Rustokoru korvaan

Oon 12v tyttö ja haluisin korvaan rustokorun. Äitiltä on lupa.
Muuten vaan kävelisin sisään ja ottaisi sen, mutta mulla on pari kysymystä, joihin haluun vastaukset, joita ennen en sitä uskalla ottaa... Eli: Kuinka paljon se sattuu? Kannattaako? Kuinka kauan on kipee? Paljonko maksaa? Onko ikäraja? Kuinka nopeesti se sen laittaa? Mitä haitta puolia? ampumalla vai lävistämällä? Vastatkaa äkkii!

36

8811

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • melkein lävistäjä

      Sattumiseen en ota mitään kantaa. Riippuu ihan omasta kipukynnyksestä. Pientä jomotusta voi tuntua jälkikäteen muutamasta tunnista pariin päivään. Hinnaksi arvelisin reilun 50e. Ikärajat riippuu vähän lävisysliikkeestä, mutta kun olet noin nuori, kannattaa mennä huoltajan kanssa.

      Itse lävistyshän tapahtuu nopeasti neulalla painamalla. Ampumalla reikiä tehdään yleensä vain koruliikkeissä korvanlehtiin.

    • (:

      Lävistys nipistää ja tuntuu lähinnä inhottavalta. Pientä, lämmintä jomotusta voi jatkua muutaman tunnin lävistämisen jälkeen. Hintahaarukka on noin 35-55 euroa, riippuu paljon liikkeestä ja jopa paikkakunnasta (esim helsingissä liiketilan vuokraus voi maksaa enemmän kuin pohjoiseen mentäessä, jolloin täytyisi saada hieman enemmän palkkaa jotta vuokran saa maksettua)... Ikärajat ovat myös liikekohtaisia, mutta voi onnistua jos otat huoltajan mukaan. Itse lävistämisessä menee muutama sekunti, korun paikoilleen laitossa myös ja alueen puhdistuksessa. Sen jälkeen saat hoito-ohjeet (toivottavasti myös suullisesti) ja homma onkin siinä. Lävistäjä jää puhdistamaan työpistettä ja sinä menet maksamaan. Ota ehdottomasti lävistämällä, ampuessa tylppä harjoituskoru (joka on lisäksi liian lyhyt, perhoslukkoinen ja todella harvoin täyttä titaania) runnotaan voimalla kovan ruston läpi kun taas lävistäessä asiaan erikoistunut henkilö lävistää asiaan valmistetulla kertakäyttöisellä neulalla kohdan korvasi anatomian mukaan, ottaa vastuun lävistyksestäsi ja saat siistin ja hygienisen lävistyksen. Ja nuo lävistyspyssythän on oikeasti tehty lehmien merkitsemiseen ja koneissa olevia muoviosia ei voida puhdistaa kunnolla, joten mm. veriteitse tarttuvat taudit leviävät herkästi. Haittapuolia ei sinänsä ole jos otat lävistyksen lävistysliikkeessä, paitsi se, että koru takertuu helposti vaatteisiin ja hiuksiin, joten sitä on syytä varoa. Ja aloituskoruksi suosittelen tappia.

      -Lävistäjä

    • No jaa...

      Miten se neula prosessi menee? laitetaanko siihen neulalla reikä ja sitten koru paikalleen?? Auts! Ja aattele jo vetaset kivun vuoksi päätäs kauemmaks! (repeää...)

    • mietinvaa

      oon 13.w ja mietin että:

      hankin itekki tässä semmosen rustokorun ja meinasin et hankin sen pyssyllä. Jos kuitenki otan ses sillä neulalla nii kauan sen laitto suunnillee kestää ja sattuuks se paljo*?? Pelottaa se neulalla laitto hieman :// Mutta kun luin noita juttuja nii sanottii et pyssyllä otto on vaarallista ja aloin hieman sitä mietiskellä, ja kuitenki sen korun nii kovasti haluaisin :))

      • Anonyymi

        Onko niissä siis joku ikäraja?


    • vastauksia kiitos:)

      hhmm.. semmosta mää aattelin että voiko lävistyksen ottaa pyssyllä jos aikoo ottaa tragus lävistyksen?? tarviisin pikaisen vastauksen ku olen menossa semmosta hankkimaan:)

      • tattooed96

        Elä missään nimessä ota pyssyllä mitää lävistyksii! Pyssyt on tarkotettu lehemiin ja tosiaan ei oo steriilejä.. Lävistys kuuluu tehä neulalla ja maximissaa korvalehtii peruskorut ampumalla, jota en sitäkää suosittele..


    • hehehehhee !!

      minäkin olen menossa ottamaan rustokorua. pelkäsin todella paljon ennen näiden lukemista, mutta kun luin ettei se satukaan niin paljoa oloni jotenkin helpottui..... kaverini on tulossa sinne minun kanssani. olen 15, vuotias tyttö. haluiaisin kuitenkin kysyä, kun näytätte näistä jotakin tietävän, että asteikolla 1-10, kuinka paljon sen ottaminen sattui?? vastatkaa nopeesti.. :)))

      • tattooed96

        Sitä ei voi kukaan sanoa miten paljo se sua sattuu koska on nii yksityskohtasta. Itellä nippas jonki verra mut saatto vaikuttaa myös se että jännitin aika paljon ku ei lupaa ollu, vaikka ikää on jo 16 mikä tarkottaa et voin talsia lävistysliikkeeseen omine lupine eikä lävistäjä voi sanoa (paitsi genitaali-, nänni- ja surface-lävistysten kohdalla) ettei tee ilman huoltajan lupaa.. Äitee ei vaa tykkää kovin hirveesti läväreistä.


      • rustokorujen puolella!
        tattooed96 kirjoitti:

        Sitä ei voi kukaan sanoa miten paljo se sua sattuu koska on nii yksityskohtasta. Itellä nippas jonki verra mut saatto vaikuttaa myös se että jännitin aika paljon ku ei lupaa ollu, vaikka ikää on jo 16 mikä tarkottaa et voin talsia lävistysliikkeeseen omine lupine eikä lävistäjä voi sanoa (paitsi genitaali-, nänni- ja surface-lävistysten kohdalla) ettei tee ilman huoltajan lupaa.. Äitee ei vaa tykkää kovin hirveesti läväreistä.

        Mulla sattu iha kamalasti mu johtu siitä et mulla on tosi kova rusto. Oon siis tyttö 13wee, otin viime kesänä. Underground storessa kävin äidin kanssa ottamassa, lävisti neulalla eikä ampunut. Siellä hinta oli 20€ ja sisälsi yksinkertaisen korun. :) alussa kamalaa jomotusta ja jos sitä ei muistanu puhdistaa ja yritti väkivalloin liikuttaa korua, alko veri valumaan. Vielä välillä kipee ja rengas minkä oon vaihtanu siihen meinaa jäädä hiusharjaan ja paitoihin kiinni. Mut en oo ollenkaa katunu :)


      • tattooed96 kirjoitti:

        Sitä ei voi kukaan sanoa miten paljo se sua sattuu koska on nii yksityskohtasta. Itellä nippas jonki verra mut saatto vaikuttaa myös se että jännitin aika paljon ku ei lupaa ollu, vaikka ikää on jo 16 mikä tarkottaa et voin talsia lävistysliikkeeseen omine lupine eikä lävistäjä voi sanoa (paitsi genitaali-, nänni- ja surface-lävistysten kohdalla) ettei tee ilman huoltajan lupaa.. Äitee ei vaa tykkää kovin hirveesti läväreistä.

        Kyllä se on aivan totta ettet tarvitse vanhemman lupaa mutta lävistäjä voi muuten vain kieltäytyä lävistämästä jos asenne ei miellytä. Onneksi omat asiakkaani osaavat olla siististi.


    • asdfghjkl4

      haha ite otin tikkurilassa, marssinvaan sisään jakerroin haluavani rustokorun :DD: hintaa oli 5 e ja tehtin ampumalla, tekeminen ei sattunu . Sen jälkeen kyllä on ollut melke kipee mut kyl tää täst :D:D

    • anahitelo_oletihana

      Moi!
      Oon ottamassa korun korvarustoo. Olis kysymys et laitetaaks siihe aluks harjotuskoruna yleensä ni 1,6mm koru ja ku vaihetaa oikeesee koruu ni sit 1,2mm koru? Ja kui pitkä se koru yleensä sit on? 6mm vai 8mm? Nää sen takii et osaan tilata oikeenlaisii ku oon tilaas netistä jos löysin kivoja:D Ja sit viel et mistä materiaalista sen korun kannattaa olla jos on nikkeliyliherkkyyttä? Titaanista vai? Vai surgical steelistä en nyt jaksa suomentaa ni siitäkö?:D Ja tiiättekö sellasii mieluiten euroopan sisällä olevii nettikauppoja mist ois luotettava tilata (ei isot postimaksut ku korutkaa ei sinänsä maksa paljoo)? Muut ku crazyfactor yms!!
      Kiitos jos joku vastaa!! Oisin tosi kiitolline ja auttais paljo:)

      • Tilaus paikkoja

        Yks korviksen tilaus paikka on miniinthebox kaikki yhteen sielt löytuu nikkel free korviksii :)


    • 2x rustokoru

      älkää ikinä ottako ampumalla !
      lävistyksen pituus ja paksuus riippuu liikkeestä, mulla on toinen 1.6mm ja toinen 1.2 mm.

    • nhihihi

      Muaki kiinnostas toi et mist materiaalist sen kanttis olla sen korun? Ja onks crazy factorilt luotettavaa tilata? Ja paraneeks 1,6mm helpommi ku 1,2mm ku joku sano et paranee? Kiiitos.

    • anahitelo_oletihana

      Anybody?:(

    • salza u

      Oon 13 v, ja Mulla on rustokorviksia,niiden ottaminen sattuu vasta kälkeenpäin kuumotuksena ja jomotuksena. Eikä kultasepänliikkeessä maksa ku 2,50- 5e ottaa rusto. Ja sit pyssyllä vai neulalla, kyllä ne pyssyt on ihan desinfioituja ja paljon nopeampaakin on ottaa pyssyllä kuin neulalla. Vaan eihän siinä, jos neulalla haluu niin senhän voi ihan kotonakin hoitaa. Ja sit,, kannattaa miettiä sitä et kun otat ruston niin pariin viikkoon et voi sillä kylellä nukkua missä koru on. Ja kannattaa hoitonappia pitää ainakin 1 kk ja vaihtaa hoitorengas(ite en oo koskaan jaksanu pitää hoitorenkaita,,suosittelen kumminkin)

    • iltojamoi

      itelläni industrial (eli rustossa kaks reikää, ja tämmöne pitkä koru joka menee kummanki reiän läpi) 1,6 mm reikä, sattu ihan kiitettävästi. Lävistäjäki ihmetteli mun ruston paksuutta. Tosin jos otat pienemmälle korulle reiän, nii sattuu varmasti vähemmän.
      Koneella en ikinä lähtis rustoon ottamaan, en todellakaan, edes halvan hinnan takia.

    • Ååååååå

      Se maksaa noin 33-55€ neulalla lävistäjällä

    • Kaatariina

      Oon miettimässä rustokorun ottamista ja haluan tehdä sen neulalla koska se ei kuulema satu niin paljoon ja haluan heti aluksi 1.2mm ja renkaa onko se parrmoi kuin 1.6mm? Vastailkaa pian!

    • RandomJokuIhanSama

      Ainakin mä sain rustokorun 13 vuotiaana. se kyl sattu mut ei niin paljon. Siihen menee pari päivää ku voi nukkuu hyvin. Rustokorun otin ulkomailta ampumalla 1€
      Suosittelisin ottamaan Suomessa rustokorun ku muualt se on turvallisempaa :))

    • ååå

      Toivon että joku vastaa vielä vaikka tää onkin aika vanha keskustelu. Ajattelin ottaa rook-lävistyksen ja helixin, onko kokemuksia?

    • lollipoppii

      Otin rustokorun tänää. Kesti sen sekunnin inhottavalta eikä sitä tavallaa ees huomannu ku oli nii nopee ohi. Jomotti ehkä 20min ja sit ei oo tuntunu enää yhtää missää :) paisti jos painaa kovaa korun vierestä ja vähä arka. Mut suosittelen todellaki ottamaa iha turhaa jännitin...

    • Dldkdjeb

      Ei ne satu mitenkään paljoo... Sen kestät ihan varmasti! Mä luulin, et ne sattuu enemmän mut nääh, ei!
      Ja paranemisaikaa on jonkin verran, mut kyllä se siittä kun vaan jaksaa antaa parantua.
      Rustokorut maksaa n. 50 €
      Neula menee tosi nopeesti läpi rustosta... Ehkä 2 sekuntia, kun homma on käytännössä ohi :D
      Ja neulalla kannattaa tehdä, koska se ei vaurioita ympäröivää rustoa ja tulehtumisriski on pienempi!

    • Mietiskeliä

      Minä olen 10 vuotta kaverini otti molempiin korviin korut ja ajattelin itse ottaa joko toiseen tai molempiin. En ole varma mutta nyt olen sitä mieltä että jos otan korun niin otan ainakin oikeaan korvaan koska vesemmassa korvassa on ollut korvareijän kanssa ongelmia joten otan varmaankin vain oikeaan korvaan

      • Mietiskeliä

        Kysyin äidiltä että voinko JOSKUS saada rustokorun ja äitini vastasi että kyllä joskus mutta aion ottaa silloin vain yhteen korvaan joka tulee olemaan oikea:) kertokaa ihmeessä mielipiteenne asiasta :D


    • Mietinvaann

      Mäki oon 11v (kohta 12v) tyttö ja haluisin myös rustokorun :) äitiltä on kyllä lupa! Nii mul ois kysymys et mikä siihen on ikäräja Seinäjoen lävistysliikkeessä huoltajan kans?

      • Anonyymi

        En usko et siinä olis ikärajaa


    • Anonyymi

      Ite haluisin rustokorun mutta sattuuko se ihan hirveesti ku ite äsken ainaki kynnellä aika kovaa sitä puristin ja ei sattunu, mutta se on kyllä aika eri asia tota sillä neulalla eli kannattaisiko hankkii ja onko se worth it?

      • Anonyymi

        Itekki haluisin rustokorun. Otitko sä jo sen? Sattuiko? Oon ite kohta 13v ja tää tulee myöhään mutta jos näät tän niin voitko kertoa kokemuksestasi jos sinulla on sellainen:D


    • Anonyymi

      Voiko 12 vuotias ottaa rustakorun??

      • Anonyymi

        Nenä lävistykset on ihan karseita jos ne on tehty nenänreikään näyttää ku olis aina räkälimppi nenäs


    • Anonyymi

      Mie nyt tällee myöhässä laitan tänne, mut ketä tätä vaa lukee nii kiitos jos vastaatte. Mie otin edellis pvnä 2 rustoon oikeelle vierekäi (helix 2x). Särkee kovaa ja liila korvan lehti, mitä kuulus tehä ja meneekö kui nopee ohi, oon hoitanu iha hyvin ja oikein. Meneeks yleesä ihestää ohi?

      • Anonyymi

        Mulla on kaks rustokorua vierekkäin, toisen tein tammikuussa ja toisen muutama päivä sitte. Se tammikuus otettu oli kipee ehkä kuukauen, korvanlehti oli liila kans jonku muutaman viikon, kannattaa putsata hyvin jokapäivä niin paranee nopeemmin! Tää minkä otin nyt pari pv sit, on nyt ihan liila ja turvonnu, annan vaan olla ja putsaan hyvin nii menee itestään hetkessä ohi! Toki jos kipu on kovaa ja korvaa kuumottaa ja on pahan näkönen nii suosittelen korun ottamista pois hetkeks että korva paranee, mutta tää on normaalia ja menee usein itestään ohi viikoissa/muutamissa kuukausissa :)


    • Anonyymi

      Hankin omani 2päivää sitten olen 12 ja ei sattunut juuri ollenkaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1505
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe