Burma

Seuraavaksi menen Burmaan. Varmaan moni kiinnostuu myös.Aloitetaanhan keskustelu ko maasta !
Miten saisi ihan erillisen Burma-palstan !!

11

745

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onnea matkaan, se on hieno maa. Maan nimi on muuten suomeksi Myanmar. Englanninkielisissä maissa on käytössä Burma, se on vähän niinkuin Ruotsi vs Sweden. Tosta nimestä sais aikaan enemmänkin juttua, mutta jätetään tällä kertaa tähän.

    • burma_myanmat

      Hei, hyvä juttu! Mäkin olen kiinnostunut Myanmarista, suunnittelen omatoimimatkaa sinne ensi talveksi. Tästä riittää paljon keskusteltavaa.

      Maa on mulle ihan tuntematon, joten mielelläni otan vastaan informaatiota. Voi olla, että olen matkassa osan aikaa yksin, joten sekin mietityttää. Ei ole aiempaa kokemusta siitä eikä reppureissaamisesta eikä varsinkaan Myanmarista.

      Miten kulkeminen, hintataso, majoittuminen, parhaat paikat, turvallisuus jne.?

      • Tietoni on parin vuoden takaa, mutta eipä siellä liene hirvittäviä muutoksia tapahtunut.
        Maahan täytyy lentää. Maarajojen kautta pääsee päiväretkelle, mutta ei sen pidämmäksi ajaksi. Thaimaasta löytyy muutama ylityspaikka maitse esim Mae Sotista. Halvinta on lentää Bangkokista AirAsialla Yangoniin. Viisumia ei saa Suomesta, lähin paikka taitaa olla Saksa, josta saa postin välityksellä. Ehkäpä helpoin tapa on hankkia viisumi Bangkokista, sellaisen saa muutaman päivän odotuksella.
        Matkaan tarvitset käteistä rahaa mielummin dollareita. Eurojakin saa vaihdetuksi, mutta jotkin hotellit haluavat maksun dollareina. Täytyy myös muistaa, että hallitus haluaa rahat dollareina, joten jonkin verran niitä täytyy olla mukan, jotta voi maksaa lentokenttämaksut jne. Hallitukselle menevien rahojen täytyy olla virheettömiä, eikä niitä saa taittaa kaksinkerroin. Virheetön tarkoittaa todella virheetöntä, olen nähnyt hylättävän rahan, jossa ei todellakaan ollut suuri punainen jälki. Thorn tree palstalla keertoilevat, että tietyt numerosarjat hylättäisiin myös mutta siitä minulla ei ole kokemusta. Tämä voi olla vanhaa tietoa, mutta pimeillä markkinoilla on huomattavan paljon paremmat kurssit, joten rahoja ei pankissa kannata vaihtaa. Bogyoge marketin liepeilä hilluu rahanvaihtajia, mutta luultavasti he löytävät sinut melko nopeasti muutenkin. Yövyin yhden Mother Land II:ssa ja siellä sai vaihtaa turvallisesti melko hyvään kurssiin.
        Matkustaminen on vaivalloista, bussimatkat ovat pitkiä ja renkaiden puhkeaminen ei ole mikään poikkeus. Pitkällä matkalla se tapahtuu käytännössä joka kerta ( voi olla että olen huonotuurinenkin). Moottoririkonkin olen kokenut joten matka-aika on lähes varmasti useita tunteja pidempi kuin ilmoitettu aika. Esim. marka Baganista Yangoniin kesti 24 tuntia luvatun 15 tunnin sijasta. Varmaan tosta tulikin jo selväksi, että bussit eivät todellakaan ole mitään moderneja turistibusseja. Suosittelisin ehkä lentämistä, mutta jos haluaa minimoida rahan antamista hallitukselle, bussi on melkein ainoa vaihtoehto.
        Maa on kyllä turvallinen kuten muutkin Kaakkois-Aasian maat (lukuunottamatta Thaimaan turistirysiä) joskin normaali varovaisuus on kannattavaa. Kaduilla liikkuu aika paljon kaikenlaista liimanhaistajapenskaa joten uskoisin, että huolimattoman matkailijan arvotavarat kyllä kelpaavat.
        Myanmar on kyllä hieno maa ja erityisesti suosittelen vierailemaan Shwedagon pagodissa Yangonissa ja Baganissa.
        Myanmar on aika intialaisvaikutteinen eli äijäkulttuuri on voimissaan. Äijillä on viikset, he kulkevat hameessa (longyi) ja jauhavat beteliä (kadut ovat tietysti täynnä punaisia läiskiä kun sitä betelin värjäämää sylkeä roiskitaan joka puolelle.) Baareissa ei naisia näy, paitsi yökerhoissa, mutta ne ovatkin siellä töissä. Yksi silmiinpistävä piirre on burmalaisten käyttämä keltainen kasvomaali, thanaka.
        Lyhyesti sanottuna, Myanmar on mielenkiintoinen, mutta vaikeahko maa matkustaa. Jos olet kokematon matkustaja, en lähtisi ihan alkajaisiksi juuri sinne. Toisaalta jos sulla on hyvät hermot, etkä säikähdä vähästä varmaan ihan hyvin pärjäät siellä.
        Hintataso on muistaakseni jotakuinkin sitä samaa luokkaa kuin muuallakin Kaakkois-Aasiassa.


    • burma_myanmar

      Happy buddha, kiitos viestistäsi, joka oli kattava ja tarkka.

      Jos kiinnostuneita löytyy, olisi hauska jatkaa keskustelua ja kuulla matkakertomuksianne.

    • eläkepari

      Katso tuota nettisivua: www.myanmartraveling.com
      Siellä on monta hienoa vinkkiä Burman matkallesi ja myös valmiita matkoja.

    • ei paperisotaa lomal

      Make Travelilta Pattikselta saa järjestelyt muutakuin vie passit niille ja kuittaa planketit. Helppoa ja yksinkertaista.

    • Rio Cola
      • dopra hujaa

        Coca-cola-pulloa ei Neuvostoliitossa tunnettu. Vasta Moskovan olympialaisten aikoihin 1980 Brezhnev korkkasi ensimmäisen pepsi-pullon Neuvostoliitossa.

        NykyVenäjällä kukaan ei siedä Пепси-кола, Coca cola on markkinajohtaja.

        Kokis rantautui toki Neuvosto-Suomeen 1956 olympialaisiin. ehe ehe

        Kiinnostaisi tässä Myanmarin murrosvaiheessa pistäytyä siellä. Voiko todellakin marssia matkatoimistoon vai ei, on hieman epäselvää. Löytyykö Suomen ulkoministeriön sivuilta selkeää vastausta veronmaksajalle, miten ja millä menettelyin voi matkustaa?


    • marraskuussa ??

      Tuolla satilla kerrotaan Visa on arrival eli vierailuviisumista.

      http://www.myanmartraveling.com/66


      Onko nykyhetken käytännln tietoa. Muistaakseni Bangkokissa olisi matkatoimistoja, joista hoidetaan kaikki järjestelyt. Googlettamalla en löydä.

      Onko 2012 käyneitä, onko viisumihelpotukset lyhyelle matkalle jo voimassa.

    • Käsittääkseni turisti ei voi saada visa on arrival. Mut kopion thorn treeltä tällaisen viestin, alkuperäinen sivusto josta tämä on ei enää auennut. Suomi ei näytä kuuluvan etuoikeutettujen listaan ja turistiviisumi näyttää kans puuttuvan.

      VISA ON ARRIVAL

      Date of Commencement
      -1st June, 2012 (1 - 6 - 2012)

      Types of Visa Fees Duration
      BUSINESS VISA US$ 50 70 days
      ENTRY VISA US$ 40 28 days
      (Meetings / Workshops / Events)
      TRANSIT VISA US$ 20 24 hours

      Starting International Airport
      -Yangon International Airport

      Permitted list of countries (26 countries)
      Brunei, Cambodia, Indonesia, Laos, Malaysia, the Philippines, Singapore, Thailand, Viet Nam, Australia, China, Denmark, France, Germany, India, Italy, Japan, Korea, New Zealand, Norway, Spain, Sweden, Switzerland, Taiwan, United Kingdom, United States of America.

    • jonosta jonoon

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1418
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1271
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1215
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1165
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1164
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1063
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1048
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1043
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe