Baygon aerosoli & luteet

tekukk

Nonnih, luteitahan tuolla sängyssä pyörii.
Soitin tuholaistorjujalle, mutta ehtii saapumaan huudeille vasta ensi viikolla. Neuvoi ensihätään imuria ja Baygonin aerosolia. Onko kokemusta missä ajassa tuo aerosoli tappaa jos tappaa? Aiheutti luteiden joukkopaon sängystä, mutta pari purkkiin nappaamaani ei ole muutamassa tunnissa heittänyt lusikkaansa nurkkaan.

37

12610

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • insektsidi

      Luteet ovat himputin vaikeasti hävitettäviä otuksia. Tuholaistorjuja jolle soitit, ei taida olla kovin ammattitaitoinen. Vääränlaisella itsemyrkytyksellä luteet vain levivät ympäri kämppää. Jos näet niitä vilisevän pois sängystä, ludeongelma on paha, taidat olla melko näpyillä.

      Aerosoleista jos puhutaan, niin Baygon ei ole paras mahdollinen vaihtoehto luteisiin. Cooperin aerosoli sisältää fenotriinia, joka on luteille selkeästi myrkyllisempi pyretroidi.

      Luteet munivat jatkuvasti suuria määriä munia, eikä sprayt tuhoa niiden munia. Aerosoli lämmittää siis yhtä paljon kuin housuun kuseminen pakkasella.

      Luteisiin tuholaistorjujat käyttävät laajaspektristä deltametriinia, yleensä Cislin Suspensiota. Valitettavasti sitä ei myydä kuluttajakaupassa ja tukkupakkaukset ovat hyvin kalliita. Samanlaista ainetta voi kuitenkin valmistaa esimerkiksi Baition D -merkkisestä muurahaisten kasteluaineesta (maksaa noin kympin). Sitä pitää vain laittaa n. 3 kertaa enemmän kuin pakkauksessa sanotaan, jotta se olisi samanvahvuista kuin Cislin. Jos yhden baition-purnukan laitat 5 litraan, niin ollaan jo riittävän lähellä.

      Paras kun ostat 2 litran paineruiskun, liuottimenkestävän. Maksaa pari kymppiä, löytyy biltemasta, motonetistä, puutarhamyymälöistä ja isojen tavaratalojen puutarhaosastolta. Siihen ruiskuun laitat 1,8 litraa vettä, puoli purkkia Baition D:tä, ravistat hyvin, pumppaat 10-15 kertaa painetta ruiskuun ja suihkutat sillä sängyn, erityisesti pohjan, kosteaksi. Ota petauspatja pois ja suihkuta se ja muut vuodevaatteet erikseen. (Suotavaa on muuten käyttää siivouskäsineitä, eikä tuo puolinaamari hiilifilttereilläkään pahasta olisi eikä hirveästi maksa).

      Kun myrkky on kuivunut, käsiteltyä materiaalia on turvallista kosketella. Märkänä älä koske äläkä hengitä. Tämä suihke ei tapa välittömästi aerosolin tavoin, mutta myrkky on tehokas useita viikkoja. Kun munasta kuoriutunut lutikka astuu siihen kohtaan, jota on tällä deltametriinilla käsitelty, alkaa sillä muutaman tunnin kestävä kuolemisprosessi. Varmista, että aine on täysin kuivunut, ennen kuin nukut käsitellyssä sängyssä.

      Yleensä luteet ovat yksinomaan sängyssä. Mutta koska sinä näit niiden joukkopaon, niin niitä on luultavasti niin paljon, että niitä on sängyn ulkopuolellakin. Eli helposti 80-200 lutikkaa. Tästä syystä on hyvä suihkeella ruiskuttaa myös makuuhuoneen lattialistat, vaatekaapit, tapetit kevyesti (menevät tapettien rakoihin), taulujen takaa, sohvan alapuoli jne.

      Tuholaistorjujan yksi käynti maksaa paljon ja yleensä luteiden ollessa kyseessä yksi käynti ei riitä. 2-3 käyntiä tarvitaan. Ongelma voi hyvinkin uusiutua muutaman viikon päästä.

      Jos haluat vain vahvaa aerosolia, niin rautakaupasta ja agri-marketista löytyy Navetta Radar -merkkistä sprayta, joka on sangen tehokasta. Sillä ei ole mitään pitkäaikaisvaikutusta, mutta kyllä se selkeäsi tuimempaa on kuin Baygon. Itse asiassa siinä on sama koostumus kuin Raidissa, mutta neljä kertaa enemmän samoja aineita.

    • stressaantunuterkki

      Joo. Eilen illalla koneella ollessani huomasin ihollani jonkun pienen kuoriaisen tapaisen. Tänään googlailin ja veikkaisin että kyseessä oli lutikka. Ehti tuo perkele ilmeisesti puraisemaankin kun on kutiava paukura ranteessa... MUTTA, voiko niitä olla mun kämpässä kun ei ole koskaan aikaisemmin tullut mitään vastaavaa kutiavaa paukuraa? Sängystä ei löytynyt mitään lutikoiden ulostejälkiä tms. Nyt on kuitenkin jo pimeäkin eikä sängyltä löydy vieläkään elämää. Stressaanko turhaa vai kannattaako ottaa yhteyttä johonkin tuholaistorjujaan ja kysellä vinkkejä?

      Kuitenkaan en jaksa uskoa että on yksittäistapauskaan.

      • little less stressed

        Vastaampas itse itselleni. Nyt löysin sen syyllisen! Ei ole lutikka vaan on vyöturkiskuoriainen. Kauhea kääntäminen ja vääntäminen oli että löytäisin edes yhden lutikan sängystäni, en löytänyt. Joten netin syövereihin oli upottava ja googlailtava riittävän kauan jotta vastaus löytyi! Tosiaan, lutikka on littana, tuo oli pyöreähkö...olisihan se pitänyt tajuta! :D Tosin pienessä stressivaiheessa ei mistään tajua mitään...thank god.


    • perhanan pureskelija

      Osaako luteet hypätä n. 30cm matkan? Löysin sukastani tällaisen. Se käveli ensin suht ripeästi ja hyppäsi pois kun yritin siihen tarttua. Kun otin sukan pois niin hyppäsi takaisin sukan päälle kipittämään. Kun yritin vessapaperin väliin puristaa sen niin oli kova eikä liiskaantunut. Onkohan se lutikka? Toisaalta osaako kirput kävellä/juosta ollenkaan?

      • u ouj åij åk jäåök ö

        Kirput pomppii.

        Aikanaan kissan mukana niitä tuli meille. Kirput aika helppoja hävittää, kissan pesut kirppusaippualla ja kämppä täyteen Raidia. En muista tarkemmin, Raideissa eroja, mutta se ei vissiin ollut sitä kärpäsmyrkkyä.

        Kirput älyttömän pieniä ja nopeitakin, ei niitä liiskatuksi saa.


      • perhanan pureksija
        u ouj åij åk jäåök ö kirjoitti:

        Kirput pomppii.

        Aikanaan kissan mukana niitä tuli meille. Kirput aika helppoja hävittää, kissan pesut kirppusaippualla ja kämppä täyteen Raidia. En muista tarkemmin, Raideissa eroja, mutta se ei vissiin ollut sitä kärpäsmyrkkyä.

        Kirput älyttömän pieniä ja nopeitakin, ei niitä liiskatuksi saa.

        Huh! KIITOS tiedosta!!!


    • Mistä näitä riittää

      Mitenkäs Cooper Cyper 50 ml tiiviste tehoaa luteisiin? Meillä myrkyttäjä käynyt jo kolme kertaa ja itse saunotettu sängyt ja ruiskutettu Cooper aerosolilla mutta aina niitä vain tuntuu löytyvän.

      Tytär niitä toi tullessaan Nykistä ja nyt tuntuu ettei niistä meinaa päästä enää eroon millään. Pitäisköhän polttaa koko kämppä ;-)

    • eroon lutikoista

      Kiitti vinkistä "insektsidi",

      meillä kävi lutikoiden torjuja kotona 4 kertaa ja maksoi pyöreästi 800 €, eikä silti päästy täysin eroon noista loisista.

      Sitten menin ja ostin Baition D Liuosta ja ohjeen mukaan pitäisi laittaa 8ml per 2 litraa vettä. No tein kuitenkin hieman tuhdimman seoksen ja laitoin 24ml per 1 litra vettä. Sillä käsitellyt nyt 2 kertaa itse kämpän ja enää ei ole näkynyt noita loisia. Meinaan kyllä tehdä parin viikon välein tämän saman operaation seuraavan parin kuukauden aikana, jotta varmistun noiden loisten varmasti häipyneen.

      Paineruiskuun olen tuon sekoituksen tehnyt ja hyvin on tuntunut toimivan, ja maksaakin vain murto-osan tuholaistorjujan käyntihinnoista. Paketti maksoi
      n. 8 €

      Tätä tosin suositellaan käytettäväksi vain ulkotiloissa, mutta kun pysyttelee poissa huoneesta käsittelyn jälkeen muutaman tunnin niin riittänee. Tähän varmasti joku asiantuntija sanoo eriävän mielipiteensä, mutta meille tärkeintä on kuitenkin ollut se, että ollaan päästy noista eroon.

      • toivoton

        Onko sulla auttanut todella tuo baition d kasteluaine? Itse olen ihan hätää kärsimässä näiden perhanan lutikoiden kanssa. Toimme ne ulkomailta tuliaisina kuukausi sitten ja eroon niistä ei meinaa millään päästä. muiden kokemuksia olen lueskellut, eikä kiinnostaisi todellakaan maksaa monia satoja euroja tuholaistorjunnasta joka ei ole tehonnut. Olisi kiva kuulla sun kokemuksia kuinka aine on toiminut ja kuinka usein sitä olet käyttänyt?? Toivoisin todella että tuo baition d kasteluaine tehoaisi, ainoa toivo, kun raidit ym. tuntuu olevan yhtä tyhjän kanssa...


      • eroon lutikoista
        toivoton kirjoitti:

        Onko sulla auttanut todella tuo baition d kasteluaine? Itse olen ihan hätää kärsimässä näiden perhanan lutikoiden kanssa. Toimme ne ulkomailta tuliaisina kuukausi sitten ja eroon niistä ei meinaa millään päästä. muiden kokemuksia olen lueskellut, eikä kiinnostaisi todellakaan maksaa monia satoja euroja tuholaistorjunnasta joka ei ole tehonnut. Olisi kiva kuulla sun kokemuksia kuinka aine on toiminut ja kuinka usein sitä olet käyttänyt?? Toivoisin todella että tuo baition d kasteluaine tehoaisi, ainoa toivo, kun raidit ym. tuntuu olevan yhtä tyhjän kanssa...

        Moi,

        älä tosiaankaan mitään raidia käytä niihin, on ihan tehotonta. Jos vastaavaa suihketta haluat käyttää niin Cooper aerosoli on sitä mitä tuholaistorjujatkin käyttää ja on tehokasta, tappaa samantien.

        Mutta tuo Baition D kasteluaine on ollut todella tehokasta ja olen sitä ruiskinut kahden viikon välein kaikkiin jalkalistoihin ja samalla kääntänyt kaikki sängyt kyljelleen ja kastellut tuolla aineella sängynpohjat hyvin. Mulla on tuo litran setti riittänyt yhteen käsittelyyn, joten tuosta purkista saa tehtyä 3 satsia. Tämä Baition D on pitkäkestoinen aine joka ei tapa samantien, mutta niinkuin tulla ylempänä jo joku sanoikin niin aloittaa tappamis prosessin kun lude siihen kävelee ja itse löysin heti seuraavana aamuna käytön jälkeen kuolleita luteita sängyn alta ja patjan välistä.

        En voi muuta kuin suositella sitä ja aion varmistaa luteiden häipymisen jatkamalla tuota käsittelyä parin viikon välein ainakin seuraavat pari kuukautta.

        Ei ole luteita tosiaan enää näkynyt, mutta kuten sanoin ei kannata tuudittautua niiden häviämiseen heti muutaman kerran jälkeen, koska ovat helvatan sitkeitä otuksia ja saattavat piileskellä horroksessa jossain kolossa jopa puoli vuottakin. Tuota Baition D ainetta ostin Tammiston Bauhausista juuri vähän aikaa sitten ja maksoi 8.95 € ja paineruiskulla olen sen levittänyt.


    • eroon lutikoista

      Niin vielä sen verran, että kyllähän noi lutikat elää enimmäkseen sängyssä, niinkuin englannin kielinen nimikin sanoo, "bed bugs". Eli ne sängyt kannattaa tutkia todella tarkasti. Meilläkin niitä oli mitä erilaisimmissa paikoissa ja koloissa mitä vaan löytyi. Siis ruuan lähellähän noi asustaa enimmäkseen.

      Cooper tappaa kyllä ne elävät lutikat mutta ei niiden munia, joten tuolla Baition D liuoksella saa pidemmän vaikutusajan.

      Nykyisistä joustinsängyistä kannattaa penkoa kaikki liitoskohdat joissa kangas on kiinnitetty puuhun, eli käännellä ne kankaan reunat ja varsinkin nurkat. Jos siellä on pienikin kolo jossakin niin ei kun Cooper aerosolia ja sitten vielä tuolla liuoksella käsitellä koko pohja kunnolla.

      Ei muuta kuin onnea noiden lutikoiden hävitykseen.

    • Katsosängynalle

      Pirullisia otuksia kyllä. Meillä oli ongelmana muutama kuukausi sitten, joka alkoi siitä kun tuotiin vanha sohva asuntoon. No, siellähän niitä oli kuin sieniä sateella! Päästiin onneksi eroon ammattilaisen avulla, joka kävi pari kertaa myrkyttämässä http://tuholaiset.com/

    • timi54353453453454

      Pakko nostaa tätä ketjua jos joku vielä huomaisia ja vastaisi. onko tuo baition D oikeasti noin tehokas mitö ketjussa lukee ja ihmiset ovat kehuneet? Lähinnä laittanut puoli purkkia 2 litraan vettä että tehoaako hyvin ja kuinka kauan? Ja entäs jos laittaa 2 purkkia 5 litraan niin alkaako olla jos hirveetä myrkkyä? perkele kun ddt kielettiin.. Lähtis luteet kun kuppa töölööstä.

      • ötökän tappoa

        Saapas nähdä tyttö toi meillekkin noita ulkomaanreisultaan ja ongelma on hänen huoneessaan. jalkalistat irti ja ruiskuttelin tota navettaa rakoihin ja baition d liuosta suhteessa baitionia purkki 3l vettä ja sillä ruiskutellut nurkat listat ym. Pitänee kokonaan seinätkin ruiskuttaa jos ei auta, noita kuolleita on jo muutama seinän vierellä yhdessäkohtaa ilmeisesti siellä on oikein pesä. No katotaan mitä seuraa..Ainakaan vuorokauden jälkeen yöllä ei seinillä elämää ..


    • Carina1

      Onko kellään kokemusta höyryn käytöstä lutikoiden kanssa? Toimiiko? En ole varma mitä ötököitä meille on poika tuonnut mukanaan kaverilta. On viettänyt siellä öitä, viimeksi viikonloppuna useamman yön. Näyttää olevan reiden etuosa, melkein nivusissa niiden mielipurentapaikka.Eilen illalla huomasin pojalla ekat puremat ja vielä polvitaipeet oli atooppisen ekseeman peittämä. Tänä aamuna oli jo itsellänikin oikeassa reidessä rykelmä, 2-3 purujälkeä vierekkäin rykelmässä ja 2 x 2 kädessä. Pyykkikone jyllää 60 ja olisiko nuo sängyt hyvä putsata höyryllä ja sitten vaikka myrkyttää?

    • 1029

      Itsellä reilu vuosi sitten lutikkaongelma josta pääsin eroon seuraavasti. Myrkkykäsittely tuolla Baition D-liuoksella (kolminkertainen annostus). Pari kertaa viikossa sumuttelin sängyn ja jalkalistat ja muut raot huoneessa muutaman viikon ajan. Lisäksi höyrytin sängyn perusteellisesti kunnollisella, lattiamallisella höyrypesurilla. Pienet käsimalliset höyrystimet voi unohtaa. Lisäksi vielä saunakäsittely petauspatjalle. Peitteet, tyynyt ja muut petivaatteet pesuun 60 asteeseen. Kuumuus tappaa myös munat. Lutikat hävisi. Tosin kuolleena en löytänyt kuin yhden ja puremiakin oli vain muutamia, joten todennäköisesti ongelma ei ollut päässyt kovin pahaksi. Mieluummin kannattaa torjuntatoimet yli- kuin alimitoittaa. Sen verran viheliäinen otus on kyseessä.

    • Lutikantappaja

      Hei! Huomasille lutikkaongelman täällä vasta, kun poikani muutti viereisestä huoneesta omaan asuntoonsa. Sitä enne hänen jalkansa olivat kovasti "ruvella" ja kutisivat, niitä yhdessä ihmettelimme.
      Hänen muuttonsa jälkeen, huonouninen kun olen, näin vuoteeni vireisellä seinällä ötökän, tulossa alaspäin, tapoin sen ja yritin jälleen nukkua, sohvalla.
      Taas heräsin. laitoin valot, ja jep, uusi kaveri tulossa alas seinää pitkin kohti vuodettani.
      Jotain mielikuvaa kouluajoilta tuli päähäni, ja sitten tajusin, LUTIKKA!
      Loppuyö meni pipariksi, odotin aamua, jotta voin ilmoittaa hänelle hoksaamastani asiasta, no hän sitten, herättyään näkikin joitain yksilöitä lakanallaan.
      Kauhua täynnä on tämä lähes kolme kuukautta ollut, ja sitä inhoa.
      Pojan asunnossa on käynyt myrkyttäjä useammankin kerran ja nyt laittavat lutikka-ansan, jotta nähdään, onko tulosta saatu aikaan.
      Itselläni kävi kerran taloyhtiön tilaama torjuja, ei tullut toista kertaa.
      26 yksilöä olen tappanut, eli ajanut ne cooperilla esiin ja sitten listinyt, pari munaakin löysin.
      Joka päivä suihkutan vuoteen, sohvan ja yhden tuolin, nenä ruvella ja hengitysvaikeuksia, pientä se tähän kammoon verrattuna. Muutama purema ollut ja taistelu huonounisten öiden siivittämä jatkuu...taulujen ja kaappien taustat hoidettu, toisinaan ei yhtään kaveria näy, sitten taas jostain jokunen esille tulee, ja pieni purema, kun pyörin niin, etteivät oikein kerkiä hommiansa hoitamaan. Nenäänkin taisi joku mennä, kun nielaisin sellaisen kumman.
      Silmät tarkkana saa tässä olla, ja hermot kireällä, mutta voitto on pakko tulla joku päivä. Onneksi noita ei sentään 20000 ole, kuten luin eräässä asunnossa olleen.
      Ja, asunnon lämpötila alle 20, paljon siivousta sekä kaikki pyykit 60 astetta, jotta ei ainakaan naapurin lutikat taloyhtiöpesulasta enää meille tule, kiitos.
      Tsemppiä MB

    • Jyri66

      Kukaan ei ole kertonut että tarvitseeko kämpästä poistua tuon Baition D:n ruiskuttelun jälkeen? Jos tarvitsee niin riittääkö parin tunnin poissaolo?

    • Neuroottinen

      Kannattaa reissusta tullessa heittää laukkujen sisältö toviksi kuivausrumpuun tai pariksi päiväksi pakastimeen ja laukut parvekkeelle. Jos on sauna, niin laukku tiiviseen muovipussiin ja saunaan useammaksi tunniksi. Nuo elukat ovat kuulemma yhä suurempana riesana ympäri maailmaa. Helpointa on yrittää minimoida niiden kantaminen kotiin, ettei tarvi polttaa kaikkea irtaimistoa.

    • Stressi66

      Myrkytysfirma käynyt tässä asunnossa 6 kertaa viikon välein ja nyt on enää 2 kertaa löytynyt kuollut lude jotka otin talteen firmaa varten. Itsekin myrkytän välillä baition D kasteluaineella ja kunnollinen hengityssuojain on erittäinkin tarpeellinen sinä aikana. Netistä saa tilattua lutikka-ansoja joilla pitäisi saada kiinni jäljelle jääneet luteet. Ne kannattaa sijoittaa sängyn alle ja välittömään läheisyyteen.
      http://www.taystuho.fi/tuotteet.html?id=4&gclid=Cj0KEQiA6vS2BRDH8dq06YDHz_IBEiQAzNdBmTvqPm1b8UFgm_9Qx18NYrNbj3Vz1SEQhGTWpeF5Sd0aAu1e8P8HAQ

    • Vierailija182289229

      En missään nimessä suosittele myrkytystä. Luteet ovat hyvinkin vastustuskykyisiä myrkyille ja pahimmassa tapauksessa luteet vain leviävät viereisiin asuntoihin. Jos myrkyttää niin joutuu myös heittämään irtamistoa pois, kuten sängyt ja sohvat. Eikä se voi olla terveydellekään kovin hyödyllistä. Suosittelen ehdottomasti lämpötorjuntaa! Se on torjuntakeinona ylivertainen. Jos siis haluaa päästä päivässä luteista eroon ja välttää irtamistovahingot.

      Tsekatkaa Luteiden Torjunta Helle - http://luteidentorjuntahelle.fi/

      • kiinteistöpuolella

        Höpöhöpö. Ammattilaisia kannattaa käyttää.
        Nää lämpökikkailu tyypit ei ole ammattilaisia. Humpuunki kauppiaita vaan.
        Kun ongelma jatkuu niin selittelyä riittää.
        Kukaan ei halua nukkua sängyissä joissa on lämpöhaudutettuja luteita. Yäk.
        Järjenvastaista touhua.
        Kas kun ei taikavarpuja myydä ludeongelmaisille.
        Sitten nää ammattitaidottomat taikurit maksavatkin aivan järjettömiä hintoja.
        Siihen hintaan palkkaa työttömän hakkaamaan vasaralla luteet.Tulos on parempi.
        Vain ammattilaisia ja niiltäkin kannattaa kysyä, että montako kertaa käsittelyjä tehdään.
        Meillä homma hoitui 2 :lla käsittelyllä ja kotona voi olla parin tunnin kuluttua.
        Mikään muu systeemi ei toimi oikeasti kunnolla. Kusettajia löytyy kyllä.
        Tietenkin itse höyrypesurilla kuumentamalla pääsee parempaan, kun mikään palkattu lämpöhuijaus.
        Ammattimainen tuholaistorjuja tarvitsee TUKES pätevyydenkin.
        Kunnollisia aineita ei huijareille onneksi anneta.


    • Lutikatriesana

      Kiitos ohjeista "insektsidi", Baition D-liuosta on kokeiltu. DDT:tä saanee jostain vai mikä olisi tehokkaampaa. Ei millään viitsisi maksaa myrkyttäjälle ja ilmoittaa parista lutikasta taloyhtiölle. Ei myöskään levittää ongelmaa naapureihin. Autokin pitäisi varmaan suihkutella. Kaveri jolla noita lutikoita on on ollut pari kertaa kyydissä. Sen huomasin, että pesu 60 asteessa omassa koneessa ei riitä täkeille. Muutaman päivän päästä niissä käveli luteita, Mietin jos heittäisi täkit pois ja tyynyt pois. Ovat nyt säkissä parvekkeella. Ehkä vien saunaan ja katson sitten jatkuuko elämä. Nyt nukutaan olohuoneen vuodesohvalla jonne lutikat eivät toistaiseksi ole löytäneet.

      Mikä olisi hyvä lutikka ansa sängyn jalkoihin? 2 muovipurkkia sisäkkäin ja väliin vaikka suolaa tai jotain muurahaiskarkotetta?

      • insektsidi

        Mikäli Baition D -käsittely ei toimi, lutikat saattavat olla Uuden-Englannin/New Yorkin tai vastaavan alueen kantaa, jossa käytetään paljon deltametriiniä ja lutikat ovat kehittäneet vastustuskykyä deltametriinille. Esim. New Yorkin luteet ovat yli 250 kertaa vastustuskykyisempiä deltametriinille nykyään kuin Floridan luteet.

        Vastustuskykyisiin luteisiin ei auta muu kuin yhdistelmämyrkky. Ei kuitenkaan yhdistelemällä kahta saman luokan myrkkyä. Suomesta on todella vaikea saada muuta kuin pyretroideihin kuuluvia tiivisteitä. Yksi kohtalaisen hyvin toimiva neonikotinoidi mitä viherpiipertäjät sähköallergioissaan eivät ole vielä saaneet kiellettyä on tiaklopridi. Sitä saa Calypso-tiivisteestä.

        Sekoita paineruiskuun sekä pyretroidia että neonikotinoidia ja vaihda deltametriini toiseen pyretroidiin, jos kerran ovat jo vastustuskykyisiä. Ja resistensseihin luteisiin pitää käyttää myös väkevää seosta.

        Simppelisti sanoen: 2 litran paineruiskuun 100 ml törppä Calypsoa ja 100 ml törppä esim Cooperin kasteluainetta ja loput vettä. Suihkuttele ne täkit ja tyynyt ja kaikki kankaasta tehdyt myös ja ennen kaikkea lattiat, varsinkin makuuhuoneen lattiat aivan kauttaaltaan. Jos lude tippuu syystä tai toisesta, niin joutuu kävelemään käsitellyllä lattialla pitkän matkan pyrkiessään takaisin sängylle.

        Calypso-tiiviste: http://www.mckone.fi/product_info.php?cPath=83_96&products_id=962

        Cooper: http://www.mckone.fi/product_info.php?cPath=83_96&products_id=784

        Molemmat purkit ruuttaan ja suihkuta koko huusholli. Ja makuuhuone aivan märäksi, eritoten sänky ja lattia. Luteet on jalostettu kestäväksi ulkomailla sellaisissa paikoissa joissa ei ole juuri mitään sääntelyä myrkkyjen suhteen, joten ovat todella kovissa liemissä keitetty ennen kuin ovat saapuneet Suomeen. Kukkaraidit ja laventeliöjyt ja kuusenkerkkäsuitsukkeet ja kumbayaan laulaminen eivät niihin tepsi.


      • Anonyymi
        insektsidi kirjoitti:

        Mikäli Baition D -käsittely ei toimi, lutikat saattavat olla Uuden-Englannin/New Yorkin tai vastaavan alueen kantaa, jossa käytetään paljon deltametriiniä ja lutikat ovat kehittäneet vastustuskykyä deltametriinille. Esim. New Yorkin luteet ovat yli 250 kertaa vastustuskykyisempiä deltametriinille nykyään kuin Floridan luteet.

        Vastustuskykyisiin luteisiin ei auta muu kuin yhdistelmämyrkky. Ei kuitenkaan yhdistelemällä kahta saman luokan myrkkyä. Suomesta on todella vaikea saada muuta kuin pyretroideihin kuuluvia tiivisteitä. Yksi kohtalaisen hyvin toimiva neonikotinoidi mitä viherpiipertäjät sähköallergioissaan eivät ole vielä saaneet kiellettyä on tiaklopridi. Sitä saa Calypso-tiivisteestä.

        Sekoita paineruiskuun sekä pyretroidia että neonikotinoidia ja vaihda deltametriini toiseen pyretroidiin, jos kerran ovat jo vastustuskykyisiä. Ja resistensseihin luteisiin pitää käyttää myös väkevää seosta.

        Simppelisti sanoen: 2 litran paineruiskuun 100 ml törppä Calypsoa ja 100 ml törppä esim Cooperin kasteluainetta ja loput vettä. Suihkuttele ne täkit ja tyynyt ja kaikki kankaasta tehdyt myös ja ennen kaikkea lattiat, varsinkin makuuhuoneen lattiat aivan kauttaaltaan. Jos lude tippuu syystä tai toisesta, niin joutuu kävelemään käsitellyllä lattialla pitkän matkan pyrkiessään takaisin sängylle.

        Calypso-tiiviste: http://www.mckone.fi/product_info.php?cPath=83_96&products_id=962

        Cooper: http://www.mckone.fi/product_info.php?cPath=83_96&products_id=784

        Molemmat purkit ruuttaan ja suihkuta koko huusholli. Ja makuuhuone aivan märäksi, eritoten sänky ja lattia. Luteet on jalostettu kestäväksi ulkomailla sellaisissa paikoissa joissa ei ole juuri mitään sääntelyä myrkkyjen suhteen, joten ovat todella kovissa liemissä keitetty ennen kuin ovat saapuneet Suomeen. Kukkaraidit ja laventeliöjyt ja kuusenkerkkäsuitsukkeet ja kumbayaan laulaminen eivät niihin tepsi.

        Kiitos insektsidi vinkeistä. Meillä käynyt 2 kertaa lämpötorjunta, josta olemme maksaneet itsemme kipeiksi, mutta edelleen lutikat kiusaavat. Todella raskasta ja uuvuttavaa. Nyt hankittiin Baition D:tä (nykyiseltä nimeltä Myrr) ja kokeillaan sillä. Kuinka usein käsittely kannattaa tehdä? Minä mietiskelin myös kannattaako sänky hävittää


    • Lutikatriesana

      Kiitos hyvistä vinkeistä. Luteita ei ole näkynyt vähään aikaan. Tosin nukun vielä olohuoneen vuodesohvalla. Siihen jotenkin tottuu. Makuuhuoneessa isohko jenkkisänky ja en vielä ole uskaltanut mennä siihen. Netistä löytyy vaihtelevaa tietoa siitä miten kauan kestää munasta kuoriutuminen ja kauanko pärjäävät ilman ravintoa. Sänky melko uusi ja en haluaisi luopua siitä. Makuuhuoneen oven eteen pistin muurahaissirotetta. Siitä ei varmaan hyötyä juuri ole.

      • insektsidi

        Todennäköisesti olisivat jo löytäneet tiensä vuodesohvalle jos infestaatio olisi paha. Mutta koska lisääntyvät eksponentiaalisesti, olisi hyvä olla kotona varmuuden varalta kaksi suihketta jotka pysyvät heti käyttövalmiina, neonikotinoidi ja pyretroidi.

        Valmiina suihkeina löytyy neonikotinoideista ainakin erinomaista asetamipridia, joka toimii toukka-asteisiinkin. Tässä neonikotinoidi-suihke: https://www.k-rauta.fi/rautakauppa/tuhohyönteisspray-substral-1l

        Ja tässä pyretroidi-suihke: https://www.k-rauta.fi/rautakauppa/piha-ja-puutarha/mullat-lannoitteet-ja-nurmikonsiemenet/hyonteismyrkyt-ja-kasvitautien-torjunta/muurahaisspray-cooper-750ml

        Jos ilmaantuu makuuhuoneeseen niin molemmilla yhtäaikainen suihkuttelu, sekä sänkyyn että lattiaan ja kallista jenkkisänkyä ei tarvitse polttaa.

        Sen voin sanoa suoraan, että en ole kuullut että kukaan koskaan olisi saanut häädettyä luteita näännyttämällä niitä nälkään, vaikka on moni yrittänyt mennä kesäksi ulos telttaan asumaan.


      • insektsidi

      • Delta

        Huomasin muutamia, ehkä 5-10 ludetta sängyssäni. Parin viikon ajan on ihoa kutittanut, mutta oletin että kyseessä oli jotkut kesäiset öttiäiset.

        Nyt asunto on kunnolla siivottu. Petivaatteet pesty 60 asteessa ja kuivausrummun kuumimmalla lämpötila-asetuksella kuivattu. Tänään keitin vettä ja sitä levitin sängylle (keitin litran kerralla, sitä sängylle, keitin lisää, jne). Se näytti tepsivän joihinkin luteisiin, luonnollisesti kun kaadoin kiehuvaa vettä sänkyyn koloista kiipitti pari ludetta polttavaa vettä pakoon, tietysti listin ne.


        Nyt ajattelin kokeilla jotain myrkkyä. K-raudasta saisi Baition D 1 litran muurahaissprayta, 11.95 euroa kappale. Kuinka tuota tulisi käyttää? Ylempänä vissiin on puhuttu nestemäisestä Baition D:stä, mutta entä spray? Vai pitäisikö kokeilla jotain muuta kuin Baition D:tä? Petauspatja on vielä käsittelemättä, voiko sen käsitellä spraylla vai pitäisikö saunottaa parin tunnin ajan? Aikaisimmat viestit Baition D:stä on jo vuodelta 2012 - onko 6 vuoden aikana luteet kehittänyt resistanssia täällä Suomessakin?


      • Anonyymi

        Taloyhtiön kuuluu maksaa myrkytys. Miksi ihmeessä itse myrkyttää kun se tehdään puolestasi?
        Isännöintiin heti ilmoitus ja he tilaavat ammattilaisen paikalle.
        Samalla kartoitetaan naapuriasuntojen tilanne.


    • pistvaikkafoliotapäähän

      Kaikenlaisia hulluja ja hullujen neuvoja.
      Kai te putkiasioissakin tai sähköasioissa keksitte jonkun laastarivirityksen.
      Tuholaistorjuja on ammattilainen. Eihän sellaiselle kannata soittaa?

      • Anonyymi

        Tuholaistorjuja ei ole millään muotoa ammattilainen. Kuka hyvänsä talkkari voi ryhtyä tuholaistorjujaksi hankittuaan tukesin sertifikaatin, joka edellyttää 4 päivän pilipalikurssia ja pilipalia rasti-ruutuun -koetta. Sillä voi ostaa Agri.Marketista hyönteismyrkkyjä.

        Hyönteisistä tai muista tuholaisista siellä ei opeteta mitään, vaan on rinnastettavissa johonkin hygieniapassiin, pelkkiä torjunta-aineiden turvallisuusmääräyksiä opetellaan. Kemikaalilainsäädäntö ja kaasunaamarin käyttö.

        Sellaista kuin tuholaistorjujan ammattitutkinto ei ole olemassakaan. Putkiasioissa on 3 vuotta kestävä LVI-alan ammattikoulutus ja sähköasioissa sähköasentajan yhtä pitkä tutkinto. Ja toisin kuin sähköasioissa, putkiasioissa ei myöskään vaadita mitään lupia, kuka hyvänsä voi vaihtaa hanan tai tehdä vaikka koko omakotitalon LVI-työt vesimittarista eteenpäin. Monet 40 vuotta alalla toimineet "putkiammattilaiset" tekevätkin urakkahommissa putkityöt ihan juosten kusten, eivät edes kupariputkia ostaa juottaa ihmisten tavoin.


    • Anonyymi

      Onko mitään uutta luteiden torjuntaan yksityishenkilön käytettävissä?
      Joitakin puremia ilmestynyt, ja kovasti houkuttaisi ajaa tuota Baitionia sänkyyn. Tarviiko olla painesuihkutin, vai kävisikö tavallinen suihkepullo, jolla esim. kukkia kastellaan? Neliöitä ei ole koko kämpässäkään edes kolmeakymmentä, joten josko vähemmän järeälläkin suihkuttimella pärjäisi?
      Yöksi evakuoiduin sohvalle, jonka jalkoihin laitoin astiat, joissa on vettä. jostain mummun jutuista muistaisin näin russakoilta suojaudutun,- lieneekö mitään apua?
      Jos sohvassa nukkuessa näine jörjestelyineen ei puremia ilmaannu, niin nukun näin, kunnes joko omat, tai tuholaistorjujan toimet tehoavat.

      • Anonyymi

        Ihan kokemuksesta kerron, omt konstit ei auta. Ota heti yhteys tuholsistorjujaan. Nekin joutuvat tekemää käsittelyn useaan kertaan.


    • Anonyymi

      Cooper aerosolia.. Kärkkäinen myy 200ml/pullo 10€...laitoin pullollisen kämppään ja yhtäkään ei ole näkynyt missään enään!! älkää sekoittako esim Cooper puutarha-aerosoliin!!! tuotetta saa Berner oy.stä myös tilattua.tehoaineet tetrametriini 3g/kg ja 1R-TRANS-FENOTRIINI 0,75G/kg sillä kuolee kaikki ötökät!!!

    • Anonyymi

      Satiaisia ovat, lopeta homostelu ja käytä myrkkyä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1418
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1271
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1215
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1165
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1164
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1063
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1048
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1043
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe