko sakki.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
alistamisen yks psykologinen vaikutus on se että oppii tavallaan "nauttimaan" kurin alaisuudesta sillain että se tavallaan niiku palkitsee. mieli muuttuu sitä kautta

kyllä moni varmaan oppii elämään sen kanssa ja se tuntuu jopa sopivaltakin kun on sisäistänyt sen manipuloimisen.

esimerkkinä venäjän armeija yms.. onhan niitä

onneksi en ikinä mennyt siihen lankaan kun olin leenalassa itse.

mutta kaikkea hyvää : ) ei kai tässä muuta
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ilmianna
Jaa
leenala on aina ollut sellainen paikka, josta pyritään antamaan maailmalle ulospäin mitä parhain mahdollinen kuva , niin ettei mitenkään voisi uskoa että paikka on todellisuudessa aina ollut täysi helvetti.
Ilmianna
Jaa
http://keskustelu.suomi24.fi/t/14973972/lasten-psykiatria-oulu#comment-90933083

Lastensuojelu ja psykiatria on usein yhteistyössä.
kuka sitäkin valvoo ?
Ilmianna
Jaa
ai kuka valvoo? oman käden oikeus.
Ilmianna
Jaa
Leenala oli semmonen paikka ettei mitään rajaa, mietin miten helvetissä sitä järjissään pysy... yrittäkää välttää sinne joutumista!!
Ilmianna
Jaa
Kyllä yleensä sijoitetut lapset, varsinkin teinit on hirviöitä. Käyttävät huumeita, alkoa ja tappelevat. Ei silloin päähän rapsuttelu auta, vaan kuri se olla pitää. Aikuisia ei arvosteta eikä yleistä järjestystä. Itse sekoaisin jos joutuisin olemaan päivänkin näiden nuorien kanssa. Ja kannattaa se koulu käydä ja pysyä kaidalla polulla ettei joudu laitokseen. Turha täällä itkeä ja mustamaalata ihmisiä, jotka on teitä auttanut.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
siellä on tainnut herra tai rouva syntyä 40 tai 50 luvulla ?
vai kenties jo ennen sotia
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Hahhah.. onko kakarasi huostaanotettu:D
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
aika monissa sijoituspaikoissa käytetään häpäisemistä ja naurun alaiseksi tekemistä rangaistus keinona, tai muuten kasvattamis mielessä. miten se muka on kehityksen kannalta hyvä asia ? kasvattaa vain vihaa.
en kyllä ihmettele yhtään että välillä saa lukea uutisista että sijoitetut on on ollut hyvinkin väkivaltaisia henkilökuntaa kohtaan.
vähemmästäki simputuksesta lähtee järki
vai liekö ne tarkoituksella tekee noissa paikoissa hulluja.
Ilmianna
Jaa
Kyllähän se itellä oli semmonen juttu että vanhemmat ei kykeny huolehtimaan ja itse olin ihan kunnollinen nuori mutta Leenala kokemus vain huononti itsetuntoa ja olemusta.se etten pystynyt asumaan kotona pistivät minun syyksi sekä että kuinka paska olin koulussa vaikka 8 oppilas olin, lopulta kaiken tuon paskan kestäminen vei huumeisiin että siellä kunnollinen elämä tippuikin pohjalle....
Ilmianna
Jaa
ennen leenalaan joutumista olin hyvä koulussa. olin aina arvostettu mallioppilas josta olin saanut stipendinkin. arvosanat ysejä. yli-opistoon tähtäämässä. yhden vuoden leenalassa olon jälkeen numerot olikin vain pyörtyneitä päällään seisovia ysejä.

nyt olen vanhanajan puliukko jolle maistuu koskenkorvan lisäksi pontikka ja lasoli. jalassa vanhanajan metsurisaappaat ja henkselit. istun päivät puistonpenkillä ja viheltelen naisille, etenkin keski-iän ylittäneille reheville rouville joilla vielä sokeri suussa sulaa. niin avot todellinen suomen tulevaisuus
Ilmianna
Jaa
sen lisäksi vielä laulelen ja soittelen huuliharppua ja lyön saapasta katuun rytmissä.
lasken hattuni maahan, kerään rahan ja käännän metsurisaappaiden kärjet kohti viinakauppaa ja paukuttelen henkseleitä menomatkalla. kyllä tässä elämä voittaa :D
Ilmianna
Jaa
leenalassa syötettiin välillä pilaantunutta ruokaa. IHAN OIKEASTI. saivat onneksi sentään valitukset joltakin taholta jälkeenpäin.
itse sain kerran lapamadon josta on vieläkin lääkärintodistus tallella.

kun soitin vanhemmilleni leenalasta kun huomasin järkytykseksseni että minulla on matoja, niin sen puhelun kuultua, ALPO sai hirveän raivarin ja huusi täyttä kurkkua että anna olla viimeinen kerta kun soittelet tuommosia puheluita. hän myös syyllisti minua ja manipuloi ovelasti kuten aina, että oliko tuo nyt fiksua ja aikuismaista soittaa asiasta, ja että otappa isommista mallia oisko ne soittanu tuommosesta asiasta.
huomasin miten alpolla tuli hätä kun meinasi oman yrityksen maine kärsiä tapauksen takia. sitten alkoi uhkailu.
ei meinattu ensin suostua lääkäriin viemään asian takia. taisi alkaa pelottamaan että paljastuu asiat. sitten vain lääkärikäynnille ja matokuurille. alpo vielä koitti manipuloida ja painostaa että häpeäisin. sosiaalityöntekijälleni en uskaltanut kertoa silloin vielä koska minua painostettiin ja uhkailtiin aina, niinkuin muitakin sijoitettuja. kerroin toki kaiken ja kaiken muunkin sitten kun pääsin leenalasta pois, mutta eipä asioille sitten voinut enää mitään.

ai eikö hävetä nyt kirjoittaa tällaista ?
kyllä asia on niin että jonku muun tahon olisi ptänyt hävetä silloin ja kovasti !!!
Ilmianna
Jaa
Miten te voitte nykyään? Te nuoret, jotka kyseisessä paikassa olette olleet. Ilmeisesti rahan takia ovat pyörittäneet sitä paikkaa ja ostaneet halvimmat ruuat ym, jotta saisivat voittoa paljon itselleen. Toivon teille kärsineille hyvää elämää ja pitäkää huolta itsestänne.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
sairastuin leenalasta pois pääsemisen jälkeen skitsofreniaan. jatkuvan uhkailun ja henkisen paineen ja simputuksen alla eläminen ja varuillaaan olemisesta tullut stressi laukesi vasta pitkään sijoituksen jälkeen ja tulin hulluksi. yhteiskunta on perseestä !
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
johtaja Alpo oli erittäin kiero, kuin korkkiruuvi.

kun eräänä kesänä olin kesätöissä, niin että saan olla samaan aikaan lomilla leenalasta. alpo oli sopinut, siis juoninut että työnantajani maksaa palkkani alpolle ja alpo sitten antaa rahat minulle. eipä tullut rahoja ikinä !!!

sitten eräs kerta kun olin sopinut koulussa opettajan kanssa että veistän kuusipuusta 5 metrsen maston purjevenettä varten, jota opettaja rakensi kuulemma kotona.
käytiin sitten leenalassa alpon kanssa lähimetsästä kaatamassa kuusi.
parkkasin ja veistin itse vaivaa nähden kunnollisen maston ja hioin sen lopuksi sileäksi. sen ois voinu vaikka kaupassa myydä, niin hieno siitä tuli.

kun opettaja tuli käymään leenalassa, hakemaan mastoa, ja maksaakseen minulle sovitun palkan siitä.
Alpo tuli sitten väliin ja puhui hienon ulkokultaisesti kuten aina, että me halutaan talon puolesta lahjoittaa tämä teos hyvästä yhteistyöstä leenalan ja koulun välillä.
en saanut palkkaani joka oli luvattu.

no sitten kun pääsin leenalasta pois joskus ja olin ollut kotona jo pidemmän aikaa, niin päätin soittaa entiselle opettajalle. kerroin tapahtuman ja alpon kieroilut.
kerroin myös ettei me oltu edes mitään sovittu että halutaan lahjoittaa se masto.
opettaja sitten siirsi minun tililleni lupaamansa palkan. ja hyvä niin : )

olisimpa saanut vielä kesätyörahani ja muut mitkä leenalassa VARASTETTIIN !
on todella törkeää ja röyhkeää tehdä semmosia temppuja !

sama asia kuin se että miljonääri varastaisi lapsen suusta tikkarin !!!

mihin katosi kesätöistä tienaamani rahat ?

mihin katosi säästöpossusta osa rahoista ?, joita olisi pitänyt kertyä leenalassa olon aikana vaikka kuinka paljon. kun viikkorahasta laitettiin aina puolet säästöön.

leenalasta pois pääsemisen yhteydessä puku päällä keikistelevä limanuljaska "psyologi" antoi minulle sijoitukseni aikana kertyneet säästöpossurahat, jossa oli vaivaiset 60 euroa jäljellä. missä ne kaikki loput ???
Ilmianna
Jaa
kerran kun karkasin lomilta silleen etten aijo enää joutua takaisin leenalaan. koska leenalassa oli turvatonta olla, ja piti kärsiä jatkuvasta väärin kohtelusta.
kävi niin että kun juoksin yöllä pimeässä metsässä viranomaisia karkuun, kun minua etsittiin joka taholta. juoksin henkihieverissä karkuun niiku ennen vanhaan keskitysleirikarkuri.
putosin sitten ojaan jossa oli pohjalla iso kivi.
toinen polvilumpio murtui.
kuin ihmeen kaupalla sain vielä raahattua itseni piilopaikkaan niin että etsimiseni lopetetaan, tai pidetään taukoa.
sitten kun olin varmistunut ettei minua etsitä, niin soitin äidille ja äiti vei päivystykseen. jalka piti laittaa kipsiin.
sitten vaan takasin leenalaan. kun tulivat hakemaan.
leenalassa jouduin keppien kans kävelemään ympäri pihamaata toisten katsellessa, kun alpo karjui ja simputti että miltä nyt tuntuu, ja että ihan oikein tuommoselle. huusi vielä että kävele nopeampaa vaikka olin ihan lopussa. myös markku nälvi ja simputti minua.
tunsin miten aloin tulla hulluksi. pilkallisesti vielä haukkuivat ja huusivat että etpä nyt ainakaan pääse karkaamaan. ( harmi etten älynnyt humauttaa kepillä päähän sillon, en ois hävinny siinä tilanteessa ite enää mitään ) ai että ku ois kyllä kannattanu !
eipä väittänyt sosiaalityöntekijätkään kun kerroin rääkkäämisestä, johtuen siitä että leenalassa osattiin taitavasti manipuloida ja mustamaalata niin ettei talon tapahtumat pääse koskaan tulemaan ilmi missään.
sen lisäksi että kipeän jalan kans oli hankala toipua niin vielä hajotettiin mielenterveys siinä samalla. aivan täyttä sadismia se oli eikä mitään muuta.
Ilmianna
Jaa
kyllä on leenalan historian ajalta paljo tarinoita. niin hirvittäviä vääryyksiä joita ei koskaan nosteta kunnolla esille.
Ilmianna
Jaa
lastensuojelun sijoituksissa kovat ja ankarat paikat voi olla hyviä ja viimeisiä vaihtoehtoja silloin kun kyseessä on todella hankala tapaus. esimerkiksi nuorisorikollisuus, tai muut erittäin vaikeat käytöshäiriöt.
vaikka olisi kuinka hankala tapaus kyseessä, niin sen kaltaista halpamaista kohtelua, simputtamista, väkivaltaa ja muuta, ei saa käyttää missään laitoksissa mitä yhteiskunnassa on.
leenalassa ja monissa muissa paikoissa ympäri suomea niitä silti on käytetty, siitäkin huolimatta ettei sijoitettu edes ole vaikea tapaus. kuten leenalassakin tapahtunut jatkuva simputtaminen ja muu kaltoinkohtelu , ja itsetuntoon, ja arvoon kohdistuva halventaminen on ehdottomasti kielletty. se on ihmisoikeus rikos !!!
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Varokaa Leenalan perhekotia!

Valepsykologi ja pedofiili yövahti töissä samassa laitoksessa

Kaleva: Perhekodin yövahtijaa epäiltiin lapseen kohdistuneesta haureudesta

Pohjois-Pohjanmaalla toimiva perhekoti on hyllyttänyt yövahtijansa, koska hänestä tehtiin syksyllä tutkintapyyntö poliisille. Asiasta uutisoi Kaleva.

Vahtijaa epäiltiin lapseen kohdistuvasta haureudesta, mutta poliisi totesi epäillystä teosta olevan kulunut liikaa aikaa. Teko on rikosoikeudellisesti vanhentunut, joten poliisitutkinta päättyi.

Perhekotiyrittäjän täytyy lähiaikoina päättää, jatkuuko yövahtijan työsuhde.

Kalevan mukaan samasta perhekodista on tehty lukuisia kanteluita aluehallintovirastoon ja poliisi epäilee erään työntekijän toimineen psykologina ilman lupaa."

Olen itse ollut kyseisessä perhekodissa.. sielä käytettiin kohtuuttomia rankaisukeinoja lapsille, minut pakotettiin jääkylmän suihkun alle ja käskettiin tulemaan syömään yhteistä iltapalaa pelkissä alushousuissa.
paikassa teetettiin myös ruumiillista työtä vaikka olin kuumeessa, eikä sitä otettu vakavasti.. onneksi lähetin kaksi valitusta lähettänyt lääninhallinnon käsiteltäväksi"

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta